Διαβάζοντας τις εφημερίδες.

17 Αυγ 2013 από

DSC03419NΔιαβάζοντας τις εφημερίδες.

Διαβάζοντας τις εφημερίδες απελπίζεται κανείς.  Για τους δυνατούς της Γης, αλλά και για τους Δημοσιογράφους, που υποτίθεται ότι κάνουν κάποιο λειτούργημα, ενώ στην πλειοψηφία των ΜΜΕ εμφανής είναι η εντύπωση ότι μόνο το χρήμα και τα συμφέροντα μετρούν. Σε σημείο μάλιστα ντροπής και εξομοίωσης τους με εποχές 3ου Ράηχ ή γνωστών μας δικτατοριών.

Έτσι το μόνο που μας προσφέρουν τα ρεπορτάζ είναι ή απαράδεκτες επιθέσεις σε όσους βρίσκονται εκτός εξουσίας ή άκρατο λαϊκισμό που απευθύνεται σε ανεγκέφαλους πολίτες.  Και αυτό οδηγεί και πάλι στην απελπισία. Όταν διαπιστώνουμε πόσο ευκολόπιστοι, αφελείς και εύπλαστοι είναι οι συμπολίτες μας. Και πόσο χωρίς αρχές, με μόνο προσανατολισμό τα πρόσκαιρα ατομικά συμφέροντά τους. Πώς γίναμε αλήθεια έτσι;  Ή μήπως έτσι ήμασταν πάντα:  Αμαρτωλοί και κλέφτες;

DSC03404Στα ΝΕΑ της 7.8.13 διαβάζουμε ένα κατάπτυστο (κατά τη γνώμη μου) άρθρο για τον κ. Πάνο Καμμένο. Τον φοβούνται οι κρατούντες και τους ενοχλεί, γιατί φαίνεται, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι δεν αλλάζει εύκολα απόψεις, όπως εκείνα και εννοεί όσα λέει.  Με συνεχείς αιχμές κάτω από τη ζώνη τον πολεμούν τα ΝΕΑ, για να ικανοποιήσουν την «εξουσία». Στο εν λόγω ολοσέλιδο ο αρθρογράφος τους, προσπαθεί με ανεπίτρεπτες εκφράσεις να τον μειώσει στα μάτια των αφελών αναγνωστών, για να εκπληρώσει τις εντολές του Ομίλου, μήπως ανταμειφθεί στη συνέχεια με καλύτερο πόστο.  Αξίζει να κάνετε τον κόπο και να αγοράστε (από το αρχείο των ΝΕΩΝ) την εφημερίδα. Θα έχει σε λίγα χρόνια μεγάλη ιστορική αξία. Άλλωστε τα ΝΕΑ και ο Όμιλος Λαμπράκη, υπήρξαν πάντοτε συνεργάσιμα με την εκάστοτε εξουσία. Με κάποιες διαμορφώσεις κάπου – κάπου στην ονομασία της εφημερίδας, αλλά πάντα σταθερής αξίας για τους κρατούντες και για την τσέπη του Ομίλου. Και πάντα με πρωτιές στην αναγνωσιμότητα από τους αδιάφορους πολίτες.

DSC03403BΚοίτα ποιοι μιλάνε, γράφουν σε άλλο τεύχος τα ΝΕΑ και δείχνουν σήμερα όσους τότε υποστήριζαν.  Βλέπουμε λοιπόν ποιοι μας βούλιαξαν στα χρέη και πόσο ο καθένας τους. Άλλοι ήταν οι λαοπλάνοι, που τους πιστέψαμε και μας ξεπούλησαν και άλλοι κομματικά στελέχη που αναρριχήθηκαν στην εξουσία από συγκυρίες και κρατήθηκαν σε αυτήν, φοβερίζοντας τους βο(υ)λευτές τους ότι θα χάσουν την έδρα τους αν πέσει η κυβέρνηση και γίνουν εκλογές.  Προς μεγάλη συμφορά μας, αφού πολλοί από αυτούς προωθούσαν διαχρονικά από συστάσεως του Ελληνικού κράτους και προωθούν μέχρι σήμερα,  ξένα και όχι Ελληνικά συμφέροντα,. Και εμείς τους ψηφίζουμε και τους ξαναψηφίζουμε, ως πιστοί οπαδοί και όχι ως ενεργοί πολίτες.

