Εκλογές 2019

15 Μάι 2019 από

Παρακολουθώντας τη Βουλή.                                   

Επί τρείς μέρες τώρα άκουγα με κατάνυξη τους εκπροσώπους μας να αγορεύουν στη Βουλή.  Βλέπετε με την βοήθεια του Διαδικτύου, είναι πλέον εφικτό να παρακολουθούμε άμεσα τα πολιτικά δρώμενα μέσω της TV, όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι, που ζούσαν από κοντά όσα διαδραματίζονταν στην Εκκλησία του Δήμου, στην Αγορά.  Με δυο σημαντικές διαφορές.  Τη θετική, που είναι ότι σήμερα  παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις της Βουλής αραχτοί στην πολυθρόνα από το σπίτι μας και την αρνητική, ότι έτσι δεν μπορούμε να φωνάξουμε ή να βρίσουμε, αν κάτι δεν μας πάει.

Παρ’ όλη όμως την τριήμερη ταλαιπωρία, τίποτα συνταρακτικό ή ουσιώδες δεν άκουσα, πέραν του ότι θα πάρουμε έναν 13ο μισθό.  Όχι βέβαια για όλους παρά μόνο για τους μη έχοντες. Οι λοιποί, οι έχοντες θα πάρουν τα μισά ή και το ένα τρίτο, αν είναι οι πάμπλουτοι των μηνιαίων αποδοχών χιλίων Ευρώ και άνω.  Έτσι έμεινα με μόνο τα παρακάτω συμπεράσματά μου :

Ότι δηλαδή τίποτα δεν είναι πιο εύκολο για τον Κουτσούμπα ή τον Τσίπρα και γενικά για όσους πολιτικούς δεν περιμένουν να κυβερνήσουν, από το να κάνουν εξαγγελίες για μεγάλες παροχές και για οικονομικές προσφορές, που ποτέ δεν θα κληθούν να εφαρμόσουν, γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται να εκλεγούν. Έτσι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια εκ του ασφαλούς, ενώ ειδικά ο Τσίπρας λέει ότι ΘΑ εφαρμόσει τα πάντα στις αρχές του 2020.  Οπότε και στην απίθανη περίπτωση της επανεκλογής του, αφού θα έχει πρώτα εξασφαλίσει μια τετραετία εξουσίας, θα μας πει στις αρχές του 2020, «ήθελα να κάνω όσα υποσχέθηκα, αλλά … δεν μου το επιτρέπουν οι Θεσμοί».  Τόσο καλά τα έχουν σκεφτεί !  Εγώ λοιπόν ρωτάω:  «Γιατί δεν εφαρμόζει τώρα, όσα μας λέει ότι θέλει να κάνει, αλλά ΘΑ τα εφαρμόσει 9 μήνες μετά;  Μήπως πρέπει να τα κυοφορήσει επί 9 μήνες ως έγκυος;»

Τσίπρας και Μητσοτάκης μίλησαν και για τις οικογένειες τους.  Δηλαδή ο ένας κατηγορούσε την οικογένεια του άλλου.  Και τι δεν μάθαμε έτσι, που μόνο εν μέρει ξέραμε προηγουμένως.  Συμπέρασμα του κάθε πολίτη – ακροατή :  Σκ@τ@ ήταν προφανώς και οι δύο οικογένειές τους γενικώς.  Τι τα ‘θελες βρε Κούλη και τα ανακάτεψες;  Δεν τα άφηνες στην αφάνεια, όπως αρχικά έκανε ο αντίζηλός σου, παρά οδήγησες με την απροσεξία σου στο να βγουν τα άπλυτα στη φόρα ;  Τόσο κουληκουτούτσικος είσαι;

Στη δε Βουλή όπου ο κ. Πρωθυπουργός, αντί να πει τι θα κάνει η Κυβέρνησή του, όπως παντού στον κόσμο, επικεντρώνεται συνεχώς στα λάθη του Μητσοτάκη, δηλαδή της Αντιπολίτευσης, ο δε  Μητσοτάκης στα λάθη του Τσίπρα και λιγότερο στην κυβερνητική πολιτική.

Ακούγοντάς τους μέτρησα καμιά 60αριά φορές και στις δύο ομιλίες τις λέξεις κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα εκατέρωθεν.  Ο ένας δηλαδή δικαιολογούσε όσα έκαναν οι δικοί του, λέγοντας τα στραβά που έκαναν οι αντίπαλοι.  Δηλαδή, άμα πιάσεις τον γείτονα να κλέβει και σου πει :  Μα και ο άλλος γείτονας έκλεψε, τότε όλα είναι εντάξει ;  Έτσι πρέπει να λειτουργούμε ;  Δεν ξέρω ! 

Ωραίες προγραμματικές δηλώσεις ακούσαμε λοιπόν για το Κυβερνητικό Έργο.  Φτου να μην αβασκαθούμε !

Ο δε πρόεδρος της Βουλής είπε το απολαυστικό:  «Στη συνέχεια θα μιλήσει ο κ. Κωσταντίνος Μητσοτάκης».  Θεός σ’χορέστον και μακάρι, αλλά νομίζω πως δεν θα του ήταν εύκολο Κύριε Πρόεδρε !

Αλλά μην στεναχωριέστε.  Τώρα μετά τον Καναδά και την Ουραγουάη που άφησαν ελεύθερη τη καλλιέργεια και τη χρήση της κάνναβης, ετοιμαζόμαστε να ακολουθήσουμε και εμείς.  Επένδυσαν εκεί, όπως διαβάσαμε, πακτωλούς χρημάτων σε έρευνες για τη δράση και τις εφαρμογές της κάνναβης.  Λέτε να είναι αυτές οι επενδύσεις που ακούμε ότι έρχονται στην Ελλάδα ;   Τότε ίσως αξίζει να περιμένουμε για να δούμε ποιους τελικά θα ψηφίσουμε και πόσο σοφές αποφάσεις θα πάρουμε ως Λαός.   

(Το παραπάνω σχόλιο δημοσιεύτηκε με μικρές αλλαγές  στο περιοδικό ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  Ν.Φιλαδέλφειας Μαΐου 2019)

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*