Ελλάδα 2017

1 Μάι 2017 από

Ελλάδα 2017

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι Ορόσημο Αγώνων θυσιών και Διεκδικήσεων μας λένε ΓΣΕΕ – ΕΚΑ κλπ.  Όμως αυτό που σήμερα πλέον θα έπρεπε να διεκδικήσουμε είναι η κατάρρευση του δημοκρατικού μας Κράτους.   Λέτε οι ξένοι δυνάστες μας να αγνοούν ποια είναι η Ελλάδα ή μήπως ακριβώς επειδή  τη γνωρίζουν πολύ καλά μπορούν και μας παίζουν μπάλα όπως αυτοί το επιθυμούν;

 • Ένας  φοιτητής έσπασε στο ξύλο καθηγητή του, επειδή του είπε να μη γράφει στους τοίχους του Πανεπιστημίου. Του άνοιξε το κεφάλι και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου του έκαναν 7 ράμματα.  Ο φοιτητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα,  του επιβλήθηκε ποινή ενός έτους με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. 
 • Προφανώς δεν θεωρήθηκε σημαντικό το να σπάζουν οι φοιτητές το κεφάλι των καθηγητών τους και γι’ αυτό στη συνέχεια ο δραστήριος Υπουργός Παιδείας προώθησε νέο νόμο με τον οποίο καταργείται στα σχολεία η “διαγωγή κοσμία” και γενικά η αξιολόγηση της διαγωγής των μαθητών. 
 • Στο δικαστήριο μια μάρτυρας υπερασπίσεως είπε: “Δεν είναι δικό του το Πανεπιστήμιο για να θέλει να μας απαγορέψει να το λερώνουμε με Graffitiq  Δικό μας είναι και το κάνουμε ότι θέλουμε”.  Στην θέση της αυτή δεν αντέδρασε κανείς.
 • Με τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών αποφυλακίζουν τώρα ποινικούς κρατούμενους, ακόμα και εγκληματίες με δύο φόνους,  οπότε αυτοί ελεύθεροι πλέον συνεχίζουν τη δράση τους.  Αν μάλιστα είναι αλλοδαποί, τους αφήνουν να ζουν εδώ εις βάρος μας, παρότι ο νόμος προβλέπει άμεση απέλαση μετά την αποφυλάκισή τους.
 • Όσους μάλιστα εγκληματίες συλλαμβάνουν, τους δείχνει η τηλεόραση πάντα με κρυμμένα τα πρόσωπα. Γιατί άραγε δεν μας προστατεύουν, ώστε να γνωρίζουμε όσους μας απειλούν;  Η κάλυψή τους, λένε, αποτελεί προστασία προσωπικών δεδομένων.  Γιατί η δική μας προστασία να μην θεωρείται εξ’ ίσου προσωπικό δεδομένο και να προστατεύεται;   Γιατί όσο αυτοί δεν είναι αναγνωρίσιμοι, θα μπορούν να συνεχίζουν μετά την αποφυλάκιση τους το εγκληματικό τους έργο.
 • Η οπλοχρησία απαγορεύεται για εμάς τους απλούς πολίτες.  Έτσι είμαστε απόλυτα ανυπεράσπιστοι στον κάθε εγκληματία που οπλισμένος και ασφαλής ο ίδιος, μπαίνει στα σπίτια, φιμώνει, βασανίζει, πνίγει υπερήλικες βουλώνοντας τους μύτη και στόμα, και κακοποιεί γυναίκες. 

                            Άδεια η Βουλή

  Πάμπολλοι άλλοι όμως κάτοικοι της δημοκρατικής Ελλάδας οπλοφορούν είτε νόμιμα είτε παράνομα, όχι μόνο στα σπίτια τους, αλλά ακόμα και στο δρόμο, παρ’ όλο που αρκετοί από αυτούς διαθέτουν και αστυνομική προστασία, για την οποία πάλι εμείς επιβαρυνόμαστε.  Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, άτομα ιδιωτικής ασφάλειας, εγκληματίες, παρακρατικοί, διοικητές μεγάλων οργανισμών, διάφοροι πλούσιοι, υπουργοί, βουλευτές νυν και πρώην, αξιωματικοί, αστυνομικοί, όλοι αυτοί μπορούν να οπλοφορούν και αν όχι είναι απλά δική τους επιλογή.  Μόνο οι νομιμόφρονες πολίτες είναι παντελώς ανυπεράσπιστοι.  Αυτοί μάλιστα ακόμα και αν αμυνόμενοι τραυματίσουν βαριά ή σκοτώσουν έναν εισβολέα θα πάνε φυλακή, ενώ αν καλέσουν εγκαίρως την Αστυνομία, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί κατόπιν εορτής.