Στα διεθνή, γύρω μας γίνεται το σώσε. Στη Συρία ο Ασαντ επιβιώνει. Οι Ρώσοι τον στήριζαν εξ αρχής, ενώ οι ΗΠΑ βοήθησαν αρχικά τους αγανακτισμένους να εξεγερθούν και αφού σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί αμέτοχοι, άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, τώρα άρχισαν να τον στηρίζουν. Τα συμφέροντά τους βλέπετε κλίνουν σήμερα προς τα εκεί. Οι νεκροί και οι καμμένοι ζωντανοί δεν μετράνε για τη WallStreet, τις 7 πετρελαϊκές αδελφές, την GoldmannSachs. Ο Λαός κάθε κράτους είναι ασήμαντες παράπλευρες απώλειες. Άλλωστε τα έχουν κάνει παντού και πάντοτε θάλασσα.  Μετά από επέμβασή τους η Γερμανία χωρίστηκε στα δύο για χρόνια και με καθημερινές ανθρωποθυσίες. Ακολούθησε η Κορέα, κομμένη επίσης μέχρι σήμερα στα δύο. Μετά το Βιετνάμ. Τα μάζεψαν και έφυγαν αφού DSC03418χιλιάδες νεκροί αμερικανοί και εκατοντάδες χιλιάδες Βιετναμέζοι άφησαν τα κόκαλα τους στις ζούγκλες και στα ποτάμια της ταλαίπωρης εκείνης χώρας. Μετά το Ιράκ, που το «εκδημοκράτισαν» με μισθοφόρους δολοφόνους και το εγκατέλειψαν, αφού άφησαν εκεί χιλιάδες νεκρούς αμερικανούς και εκατοντάδες χιλιάδες ιρακινούς. Ακολούθησε το Αφγανιστάν και το εγκαταλείπουν τώρα, αφού το εκδημοκράτισαν επίσης, ενώ  άφησαν και εκεί χιλιάδες νεκρούς εκατέρωθεν. Οι μόνοι που δεν έχασαν ήταν, είναι και θα είναι οι κατασκευαστές και οι έμποροι όπλων.  Τώρα, αφού βοήθησαν την δεύτερη εξέγερση της Αιγύπτου, μετά από την πρώτη, δημοκρατικά απόλυτα αποτυχημένη, κάνουν έκκληση δια στόματος Ομπάμα, για …. Και δηλώνουν ότι λυπούνται.  Πάλι καλά.

DSC03417H

Το μεγάλο κακό των ΜΜΕ όμως γίνεται και στα καθημερινά γεγονότα. Το πρόσφατο ο άδικος χαμός ενός νέου παιδιού μας, 19 μόλις ετών, που χρησιμοποιείται ασύστολα και με άκρατο λαϊκισμό για να συμπαρασύρει τον κόσμο στην ασυδοσία.

DSC03415MΧάσαμε ένα παιδί μας, όχι για 1,20 €, όπως λένε οι εφημερίδες, αλλά από την ανικανότητα του κράτους και από την έλλειψη αρχών της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι απόλυτα δική μας αμαρτία ο χαμός του. Ένα παιδί ψηλό και δυνατό που γνώριζε και στηρίζονταν στη δύναμή του.  Αν ήταν  μικροκαμωμένο και ασθενικό παιδί θα τα ‘βαζε με τον ελεγκτή;  Και ένα παιδί που του μάθαμε ότι μπορεί να έχει δικαιώματα, ακόμα και όταν δεν θα έπρεπε.  Ποιοι; Οι γονείς, η κοινωνία, το σχολείο, η παρέα, εμείς όλοι, ποιος να ξέρει!

