Ερασιτέχνες όλοι;

26 Μάι 2015 από

WP_ΡΗΤΟ2_001 copyΕρασιτέχνες όλοι;

Θύμωσε η Αντιπολίτευση, αλλά και η Συμπολίτευση για το πώς αντιμετώπισε η κα Κωσταντοπούλου το κλείσιμο της Βας. Σοφίας, μπροστά από τη Βουλή, από την Αστυνομία. Και θύμωσαν αν και πολύ σωστά, όταν στην ερώτησή της «Ποιος έδωσε την εντολή», ο Αξιωματικός των ΜΑΤ απάντησε: «Θα ενημερώσω». Του είπε δηλαδή πως δεν του ζήτησε να ενημερώσει, αλλά να μάθει ποιός έδωσε την εντολή να κλείσει ο δρόμος.
Επίθεση λοιπόν πανταχόθεν προς την κα Κωσταντοπούλου. Τι θα ήθελαν άραγε; Να ξαναγυρίσουμε στις εποχές που τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν ανηλεώς όσους τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν για τα όσα αντιδημοκρατικά μας επέβαλαν οι προηγούμενοι;

σάρωση0040Μήπως τώρα που ήρθαν στα πράγματα θέλουν και οι … αριστεροί να απολαύσουν τα τεράστια πλεονεκτήματα της Εξουσίας; Μήπως σε λίγο θα θελήσουν να ξαναμπούν τα κάγκελα γύρω από τη Βουλή; Γιατί ήδη ακούμε για ακριβά αυτοκίνητα, 3 lear Jet, άτοκα δάνεια, υψηλούς μισθούς, αστυνομικούς – φιλιππινέζες κλπ. Ξεχάστηκαν όλα όσα επισημαίνανε προεκλογικά; Και τώρα τους ενοχλεί και η κα Κωσταντοπούλου, η οποία κατά τη γνώμη μου, με πολύ συγκεκριμένο λόγο, σταθερό θυμικό, χωρίς εξάρσεις, παρορμητισμούς και υστερίες, αντιμετωπίζει με δημοκρατικότητα τις καθημερινές παραφωνίες στην αποκλεισμένη για τον Έλληνα πολίτη Βουλή των … Ελλήνων.
Ανύπαρκτες οι δημοκρατικές αρχές. Όταν την … έπεσαν στον Υπουργό κ. Βαρουφάκη οι κουκουλοφόροι Αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια, όπου προς τιμήν του, μόνος με την γυναικούλα του και την μηχανή του, πήγε να φάει, το θέμα αναφέρθηκε από κάθε κατεύθυνση ως απλή είδηση, χωρίς σημαντικά σχόλια. Έτσι και οι 6 παρατάξεις της Βουλής μας είπαν πέντε – έξι χαλαρά λόγια και τέρμα. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν το ίδιο συνέβαινε σε κάποιον φρουρούμενο Υπουργό της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, πχ. στον κ. Βενιζέλο; Φαντάζεστε όμως και τι θα γινόταν αν αντί για Αντιεξουσιαστές είχαν επιτεθεί στον Υπουργό κ. Βαρουφάκη άτομα της Χρυσής Αυγής;
Δεν θα ξεχάσω ότι έτρεξε και ο πρώην Πρωθυπουργός στο Παρίσι να διαδηλώσει μαζί με όλους τους δυτικούς Ηγέτες υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά προχθές όταν δύο πολίτες τόλμησαν να του φωνάξουν κάποια κριτική φράση – όχι βρισιά, συνελήφθηκαν. Τόση ελευθερία έκφρασης επικρατεί σε εμάς.
Ακόμα και ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης, είναι τόσο δημοκρατικών πεποιθήσεων, που σε αντίθεση ακόμα και με την κα Μέρκελ δεν κοινοποιεί το E-Mail του υπουργείου του, μήπως και τον ενοχλήσουν οι πολίτες. Τόσο δημοκράτες όλοι τους, οι της καρέκλας.
Αντιεξουσιαστές ή Αναρχικοί του κ… Έτσι θα τους αποκαλούσα εγώ. Γράφουν πχ. στα παγκάκια της στάσης του Τρόλεϊ: «Κλωτσιές στους ελεγκτές», επισημαίνοντας πως δεν δέχονται ελέγχους. Θέλουν βέβαια να κυκλοφορούν με τα λεωφορεία, αλλά το κόστος να το επιβαρύνονται οι άλλοι. Οι κουτοί. Θέλουν να μην υπάρχει τάξη και εξουσία, αλλά να μην τους ενοχλούν ή τους καταπιέζουν όσοι είναι ισχυρότεροι από αυτούς, που φυσικά πάντα θα υπάρχουν. Πολεμούν την εξαρτημένη εργασία, αλλά θέλουν να υπάρχει γκαρσόνα στο καφενείο που θα τους σερβίρει. Και καταστρέφουν όσο μπορούν την πόλη στην οποία ζουν, ξέροντας πως την επομένη θα την έχουν ξανακάνει άλλοι συμπολίτες τους όμορφη και καθαρή, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να περπατάνε επί μήνες πάνω στα ερείπια.
DSC03260WP_20150609_005

