Ελπιδοφόρο το 2020

12 Ιαν 2020 από

Ελπιδοφόρο το 2020 για τον Έλληνα.

 • Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς ανατίναξαν με εκρηκτικά το ΑΤΜ της Τράπεζας           Πειραιώς, που βρισκόταν στο προαύλιο του Σκλαβενίτη της Νέας Χαλκηδόνας.
 • Κοντεύουν τις 50.000 οι λαθρομετανάστες (ή πρόσφυγες) που γεμίζουν την Ελλάδα, ενώ η Μέρκελ λέει ότι μας έταξε οικονομική βοήθεια, αν τους κρατήσουμε εδώ, μακριά από την Γερμανία και ο Πρωθυπουργός μας το δέχτηκε.
 • Οι Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή και αντικαθίστανται από ισλαμιστές μετανάστες (ή μήπως κάτι άλλο ;;) έτσι ώστε σε λίγο να εκλείψει ότι μας δένει ως Έλληνες:  Η θρησκεία, η γλώσσα, τα ήθη  και έθιμα.
 • Πλημμύρες και καταστροφές σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα από την κλιματική αλλαγή, όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ και σημερινός ηγέτης της Γης, ρωτούσε για ποια υπερθέρμανση του Πλανήτη μιλάμε, αφού  εκεί χιονίζει !
 • Κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να πατάξουν – δήθεν – την φοροδιαφυγή, επιβάλλοντας  φορολογία σε όσους δεν δαπανούν μέσω Τραπεζικής κάρτας το 30 % των εισοδημάτων τους, απαγορεύοντας έτσι την αποταμίευση, αντί να καταργήσουν σταδιακά όλα τα χαρτονομίσματα.  Μήπως δεν τους συμφέρει γιατί αυτό αποκλείει τις μίζες;
 • Στέλνεις κάποιον να πληρώσει με συμπληρωμένη επιταγή πληρωμής στο Ταχυδρομείο 15 € για ένα βιβλίο που σου έστειλαν και δεν την δέχονται, αν αυτός δεν έχει μαζί του την ταυτότητά σου και υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105, ότι επιτρέπεις να κάνει αυτός την πληρωμή.  Αυτό είναι κράτος, όχι παίζουμε;
 • Είχαμε ως Δήμος δύο Ταχυδρομεία με γύρω στους 10 υπαλλήλους.  Με τα μνημόνια έκλεισαν το ένα και άφησαν στο εναπομείναν μόνο δυο υπαλλήλους στα ταμεία, με αποτέλεσμα να περιμένεις για μια επιστολή μέχρι και μιάμιση ώρα.  Απτόητοι όμως οι ιθύνοντες απαιτούν να αυξηθεί η παραγωγικότητα των Ελλήνων.  Γιατί ;  Απλά επειδή δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους και δεν έχουν πάει ποτέ σε υπηρεσίες.  Τα βρίσκουν όλα έτοιμα.   Πώς έλεγε μια Βασίλισσα του Μεσαίωνα, όταν ρώτησε γιατί επαναστατεί ο Λαός και της είπαν πως δεν έχουν ψωμί να φάνε;  Ε!  είπε, ας φάνε παντεσπάνι !
 • Στην στάση του λεωφορείου, την Κυριακή, σε γιορτές ή αργά το βράδυ,  μπορεί να περιμένεις επί 45 λεπτά της ώρας ή και περισσότερο.  Ο αρμόδιος υπουργός όταν ερωτήθηκε είπε ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για τα Τρόλεϊ και τα λεωφορεία.  Δεν μας είπε όμως πώς συμβαίνει να υπάρχουν στις καθημερινές !
 • Αν πάλι πας με το ΙΧ, τότε για μια διαδρομή που την Κυριακή κάνεις σε 10 λεπτά, το πρωινό της καθημερινής θέλεις πάνω από 45 λεπτά, σταματημένος σε μια εντελώς μπλοκαρισμένη Εθνική Οδό.  Απορώ πώς πιστεύουν ότι με τέτοια χάλια μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων.
 • Κάθε φορά που χιονίζει για μια – δυο μέρες κλείνουν οι δρόμοι και οι Εθνικές οδοί.  Δεν μπορώ να καταλάβω πώς καταφέρνουν να πάνε στη δουλειά τους οι πολίτες σε βόρειες χώρες, σαν τη Σουηδία ή την Φιλανδία, όπου χιονίζει ολοχρονίς.  Με ελικόπτερα κυκλοφορούν εκεί οι εργαζόμενοι;
 • Θα αυξηθεί και η στρατιωτική θητεία επειδή μας απειλεί η Τουρκία, όμως εμείς δεν ρωτάμε την ΕΕ, πώς επιτρέπει να κινδυνεύουν τα σύνορά της από κάποιον με τον οποίο συνεργάζεται και δεν λέμε στο ΝΑΤΟ ότι θα του κλείσουμε τις εδώ Βάσεις και θα φύγουμε άμεσα από μια συμμαχία στην οποία ένα μέλος της και σύμμαχός μας, συνεχώς μας απειλεί.
 • Απτόητοι όμως εμείς επιλέγουμε στην TV περί τα 80 Τουρκικά σήριαλ, για να περνάμε όμορφα τα βράδια μας και να κερδίζουν οι Τούρκοι κινηματογραφιστές.  Οι δικοί μας σκηνοθέτες ας βρουν σε άλλες χώρες αγοραστές και  θεατές.
 • Αλήθεια τι θα κάνουν οι ΝΑΤΟ-ικοί Εταίροι μας αν μας επιτεθεί ένας από αυτούς και μάλιστα Σύμμαχος και γείτονάς μας ;  Θα συνεχίζουν να στηρίζουν αυτόν και όχι εμάς ή θα κάνουν ότι δεν άκουσαν και δεν κατάλαβαν ;  

Κατά τα άλλα όλα καλά, όπως εδώ και χρόνια.  Έχουμε καλούς γείτονες στα βόρεια και ανατολικά, έχουμε σημαντική αύξηση του ισλαμικού πληθυσμού στα νησιά μας, ενώ δεν τολμάμε εδώ και 50 χρόνια να κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο, μήπως και θυμώσουν οι γείτονές μας.  Και αν αρρωστήσει σοβαρά κάποιος πλούσιος, τον πάνε  κατευθείαν στην Αμερική, αφού εκεί πολλοί σημαντικοί επιστήμονές μας. Παράλληλα σε Ευρώπη – Αμερική μετανάστευσαν 500.000 επιστήμονές μας, όπου πληρώνουν εκεί φόρους και εισφορές, ενώ εμείς εδώ αναρωτιόμαστε από πού θα βρούμε χρήματα για τις συντάξεις !

Ευτυχές, ειρηνικό και παραγωγικό λοιπόν να είναι το δίσεκτο έτος 20 x 2, που μόλις τώρα άρχισε.

Σχετικά άρθρα

Ετικέτες

Μοιραστείτε το

1 Σχόλια

 1. Δημήτρης Ευσταθίου

  Πολύ ωραίο το σχόλιο Λίνο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*