Η αποδόμηση

6 Ιούν 2016 από

κατάλογοςΔΔΜπορεί να μην βλέπουμε φως στο τούνελ της οικονομικής μας ανάπτυξης, όμως η ανάπτυξή μας ως Έθνος προχωράει ταχύτατα, αλλά με την όπισθεν.

Όσα παρακάτω επισημαίνω δεν τα έχω βιώσει ο ίδιος, αλλά προέρχονται από τα λίγα που μαθαίνουμε όλοι μας από τα ΜΜΕ.  Αν δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τότε ψέματα σας λέω και εγώ, γιατί ο απλός πολίτης σπάνια έχει πρόσβαση στα τρέχοντα.  Γιατί πάρα πολλά από όσα νομοθετούνται είναι κρυμμένα επιμελώς μέσα σε  άσχετους νόμους ως (ν)τροπολογίες. Π.χ. στο Νόμο 4351 του 2015 για … «Βοσκήσιμες γαίες στην Ελλάδα», στα άρθρα 37 (!) έως 46 υπάρχει η νέα νομοθεσία για την Εκπαίδευση.  Τέτοιο χάλι.

Θυμίζω άλλωστε και τις 7.500 σελίδες του πρόσφατου μνημονίου (ή όπως το λένε τώρα πλέον) το οποίο όχι μόνο εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε, αλλά και οι Βουλευτές μας έπρεπε να το αξιολογήσουν μέσα σε ένα απόγευμα!

Ας δούμε λοιπόν σε ποιάν Ελλάδα ζούμε.

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Δεν θα έχουμε μάθημα Θρησκευτικών.

Δεν θα γίνονται παρελάσεις.

Δεν θα υπάρχει βαθμολόγηση των μαθητών.

Η Αριστεία είναι υπό διωγμόν και πρέπει να καταργηθεί.

Καταργείται στα σχολεία η πρωινή προσευχή.

Καταργούνται τα  εικονίσματα στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων, αλλά ίσως να επιτραπούν εικόνες σπουδαίων πολιτικών, όπως ο Στάλιν, ο Ομπάμα, ο Φίλης, ο Πρωθυπουργός κλπ.

Θα καταργηθούν τα Αρχαία, ίσως αργότερα  και τα Νεοελληνικά, για να αντικατασταθούν από τα Greeklish, ώστε να διευκολύνονται οι μαθητές στις διεθνείς τους σχέσεις.

ΣΤΗ  ΓΛΩΣΣΑ  ΤΩΝ  ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ:

Δεν χρειάζονται πολλά ε και ι.  Καταργούνται τα αι, αυ, ει, ευ, οι, η, υ (;), ω, ενώ επιτρέπεται το ου για να λέμε πχ … ουστ κοπρόσκυλα.

Οι νέοι μιλούν πλέον με ένα μίγμα από μερικές Ελληνικές λέξεις και κάποιες Αμερικάνικες. Π.χ. «Fack me μαλάκα», όπως το άκουσα προ ημερών στο τρόλεϊ.

Ήδη μια πρώην Υπουργός μας ήθελε να θεσπίσει την Αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα του Ελληνικού κράτους, ως μεταβατική έως ότου γίνει η μόνη επίσημη.

ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ:

Δεν επιτρέπει ο Υπουργός συγκεκριμένα χαϊδευτικά για τα παιδάκια μας όπως Πριγκίπισσά μο, Βασίλισσά μου και άλλα τέτοια αναχρονιστικά χαδιάρικα, ενώ επιτρέπεται μόνο το “Φως μου”  και ενδεχομένως το “ΔΕΗ μου”.

Θα σπουδάζουμε τα παιδιά μας με έξοδα του Κράτους, θα τα συντηρούν για μερικά χρόνια οι παππούδες και όταν απελπισμένα πια ξενιτευτούν δεν θα επιμετρούνται στους ανέργους, ενώ θα μεγαλουργούν στα ξένα κράτη και θα πληρώνουν φόρους εκεί αντί σε εμάς.

WP_20160606_002

Οι ανασφάλιστοι, μετανάστες και Έλληνες, θα πηγαίνουν δωρεάν στα νοσοκομεία και χωρίς αναμονή.  Οι ασφαλισμένοι θα περιμένουν επί μήνες για ραντεβού και όταν φτάσει η σειρά τους θα καταβάλουν εισιτήριο εισόδου, συχνά και το κόστος των φαρμάκων.

Προβλέπονται κτίσματα για τη στέγαση μεταναστών ή προσφύγων, ενώ οι Έλληνες άστεγοι βρίσκουν προνομιακή στέγαση στα πεζοδρόμια, έξω από πόρτες ή κάτω από μπαλκόνια.

