Έργα πολλά στην Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα.

11 Μάι 2014 από

PHTO0025Έργα πολλά στην Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα.

Τα ’χουμε χάσει εντελώς.  Εκεί που στους δύο Δήμους μας, τρία χρόνια τώρα, τίποτα δεν γινόταν, ξαφνικά δραστηριοποιήθηκαν οι πάντες. Έργα παντού λοιπόν στη γειτονιά μας.

Τεράστιοι σωλήνες αποχετεύσεως για τα όμβρια, σε δρόμους που χρόνια τώρα πλημμύριζαν, πλακόστρωση πεζοδρομίων, ακόμα και εκεί που δεν πολυχρειάζονταν, κλάδεμα των θάμνων στα παρκάκια (στο μνημείο Μικρασιατών και αλλού), σιντριβάνια που τρία χρόνια τώρα ήταν βούρκος καθαρίστηκαν και ξαφνικά λειτουργούν, όπως το εκτροφείο κουνουπιών στη πλατεία Μιαούλη και αλλού.  Νέο φανάρι για πεζούς στην Πίνδου και ας μη το χρησιμοποιούν οι κάτοικοι.  Οι μηχανικές σκούπες που τις είχαμε ξεχάσει και πάλι στους δρόμους, λάμπες, καμένες εδώ και μήνες, ξαναάναψαν, σπασμένοι γλόμποι στους φανοστάτες αντικαταστάθηκαν. Οι εγκαταστάσεις στο μπασκετάκι της Μακρυγιάννη που επί χρόνια φιλοξενούσαν τα Grafityεπίδοξων ζωγράφων βάφτηκαν. Αντικαταστάθηκε η υπάρχουσα μεταλλική παιδική χαρά με μία μικρότερη (!!) ξύλινη (γιατί άραγε;;)  Μας τοποθέτησαν ακόμα και γκαζόν, ενώ η αποξηραμένη Λίμνη μας γέμισε και πάλι με νερό (και με χημικά, εννοείται;). Καθαρίζουν και τα ρείθρα των αποχετεύσεων, καινούργια κάτασπρα απορριμματοφόρα έπιασαν δουλειά και όλα τα σκουπίδια, που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε καθημερινά εξαφανίστηκαν.  Αντικαταστάθηκαν βέβαια από τα διαφημιστικά των υποψηφίων, που τώρα καλύπτουν δρόμους και πεζοδρόμια.

Την Πλατεία Πατριάρχου που μετονόμασαν σε Ελευθερίου Βενιζέλου (αλλά δεν το ξέρει κανείς) γέμισαν με ξύλινα κάγκελα, τα οποία μάλλον μας δυσχεραίνουν και μόνο τον προμηθευτή εξυπηρετούν, αν και ίσως αυτός να ήταν και ο μοναδικός στόχος. Δίπλα στα πεζοδρόμια τοποθέτησαν ασπροκόκκινα κολωνάκια. Αυτά που σε μερικές μέρες τσαλαπατιούνται από τα αυτοκίνητα και διπλώνουν προς την άσφαλτο, σαν να μας προσκυνούν. Για να μείνει δήθεν ελεύθερο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα το συγκεκριμένο σημείο και να «ανοίξει» ο δρόμος. Όμως τώρα τα αυτοκίνητα σταθμεύουν δίπλα στα κολωνάκια και έτσι ο δρόμος στενεύει ακόμα περισσότερο από ότι ήταν αρχικά.  Μεγάλη εντύπωση μου έκανε ότι αυτά τα κολωνάκια εμφανίστηκαν ξαφνικά σε πολλούς δήμους. Τυχαίο ή μήπως συνεισφέρουν στη μείωση των εξόδων επανεκλογής;

Κόπηκαν και οι ξεραμένοι φοίνικες, που μας είχαν κοστίσει μια περιουσία, όταν παλαιότερα και πάλι ως επιδημία, τους αγόραζαν όλοι οι δήμαρχοι μετά μανίας. Στο Μνημείο Μικρασιατών το συνεργείο του Δήμου στη βιασύνη του έριξε μαζί με τον φοίνικα και την κολώνα με το φωτιστικό.

Το απίστευτο είναι ότι έκλεισαν και τις λακκούβες στην άσφαλτο των δρόμων.  Γι’  αυτές, παλαιότερα έγραφα επιστολές και διαμαρτυρόμουν λέγοντας πως όταν  πέφτουν τα αυτοκίνητα σε τέτοιες τρύπες, κόβονται τα λινά των ελαστικών και κλατάρουν σε υψηλές ταχύτητες αποτελώντας θανάσιμο κίνδυνο.  Τότε αδιαφορούσαν και μου απαντούσαν πως δεν είχαν αρμοδιότητα, ότι πρέπει να γίνει δημοπρασία και ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Ας σκοτωνόντουσαν λοιπόν μερικοί δημότες (συμπεραίνω εγώ).  Ξαφνικά τώρα ˝λεφτά υπήρξαν˝, η δημορασία και οι αρμοδιότητες ξεχάστηκαν και οι λακκούβες έκλεισαν.

Αναρωτιέμαι αγαπητοί ˝συνδημότες και συνδημότισσες˝ (όπως μας ονομάζουν τα μεγάφωνα των υποψηφίων) πόσο να κόστισαν όλα τα παραπάνω.  Βέβαια ˝Λεφτά υπάρχουν˝ ξαφνικά, αλλά πού να βρέθηκαν, όταν τόσο καιρό μας έλεγαν πως δεν υπήρχε σάλιο; Τελικά το πόσο κόστισαν όλα αυτά θα το μάθουμε μετεκλογικά, όταν ο επόμενος δήμαρχος κληθεί να πληρώσει το «μαλλί».

Με μόνο δυο – τρεις μήνες προεκλογικό περιθώριο δεν έγιναν φυσικά όλα.  Έμειναν κάποια σημαντικά έργα που κάποιοι υποψήφιοι υποσχέθηκαν να κάνουν … αν τους ψηφίσουμε.  Όπως το να μας απαλλάξουν από τα κουνούπια. Αυτό για το επόμενο καλοκαίρι. Στο φετινό θα τα υπομείνουμε και ας πεθάνουν και μερικοί δημότες. Άλλωστε οι υπέργηροι αποβιώνουν κατά προτίμηση.  Θα τοποθετήσουν και ηχοπετάσματα στην περιοχή Απομάχων.  Το ακούμε για τέταρτη τετραετία, αλλά δεν βαριέσαι, στην περιοχή κατοικούν φτωχοί. Ας μην κοιμούνται τη νύχτα. 

Ακούστηκαν και αναγγελίες για αναβάθμιση του νεκροταφείου και για λεφτά που θα υπάρχουν «μελλοντικά» από το ΕΣΠΑ, που τόσο καιρό το σνομπάραμε !  Άλλωστε θα ανοίξει ξανά και ο Κένταυρος, όπου όπως θα θυμάστε υπήρχε πάντοτε θέση ρεζερβέ για τον κ. Δήμαρχο.  Όλα καλά λοιπόν μέχρι να ψηφιστεί ο νέος εκπρόσωπός μας.  Μετά για 5 (!!) χρόνια πλήρης αδράνεια, μέχρι την επόμενη προεκλογική περίοδο.

Με συν-δημοτικούς χαιρετισμούς,

Λίνος Κουντουράς

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*