Βράβευση δημοσιογράφων.

22 Δεκ 2013 από

DSC01417Η βράβευση δημοσιογράφων από το Ίδρυμα Μπότση.

Στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής, έγινε φέτος η ετήσια εκδήλωση του  Ιδρύματος Μπότση, για τη βράβευση δημοσιογράφων που διακρίθηκαν για τη επαγγελματική τους διαδρομή και το έργο τους.

Στη τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και άλλοι επιφανείς Έλληνες, όπως και οι περισσότεροι γνωστοί,  επώνυμοι Έλληνες Δημοσιογράφοι.

DSC01421ΑΣτην εκδήλωση αυτή του  Ιδρύματος Μπότση, η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) βράβευσε τον Ευάγγελο Σπύρου, για το σημαντικό έργο του στις προηγούμενες δεκαετίες.

Ο κ. Σπύρου, μέλος του Δ/Σ της ΕΔΙΠΤ, εκδότης περιοδικών, ειδικός σε θέματα ασφάλισης και συγγραφέας με μεγάλο γνωστικό εύρος και έναν πολύ ελκυστικό τρόπο γραφής, εντυπωσιάζει για την επαγγελματική του διαδρομή και τη ζωή του.

Γνωστός σε όλους τους επίσημους παρευρισκόμενους, δέχτηκε από όλους θερμά συγχαρητήρια και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ έκανε περήφανους και εμάς, τα μέλη του Δ/Σ της ΕΔΙΠΤ, που συνεργαζόμαστε μαζί του.

Στην ετήσια τελετή βράβευσης παραβρέθηκα για πολλοστή φορά.  Όμως, όπως και σε παλαιότερες βραβεύσεις, διαπίστωσα με απογοήτευση την εμφανή προσπάθεια του Ιδρύματος να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις ταγές του κατεστημένου. Του στημένου κατεστημένου.  Είναι απογοητευτικό που σε εποχές διάλυσης του Έθνους και της Πατρίδας, οι επώνυμοι δεν τολμούν, όχι μόνο να υψώσουν το ανάστημά τους,  αντιδρώντας σε όσα γύρω τους συμβαίνουν, αλλά ούτε διακινδυνεύουν να βραβεύσουν έστω και έναν εκ των δημοσιογράφων, που δεν έσκυψαν το κεφάλι στις βουλές των ιθυνόντων.

Για να μην κατηγορηθώ ως …. αντιδραστικός και γκρινιάρης, παραθέτω μερικά από  όσα ακούστηκαν και κρίνετε μόνοι σας.

Βραβεύτηκαν δημοσιογράφοι από :  τον Alpha, τον ΑΝΤ1, το ΣΚΑΪ, μια ανταποκρίτρια της Βουλής, τον Ελεύθερο Τύπο, Τα Νέα, την Καθημερινή, το ΟΤΕ ΤV, το ΒΗΜΑ, την Μεσημβρινή, την ΕΣΗΕΑ, την Απογευματινή, και την Εστία. Βραβεύτηκε και το Ίδρυμα Ωνάση.  Δεν ξέχασαν κανένα έντυπο του Κατεστημένου. Μοναδική «παραφωνία» η – δική μας – βράβευση της ΕΔΙΠΤ.

Ακούστηκαν και αξιοπρόσεκτα, όπως:

  • Ότι είναι απαράδεκτο πως την Ελλάδα υπάρχουν 13 ημερήσιες αθλητικές εφημερίδες, ενώ στη Γαλλία μόνο μία !
  • Ότι σήμερα απαιτείται νηφαλιότητα και πρέπει να μην πυροδοτούνται τα πάθη.
  • Ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δικαίωσαν το λειτούργημά τους  αποκαλύπτοντας το ρόλο … της Χρυσής Αυγής.
  • Ότι … «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανύψωσε σημαντικό λόγο για να διασφαλίσει, σε εποχή οικονομικής κρίσης, τα δικαιώματα των Ελλήνων.»  (Πόσοι Έλληνες πολίτες λέτε να συμφωνούν με αυτά;)
  • … ενώ κάποιος άλλος ομιλητής δεν αμέλησε να αναφερθεί στο καθεστώς φίμωσης από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής !! 

Κάποιος ψέλλισε κάτι για λεηλατημένα Ταμεία με υφαρπαγμένα αποθεματικά, κάποιος είπε ότι στην εποχή μας, «Η θέση δίνει αξία στο αξίωμα, ενώ θα έπρεπε το αξίωμα να δίνει αξία στη θέση.»

Ο κ. Κεδίκογλου μας εκμυστηρεύτηκε ότι ονειρευόταν να πάρει Βραβείο Μπότση, αλλά δεν το κατόρθωσε. Προτείνω να περιμένει λίγο. Τώρα που το δήλωσε επίσημα, ίσως να του το δώσουν του χρόνου. Ειδικότερα τώρα που επισήμανε ότι «Δημιουργήθηκε φούσκα στα ΜΜΕ.»

Αυτά λοιπόν από τη φετινή Βράβευση.  Θα σας πρότεινα να την παρακολουθείτε τακτικά, αλλά οι προσκλήσεις είναι «αυστηρώς προσωπικές».

Βέβαια η σπουδαία δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου, ούτε πέρσι, ούτε πρόπερσι, ούτε και φέτος, μετά θάνατον, δεν βραβεύτηκε.  Η μόνη βράβευσή της από το κατεστημένο, ήταν να την διώξουν από τα ΜΜΕ όπου εργαζόταν, για τα απίστευτα αντικειμενικά άρθρα της.

Διαβάζουμε στο Internet για την Μπουγάτσου:

  • Ένα μυστηριώδες πρόσωπο που προσέφερε στη δημοσιογραφία σημαντικές έρευνες και αποκαλύψεις. Η πιο γενναία και ασυμβίβαστη ρεπόρτερ της Ελλάδας. [http://www.iefimerida.gr/node/90131#ixzz2o1L3eQ00
  • Σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών της έπλεκαν εγκώμια και της έκαναν δακρύβρεχτο μνημόσυνο. Ήταν ο ίδιος ραδιοφωνικός σταθμός που μία εξαετία πριν, το σωτήριο 2007, έδιωχνε την Αριστέα με σκαιό τρόπο, γιατί το αφεντικό τα έβρισκε με τους γιάπηδες αριστερούς «κανονιστάκηδες» που παρίσταναν τους υπουργούς. [http://www.olympia.gr/2013/02/11/αριστέαμπουγάτσου-το-πλήρωσε-με-την/ ]

Όσο για μένα, εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι κρίμα που τα σημαντικά Ιδρύματα της Χώρας, η Ακαδημία Αθηνών και η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν κάνουν καμία ουσιαστική ενέργεια για να σώσουν την Ελλάδα από τους άρπαγες της εποχής μας και την Τρό-κτ-ϊκα.  Μου θυμίζουν την Εκκλησία, που λίγο πριν την επανάσταση του 21, προσπαθούσε να τα βρει με τους Τούρκους και τον Σουλτάνο.  Και του χρόνου λοιπόν στην επόμενη βράβευση. 

Λ.Κ.   

no images were found


Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*