Γ.Κοντραφούρης

10 Ιαν 2012 από

Ο Γιώργος Κοντραφούρης αποτελεί μία εμβληματική φυσιογνωμία της Ελληνικής jazz. Έχοντας αποκτήσει κλασσική μουσική παιδεία στο πιάνο, αποφάσισε να εμπιστευτεί τη ροπή του προς την jazz, στρέφοντας την προσοχή του στο δύσκολο όργανο που λέγεται Hammond.

Βαδίζοντας στα χνάρια σπουδαίων μουσικών της jazz, όπως ο Larry Young και ο Dr Lonnie Smith, ο Γιώργος Κοντραφούρης εξιστορεί τις δικές του μουσικές περιπλανήσεις, που εκτελεί με όχημα το Hammond. Με σαφείς αναφορές στα blues, καθώς και εξάρσεις που εκτείνονται ως και τις πιο σκληρές εκφάνσεις της rock, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο, απολύτως προσωπικό, μίγμα μουσικής έκφρασης.

Έχοντας βαθειά πίστη στις δυνατότητες της νέας γενιάς μουσικών, δε διστάζει να δημιουργεί εναλλασσόμενα τριμελή σχήματα, με τη συμμετοχή ανερχόμενων Ελλήνων μουσικών της jazz, είτε για αυτοτελή εμφάνιση, είτε ως βάση για την πλαισίωση σπουδαίων μουσικών της παγκόσμιας jazz, όπως ο Γάλλος σαξοφωνίστας Olivier Temime, με τον οποίον εμφανίζονται από κοινού, στη σκηνή του Faust, στις 19 Ιανουαρίου 2012.

Γ.Κοντραφούρης – Hammond

Θ.Κότσιφας – Κιθάρα

Α.Δράκος – Τύμπανα

Olivier Temime – Σαξόφωνο

Faust : Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12

http://www.faust.gr/

Τηλ : 210 3234095

Είσοδος : 12 € (δεν περιλαμβάνει ποτό)

Ώρα έναρξης : 22:00

George Kontrafouris Baby Trio – Emergency :

 

George Kontrafouris w/ Ronan & Conor Guilfoyle :

 

Olivier Temime – Macadam Turtle :

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*