Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

17 Φεβ 2013 από

Nea Filadelfeia alsos

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Φίλοι μας και συνδημότες μας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας ψηφίσαμε πριν από 3 σχεδόν χρόνια, για να μπει λίγο σε σειρά η παραπαίουσα και υπερχρεωμένη Νέα  Φιλαδέλφεια και να βελτιώσετε τα (λίγα) κακώς κείμενα της Νέας Χαλκηδόνας.

Και τι κάνατε εσείς; Όχι μόνο δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να βελτιωθεί έστω και κάτι, αλλά τα κάνατε θάλασσα, σε σημείο που να μην λειτουργεί πλέον τίποτα.  Ούτε καν το Δημοτικό Συμβούλιο.  Δηλαδή δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε ούτε μεταξύ σας. Βρίζετε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς ο ένας τον άλλο στα Δημοτικά Συμβούλια, τα οποία έχουν πια καταντήσει διασκεδαστική επιθεώρηση, ενώ οι παραιτήσεις παίρνουν και δίνουν.

Ζητάτε δάνεια συνεχώς, όπως πάντα, χωρίς να σας ενδιαφέρει πως και πότε θα αποπληρωθούν, από τους πολίτες εννοείται.  Δεν λειτουργεί πλέον τίποτε, ακόμα και όσα παλαιότερα λειτουργούσαν, όπως πχ τα δημοτικά λεωφορεία.  Αφήνετε απλήρωτους τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές.  Το μπάχαλο παρατηρείται παντού, αλλά εσείς μόνο για τα δικά σας έσοδά μοιάζει να σκοτίζεστε, αφού κανείς δεν ασχολείται σοβαρά και διεξοδικά με την ριζική επίλυση των δυσλειτουργιών του Δήμου.

  • Τα φώτα καίνε όποτε θέλουν και …. «φωτίζουν» γήπεδα και δρόμους μέρα μεσημέρι. [Λύση αποτελεσματική υπάρχει για έξυπνους αρμόδιους]
  • Από το ΕΣΠΑ δεν παίρνουμε δεκάρα, ενώ διπλανός μας Δήμος Αγίων Αναργύρων, κατασκεύασε  με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ολόκληρο κτίριο, στο οποίο λειτουργεί ο κινηματογράφος Όσκαρ, με ιδιαίτερα φτηνό εισιτήριο και έργα για παιδιά και για μεγάλους.
  • Από το φθινόπωρο ομάδα καθηγητών θέλησε να προσφέρει δωρεάν φροντιστήριο στα παιδιά μας, αλλά ο Δήμος μας ακόμα ψάχνει για κατάλληλη αίθουσα (!).  Τελικά οι εν λόγω καθηγητές πήγαν σε διπλανό Δήμο, όπου τους παραχωρήθηκε όχι μόνο αίθουσα, αλλά και γραμματειακή υποστήριξη με υπάλληλο και φωτοτυπικό.
  • Σε εμάς αντιθέτως υπήρχε περίοδος που δεν λειτουργούσε ούτε το ΚΕΠ λόγω …..  έλλειψης  φωτοτυπικού χαρτιού.  Τόσο καλά.
  • Επισκευη δρόμου

    Επισκευη δρόμου

    Οι δρόμοι όλο λακκούβες, ενώ η επισκευή τους συχνά είναι για κλάματα, και πολύ θα ενδιέφερε να μάθουμε το κόστος αυτών των άρπα-κόλα επισκευών. (Φωτο)

  • Οι πινακίδες των οδών πέφτουν και όλοι αναρωτιούνται, γιατί άραγε αντικατέστησαν με πλαστικές τις παραδοσιακές εμαγιέ πινακίδες, που υπήρχαν επί δεκαετίες στους τοίχους χωρίς να καταστρέφονται, ενώ οι καινούργιες κόστισαν πολλαπλά χρήματα, αφού τοποθετήθηκαν σε ξεχωριστά κολωνάκια. Ούτε φυσικά προβλημάτισε κάποιον η τοποθέτηση σε κάθε γωνία πεζοδρομίου, άλλης μιας κολώνας μεταξύ των πάμπολλων που ήδη μας ταλαιπωρούν.
  • Το πρώην γήπεδο της ΑΕΚ, κατάντησε μετά τους Ολυμπιακούς χωματερή  και μάλιστα με τις ευλογίες της τότε Δημαρχίας, προκειμένου όπως όλοι γνωρίζουμε, να κτιστούν στη θέση του πολλαπλές εμπορικές χρήσεις, οπότε το γήπεδο θα έπρεπε να μετακινηθεί σε κομμάτι του ζηλευτού μας Άλσους.
  • Βούρκος η Λίμνη

    Βούρκος η Λίμνη

    Η Λίμνη μας κατάντησε βούρκος, (Φωτο) δεν παύει όμως να κοστίζει τεράστια ποσά για τα χημικά που ρίχνουν μέσα, ποτίζοντας με το ακατάλληλο αυτό νερό τα δέντρα (πόσο θα αντέξουν;). Η πραγματογνωμοσύνη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που είχε γίνει πριν από χρόνια με πρωτοβουλία της τότε Αντιδημάρχου κας Καπετάνου, άδικα έγινε, αφού δεν ελήφθη ποτέ υπόψη από τα μετέπειτα Δ/Σ.