Διαβάζουμε λοιπόν τίτλους εφημερίδων και ακούμε όλη μέρα σήμερα το ραδιόφωνο και μένουμε άναυδοι.  Όχι όλοι μας βέβαια, μερικοί ελάχιστοι.

DSC03416KΈγκλημα απανθρωπιάς λέει το ένα πρωτοσέλιδο.  Ποιο δηλαδή;  Το ότι έπεσε το παλικάρι από την ανοιχτή πόρτα στο οδόστρωμα;  Το ότι ο ελεγκτής τόλμησε να τον ελέγξει και να απαιτήσει το νομοθετημένο πρόστιμο;  Το ότι άνοιξε η πόρτα, ενώ υπάρχει ολόκληρο σύστημα που αποκλείει το άνοιγμα των θυρών, αν δεν έχει σταματήσει το όχημα;

Το τρόλεϊ του τρόμου, λέει η άλλη εφημερίδα. Το τρόλεϊ έφταιγε δηλαδή;

Του είπε το άτυχο παιδί, το θύμα της νοοτροπίας μας, ότι δεν έχει εισιτήριο επειδή ήταν άνεργο. Δηλαδή οι άνεργοι μπορούν να κυκλοφορούν δωρεάν ή δεν μπορούν;  Ή συμφωνούμε να κυκλοφορούν μόνο ορισμένοι χωρίς εισιτήριο και οι άλλοι άνεργοι να πληρώνουν; Γιατί δεν απαιτούμε να μην πληρώνουν όλοι οι άνεργοι και οι μαθητές;  Εγώ θα συμφωνούσα και ας επιβαρυνόμουν εγώ για το επιπλέον κόστος, που αναμφισβήτητα θα προκύψει.

Για 1,20 € χάθηκε μια ζωή, γράφουν οι άλλοι. Δεν ξέρουν ούτε ότι το εισιτήριο κάνει 1,40 € !

Ανθρώπινη ζωή 1,20 €. Αν δηλαδή ήταν εισιτήριο των 1.000 € θα δικαιολογείτο;  Ανεξιχνίαστες οι σκέψεις των λαϊκιστών – δημοσιογράφων.

DSC03413Του προσέφεραν άλλοι επιβάτες ένα εισιτήριο, γράφουν, αλλά ο ελεγκτής δεν το δέχονταν.  Δηλαδή σε βρίσκουν χωρίς εισιτήριο και η φίλη σου, σου δίνει ένα εκ των υστέρων. Θα ισχείει; Αν ναι τότε ας μην ακυρώνουμε το εισιτήριό μας. Να το κρατάμε και να το ακυρώνουμε όταν έρθει ο ελεγκτής.

DSC03414

Το βασικό, το πώς άνοιξε η πόρτα, ποιος την άνοιξε, αν το τρόλεϊ συνέχιζε να κινείται με ανοιχτή την πόρτα και αν έπεσε μόνο το άτυχο παιδί ή και ο ελεγκτής επάνω του ακόμα διερευνάται και ας είναι το ουσιαστικότερο σημείο της τραγωδίας.   Αν δηλαδή όπως άνοιξαν οι πόρτες, έπεφτε έξω ένας άλλος ανίδεος επιβάτης, με ακυρωμένο εισιτήριο και σκοτωνόταν,  τι θα λέγαμε;  Και το χαρακτηριστικό της Ελληνικής πραγματικότητας:  Όλα εξετάζονται κατόπιν εορτής Αφού γίνει το κακό, τότε αρχίζουν να λαμβάνονται μέτρα και δρακόντειες ποινές !

Γι’ αυτό προτείνω να αποφασίσουμε, αν όλοι θα πληρώνουν εισιτήριο ή όχι, αν κάποιοι θα εξαιρούνται και ποιοι, αν θα γίνονται έλεγχοι ή όχι και από ποιούς, αν θα πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις για όλους όσους βρίσκονται χωρίς ακυρωμένο εισιτήριο και αν κάποιος μπορεί να πατήσει το κουμπί κινδύνου χωρίς σημαντικές επιπτώσεις, μήπως και τελικά αρχίσουν να πατάνε τα κουμπιά και στον Ηλεκτρικό ή στο Μετρό για καλαμπούρι.