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα κάποιοι κάψανε 2 τρόλεϊ, καίνε κάθε τόσο διάφορα σημεία της Αθήνας, καταλαμβάνουν επί μέρες τα Πανεπιστήμια, δέρνουν φοιτητές που πάνε να ψηφίσουν και όλα αυτά τα παραβλέπουμε λόγω δημοκρατικότητας. Αυτός που του κάψανε το αυτοκίνητο και το μαγαζί, δεν έχει κανένα δημοκρατικό δικαίωμα;
Ταυτίζονται όμως σε ένα σημείο απόλυτα με την Εξουσία, την οποία λένε ότι πολεμούν: Δεν μας λένε ποτέ το τι θέλουν, αλλά πάντα το τι ΔΕΝ θέλουν. Έτσι και οι πολιτικοί μας. Ποτέ δεν έρχονται με συγκεκριμένες λύσεις, αλλά πάντα μας λένε τι δεν θέλουν, αποφεύγοντας να δεσμευτούν με μια συγκεκριμένη πρόταση.
Ερασιτέχνες λοιπόν παντού. Άκουσα προ ετών, σε μία ημερίδα που συμμετείχα έναν Βουλευτή μας να λέει: «Να γίνει το τάδε… και το δείνα». Δεν κρατήθηκα λοιπόν και του είπα από το πάνελ: «Γιατί μας τα λέτε εμάς; Τι θέλετε να κάνουμε εμείς οι ακροατές; Βουλευτής είστε προωθήστε το στην Κυβέρνηση». Ακούμε και τώρα τους υπουργούς μας, ακόμα και τον Πρωθυπουργό να λέει: «πρέπει να γίνει το τάδε…» και αναρωτιέμαι. Γιατί το λέει σε εμάς τους πολίτες; Αν θεωρεί ότι έτσι πρέπει να γίνει κάτι, γιατί δεν το κάνει; Ανεξήγητα πράγματα.
Και τώρα που βαδίζουμε; Βιαστικοί για εξουσία δεν περίμεναν να τα θαλασσώσει η προηγούμενη κυβέρνηση, για να βρουν καλύτερο πεδίο δράσης. Ήθελαν να κυβερνήσουν, χωρίς προηγουμένως να ψάξουν καλά τις δικές τους δυνατότητες και τα όπλα των άλλων. Δεν γνώριζαν επίσης την υποκρισία των «Εταίρων» μας και τους ισχυρούς υποστηρικτές τους. Ούτε ήξεραν τι σχέδια έχουν όσοι κυβερνούν τη Γη για την Ελλαδίτσα. Δεν ήξεραν, δεν διάβαζαν; Πάμπολλα σχετικά βιβλία υπάρχουν. Ούτε ιστορία δεν γνώριζαν για να δουν σε ποιες καταστροφές μας οδήγησαν οι «φίλοι» Ευρωπαίοι όποτε περιμέναμε τη βοήθειά τους;

DSC03258   DSC03259

 

 

 

 

 