  • Επαγγελματίες πετούσαν στο Άλσος μπάζα για να αποφύγουν τα έξοδα μετάβασης των φορτηγών τους σε χωματερή (Φωτο) και άλλοι ζητούσαν την αναδάσωσή του, με κόστος πολλών εκατομμυρίων, ενώ δεν συζητούν την δυνατότητα αναδάσωσης από εθελοντές δημότες μας.
  • Ο Κένταυρος κλειστός. Το Τσιπουράδικο κλειστό. Η Renault καταληστεύτηκε. Η Δημοτική Αστυνομία εξαφανισμένη.

Δεν έγιναν βέβαια όλα τα παραπάνω από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, οι περισσότεροι όμως Δημοτικοί Σύμβουλοι παραμένουν οι ίδιοι, έχοντας μετακινηθεί απλά στην αντιπολίτευση, οπότε ευθύνονται τουλάχιστον για όσα έγιναν παλαιότερα.

Τα μπάζα πηγαιναν στο Άλσος

Τα μπάζα πηγαιναν στο Άλσος

Σε άλλα θέματα όμως γίνονται προσπάθειες.  Όπως κάποια στιγμή ασχολήθηκε το Δ/Σ με την παραχώρηση μαρμάρων του Νεκροταφείου σε συγκεκριμένο επιχειρηματία. Ξαναμπαίνουν και πλακάκια για τους τυφλούς, αλλά τύφλα νάχουν για το πώς, αφού μόνο σε ατύχημα θα οδηγήσουν όσους τα ακολουθήσουν (Φωτο). Και καινούργιους φανοστάτες τοποθετεί εκ νέου ο κάθε Δήμαρχος, ώστε σε μερικά σημεία να υπάρχουν τρεις και τέσσερις κολώνες φώτων η μια δίπλα στην άλλη (Φωτο).  Τουβλάκια και πέτρινοι τοίχοι έχουν τοποθετηθεί όπου μπορείτε να φανταστείτε και με σημαντικό κόστος. Ακόμα και όπου ενοχλούν, όπως στο Άλσος  (Φωτο).  Τα κάγκελα ακόμα και όπου είναι άχρηστα τοποθετούνται επιμελέστατα, ενώ νέας λογικής σιντριβάνια κτίζει σχεδόν ο κάθε Δήμαρχος.  Από τέτοια πάμε καλά   Ότι δηλαδή έχει εργολαβικό ενδιαφέρον προωθείται από την κάθε δημοτική Αρχή.

Τέλος αποδείχτηκε ότι ακόμα και κάποιοι που προώθησαν την σημερινή Δήμαρχο, σύζυγο του αείμνηστου και αγαπητού μας Αποστολάκη, δεν την θέλουν πλέον και την ωθούν  σε παραίτηση. Δεν τα βρήκαν, όπως λέμε στην καθομιλουμένη.  Προκειμένου όμως να παραμείνουν στην …. «εξουσία» ανακάλυψαν  μετά από την σύζυγο, την κόρη τώρα του κ. Αποστολάκη, ως επίσης και έναν γνωστό μας αξιοσέβαστο γιατρό. Αυτά τουλάχιστον διαβάσαμε σε πρόσφατη «συμπολιτευόμενη» εφημερίδα.

Πέραν δε αυτών και η κα Δήμαρχος καταγγέλλει, ότι ακόμα και αυτοί που την έπεισαν να δεχτεί την υποψηφιότητα, αντικαθιστώντας τον εκλιπόντα σύζυγό της, δεν την βοήθησαν ούτε στιγμή.

Και δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοί σας, κύριοι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι, που άρχισαν διερευνητικές συνομιλίες, προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλες παρατάξεις, με σκοπό να διατηρήσουν την …… αγαπημένη  τους «καρέκλα».

Γιατί άραγε τόση πρεμούρα, αφού, όπως μας λένε οι αιρετοί μας, η θέση αυτή, μόνο σκοτούρες και πολλή δουλειά προσφέρει;;;;

Αλλά προσφέρει και χρήματα, επισημαίνω εγώ. Και δεν άκουσα να παραιτούνται οι αρμόδιοι από τα σημαντικά αυτά έσοδά τους, υπέρ του υπερχρεωμένου Δήμου.

«Και τι θέλεις να κάνουμε;» με ρώτησε ένας Δημοτικός Σύμβουλος, σε σχετικές μου επισημάνσεις.

Αφού λοιπόν φαίνεται να μην ξέρουν θα σας πω εγώ:

Να παραιτηθούν όλοι οι (από-)δοκιμασμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να εκλεγεί ο Χάρης Τομπούλογλου με νέους συνεργάτες, αποκλείοντας όσους μέχρι σήμερα έδειξαν τι (δεν)μπορούν.  Είναι άλλωστε ο μόνος που έχει δηλώσει ότι ως Δήμαρχος δεν θα παίρνει χρήματα, όπως άλλωστε αφιλοκερδώς εργάζεται και σήμερα ως Πρόεδρος του Δ/Σ του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊας Κυριακού.

Άντε, μήπως και δούμε τότε προκοπή.  Το χρωστάτε στην αγαπημένη μας Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, οι οποίες ήδη έχασαν το «Νέα» από την ονομασία τους, για να ξεχαστούν σιγά-σιγά οι αξέχαστες πατρίδες των προγόνων μας, κατά τις βουλές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*