Επιστολή προς τη Βουλή

4 Νοέ 2018 από

 Κύριοι Βουλευτές. 

Αγανακτεί ο πολίτης όταν ακούει όσα λέγονται για την “Αναθεώρηση του Συντάγματος.”  Όλοι οι Εκπρόσωποί μας ελίσσονται ανάλογα με το τι συμφέρει βραχυπρόθεσμα τον καθένα ή το Κόμμα τους και κανένας δεν αποφασίζει να κάνει το σωστό, όχι μόνο σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, αλλά και στα πάντα γενικότερα.  Είναι όμως παλιά ιστορία, πως όποιος κάνει το προς στιγμήν σκόπιμο τελικά χάνει, αφού τα σκόπιμα κάθε τόσο αλλάζουν, αφήνοντας εκτεθειμένο τον υποστηρικτή τους.

Το σωστό Σύνταγμα της Χώρας μας πρέπει, σε βασικές αρχές να λέει τα εξής:

  • Οι Βουλευτές δεν θα γίνονται υπουργοί, υφυπουργοί κλπ, αλλά θα ψηφίζουν ή θα καταψηφίζουν στη Βουλή, μόνο όσους νόμους προτείνουν τα Υπουργεία,  κάνοντας έτσι κοινοβουλευτικό έλεγχο.
  • Ως Υπουργοί θα επιλέγονται από την Κυβέρνηση μόνο εξειδικευμένοι  επιστήμονες, με ανάλογες γνώσεις και εμπειρία και όχι οι Βουλευτές.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ψηφίζεται από τον Λαό, ενώ το κάθε Κόμμα θα επιλέγει τον εκάστοτε δικό του υποψήφιο προς ψήφιση.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ως βασική του αρμοδιότητα τον έλεγχο των νομοσχεδίων προ της υποβολής τους στη Βουλή προς ψήφιση, απορρίπτοντας εκ των προτέρων όλα όσα είναι αντισυνταγματικά.
  • Θα καταρτιστεί από το οικονομικό επιτελείο μια λίστα με το ποσοστό των πόρων (χρημάτων) επί του Προϋπολογισμού που θα λαμβάνει ετησίως το κάθε υπουργείο και θα τηρείται χωρίς αλλαγές, με έλεγχο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Τα Υπουργεία θα μειωθούν στα 12 και η Κυβέρνηση θα επιλέγει μόνο τους εκάστοτε 12 υπουργούς.  Δεν θα επιλέγονται αναπληρωτές ή υφυπουργοί, αλλά ο κάθε Υπουργός θα επιλέγει με δική του ευθύνη τους συνεργάτες του.
  • Τα υποψήφια Κόμματα θα δεσμεύονται προεκλογικά για το μετεκλογικό πρόγραμμά τους, ενώ ο Πρωθυπουργός στην αρχή της θητείας μιάς νέας διακυβέρνησης, θα ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κυβέρνησής του στους Υπουργούς, θα απαιτεί την απόλυτη τήρησή του και θα ελέγχει ανά δίμηνο την πρόοδο ως προς το πρόγραμμα από το εκάστοτε Υπουργείο.

Καλό θα ήταν να ενστερνιστούμε και εμείς αυτό που είπαν οι Ιταλοί στους Θεσμούς:  «Πρώτα ο Λαός μας και μετά όλα τα άλλα.»  Γιατί πρέπει εμείς ως ικέτες, να δίνουμε προτεραιότητα σε Θεσμούς (Δεσμούς δηλαδή), όπως ΕΕ, Κεντρική Τράπεζα των Γερμανών, σε Μέρκελ, Σόϊμπλε, ακόμα και στο ΔΝΤ (που ενώ δεν του πέφτει πλέον λόγος, εξακολουθεί να αναμιγνύεται) Λαγκάρντ κλπ;    

Δεν θέλουμε Ικέτες αλλά Ηγέτες που θα πουν στους ξένους, ότι αποδεχόμαστε τα χρέη μας, αλλά παγώνουμε τις πληρωμές προς όλους για δύο ή τρία χρόνια, θα φτιάξουμε την οικονομία μας και μετά θα δούμε πώς και πότε θα σας αποπληρώσουμε και μάλιστα με ποιους τόκους.  Αν δεν σας αρέσει βγάλτε μας από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Πώς πιστεύουν οι Πολιτικοί μας ότι θα αποπληρώσουμε το τεράστιο χρέος που εκείνοι μας δημιούργησαν, όταν το 50 % του εργαζόμενου δυναμικού μας πληρώνει αλλού εισφορές, αφού με 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενους έχουμε:

  • Γύρω στο 1 εκατομμύρια άνεργους, που δεν πληρώνουν εισφορές, αλλά εισπράττουν.
  • Γύρω στο 1 εκατομμύρια νέους μας που έφυγαν και εργάζονται στο εξωτερικό, πληρώνοντας στους ξένους εισφορές, αντί σε εμάς.
  • Όταν σημαντικός αριθμός Ελληνικών εταιρειών μετακινήθηκε σε Βαλκανικές και άλλες χώρες, πληρώνοντας εκεί φόρους.
  • Όταν με την πολιτική και τη δυστοκία των κρατικών λειτουργιών που μας επιβάλλεται χάσαμε κάθε ίχνος παραγωγικότητας, αναγκάζοντας πχ. μια Ελληνική εταιρεία κατασκευής οχήματος να μετακινηθεί στην … Αίγυπτο, αφού επί χρόνια περίμενε να της επιτρέψουν (!!) να παράγει.

Θέλετε να μειώσετε τις συντάξεις, επειδή όπως λέτε δεν υπάρχουν χρήματα στα Ταμεία, αντί να προωθήσετε τα εργασιακά, ώστε να αυξηθούν οι εισφορές και να υπάρξουν χρήματα.  Ξεχνάτε βέβαια ότι εσείς οι ίδιοι με νόμους που ψηφίσατε, πήρατε πραξικοπηματικά τα αποθεματικά Ταμείων μας και τα δώσατε άτοκα στην ξενοδιοικούμενη Τράπεζα της Ελλάδος, για να τα εξάγει προς στήριξη ξένων Τραπεζών.  Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι με περικοπές συντάξεων, που οδηγούν στον περιορισμό της αγοραστικής κίνησης θα σώσετε την οικονομία μας;

Αυτά τα θέλουν οι ξένοι, που αποσκοπούν στην διάλυση και στον διαμελισμό του Κράτους μας, ποτέ όμως δεν μπορεί να τα θέλουμε εμείς οι Έλληνες.

 

Ζητώ συγνώμη αν σας ενοχλώ με κάποια σχόλιά μου, αλλά Εσείς Κύριοι Βουλευτές μας εκπροσωπείτε, Εσείς είστε η φωνή μας.  Αν δεν απευθυνθούμε σε Εσάς, με ποιόν θα έπρεπε να μοιραστούμε τις αγωνίες μας;

Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*