Προσπάθησαν με εμπειρίες μόνο από το δικό μας Κοινοβούλιο και τον συνδικαλισμό να αντιμετωπίσουν και να εμπιστευτούν τις αλεπούδες της ΕΕ και την πάτησαν. Δεν ήξεραν ούτε το ότι στην Ευρωπαϊκή σκηνή οι ειρωνείες πληρώνονται και ότι η διαπραγμάτευση είναι μάχη στην οποία δεν έχουν θέση οι πανεπιστημιακές από καθέδρας κουβέντες, αλλά απαιτούνται αποτελεσματικά όπλα. Δηλαδή ατράνταχτα επιχειρήματα που να κολλάνε τον άλλο στον τοίχο. Και δεν χρησιμοποίησαν τον διεθνή Τύπο προς όφελός μας, λέγοντας λίγα λόγια, αλλά δυνατά, με μηνύματα που συγκινούν τους παραπληροφορημένους Τηλεθεατές των διεθνών ΜΜΕ. Γιατί ο Ευρωπαίος ακροατής, που ξοδεύει πέντε λεπτά για δευτερεύουσες ειδήσεις, όπως η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αδυνατεί να παρακολουθήσει τις πολλές κουβέντες. Αλλά λέγοντας πχ. ότι οι Σόϊμπλε και Τρόϊκα απέτυχαν οικτρά, ως πρωτάρηδες, λαμβάνοντας μέτρα που κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας, τριπλασιάζοντας με τις ενέργειές τους τα χρέη μας, εις βάρος της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Και ότι τώρα, αντί να μας αφήσουν χρόνο για να διορθώσουμε τα λάθη τους, θέλουν να συνεχίσουμε να παίρνουμε δάνεια και ξανά δάνεια, επιβαρύνοντας τον Γερμανό σκληρά εργαζόμενο πολίτη, με χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα, που δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποπληρωθούν. Λίγες κουβέντες σε ένα από τις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της ΕΕ, που θα άλλαζαν το κλίμα και την γνώμη των Γερμανών και βορειοευρωπαίων ριζικά. Ενώ σήμερα με τα πολλά μπλα-μπλα των Ηγετών μας νομίζουν πως αγέρωχοι, ανίκανοι, αριστεροί κυβερνώντες της Ψωροκώσταινας ζητούν συνεχώς λεφτά για να τα κατασπαταλήσουν.
Weniger ist mehr – Τα λιγότερα (λόγια) είναι περισσότερα –  λένε οι … φίλοι μας Γερμανοί. Ας το υιοθετήσουμε και εμείς για το καλό μας.  Ως συνήθως οι πολιτικοί μας περιορίζονται να λένε μόνο σε εμάς για αποτυχημένες επεμβάσεις του ΔΝΤ, αντί να τα λένε στα Ευρωπαϊκά Κανάλια, που ναι μεν δεν προωθούν τις απόψεις μας, όμως στα interviews τους δίνεται η δυνατότητα να τα πουν.