Όσοι Έλληνες διαμαρτύρονται ειρηνικά για την τρέχουσα κατάσταση θα ξυλοκοπούνται αγρίως και θα ραντίζονται με δακρυγόνα και άλλα τέτοια σπρέϊ.  Παρόμοιες διαμαρτυρίες ή καταλήψεις από μετανάστες θα αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και ευγένεια, όπως αρμόζει σε φιλοξενούμενους φίλους μας.

WP_20160606_003

Οι άποροι Έλληνες άνετα τροφοδοτούνται από τους κάδους σκουπιδιών και ενίοτε από την Εκκλησία.  Έτσι δεν έχουν ανάγκη από συσσίτια, όπως οι μετανάστες, για τους οποίους έχει μεριμνήσει το Κράτος μας.

Για το κόστος συντήρησης των μεταναστών η ΕΕ υπόσχεται ότι ΘΑ μας δώσει κάπου 30 εκατομμύρια €, ενώ στην Τουρκία χορηγεί γύρω στα 3 δις, που όμως ο Ερντογάν θεωρεί ελάχιστα και ζητάει 6 τουλάχιστον.

Ο κάθε Έλληνας πρέπει να δουλεύει ή να έχει εργαστεί για κάποια 35 χρόνια, αν θέλει να έχει ένα εισόδημα.  Οι αλλοδαποί χωρίς εργασία και χωρίς να έχουν ποτέ πληρώσει εδώ ένσημα, ζουν από εμάς τους Έλληνες πολίτες, είτε ζητιανεύοντας, είτε από συσσίτιά μας, είτε παρανομώντας, είτε κλέβοντας (ενίοτε και σκοτώνοντας).   Γιατί λοιπόν το Κράτος μας δεν μερίμνησε να δώσει εργασία στους αμέτρητους αλλοδαπούς που τριγυρίζουν χωρίς δουλειά στους δρόμους μας, ώστε να κερδίζουν έτσι κάποια χρήματα διαβίωσης;  Κανένας αρμόδιος αλήθεια δεν σκέφτηκε ότι αυτοί όλοι πάλι από τον Έλληνα πολίτη ζουν; Γιατί λοιπόν να μην τους δώσουμε να κάνουν κάτι, αφού το ίδιο θα μας κοστίζουν, προσφέροντας όμως παράλληλα έστω ένα ελάχιστο σε εμάς που τους φιλοξενούμε;

ΣΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ:

Ποτέ το Κράτος μας δεν πλήρωσε την ανέγερση μιας Ορθόδοξης Εκκλησίας.  Όμως τώρα θέλει να κτίσει με λεφτά μας Ισλαμικό Τέμενος, ενώ παράλληλα αποδέχεται όχι μόνο την μη ανέγερση από τους φίλους Τούρκους δική μας Εκκλησίας, ή έστω την αναστήλωση όσων Ναών μας γκρεμίζονται εκεί με τα χρόνια, αλλά ούτε καν την μη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί δεν θέτουν ως προϋπόθεση για το τζαμί.  Γιατί έτσι κύριοι ιθύνοντες;

Πρόσφατα θέλουν να περικόψουν και τους μισθούς των Ιερωμένων, για να τους πληρώνουμε πιο άμεσα και πάλι εμείς ο Λαός.

Δεν καταλαβαίνουν ότι η Ορθοδοξία είναι ο μόνος, αλλά και ο πολύ δυνατός συνδετικός κρίκος των ανά την Υφήλιο διασκορπισμένων Ελλήνων.  Χωρίς τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και τα έθιμα που συνδέονται με αυτόν, μετά τη δεύτερη γενιά κανείς δεν θα θυμάται ότι έχει Ελληνικές ρίζες.  Ή μήπως ακριβώς γι’ αυτό γίνονται οι όλες προσπάθειες και οι συνεχείς επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της αυξανομένης μετοίκησης των νέων επιστημόνων μας στο εξωτερικό;

ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ:

Φορολογούν τρελά τις επιχειρήσεις, αποδέχονται να ταλαιπωρείται ο κάθε επενδυτής επί χρόνια για μια άδεια λειτουργίας και ανατρέπουν κάθε λίγο την νομοθεσία, αγνοώντας ότι μια επιχείρηση προγραμματίζεται χρόνια πριν για μακροπρόθεσμα κέρδη και δεν μπορεί να επιβιώσει με συνεχείς αλλαγές. Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι αν αυτό γίνεται επειδή οι περισσότεροι ηγέτες μας, ουδέποτε δούλεψαν υπεύθυνα, ώστε να είναι παντελώς ανίδεοι ή επειδή εφαρμόζουν ανερυθρίαστα τις εντολές όσων ξένων θέλουν την ισοπέδωση της Ελλάδας;

