Δονητής για την οικονομία.

1 Δεκ 2016 από

louketa-epixeiriseisΔονητής για την οικονομία.       

Μία δικαιολογία και πολλά κατηγορώ υπάρχουν όσον αφορά την οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας.

Ως δικαιολογία προβάλλεται ότι στον πανικό που επικρατεί, όταν οι εκάστοτε κυβερνώντες ξέρουν, πως αν δεν βρουν δανεικά, δεν θα έχουν ούτε δεκάρα για να πληρώσουν τις τρέχουσες δαπάνες (ίσως και τα απαιτούμενα για τις τσέπες κάποιων, αλλά και τις μίζες) αναγκάζονταν να κάνουν οποιαδήποτε υποχώρηση, αρκεί να πάρουν όσα χρειάζονται για να καλύψουν προς στιγμή και μόνο τις παραπάνω ανάγκες.  Γιατί είναι χρόνια τώρα απόλυτα αληθές αυτό που είπε σε στιγμές απόγνωσης ο κ. Λοβέρδος: «Δεν υπάρχει σάλιο».

Σαμαράς, ΓΑΠ, Τσίπρας, Σόϊμπλε and Co και ο Δονητής (ΔΝΤ) μας έχουν φλομώσει στα ψέματα για το που αποβλέπουν τα μέτρα και ιδιαίτερα τα μνημόνια που μας επιβάλουν για να εισπράξουν δήθεν τα χρέη μας.  Γιατί με τα συγκεκριμένα μνημόνια και τις απαιτήσεις του Κουαρτέτου είναι οφθαλμοφανές ακόμα και για τον πιο βλάκα, ότι επιτυγχάνεται ακριβώς το αντίθετο, αφού έτσι τα οικονομικά της Χώρας συνεχώς μειώνονται και επομένως οι δυνατότητες αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων εκμηδενίζονται.

Άλλοι είναι οι πραγματικοί στόχοι που επιτυγχάνονται με τα μνημόνια και τον Δονητή, ευνόητοι για όποιον απαριθμήσει το τι μας ζητούν.

  • Θέλουν να πεθαίνουμε γρήγορα, γι’ αυτό κλείνουν νοσοκομεία, απολύουν γιατρούς ή τους αναγκάζουν να ξενιτευτούν λόγω χαμηλών εσόδων, ώστε να έχουν οι ξένοι καλή περίθαλψη και εμείς καθόλου.  Στόχος τους είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας να αποτελείται από εργάτες με χαμηλό ημερομίσθιο, σε ηλικία κάτω από αυτή της συνταξιοδότησης, ενώ από τους συνταξιούχους να υπάρχουν όσο λιγότεροι γίνεται.  Το δήλωσε άλλωστε ανερυθρίαστα η Λαγκαρντ, λέγοντας πρόσφατα ότι οι Έλληνες (κακώς) ζουν πολύ.
  • Επιδιώκουν τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, ώστε να χαθεί ο συνδετικός κρίκος των απανταχού Ελλήνων, που είναι η Ορθοδοξία.
  • Υποβαθμίζουν την Παιδεία μας, απαγορεύοντας προσλήψεις καθηγητών – δασκάλων, και μετά μας κατηγορούν ότι η εκπαίδευσή μας στηρίζεται σε γερασμένους καθηγητές.
  • Φορολογούν υπερβολικά τις επιχειρήσεις για να φύγουν οι μεγαλύτερες από την Ελλάδα προς άλλα κράτη ή να κλείσουν, ώστε να βρουν επιχειρηματικό κενό οι ξένοι και να ψάχνουν εδώ οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι για δουλειά με ελάχιστα λεφτά.
  • Μειώνουν με απαράδεκτα μέτρα τα έσοδα του Κράτους για να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις αποπληρωμές των δανείων μας και να αυξάνεται η εξάρτησή μας από αυτούς.
  • Ενώ η Γερμανία κερδίζει κάποια 5,6 δις ετησίως από εμάς, ψεύδεται προς τους πολίτες της, λέγοντας ότι μας χάρισαν 100 δις, για να στραφούν οι ψηφοφόροι τους εναντίων μας.
  • wp_20160803_005Με την άγρια φορολογία των καταστημάτων κλείνουν το ένα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να χάνεται ένα τεράστιο ποσοστό γύρω στο 40 % κρατικών εσόδων από φόρους ενοικίων, επιχειρηματικής δραστηριότητας, μισθών, μερισμάτων, αλλά και εισφορών στα πτωχευμένα Ταμεία.
  • Απαιτούν και πέτυχαν την γενική μείωση μισθών, παρόλο που αυτή έχει αρνητικό αποτέλεσμα ως προς τα έσοδα του κράτους, γιατί αποβλέπουν στην ύπαρξη φτηνών εργαζομένων για τις επιχειρήσεις τους.
  • Απαιτούν μείωση των συντάξεων, ενώ δήθεν δεν κατανοούν, Δονητής και Κυβερνώντες, ότι αυτό αποτελεί ληστεία, δεδομένου ότι τα χρήματα αυτά ήταν αποταμιεύσεις των εργαζομένων και ανήκαν σε αυτούς και όχι στο Κράτος.  Αλλά η μείωση αυτή τους χρειάζεται, προκειμένου  να μην καταλήξουν οι συνταξιούχοι με περισσότερα έσοδα από τους εργαζόμενους.
  • Μεθόδευσαν λοιπόν τη συνεχή μείωση των συντάξεων, με την ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς που οδηγούν στην κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  • Ενώ είναι απίστευτα πιεστικοί ακόμα και για την παραμικρή είσπραξη φόρου, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την επιστροφή των κλοπιμαίων από τα λαμόγια του Δημοσίου, ούτε για εισπράξεις από τους μεγάλους φοροδιαφεύγοντες, όπως της Λίστας Λαγκάρντ, και αυτό επειδή με αυτούς όλους κατόρθωσαν να στήσουν το παιχνίδι κατά της Ελλάδας.
  • Φωνάζουν δήθεν για την μεγάλη φοροδιαφυγή των Ελλήνων, αλλά δεν επιβάλουν την πάταξή της, πράγμα ευκολότατο για όποιον θέλει, αφού πολλοί έχουν πει πώς καταπολεμάται αποτελεσματικά, ακόμα και εγώ.
  • %cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%80%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bfΑύξησαν την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα, μειώνοντας ξανά τα έσοδα του Κράτους και δημιούργησαν έτσι την ανάγκη να φύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό, να συνεισφέρουν εκεί στις ξένες οικονομίες και να πληρώνουν εκεί φόρους και εισφορές.
  • Δεν απαιτούν ούτε εγκρίνουν μάλλον, το να εργάζονται οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται για μήνες στην Ελλάδα, όπως αυτό γίνεται στην Τουρκία, αλλά αποδέχονταν να τους τρέφουμε εμείς, όταν έφταναν σε χιλιάδες στη Λέσβο και τα νησιά μας.
  • Μας πληρώνουν βέβαια κάτι λίγα για αυτούς, αλλά όλες οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις, η περίθαλψή τους, οι μετακινήσεις τους και οι επανορθώσεις των καταστροφών που αυτοί δημιουργούν, πληρώνονται από εμάς, όπως και οι επεμβάσεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που επιβαρύνουν και πάλι εμάς.
  • Με την άγρια φορολογία των ακινήτων, σε συνδυασμό με την φτωχοποίηση των Ελλήνων, οι τιμές αγοράς έχουν εκμηδενιστεί, δίνοντας την ευκαιρία στους ξένους να αγοράζουν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές.
  • Ξεπουλιούνται έτσι τα πάντα, αλλά με υπογραφές των κυβερνήσεών μας και των Βουλευτών μας, για να μην μπορούν μελλοντικά να αμφισβητηθούν.
  • %ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b5%cf%82Στην απελπισία τους οι έμποροι κατεβάζουν συνεχώς τις τιμές, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».
  • Με τα παραπάνω μέτρα εξαφανίζουν την Ελληνική Μεσαία τάξη, που αποτελούσε το στήριγμα της οικονομίας μας και σε λίγο θα εξαρτόμαστε στα πάντα από τις μεγάλες ξένες επιχειρήσεις.

