Η κακή προβολή της Ελλάδας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αλλού.

26 Νοέ 2012 από

  Η κακή προβολή της Ελλάδας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αλλού.

Στη συνέχεια της ανάρτησης μου με σχόλια από την επίσκεψή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διάβασα στο ΒΗΜΑ της 4.11.12,  το δημοσίευμα  του Γιάννη Ζουμπουλάκη και για άλλα συμβάντα του Φεστιβάλ.  Σας το επισυνάπτω.

Η Διεύθυνση δηλαδή του Φεστιβάλ, εκτός από το  Φιλμ του Νίκου Αλευρά, που προβάλει την Ελλάδα με έναν εξαιρετικά όμορφο τρόπο, έκοψε και την πολύ ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα ταινία «Σαγκάη», εμπνευσμένη από το φίλμ “Ζ” του Βασιλικού.

Αντί των δωρεάν αυτών ταινιών, που μας στέρησε ο Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Εϊπίδης, κάποιοι άλλοι αρμόδιοι για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, επέλεξαν με κόστος, από ότι διαβάσαμε, 75.000 €, ένα φιλμάκι που προβάλει το Λονδίνο, για να ….   διαφημίσουν με αυτό την Ελλάδα.  Μπορείτε να το δείτε στο dlvr.it/2X5HC9 και θα μείνετε άφωνοι.

Είναι αδιανόητο να διαπιστώνεται μια τέτοια ανικανότητα από τους ιθύνοντες, σε όσα καθημερινά συμβαίνουν σε κάθε επίπεδο προβολής της Πατρίδας μας.

Μια τέτοια απύθμενη ανεπάρκεια στη προώθηση της Ελλάδας και του πολιτισμού μας, οδηγεί ακούσια σε άλλες σκέψεις. Γιατί κανένας απλός άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει, πως είναι δυνατόν, αυτοί που επελέγησαν ως οι καταλληλότεροι για συγκεκριμένες θέσεις, όπως Υπουργεία ή Διεθνή Φεστιβάλ, να εμφανίζουν τόση ανικανότητα σε απλά πράγματα, κατανοητά από κάθε απλό πολίτη.

Το δημοσίευμα του κ. Ζουμπουλάκη στο ΒΗΜΑ

Λάθος λοιπόν η επιλογή τους ή μήπως αυτές ήταν οι εντολές που πήραν, όταν αναλάμβαναν την σημαντική αρμοδιότητά τους;

Ποιος θα μας λύσει επιτέλους αυτές τις απορίες;

Τυχαία γεγονότα ή συντονισμένες ενέργειες;  Αναμένονται απαντήσεις.

Σχετικά άρθρα

Ετικέτες

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*