Θυμάστε τις ιστορίες με τους επενδυτές στις Σκουριές της Χαλκιδικής;  Αφού το Κράτος μας τους έβγαλε τη ψυχή με διακοπές εργασιών, αμφισβητήσεις, ταλαιπωρίες, απεργίες, διαδηλώσεις και άλλα τέτοια, τελικά, χρόνια μετά,  υπαναχώρησε.  Έτσι προσελκύονται οι επενδυτές κύριοι ιθύνοντες ή μήπως πιστεύετε ότι δεν μαθαίνονται αυτές οι αστειότητες;  Δεν μπορούσαν να έχουν αποφασίσει εξ αρχής χωρίς παλινδρομήσεις;

Επειδή ασχολούμαι με τα αυτοκίνητα, γνωρίζω πολλούς επιχειρηματίες που χρόνια τώρα προσπαθούν να πάρουν έγκριση λειτουργίας της παραγωγικής τους μονάδας και ακόμα περιμένουν και τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία.  Έχουμε άτομα που ασχολούνται σοβαρά με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν μπορούν ολοκληρώσουν κάποιες άδειες για να βγουν στην αγορά (άδειες παραγωγής όχι άδειες κυκλοφορίας, που πάει το μυαλό σας; Αυτές θέλουν σε εμάς δεκαετίες).  Τσακίζει δηλαδή το Κράτος μας οικονομικά τους Έλληνες μικροεπενδυτές και απ’ την άλλη χαρίζει δισεκατομμύρια σε αλλοδαπούς λεφτάδες, σε μεγάλα ονόματα, σε μεγαλοεργολάβους κλπ.

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απομυζούν συνεχώς χρήματα από συνταξιούχους και μισθωτούς, ενώ ξεπουλάει σε μηδαμινές τιμές την περιουσία μας μέσω ΤΑΙΠΕΔ.  Προφανώς κανείς από τους Αιρετούς μας δεν φαίνεται να μέτρησε πόσα έσοδα του Κράτους χάνονται τα τελευταία 7 χρόνια, από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν (από φορολογία ενοικίων, μισθωτών, κερδών, αγορών κλπ).  Πόσα χάνονται από τους επιστήμονές μας που φορολογούνται στο εξωτερικό.  Πόσα από την μιζέρια των Capital Controls. Πόσα από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Πόσα από την αύξηση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης, κίνησης, βενζίνης και υγραερίου και πόσα από τις αυξήσεις των τιμών.

Υπολόγισε κάποιος Βουλευτής ή Υπουργός μας πόσα χάνει το κράτος από την τεράστια κάμψη των οικοδομικών εργασιών;  Τόσο άχρηστοι ή τόσο ανθέλληνες είναι όλοι τους;  Μέτρησε κανείς πόσα έχασε το Κράτος μας από τη μετακίνηση των τόσο πολλών Ελληνικών εταιρειών από την Ελλάδα στη Βουλγαρία και αλλού;

WP_20160509ΑΑ_001

Μας φοβέριζαν από τον Ιούνιο του 2014 (εδώ και 2 χρόνια) ότι αν δεν πάρουμε αμέσως κάποια χρήματα δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.  Εμείς οι κουτοί το πιστεύαμε.  Τελικά δεν πήραμε δεκάρα και αν ακόμα κάτι λίγα μας έδωσαν, τους τα δώσαμε πίσω ως τόκους.  Το ψέμα εμφανέστατο, αλλά κανείς δεν ζητάει από τους πρωθυπουργούς των τελευταίων κυβερνήσεων την ευθύνη για τα ψέματα που μας έλεγαν για να επιτύχουν τις επιδιώξεις των ξένων.

Οι αρμόδιοι φωστήρες που μας κυβερνούν, «ξέχασαν τις προθεσμίες» και έτσι η Ελλάδα έχασε την αποκλειστικότητα της ονομασίας «Ελληνική Φέτα» και «Ελληνικό Γιαούρτι».  Χρόνια τώρα εμείς οι απλοί και άσχετοι πολίτες θυμόμαστε το θέμα, ο κ. Υπουργός πώς και το ξέχασε και τώρα οι Τσέχοι (που δεν ξέχασαν) παράγουν Ελληνικό Γιαούρτι. Τυχαίο κ. Υπουργέ;

Μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα, που θέλουν εξίσου 7.500 σελίδες για να απαριθμηθούν, το φως μέσα απ’ το τούνελ δεν είναι η ανάπτυξη, αλλά η αποδόμηση του Ελληνικού Κράτους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*