Ηγέτες

1 Δεκ 2021 από

Ηγέτες

  • Πήγε προ ημερών ο Ηγέτης μας κ. Κούλης στην Αγγλία και αμέσως έγινε σεισμός 3,4 Ρίχτερ. Όχι πολιτικός, πραγματικός τεκτονικός σεισμός, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά αυτού του κράτους.  Οι Άγγλοι βέβαια δεν κατάλαβαν το μέγεθος της καντεμιάς που ακολουθεί τον Κούλη μας και θα τον ήθελαν για πρωθυπουργό τους.  Εμείς με χαρά πάντως θα τους τον δώσουμε, μήπως γλυτώσουμε από αυτόν και οι σεισμοί μείνουν πλέον στους  Εγγλέζους.  Να παντρευτεί μάλιστα και την Βασίλισσα Ελισάβετ για να δέσει το πράγμα.  Δεν νομίζω να διαφωνεί κανένας Έλληνας, αλλά θα τους τον δώσουμε χωρίς δυνατότητα επιστροφής.  Όπως με τα αναλώσιμα του σουπερμάρκετ.  Αναλώσιμος άλλωστε είναι και αυτός ο Ηγέτης μας, έτσι δεν είναι;
  • Βέβαια έχουμε και την Ηγετική κατάρα που λέγεται Ερντογάν. Έναν άρρωστο ψυχικά, αλλά και σωματικά πλέον δικτάτορα παρόμοιο θα έλεγα με τον Χίτλερ (!) αν διαβάσετε το τι έκανε και αυτός λίγο πριν ξεκινήσει να καταλάβει την Πολωνία και στη συνέχεια ολόκληρο τον κόσμο.  Βίοι παράλληλοι δηλαδή, αν δείτε σε ποιούς επιτίθεται ή πού θέλει να φτάσει και ο πολεμοχαρής γείτονάς μας. Ο οποίος ζει σε ένα τεράστιο παλάτι, αγόρασε δύο αεροπλανοφόρα και κάνει πυρηνικά εργοστάσια, το ένα μετά το άλλο, χωρίς καθόλου να συγκινείται που ο Λαός του ζει με καθημερινή πείνα.  Όπως άλλωστε και κάποια άλλη κυρία στον Μεσαίωνα, έτσι  και η δικιά του πιστεύω να του λέει,: “Ας αγοράσουν οι Τούρκοι παντεσπάνι, αν δεν έχουν ψωμί να φάνε”.  
  • Οι ηγέτες παλαιότερα στηρίζονταν στην στρατιωτική ισχύ, ενώ σήμερα, στο δυτικό μας τουλάχιστον κόσμο, θα έλεγα ότι στηρίζονται στο χρήμα, όπως οι κκ. Rothschild, Rockefeller ή και Bill Gates, που κινούν τα νήματα του κόσμου. Άσε που το όνομα του τελευταίου μου θυμίζει γάτες, με ότι αυτό συνεπάγεται.  Όλοι αυτοί οι νέοι (σε εποχή, όχι σε ηλικία) σημερινοί ηγέτες έχουν καταλάβει ότι με τα όπλα και δεδομένων των τεράστιων πυρηνικών αποθεμάτων, όχι μόνο δουλειά δεν γίνεται, αλλά κινδυνεύουν και οι ίδιοι, οπότε η όλη βαρύτητα δίδεται πλέον στο χρήμα.
  • Γι’ αυτό οι πόλεμοι εξουσίας έχουν σήμερα επικεντρωθεί σε ανατολικά μόνο κράτη και εκεί συντηρούνται με πείσμα από τους Αμις, γιατί φανταστείτε τι χαμός και πείνα θα επικρατούσε στη μεγάλη υπερπόντια σύμμαχό μας, αν δεν είχε πού να πουλήσει τα όπλα της, που δυστυχώς αποτελούν για αυτήν τη μέγιστη πηγή βιομηχανικού κέρδους. Όσο για τα αφρικανικά κράτη, αυτά βρίσκονται ακόμα σε επίπεδο περασμένου για εμάς αιώνα και τα διατηρούμε σε αυτό, ώστε αν ηρεμήσει η Ασία, να γίνουν εκείνα το νέο επίκεντρο μελλοντικών συρράξεων με ανάγκες εξοπλισμού. Πρέπει συνεπώς να είμαστε ευτυχείς που εμείς … “ανήκομεν εις την Δύσιν” με όσα στραβά και αν βιώνουμε ως επακόλουθο.
  • Θαυμάστε τώρα και τους παρακάτω Ηγέτες που οδήγησαν την ανθρωπότητα στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος κόστισε έως και 85 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Βέβαια αυτούς καθόλου δεν τους ενόχλησε, αφού ως σπουδαίοι πολιτικοί ήταν ασφαλείς στα κράτη τους και δεν είχαν πολλά να φοβηθούν.  Οι παλαιότεροι οι ηγέτες, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή, προστατευμένοι ασφαλώς και πάλι από πολλούς επίλεκτους μαχητές.  Οι σημερινοί βέβαια ηγέτες “πολεμούν” κρυμμένοι σε ασφαλή καταφύγια ή στο απόμακρο κράτος τους (όπως οι Αμερικάνοι) ενώ ακόμα και από τους ηττημένους Ηγέτες λίγοι μόνο βρήκαν τον θάνατο και δεν φυγαδεύτηκαν σε ασφαλείς περιοχές, με εξασφαλισμένα κάποια τεράστια οικονομικά ποσά για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.   Γιατί οι παγκόσμιας εμβέλειας ιθύνοντες παίζουν μεταξύ τους σκάκι, με πιόνια τους φτωχούς και άσημους, η ζωή των οποίων είναι αναλώσιμη, ενώ οι ίδιοι, απόλυτα ασφαλείς, απολαμβάνουν το παιχνίδι προστατευόμενοι από φρουρούς και στρατούς.

 

Ουίνστον Τσώρτσιλ
Ιωσήφ Στάλιν
Φραγκλίνος Ρούζβελτ
Χάρρυ Τρούμαν
Τσιανγκ Κάι Σεκ
Αλμπέρ Λεμπράν
Σαρλ ντε Γκωλ
Ιωάννης Μεταξάς
Ιγκνάτσι Μοστσίτσκι
Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ΄
Αδόλφος Χίτλερ
Μπενίτο Μουσολίνι
Χιροχίτο
Βόρις Γ
Ιόν Αντονέσκου
Μίκλος Χόρτυ
Καρλ Γκούσταφ Έμιλ Μάνερχαϊμ

Άντε Πάβελιτς
Φρανθίσκο Φράνκο

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*