Αξιολόγηση

15 Μάι 2018 από

Αξιολόγηση.

Όλα καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ, που μετά την Αξιολόγηση θεωρεί δεδομένη την ανάπτυξη.

Ξεχάστηκε πλέον το Σκάνδαλο Novartis, ενώ η Κυβέρνηση το έκλεισε, αφού εκμεταλλεύτηκε τη φασαρία που δημιούργησε για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα καθημερινά προβλήματα.  Το έστειλε αρχικά προς διερεύνηση από τη Βουλή, όπου δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα και τελικά στη δικαιοσύνη, όντας βέβαιη τώρα πια πως εύκολα θα ξεχαστεί, αφού η σχετική ανάκριση καθυστερεί ήδη επί 8 μήνες και έπεται συνέχεια.  Αυτό λέγεται “κάθαρση” και “διαφάνεια” από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ η εκάστοτε σκανδαλολογία βοηθάει την παραμονή τους στις λατρεμένες καρεκλίτσες της Εξουσίας.

Όσο για τις καταγγελίες που διατρέχουν ολόκληρο τον κυβερνητικό κύκλο και αφορούν κυβερνητικά στελέχη που έβαλαν και βάζουν το δάχτυλο στο μέλι, αυτές αφίενται στις διευκρινήσεις του βαρύμαγκα υπουργού Πολάκη και του ξενόφερτου Τσακαλώτου.

Πρόσφατα υπήρξε και το άρθρο του Πρωθυπουργού μας κ. Τσίπρα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και μάλιστα ως πρώτο θέμα.  Διαβάζοντάς το είχαμε την απορία πώς είναι δυνατόν να λέει κάποιος τόσο πολλά, χωρίς να έχει πει τίποτα ουσιαστικό πέραν του ότι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας πέτυχαν στα πάντα, ενώ στα πάντα και πάλι απέτυχαν οι προηγούμενοι.    Μεγάλο χάρισμα του Πρωθυπουργού μας αυτό, επειδή παρασύρει τους κουτούς να πιστέψουν τα απίστευτα! 

Θα περικοπούν βέβαια οι συντάξεις. Επ’ αυτού συμφωνούν και τα τρία “μεγάλα” κόμματα.  Δεν παίζει ρόλο το ότι τα χρήματα που άρπαξαν από κάποια ταμεία δεν ήταν δικά τους, ούτε του Κράτους, αλλά ήταν οι αποταμιεύσεις όσων πλήρωναν μια ζωή εισφορές.  Όμως αυτό καθόλου δεν προβληματίζει τους κυβερνώντες, αφού χρόνια τώρα δημιούργησαν και διατηρούν τα Capital Controls για να μπορούν να αρπάξουν, όποτε τους χρειαστούν, και τις αποταμιεύσεις των πολιτών που είναι κατατεθειμένες στις Τράπεζες, για να τις δώσουν και αυτές στους Κερδοσκόπους. 

Γιατί όσοι παίζουν με ομόλογα και άλλα τέτοια είναι Κερδοσκόποι, αφού ο εκάστοτε τόκος καθορίζεται από το πόσο είναι το ρίσκο που διακινδυνεύουν με τις αγορές τους.  Άρα αποδέχονται εξ’ ορισμού το ρίσκο που έπρεπε κανονικά να υπάρχει.  Παρά ταύτα το Κράτος μας φροντίζει να μην χάσουν δεκάρα αυτοί, αλλά να χάσουν τα πάντα οι συνταξιούχου.  Τους εξασφαλίζει μάλιστα ακόμα και τους υψηλούς σχετικά τόκους ρίσκου, ενώ θα έπρεπε να απαιτήσουμε ο τόκος να είναι ο ελάχιστος, πχ. της Γερμανίας, όσο έχουμε εξασφαλισμένα τα χρήματά τους.  Ούτε αυτό όμως δεν κάνουν τα ξεφτέρια μας.

Δεν τους είπαν εξάλλου, όταν το 2015 ανέλαβαν την διακυβέρνηση ούτε το αυτονόητο.  Πως … “αφού μας διαλύσατε επί Σαμαρά την οικονομία, πριν σας δώσουμε έστω και μια δεκάρα, θα περιμένετε για τρία χρόνια να ξαναφτιάξουμε την οικονομία μας και μετά θα σας πούμε πότε και πόσα θα σας αποπληρώσουμε”.

Κόβουν μας λένε τις συντάξεις, επειδή το ποσοστό των ηλικιωμένων σχετικά με τους νέους εργαζόμενους είναι πολύ υψηλό.  Κάπου 33,6 %.  Πώς να μην είναι κύριοι οικονομολόγοι που αλληθωρίζετε χρόνια τώρα προς Μέρκελ, Σόϊμπλε και Germany;

Υπολογίσατε ποτέ πόσα χάνονται από δική σας υπαιτιότητα;  Αυτά δηλαδή που θα πλήρωνε το 1 εκατομμύριο άνεργοι, οι 500.000 νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό πληρώνοντας εκεί φόρους και εισφορές, οι χιλιάδες εταιρείες που μετοίκισαν σε Βαλκανικές χώρες και όσοι εξουθενωμένοι από την άδικη και βαριά φορολογία σας κρύβουν έσοδα; 