Εγώ πάντως λυπάμαι αφάνταστα το νέο αυτό Ελληνόπουλο και τους γονείς, θύματα της ανικανότητας του κράτους μας και της ασχετοσύνης της κοινωνίας μας και ντρέπομαι για τον λαϊκισμό των «λειτουργών μας.

DSC03421EΠέντε (5) μέρες χωρίς ρεύμα η Σαντορίνη. Η ΔΕΗ δεν έχει ένα πλοίο με μια μεγάλη σειρά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, αρκετά μεγάλη που να μπορεί να καλύψει ακόμα και ένα από τα μεγάλα νησιά μας, το οποίο να βρίσκεται πανέτοιμο στο μέσον του Αιγαίου. Δεν έχει ούτε μια εφεδρική μονάδα σε αναμονή, πέραν όσων λειτουργούν,  για αντικατάσταση που κάποια από όλες εμφανίσει βλάβη.  Δεν είχε ούτε έναν εφεδρικό στη σειρά των πυκνωτών, οπότε θα αρκούσε μη μετακίνηση, σε δυο λεπτά της ώρας,  των καλωδίων από αυτόν που εξερράγη στον εφεδρικό.  Τίποτα από όλα αυτά, αλλά ούτε την καλωδιακή διασύνδεση των νησιών για την οποία πήραμε και χρήματα δεν προέβλεψε, ούτε εφεδρικές μονάδες έχει πανέτοιμες σε κανένα νησί, για κάποιο τέτοιο συμβάν. Αντιθέτως από το χειμώνα υπήρχαν προβλήματα στη Σαντορίνη, όμως αμέλησαν να τα επιλύσουν πριν τις διακοπές.  Και αν νομίζετε ότι αυτά είναι πρωτάκουστα, κάνετε λάθος. Τα ίδια χάλια έζησα 2 φορές στην Πάρο, τρείς φορές στη Σαλαμίνα, όπου μου καταστράφηκαν τρία ηλεκτρονικά μου, δύο φορές στη Λέσβο (με ζημιές και πάλι στα ηλεκτρονικά μου) όπου ένα ολόκληρο καλοκαίρι αναβόσβηνε περιοδικά το ρεύμα γιατί … απλά δεν επαρκούσαν οι δυνατότητες της ΔΕΗ για την αυξημένη θερινή τουριστική κίνηση και τα κλιματιστικά.  Μήπως άλλωστε ξεχάσαμε ότι το καλοκαίρι λόγω των κλιματιστικών αγοράζαμε (ή και αγοράζουμε ακόμα) ρεύμα από τα … Σκόπια;

Η κυβέρνησή μας βέβαια σφυρίζει αδιάφορα, ευχαριστημένη από την συνεργασία με την Ιδιωτική ΔΕΗ, όσο αυτή ασχολείται επιτυχώς με την είσπραξη του ΦΑΠ.  Για να την ανταμείψει δε αναλαμβάνει να πληρώσει το κράτος, δηλαδή εμείς τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που δημιούργησε η αδιαφορία και η ανικανότητά της.

Τώρα ο κ. Πρωθυπουργός έστειλε δύο Υπουργούς στη Σαντορίνη για να συντονίσουν τις … επισκευές.  Πριν από το συμβάν δεν θυμήθηκε βέβαια να στείλει έστω έναν  να μάθει αν όλα ήταν όπως έπρεπε. Όλα εκ των υστέρων.  Ειδικότερα δε η κα υπουργός τουρισμού θα συντονίσει άψογα τα πάντα.  Είπε άλλωστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την εικόνα της Σαντορίνης στο εξωτερικό γιατί τα ξένα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις διακοπές απλά ως … ρεπορτάζ!

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*