Εκλογες

8 Μαρ 2019 από

Ψήφος ή ψόφος για μια Νέα Ελλάδα.

Ας κάνουμε κάτι για να γίνουμε και εμείς αντάξιοι των προγόνων μας.  Ή μήπως μετά από τόσες προσμίξεις πληθυσμού δεν έχουμε πλέον παρά ελάχιστη σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες, που θαυμάζει ο Κόσμος όλος και εμείς μαζί ;

 1. Για να υπάρχει Δημοκρατία θα έπρεπε ένα τουλάχιστον Κανάλι της TV να μην εξαρτάται από εταιρείες ή την Κυβέρνηση, ώστε να είναι αντικειμενικό.  Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει :
  1. Να το στηρίξει ο κόσμος με μεγάλη ακροαματικότητα, γιατί αν όλοι βλέπουν χαζοκάναλα, η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει σήμερα.
  2. Να χρηματοδοτείται μόνο από τις διαφημίσεις, που θα είναι πολλές αν το επιλέγουν οι θεατές – ακροατές.
  3. Να στηρίζεται από όσους θέλουν δημοκρατικές διαδικασίες και όχι από τον νόμο του οικονομικά ισχυροτέρου.
  4. Να αποφασίσουμε ότι δεν πρέπει να κινεί τα πάντα το χρήμα και μόνο, γιατί αν επιτρέπουμε να μας ενημερώνει το χρήμα, τότε η δημοκρατία καταντάει αστείο.
 2. Για να υπάρχει Δημοκρατία θα έπρεπε να δίνει η TV ίσο χρόνο ομιλίας σε όλα ανεξαιρέτως τα Κόμματα.
 3. Για να υπάρχει Δημοκρατία θα έπρεπε να δίνουν και στους συμμετέχοντες στις συνεντεύξεις στην TV τον ίδιο χρόνο ομιλίας και μάλιστα να κλείνουν τα μικρόφωνα στους μη ομιλούντες, αφού κάποιοι πονηράκηδες, ελληνάρες διακόπτουν και φωνασκούν συνεχώς, χωρίς να αφήνουν τους άλλους να ολοκληρώσουν τη σκέψη τους ή να πουν την άποψή τους.

Όταν ο ψηφοφόρος εντοπίσει από πού προέρχονται οι ιθύνοντες, τότε θα καταλάβει εύκολα και ποια συμφέροντα προωθούν, ποια είναι τα αφεντικά τους, αλλά και τι θα μας κάνουν όταν τελικά κυβερνήσουν.  Πχ. ο Μακρόν που εργάστηκε ως επενδυτικός τραπεζίτης σε μια εξαιρετικά αμειβόμενη θέση στην Τράπεζα των Rothschild.  Μετά από αυτήν έγινε Πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι ισχυροί για να τον προωθήσουν,  προκειμένου να ψηφιστεί, συγκέντρωσαν ένα ευρύ φάσμα υποστηρικτών, όπως το Δημοκρατικό  Κίνημα, τον Ντανιέλ Κον-Μπετίντ, η αριστερά, τους σοσιαλιστές, τους κεντρώους και τους κεντροδεξιούς. Μάλιστα το Μέγα Μαυσωλείο του Παρισιού παρότρυνε τους Γάλλους Μουσουλμάνους να ψηφίσουν μαζικά τον Μακρόν, ενώ και αρκετοί ξένοι πολιτικοί υποστήριξαν τον Μακρόν, όπως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.  Όλα αυτά τυχαία και από μεγάλη εκτίμηση σε κάποιον εξέχοντα άνθρωπο και μόνο ή μήπως με μια τεράστια προώθηση, ποιος ξέρει γιατί και από ποιους ; ?

Τι να κάνουμε, λένε πολλοί συνάνθρωποί μας.  Πώς να αλλάξουμε αυτά τα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης ;  Πολύ απλά θα έλεγα εγώ.  Μην ψηφίζετε τα γνωστά και δεδομένα μεγάλα Κόμματα, αλλά ψηφίστε όσους αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση, όσο μικροί και να είναι. Πχ. την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.  Και μη φοβάστε ότι η ψήφος σας θα πάει χαμένη, αν δεν ψηφίστε ένα από τα μεγάλα Κόμματα.  Αντιθέτως χαραμίζετε την ψήφο σας μόνο αν ψηφίσετε όσα Κόμματα έγιναν μεγάλα μέσα από υποχωρήσεις και συμβιβασμούς εις βάρος μας.  Τότε μόνο θα δούμε μια άσπρη μέρα.

Δείτε λοιπόν όλα αυτά και σκεφτείτε ποιόν θα ψηφίσετε ή ποιόν θα ψοφίσετε !

1 Σχόλια

 1. Ξενοφών Ε.Μαυραγάνης

  Έχω την απόλυτη βεβαιότητα, ότι η ΕΡΤ όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα το πρόγραμμά της,πληροί σχεδόν όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο. Και εκπομπές αξιώσεων έχει και πολιτικής ενημέρωσης και χρόνο πολύ, για όλα τα κόμματα διαθέτει και τον διάλογο προωθεί. Φυσικά δεν θα κρύψω πως κάποιοι σχολιαστές, τίθενται, κάποιες φορές αρκετά άκομψα, υπέρ των κυβερνητικών απόψεων, αλλά αυτό τείνει να διορθωθεί. Εξαίρεση βέβαια απότελεί η εκπομπή ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ της Κατερίνας Ακριβοπούλου, μόνο κακό κάνει στηνκυβέρνηση. Αλλά ό,τι και να γίνει ο πολύς ο κόσμος θα είναι με τα χαζοκάναλα, αφού για να τα παρακολουθήσεις δε χρειάζεται ούτε να σκέφτεσαι, ούτε να προβληματίζεσαι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*