σάρωση0043

Γράφει ο κ. Ευάγγελος Σπύρου

Δεν θέλουμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ; θα ρωτήσει κάποιος. Τον θέλουμε, αλλά λίγο πιο επαγγελματικό, όχι σαν τους άλλους.  Και φτάνουν τα ΘΑ. Τα βαρεθήκαμε ήδη από τα Ζάππεια του Θαμαρά, ο οποίος κατά τα άλλα λέει πως ποτέ δεν μας είπε ψέματα! Ας καταλάβουν όλοι τους επιτέλους ότι θέλουμε να μας λένε τι έκαναν, όχι το τι ΘΑ κάνουν.
Θα κάνουν λένε και δημοψήφισμα. Για να αποφασίσουμε σε τι; Όταν δεν ξέρουμε επακριβώς ποιες είναι οι επιπτώσεις των όποιων αποφάσεών μας, η κάθε απόφαση θα είναι απόρροια των όσων μας σερβίρουν οι διαπλεκόμενες τηλεοράσεις. Αυτό θέλετε κύριοι Ηγέτες; Μην ξεχνάτε ότι άλλοι και όχι εσείς κουμαντάρουν τα υπερχρεωμένα Κανάλια.  Είναι δε σημαδιακό ότι τώρα το επιθυμεί και ο  Σόϊμπλε, γιατί συγκροτημένος όπως είναι, κατάλαβε πως είτε ΝΑΙ, είτε ΟΧΙ  ψηφίσουμε εις βάρος μας θα είναι. Εμείς δεν το είχαμε σκεφτεί πριν το διαλαλήσουμε;
Άπειροι λοιπόν αφ’ ενός οι νέοι εκπρόσωποί μας, ενώ παράλληλα οι έμπειροι του παρελθόντος τους πολεμούν για την προσοδοφόρα καρέκλα, αντί να βοηθήσουν να επουλωθούν τα παλιά τους λάθη, ώστε να σωθεί η Πατρίδα. Ντροπή μας Έλληνες, που μια ζωή είμαστε διχασμένοι, ενώ οι ξένοι ενωμένοι ως μια γροθιά προωθούν τα δικά τους συμφέροντά εις βάρος μας. «Όσοι γενούν πρωθυπουργοί όλοι τους θα πεθάνουν. Τους κυνηγάει ο Λαός απ’ τα καλά που κάνουν» τραγουδάει δίπλα μου στο ραδιόφωνο ο Μάρκος Βαμβακάρης.
Έτσι τώρα, για να κάνουμε τα καλά παιδιά και ενώ από το περσινό καλοκαίρι δεν μας έχουν δώσει δεκάρα, εξακολουθούμε να αποπληρώνουμε δισεκατομμύρια, χωρίς να ξέρουμε πού μας οδηγούν οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι. Ενώ θα έπρεπε από την πρώτη επαφή μας με τους «Εταίρους – φίλους» μας να ξεκαθαρίσουμε: Θέλουμε 6 μήνες διακοπή πληρωμών μέχρις ότου επανορθώσουμε τα λάθη σας. Μετά θα σας πούμε από πότε και μετά θα ξανααρχίσουμε τις αποπληρωμές. Αν δεν το δέχεστε, φεύγουμε τώρα από ΕΕ και ΣΕΝΚΕΝ, σας στέλνουμε τους (λαθρο)- μετανάστες, βάζουμε φόρους στις εισαγωγές προϊόντων σας και παραμένουμε στο €. Γιατί τώρα μάλλον είναι πλέον αργά για εμάς. Ακούσαμε άλλωστε την κα Λανγκάρντ να λέει πριν μερικές εβδομάδες: «Εμείς πάντως πήραμε τα λεφτά μας». Μπράβο μας λοιπόν!
Το ραδιόφωνό μου τώρα παίζει το: «Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα, κι αν περιμένουμε τι θα κερδίσουμε;» Σύμπτωση ή Θεία επέμβαση; Ποιος να ξέρει!
Συνεχίζουμε λοιπόν ως Έλληνες να τραβάμε τον συνήθη Γολγοθά μας, πελαγωμένοι από χρέη, που αυτοί μας δημιούργησαν, μειώνοντας τα έσοδά μας και με άδικους φόρους που ικανοποιούν τους δανειστές μας. Ναι αυτούς που έχουν οικονομήσει με απλές εγγραφές στα Computers εκατοντάδες δις € από εμάς τους φτωχούς και … τεμπέληδες, χωρίς να μας έχουν δώσει δεκάρα τσακιστή σε χρήμα.
Συνεχίζουμε έτσι, με τον τσαμπουκά και την έλλειψη σεβασμού να βασιλεύουν στις μεταξύ μας σχέσεις μόνο – ποτέ προς τους έξω, με τους γονείς να συνηθίζουν τα παιδιά τους, λόγω … αγάπης, στην ανευθυνότητα και την αγένεια απέναντι των άλλων, ενώ όσα διαπρέπουν στις σπουδές τους – γιατί υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι νέοι – τώρα πια να ξενιτεύονται. Τα σπουδάζουμε δηλαδή, με αιματηρές οικονομίες ως γονείς και κράτος, για πάνε μετά και να δίνουν τα φώτα τους, αλλά και τους φόρους στους ξένους. Να ‘μαστε καλά που βοηθάμε έτσι την ανάπτυξη της Ευρώπης και Αμερικής.

Λ.Κ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*