Τα υπολογίσαμε εμείς με τον Λογιστή μας πρόχειρα σε 36,65 δις € περίπου. Αν τώρα προσθέσετε και τα 10 περίπου δις που μας χρωστάει ακόμα η Ευρωπαϊκή (δηλαδή η Γερμανική)  Τράπεζα και τα 311 δις που είναι οι πολεμικές αποζημιώσεις των Γερμανών προς την Ελλάδα και που δεν ζητάτε, μας κάνουν 357,65 δις €.  Περισσότερα δηλαδή από το σύνολο του χρέους μας.   Γιατί λοιπόν δεν είπαμε στους Γερμανούς πως πρώτα θα εξοφληθούν όλα από εκείνους και μετά θα δούμε τι χρωστάμε εμείς.  Αν δεν το κάνουν οι ιθύνοντες, τότε είναι απολύτως φανερό ότι δεν θέλουν την ευημερία της Ελλάδας αλλά παίζουν το παιχνίδι της Γερμανίας, που μας θέλει υπόδουλους μέσω της νέας Κατοχής με οικονομικέ πλέον όπλα.

Βέβαια είναι και άλλα τα χαμένα έσοδα του προφανώς ανίκανου κράτους μας.  Για σκεφτείτε πόσοι αλλοδαποί εργάζονται χωρίς χαρτιά και εισφορές.  Πόσοι δεν εργάζονται αλλά τρώνε και συντηρούνται από εμάς, κλέβοντας ή ζητιανεύοντας. Και τέλος πόσες εταιρείες δεν μπορούν να επενδύσουν λόγω της κωλυσιεργίας που διακρίνει τις δημόσιες υπηρεσίες.

40.000 επιχειρήσεις έκλεισαν στα 5 χρόνια 2012 – 2017 (Καθημερινή 6.5.18) ενώ οι φορολογούμενοι με εισοδήματα των 1.500 €/μήνα  μειώθηκαν στο μισό, δηλαδή κατά 400.000 άτομα. Αναρωτιέμαι ποιοι νομίζουν οι Ελληνάρες μας ότι θα στηρίξουν την οικονομία όσο οι συνταξιούχοι και οι άνθρωποι με τα μεσαία εισοδήματα, δεν έχουν πλέον χρήματα για δευτερεύουσες αγορές τους;

Απίστευτο επίσης το ότι η Κυβέρνησή πληρώνει αδρά με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου τις Εταιρείες Αξιολόγησης.  Μάλιστα (!!) αυτές που μας αξιολογούν κάθε λίγο αρνητικά,  ώστε να αυξάνονται κάθε τόσο οι τόκοι δανειοδότησής μας.  Με απόφαση δηλαδή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη πήραν :  Η Standard and Poor’s, 1.190.500 €, η  Fitch Ratings, έλαβε 506.700 €, η Moody’s, έλαβε 515.690 €, ενώ η  DBRs  125.000 € [Φιλελεύθερος 10.5.18].  Συνολικά δηλαδή  2,34 δις (λεφτά βέβαια υπάρχουν, … από τους συνταξιούχους!).

Όλα αυτά για να μας … αξιολογούν και να μας βουλιάζουν με τόκους 3 – 4 % , όταν η Γερμανία έχει τόκο μηδέν ή και λίγο κάτω από το μηδέν, δηλαδή αρνητικό τόκο.  Πληρώνουν δηλαδή τους Γερμανούς για να τους δανείσουν χρήματα, αντί αυτοί να δίνουν τόκο, και αυτό παρά το ότι το κρατικό τους χρέος ανέρχεται στα 5,2 τρις € (Τρισεκατομμύρια !!) ενώ το δικό μας δημόσιο χρέος είναι μόλις  313,5 δισ. Ευρώ.  Βρήκαν βέβαια την επεξήγηση, ότι δηλαδή εμάς το χρέος είναι υψηλό σε σχέση με το ελληνικό ΑΕΠ, στο 177,4% , σύμφωνα με την Eurostat, χωρίς οι Ηγέτες μας να τους πουν ότι εκείνοι είναι υπόλογοι για τα χάλια της οικονομίας μας που χρόνια τώρα, σκόπιμα, διαλύουν .  Δεν τους λέγαμε λοιπόν Άει σιχτήρ, όπως είπε ο Ερντογάν παλαιότερα στους Ευρωπαίους και αν θέλετε χρεοκοπήστε μας, οπότε δεν θα πάρετε μία και θα ησυχάσουμε όλοι μας.

Και όποιος μπορέσει ας βγάλει τώρα πλέον τα συμπεράσματά του.

[18 δις απώλειες εσόδων από τους άνεργους, 9 δις από τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό, 2,25 δις από εταιρείες που μετοίκισαν σε Βαλκανικές χώρες, 0,2 δις από εταιρείες που έκλεισαν, 7,2 δις από την φοροδιαφυγή, 10 δις που μας χρωστάει η (Γερμανική) ΕΤ  = 46,65 δις + 311 δις πολεμικές αποζημιώσεις = 357.65 δις ]

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*