Δημοκρατία.

29 Ιαν 2021 από

Ελλάς Ελλήνων δημοκρατών.

Θαυμάστε την Ελληνική υποτονική δημοκρατία μας, όπως τη ζούμε εδώ και δεκαετίες.  Παράλληλα βέβαια τιμούμε και τους προγόνους μας που δημιούργησαν την πρώτη πραγματική δημοκρατία της οικουμένης 2.500 χρόνια πριν, για την οποία είμαστε περήφανοι, παρά το ότι αγωνιωδώς προσπαθούμε να φτάσουμε χωρίς να την πλησιάσουμε ποτέ.

Γιατί είμαστε το κράτος όπου… :

 • Η μόρφωση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους, αρκεί όμως να έχει πολλά λεφτά ο γονιός του για να πληρώσει επί χρόνια τα ιδιαίτερα φροντιστήρια που απαιτούνται για να περάσεις εξειδικευμένες εξετάσεις.
 • Ο καθένας μπορεί να γίνει δημόσιος λειτουργός, αρκεί να έχει το απαιτούμενο πολιτικό “μέσον” που θα διευκολύνει την πρόσληψή του.
 • Ο κάθε κλέφτης συλλαμβάνεται και φυλακίζεται, αρκεί να έχει κλέψει μικρά σχετικά ποσά. Οι κλέφτες αντιθέτως εκατομμυρίων από τα κρατικά ταμεία των Ελλήνων φορολογούμενων απολαμβάνουν εξασφαλισμένη ασυλία.
 • Ο φορολογούμενος πληρώνει ποσά αντιθέτως ανάλογα με τα κέρδη του.  Στο ελάχιστο κέρδος ο φόρος φτάνει και το 60 ίσως και 70 %, στα τεράστια όμως κέρδη μέχρι και μηδενίζεται.
 • Πολιτική καριέρα μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε, με την προϋπόθεση ότι θα  ανήκει στις μεγάλες, δηλαδή στις πλούσιες οικογένειες της Χώρας, όπως αυτή του Κούλη, μια εκ των πλουσιοτέρων οικογενειών της Ευρώπης, που κυβερνά την Ελλάδα, από παππού, πατέρα, γιό, κόρη, εγγονό … και έπεται συνέχεια.
 • Στην εν λόγω χώρα όποιος κριτικάρει τον κυβερνώντα εκδιώκεται με πρωθυπουργική εντολή από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως ο Τράγκας, ενώ σε όσους επαινούν τους ιθύνοντες απονέμονται δάνεια και χρήματα συχνά ανεπιστρεπτί.
 • Αν τώρα ο κυβερνών έχει κάποιο κουσούρι και μορφάζει προκαλώντας γέλωτες και ερωτηματικά, αυτό αποκρύπτεται επιμελώς, αντί να επισημανθεί όπως θα γινόταν αν αφορούσε έναν από εμάς και αποφεύγεται πάση θυσία η αν φας απεικόνισή του.
 • Η χρηματοδότηση που δίδεται σε όλους, κόβεται από κάθε έντυπο που τολμάει να κριτικάρει, όπως εύκολα θα μάθει όποιος ψάξει να βρει το τι συνέβη με την εβδομαδιαία εφημερίδα Documento.
 • Όσοι μετανάστες – πρόσφυγες θέλουν να πάνε σε κράτη της Κεντρικής Ευρώπης αναζητώντας εκεί κάποιους δικούς τους, φτάνουν πρώτα σε εμάς.  Εμείς τους περισυλλέγουμε από τη θάλασσα ή τα σύνορα και τους εγκλωβίζουμε δημοκρατικά στην Ελλάδα, για να μην ενοχλήσουν τους ισχυρούς γείτονές μας, προσφέροντάς τους σκηνές και κάποιο συσσίτιο για τη διαμονή τους εδώ, με ελάχιστα ρούχα και συχνά χωρίς παπούτσια, μέσα στα χιόνια του χειμώνα.
 • Οι εργαζόμενοι πλήρωναν μια ζωή τεράστια ποσά για να εξασφαλίσουν τη σύνταξή τους.  Το Κράτος όμως με το έτσι θέλω πήρε τις αποταμιεύσεις τους και έσωσε με τα χρήματά τους αυτά όσες ιδιωτικές Τράπεζες από  κακοδιαχείριση βρίσκονταν στα όρια της πτώχευσης.  Άσχετα με το ότι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις όλες αυτές, αφού κεφαλαιοποιήθηκαν μέσω μετοχών.  Έτσι όμως τα κέρδη χορηγούνται στους μετόχους, ενώ για τις ζημιές από την κακοδιαχείριση πληρώνει ο πολίτης.
 • Ο συνταξιούχος μπορεί να περιμένει μέχρι και τρία ή ακόμα περισσότερα χρόνια για να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται, χωρίς να ενδιαφέρει το δημοκρατικό μας κράτος το πώς θα ζήσει, αλλά και ούτε το αν θα είναι ακόμα ζωντανός όταν τελικά θα “βγει” η σύνταξή του.
 • Πρόσφατα επιτρέπεται η συνάθροιση 100 μόνο ατόμων σε διαδηλώσεις κατά της κρατικής αυθαιρεσίας.  Αν διαδηλώσουν 101 και άνω επεμβαίνει με ξυλοδαρμό η αστυνομία.  Ο τρόπος όμως που οι διαδηλωτές, αλλά και η αστυνομία θα διαπιστώνουν τον ακριβή αριθμό των μετακινούμενων διαμαρτυρομένων δεν έχει εξηγηθεί ακόμα.
 • Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας … κλπ γράφουν στο Internet και από κάτω μπορείς να επιλέξεις το ΣΥΜΦΩΝΩ, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα για ένα  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ !  Οπότε αν δεν γράψεις ότι συμφωνείς να σε ζαλίζουν με κάθε είδους διαφημίσεις, δεν σε αφήνουν να δεις το παραμικρό από αυτά που θέλεις στο διαδίκτυο και σε μπλοκάρουν παντελώς.  Τόσο πολύ σέβονται τα δικαιώματά μας, όχι μόνο αυτοί αλλά και το κράτος μας, που δέχεται τέτοιες κουτοπονηριές των “κάποιων”, αλλά είναι αμείλικτο και στις ελάχιστες λεπτομέρειες σε όσα αφορούν τον απλό πολίτη.        

Δημοκρατία της Ελλάδος λοιπόν ή όπως έλεγε ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών Καθολικώς Διαμαρτυρομένων”.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*