Ελεεινοί εργοδότες.

5 Ιούλ 2019 από

Ελεεινοί εργοδότες.

Δεν ξέρω τι ωθεί τους νέους εργοδότες να ασπάζονται τις ελεεινές αμερικανιές και να πιστεύουν ότι αν ζορίσουν μισθολογικά και εργασιακά όσο περισσότερο γίνεται τους εργαζομένους θα αυξήσουν τα κέρδη τους.  Ποιος τους τα είπε άραγε αυτά τα χαζά; Γιατί οι απόψεις αυτές είναι απόλυτες χαζομάρες.

Στις εταιρείες άλλες πολιτικές εξασφαλίζουν την επιτυχία και την κερδοφορία.  Το δε σημαντικότερο από αυτές είναι οι ευχαριστημένοι συνεργάτες – υπάλληλοι.  Αν αυτοί θεωρήσουν την εταιρεία σαν “το σπίτι τους”, θα κάνουν ό,τι  μπορούν για να την στηρίξουν και να την διατηρήσουν κερδοφόρα.   Αντιθέτως σε μια εταιρεία όπου αισθάνονται να τους εκμεταλλεύονται και να τους θεωρούν αναλώσιμους, θα λειτουργούν απρόσωπα και βαριεστημένα, αναζητώντας διαρκώς αλλού ένα καλύτερο αύριο.

Ας μην ξεχνάμε:  Τα αφεντικά επιλέγουν συνεργάτες και οι συνεργάτες στηρίζουν και γιγαντώνουν τις εταιρείες.  Κουβέντες όπως … “όλα τα κάνω μόνος μου γιατί όλοι οι υπάλληλοί μου είναι άχρηστοι”  δείχνουν ανίκανους εργοδότες, που αδυνατούν να δώσουν σωστά κίνητρα στους συνεργάτες τους.  Και το βασικότερο κίνητρο ποτέ δεν είναι ο μισθός, που παίζει δευτερεύοντα ρόλο, αλλά η τέχνη να κάνεις τον συνεργάτη σου πιστό σύμμαχο στις επιδιώξεις σου.  Με αναλώσιμους υπαλλήλους δεν στήνονται αναπτυσσόμενες εταιρείες.  Ενημερωθείτε λοιπόν για το τι προσφέρουν κάποιες επιτυχημένες φίρμες σαν τον Καρέλια και θα καταλάβετε πόσο μονόδρομος είναι η ύπαρξη ευχαριστημένων συνεργατών για μια επιχείρηση.  Και αν τα αφεντικά έχουν επιλέξει προϊσταμένους που δεν λειτουργούν θετικά, σύμφωνα δηλαδή με τα παραπάνω, ας τους διώξουν εγκαίρως, πριν τους διαλύσουν την επιχείρηση.  Γιατί όταν τους την διαλύσουν, εύκολα θα τους πουν ότι δεν φταίνε αυτοί, αλλά οι … συγκυρίες, οι άχρηστοι υφιστάμενοί τους, η κρίση  και άλλα τέτοια.  Οι ίδιοι δεν θα φταίνε ποτέ.

Δείτε λοιπόν ως παράδειγμα κάποιες αναρτήσεις του διαδικτύου για μια εταιρεία, την Καρέλια,  πρότυπο ως προς τα παραπάνω, που σημειώνει κέρδη και ανάπτυξη, σε περίοδο κρίσης και σε εποχή που οι καπνιστές συνεχώς μειώνονται.

Επί σειρά ετών, η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» απολαμβάνει μια μαζική, ανέξοδη διαφημιστική προβολή, για τις έξτρα οικονομικές παροχές που χορηγεί στους εργαζόμενους, όπου στα τέλη της κάθε χρονιάς, τα παρεχόμενα «μπόνους» δείχνουν το ενδιαφέρον της εταιρείας για το εργατικό δυναμικό της.  Οι εξτρά παροχές, που έχουν γίνει θεσμός, στηρίζουν τα υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας, παρά το δύσκολο περιβάλλον, που νομοθετικά έχει απαγορεύσει τη διαφήμιση τσιγάρων, ενώ επέβαλε πρόσφατα διάφορα αντικαπνιστικά μέτρα.  Έτσι οι εξτρά παροχές της καπνοβιομηχανίας για το 2018 ανέρχονται σε 3,7 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 3,2 εκατ. έχουν αποδέκτες τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα κατευθύνθηκαν σε στήριξη κοινωνικών φορέων.  Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2017, τα συνολικά «μπόνους» ήταν στα επίπεδα των 3 εκατ. ευρώ, με το μερίδιο των εργαζόμενων να αντιστοιχεί σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.  Συγκεκριμένα οι ανά κεφαλήν μικτές αποδοχές για κάθε εργαζόμενο φτάνουν στα 37.448 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή στα 2.675 ευρώ ανά μήνα, με βάση τις 14 μισθοδοσίες του έτους (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα αδείας).

Έτσι ευδοκιμούν οι σωστές εταιρείες και όχι με αμερικανιές της αρπαχτής και αναλώσιμους συνεργάτες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*