 

Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε κατακλεισθεί από διαφόρους Έλληνες και ξένους, στελέχη περίεργων ΜΚΟ, που κανείς δεν γνωρίζει από ποιόν και προς τι πληρώνονται.  Άσε που πολλές πληρώνονται από εμάς, για να εξασφαλίζονται έσοδα σε κολλητούς των κρατούντων.

Τι να θέλουν άραγε;  Σίγουρα δεν θέλουν τα λεφτά τους.  Την Ελλάδα ολόκληρη θέλουν για να τα πάρουν – από εμάς και πάλι – στο πολλαπλάσιο.
Δεδομένου δε ότι οι Κυβερνώντες επίτηδες ή εξ ανικανότητας δεν κάνουν το παραμικρό για να βελτιώσουν την κατάσταση, πρέπει πλέον μόνοι μας να προσπαθήσουμε.  Πρώτα με το να μη ξαναψηφίσουμε ποτέ κανέναν από αυτούς που μας κυβέρνησαν από εποχής Σημίτη και μετά και δεύτερον με το να μην ξανααγοράσουμε ποτέ προϊόντα των δυναστών μας όπως πχ. Γερμανικά, Ολλανδικά, Αυστριακά και Αμερικάνικα, από τα εδώ καταστήματά τους.  Δόξα τω Θεώ είναι τόσο πολλοί %ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%ad%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%acοι άλλοι, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα, η Γαλλία, η Ιταλία, ακόμα και η Αγγλία, που δεν θα μείνουμε χωρίς τα αγαπημένα μας ψώνια.  Αλλά βλέπετε, ψώνια είμαστε και εμείς, αφού φέραμε φέτος την αμερικανιά της Black Friday στην Ελλάδα και σκοτώνονταν οι δικοί μας τρέχοντας να αγοράσουν για να δείξουν ότι είναι και αυτοί μοντέρνοι.  Το δε Κράτος που δεν επιτρέπει εκπτώσεις στον καθένα και αυτές μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν … ασχολήθηκε, όπως δεν ασχολείται και με τους Κινέζους που ανοίγουν και τις Κυριακές, ενώ τιμωρούνται όποιοι Έλληνες κάνουν το ίδιο.

Μάλλον λοιπόν μας χρειάζεται ο Δονητής, αφού έχουμε καταντήσει ανέραστοι και εμείς.

 

[Από fourtounis.gr  τα καταστηματα]

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*