 • Μέσα σε αυτό το αλαλούμ και την τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενεργοποιήθηκε και προώθησε νόμο για την … “Αποποινικοποίηση του ελεύθερου Camping”.  Άλλο πρόβλημα δεν είχε την εποχή που η Δικαιοσύνη βράζει με σκάνδαλα και αγωγές για τα αντισυνταγματικά μνημόνια!  Πέραν όμως αυτού ο Υπουργός δυσκολεύει έτσι και την Ελληνική οικονομία, που πνέει τα λοίσθια, μειώνοντας τις δυνατότητες κέρδους των Ελληνικών Camping.  Ας πάει ο ίδιος αν τολμάει να κατασκηνώσει στη Γερμανία εκτός καθορισμένης περιοχής και θα διαπιστώσει αμέσως πως λειτουργεί ένα ευνομούμενο κράτος.
 • Υποχρεώνουν όλα τα μεγάλα φορτηγά να κινούνται μόνο σε αυτοκινητόδρομους, για να εισπράττουν διόδια, με  απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων [ΔΝΣγ/οικ. 53494/ΦΝ 393 (Φ.Ε.Κ. Β’ 2481/11.8.16)].  Η απαγόρευση “κρύβεται” στο νόμο με θέμα «Καθορισμός εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο», όπου ορίζεται ρητά η άμεση εφαρμογή της απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων άνω των 3,5t στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας μας, καθώς επίσης και οι αυστηρές κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση παραβίασης των απαγορευτικών αυτών μέτρων και την επιτόπου καταβολή προστίμου. Αναρωτιέμαι πώς θα ενημερώνονται οι ξένοι φορτηγατζήδες, που μένουν έκπληκτοι και απορημένοι για τη νέα πρωτοτυπία της χώρας μας, εκτός και αν αφορά μόνο τους Έλληνες ραγιάδες! Το Υπουργείο επικαλείται τη δήθεν διασφάλιση της Οδικής ασφάλειας και την ρύθμιση του φόρτου κίνησης από φορτηγά οχήματα στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, ενώ είναι προφανές, πως πρόκειται για ένα ακόμα αυθαίρετο, πλήρως αναποτελεσματικό και καθαρά εισπρακτικό μέτρο, το οποίο επιβάλλεται υπέρ των συμφερόντων των εταιριών που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας αυτοκινητόδρομούς και οι οποίες αποζημιώνονται από το κράτος, δηλαδή εμάς, όποτε τα έσοδα από τα διόδια είναι χαμηλά.
 • Αξίζει να δείτε το Video με το πώς ασφαλτοστρώνεται ένας δρόμος στην Αυστραλία [βλέπε ** ] και θα απορήσετε γιατί σε εμάς χρειάζονται 20 και παραπάνω χρόνια, για τον δρόμο Αθήνα – Πάτρα, όταν εκεί ο αντίστοιχος θα τελείωνε σε μια εβδομάδα.  Θυμίζω όμως ένα ανέκδοτο με τον γιό δικηγόρο να έχει αναλάβει μια υπόθεση του επίσης δικηγόρου πατέρα του. Καταχαρούμενος πηγαίνει και του λέει: “Πατέρα κέρδισα την υπόθεση που χρόνια τώρα πάλευες”.  Και ο πατέρας έξαλλος του φωνάζει: “Μα τι έκανες βρε παιδί μου;  Εγώ τόσα χρόνια την κράταγα ανοιχτή.  Με αυτή σε σπούδασα και εσύ πήγες και την τελείωσες σε μια βδομάδα;” !
