Διαβάζοντας τις εφημερίδες

25 Νοέ 2018 από

Διαβάζοντας τις εφημερίδες

«Παρά την οικονομική στήριξη των Τραπεζών που πλήρωσαν δύο τουλάχιστον φορές οι Έλληνες φορολογούμενοι, «… ο ελληνικός λαός βλέπει τις τράπεζες να δοκιμάζονται για μια ακόμη φορά, γνωρίζοντας πως έχει πληρώσει ακριβά την ανακεφαλαιοποίησή τους.»  [Καθημερινή 7.10.18]

«Από τα 74,7 δις. που ανέρχονται τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί στα χρόνια των μνημονίων και αφορούν μισθολογικές περικοπές, περιστολή λειτουργικών δαπανών, αλλά κυρίως νέους φόρους, τόσο στο εισόδημα όσο και στην κατανάλωση, ελάχιστα έχουν εισρεύσει στον κρατικό κορβανά.  Δηλαδή από τους φόρους που επιβλήθηκαν στο προαναφερθέν διάστημα κανείς δεν προστέθηκε στα ταμεία του Δημοσίου, αλλά αντίθετα προστέθηκαν στον … πίθο των Δαναΐδων («τετρημένον πίθον»).

Η φοροδιαφυγή οργίασε, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατέρρευσαν και αυτό που επιτεύχθηκε ήταν ο αφανισμός της μεσαίας τάξης, που επί της ουσίας όλα αυτά τα χρόνια χρηματοδοτούσε τις ανάγκες του κράτους.

Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού είναι το κύριο πρόβλημα στην ψηφιακή διακυβέρνηση.  Η δαιδαλώδης κρατική μηχανή αναπαράγεται στην ηλεκτρονική διοίκηση, γεννώντας νέες δυσλειτουργίες.  […]  Στο διάστημα 2013 – 2018 τα χρέη προς την εφορία σχεδόν διπλασιάστηκαν και από από 53,01 δις. […] ανήλθαν στα 103,1 δις. €.»  [Καθημερινή 18.11.18]

Θα θυμόμαστε πιστεύω και τις πολλές περιπτώσεις, όπου το ελληνικό κράτος φορολογεί ασυλλόγιστα με αποτέλεσμα να εισπράττει τελικά λιγότερα. Όπως πχ. παλαιότερα που επέβαλλαν αύξηση των διοδίων και εισέπρατταν λιγότερα, γιατί ο πολίτης αγανακτισμένος απέφευγε τις Εθνικές Οδούς.  Έτσι και τώρα επιβάλλουν τεράστιους φόρους και εισπράττουν ελάχιστα, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους πληρώσουν.  Στόχος θα έπρεπε να είναι η λελογισμένη είσπραξη και όχι η επιβολή εξουθενωτικών φόρων, που κανείς δεν μπορεί να πληρώσει και που θα πρέπει τελικά να εισρεύσουν μέσω πλειστηριασμών σπιτιών, που πλέον ούτε και αυτοί αποφέρουν πλέον τα αναμενόμενα.

Κλείνουμε στη φυλακή τους εγκληματίες και πληρώνουμε για τη φύλαξή τους, την στέγασή τους, την καθαριότητά τους, την θέρμανσή τους τον χειμώνα, την τροφή τους και την περίθαλψή τους.

Πληρώνουμε εμείς όλα αυτά ακόμα και για αλλοδαπούς, τη στιγμή που νομοταγείς Έλληνες δεν έχουν στέγη και φαγητό, κοιμούνται στα πεζοδρόμια και τρώνε ακόμα και από κάδους σκουπιδιών, αν ατυχήσουν στη ζωή τους. (φώτο 1).

Στους φυλακισμένους εγκληματίες χορηγούνται άδειες, μέχρι και κάθε δίμηνο, παρά το ότι θα μπορούσαν έτσι να ανταμώσουν τους συνεργούς τους και να οργανώσουν τη συνέχεια των εγκληματ6ικών ενεργειών τους, ενώ επιτρέπουμε τη χρήση των κινητών τους, ώστε να επικοινωνούν με αυτούς και ενδεχομένως να τους καθοδηγούν.

Απαράδεκτο να πληρώνουν για όλα αυτά οι Έλληνες, ειδικά όταν αφορούν  αλλοδαπούς.  Γι’ αυτό προτείνω οι μεν αλλοδαποί εγκληματίες να απελαύνονται δια παντός από τη Χώρα μας, με ενημέρωση των εκεί Αρχών, για να εγκληματούν εκεί αν δεν τους φυλακίσουν, οι δε Έλληνες να εργάζονται προκειμένου να αποπληρώνουν τα έξοδα φύλαξης και διατροφής τους, αντί να είναι αραγμένοι στο κελί τους σχεδιάζοντας, μόνοι τους ή μαζί με άλλους, νέες παρανομίες.  Όσοι πάλι δεν έχουν επάγγελμα και κατέληξαν γι’ αυτό στην παρανομία, θα έπρεπε να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά σε κάτι που τους ενδιαφέρει, ώστε μετά την έκτιση της ποινής τους να μπορούν να ζήσουν έντιμα.

Ο περίφημος κ. Πολάκης κάλυψε, όπως ο ίδιος υπερηφανεύεται, 2.500.000 ανασφάλιστους ασθενείς (μήπως για να τον ψηφίζουν;  Δεν ξέρω, λέω !) ενώ για εμάς που μια ζωή πληρώναμε δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για την περίθαλψή μας στα νοσοκομεία και οι αναμονές ξεπερνούν τους 3 μήνες.  Δημιούργησε άλλωστε και νοσοκομείο στα Χανιά (την περιοχή του) για να μην μετακινούνται οι ασθενείς από τα Χανιά στο Ηράκλειο, αλλά ταυτόχρονα απαγορεύει την μεταμόσχευση βαλβίδας στα Αθηναϊκά νοσοκομεία πέραν της μιας ή δύο το δίμηνο (Ιπποκράτειο !!).  Διέγραψε και χρέη στην περιοχή του, ώστε εμείς που πληρώναμε να αισθανόμαστε μ@λ@κες.

Πώς τα είπε στις 13/12/2017; …    «Και επειδή εμείς δεν κλέβουμε, έγινε δυνατό να καλύψουμε και 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πους εσείς τους είχατε πετάξει απέξω. Και καταφέραμε να τους διαγράψουμε τα χρέη τους […] Το χατζάρι του μνημονίου θα μπαίνει για 6-7 μήνες ακόμα. Εκεί τελειώνει το πηγάδι και βγαίνουμε στο ξέφωτο». 

Ας μας πει λοιπόν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, τώρα που πέρασε ένας χρόνος και όχι μόνο μήνες, αν βγήκαμε από το μνημόνιο στο ξέφωτο, ή αν θα μπούμε σε καινούργιο, όπως ψιθυρίζεται !  Λέξη δεν λέει επ’ αυτού, ενώ χαριτολογεί με ρητά όπως το …: 

«Πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους ότι άλλοι παπάδες ήρθανε και άλλα χαρτιά βαστούνε», όπως χαριτολογώντας ανέφερε.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*