Ηλεκτροκίνητα φορτηγά

17 Μαρ 2017 από

Ηλεκτροκίνητα φορτηγά

Τα αυτοκίνητα διανομής εμπορευμάτων της εταιρείας Workhorse Group αποδεικνύονται κατά 6 φορές οικονομικότερα σε ενέργεια κίνησης από τα αντίστοιχα συμβατικά.

Η  Αμερικάνικη εταιρεία Workhorse Group (NASDAQ: WKHS) με δημοσίευμά της από 24 Φεβρουαρίου 2017, ανήγγειλε ότι τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά αυτοκίνητα διανομής εμπορευμάτων, τα οποία κατασκευάζει, κατέγραψαν καταναλώσεις 30 και πλέον μιλίων ανά ισοδύναμο γαλόνι καυσίμου (7,84 l/100 χλμ) κατά την εκτέλεση της συνήθους υπηρεσίας διανομής εμπορευμάτων  κατά την οποία διενεργούνται συνεχώς στάσεις  και εκκινήσεις διανομής αγαθών. Η κατανάλωση αυτή είναι έως και έξη φορές μικρότερη από την τυπική κατανάλωση των 5 έως 8 μιλίων ανά γαλόνι καυσίμου (29,4 έως 47 l/100 χλμ) που επιτυγχάνεται από τα αντίστοιχα συμβατικά βενζινοκίνητα ή ντιζελοκίνητα φορτηγά.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η προκαλούμενη συνολική εξοικονόμηση, στο κόστος καυσίμων, ανέρχεται σε περίπου 165.000 Δολάρια κατά τη διάρκεια της ζωής του αυτοκινήτου.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τη συνεργασία της Workhorse Group με σημαντικούς πελάτες της όπως είναι οι εταιρείες διανομής αγαθών UPS, FedEx, DHL, Frito-Lay, Cintas και Aramark.

H Workhorse Group προσφέρει επίσης ιδιόκτητα συστήματα τηλεματικής, υπό την ονομασία ΜΕΤΡΟΝ, τα οποία επιτρέπουν τη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων απόδοσης των αυτοκινήτων, σε πραγματικό χρόνο, μέσω των συστημάτων κυψελωτής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς.

Τα συστήματα αυτά συλλέγουν και επεξεργάζονται περισσότερες από 500 διαφορετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της εποπτείας των στοιχείων των συσσωρευτών όπως είναι η στάθμη φόρτισης και η διαφορά δυναμικού ανά στοιχείο. Επίσης επιτρέπουν την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση του λογισμικού των αυτοκινήτων, όταν αυτή απαιτηθεί.

«Με την επίτευξη κατανάλωσης 30 μιλίων ανά ισοδύναμο γαλόνι  καυσίμου από τον συνολικό αριθμό των 125 αυτοκινήτων της Workhorse Group που κυκλοφορούν επετεύχθη ένα σημαντικό νέο πρότυπο κατανάλωσης», είπε ο Steve Burns, CEO της Workhorse Group.  «Τα φορτηγά μέσης χρήσης διανομής αγαθών αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε τέτοιου συστήματος και επομένως η κατά έξη φορές εξοικονόμηση του κόστους ενέργειας κίνησής τους, σε συνδυασμό με τη μειωμένη δαπάνη συντήρησης και το μηδενισμό των αερίων εκπομπών, αποτελεί ασφαλώς μια τεράστια βελτίωση»  

«Οι εταιρείες που διαθέτουν στόλο αυτοκινήτων διανομής αγαθών δίνουν μεγάλη σημασία στην επιτήρηση και τον έλεγχο των στοιχείων κόστους κίνησης», συνεχίζει ο Burns. Τα συστήματα METRON επιτρέπουν τη σε πραγματικό χρόνο εποπτεία  και τον έλεγχο αυτών των στοιχείων για τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Workhorse Group και επιτρέπουν την πλήρη ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εκμετάλλευσής τους.

Διονύσιος  Νέγκας             (Πηγή:  Workhorse Group)

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*