 • Εγώ λοιπόν θα σας πω, ως μηχανικός, τι έχω ακούσει ως προς το γιατί πολλές φορές (όχι πάντα, μη με βάλουν και στη φυλακή) καθυστερούν τα δημόσια έργα:  Όπως εντόπισαν και οι Γερμανοί, που γι’ αυτό απαιτούν να μην γίνονται εκπτώσεις στις δημοπρατήσεις έργων, οι Δημόσιες Υπηρεσίες δεν λένε απλά:  “Δώστε μας την προσφορά σας για την κατασκευή δρόμου πχ Ξυλόκαστρο – Πάτρα με τις παρακάτω προδιαγραφές”.  Αν γινόταν έτσι οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι θα μπορούσαν να δώσουν σε κλειστό φάκελο τις προσφορές τους, για να επιλεγεί η συμφερότερη.   Όμως όχι, αυτό σε εμάς γίνεται αλλιώς:  Το ίδιο το Κράτος κάνει τη μελέτη προϋπολογισμού και την ανακοινώνει. Στη συνέχεια οι εργολάβοι κάνουν εκπτώσεις επί του συγκεκριμένου προϋπολογισμού και όποιος κάνει τη μεγαλύτερη έκπτωση παίρνει τη δουλειά.  Για να υπερκαλύψει μετά ο εργολάβος την μεγάλη έκπτωση και να κερδίσει πολύ περισσότερα από όσα θα κέρδιζε αν όλα γινόταν σωστά και χωρίς κόλπα, αρχίζουν εντέχνως τις καθυστερήσεις, με τη βοήθεια συχνά και των υπηρεσιών.  Τη μια φορά διαφωνεί κάποιος πολίτης για τυχόν απαλλοτρίωση, μια άλλη φορά εκδικάζεται για χρόνια κάποια διαφορά με περίοικους κοκ.  Στη σύμβαση όμως προβλέπεται να είναι όλες οι καθυστερήσεις εις βάρος του Κράτους και έτσι τα Yellows πέφτουν βροχή.  Γι’ αυτό και έχουμε πάντα τα ακριβότερα δημόσια έργα, αλλά και τις τεράστιες καθυστερήσεις.
 • Μία άλλη ανοησία είναι ότι πριν από τις εκλογές άλλων κρατών, οι ηγέτες μας δεν περιμένουν τα αποτελέσματα, αλλά σπεύδουν να υποστηρίξουν κάποιον, που τελικά αποδεικνύεται λάθος και τρέχουν μετά να τα μαζέψουν.  Υποστήριζαν την Χίλαρι, αλλά εξελέγη ο Τραμπ, υποστήριζαν προ ημερών τον  Μελανσόν, αλλά εξελέγη ο Μακρόν.  Τι τα θέλουν και βιάζονται να υποστηρίξουν κάποιον, αφού τελικά τα κάνουν θάλασσα;  Μήπως για να δείξουν συστημικοί ελπίζοντας να ευχαριστήσουν τα αφεντικά;  Τώρα τα γύρισαν και υποστηρίζουν Μακρόν, αλλά εγώ αναρωτιέμαι θα κάνουν αν και πάλι ανατραπούν αυτά που υποστηρίζουν;  Γιατί ήδη ακούγεται ότι ο Μελανσόν θα στηρίξει Λεπέν.  Πολύ καλύτερα θα ήταν λιγότερες κουβέντες, ειδικότερα όσο κανείς δεν τους πιέζει, ούτε και κανείς ενδιαφέρεται για το τι προβλέπουν οι ηγήτορες ενός ασήμαντου κράτους.
 • Ήρθαν λοιπόν από χθeς και πάλι οι Δεσμοί στο Hilton ( δηλαδή οι Θεσμοί ή το Κουαρτέτο ή η Τρόϊκα – από ονομασίες της εκάστοτε σκοπιμότητας σκίζουμε) και διαπραγματεύονται με τους Υπουργούς μας νέα μέτρα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και άλλα τέτοια, που ΘΑ ισχύσουν αργότερα, όταν θα κυβερνά μια άλλη Κυβέρνηση, ενός άλλου μάλλον κόμματος. Τόσο καλά προετοιμάζονται όλα στην Πατρίδα μας, που προβλέπονται δια νόμου και οι πολιτικές της αντιπολίτευσης αν και όποτε αυτή αναλάβει την εξουσία! Τόσο δομημένη πλέον η συνέχιση του κράτους μας.

 

“Με εννοείτε, ευχαριστώ”, όπως έλεγε και ένας  δημοφιλής ηθοποιός μας.

**  Δείτε το Video για την κατασκευή δρόμου στην Αυστραλία. Κατεβάστε το ως :  Κατασκευή δρόμου στην Αυστραλία | VideoMan  www.videoman.gr/104661 12 Ιαν 2017 – Ένα drone καταγράφει την ιδιαίτερα αποτελεσματική δουλειά ενός συνεργείου οδοποιίας κοντά στο Moora, ένα μικρό χωριό 177 χιλιόμετρα μακριά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*