Η κοιτίδα της Δημοκρατίας.

25 Σεπ 2013 από

128001-chrisi_avgiΗ κοιτίδα της Δημοκρατίας.

Γιατί αλήθεια να πιστεύω εγώ ότι αλλιώς παίζονται τα παιχνίδια;  Μάλλον λάθος θα κάνω, όταν δεν ταυτίζομαι με όσα  διαβάζουμε στις εφημερίδες, βλέπουμε στην  TV ή ακούμε στο ραδιόφωνο.  Όπως πάντως και να ‘χει, εμένα η λογική μου άλλα με κάνει να πιστεύω από όσα μας λένε! Γιατί το ότι τέτοια γεγονότα γίνονται πάντα όταν υπάρχουν σημαντικά τρέχοντα προβλήματα αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από αυτά, με βάζει σε σκέψεις.

Ότι δηλαδή κάποιοι για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις απολύσεις και τα καθημερινά προβλήματα, αποφασίζουν ακόμα και να σκοτώσουν, προκειμένου να σταματήσει η καθημερινή ενασχόληση των Καναλιών και των ραδιοφώνων, με τις  απεργίες, τις απολύσεις και τα απάνθρωπα μνημονιακά μέτρα της Τρόϊκας.

DSC03550X

Και το θέμα ήταν επείγον.  Έπρεπε εντός ημερών να ξεχαστούν οι αντιδράσεις κατά των αποφάσεων των κυβερνώντων και οι αναφορές στα μέτρα, αφού αναμένονταν ήδη οι Τροϊκανοί. Έτσι αποφάσισαν στα βιαστικά να γίνει άλλη μια δολοφονία και σκότωσαν τον 34χρονο Φύσσα.

Αν μάλιστα διαπιστώνονταν η ενοχή της Χρυσής Αυγής, το κέρδος θα ήταν μεγάλο, γιατί θα δίδονταν η ευκαιρία να την διαλύσουν, αφού όχι μόνο την φοβούνται πολύ, αλλά και ανησυχούν για την πιθανή επικράτηση του Κασιδιάρη στις επόμενες Δημοτικές εκλογές του Δήμου Αθηναίων, που δεν ξέρουν πώς να αποτρέψουν. 

DSC03549XΗ δολοφονία έγινε και τώρα όλοι, πολιτικοί και ΜΜΕ, παίζουν το παιχνίδι συντονισμένα. Πολλοί μάλιστα κομματικοί παράγοντες της συμπολίτευσης ελπίζουν ότι με την ποινικοποίηση της Χ.Α. θα επιστρέψουν στη Ν.Δ ή στο ΠΑΣΟΚ, όλοι οι δυσαρεστημένοι και αγανακτισμένοι πρώην ψηφοφόροι τους!

Απόδειξη μάλιστα για το πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας είναι το ότι, ενώ θεωρούν ψευτιά τον ισχυρισμό πως ο ηλίθιος δολοφόνος ήταν πρώην μέλος του ΚΚΕ, ταυτόχρονα μάς λένε ότι η Χρυσή Αυγή άλωσε στις φτωχογειτονιές τα παραδοσιακά κάστρα της αριστεράς! Οι οπαδοί του ΚΚΕ δηλαδή μετακινήθηκαν πλέον στην Χρυσή Αυγή. Αυτό δεν μας λένε;  Γιατί λοιπόν όχι και ο δολοφόνος;  Άσε που εύκολα θα μπορούσαν να το βρουν. Αν ήθελαν.

Όλα τα άλλα γεγονότα αγνοούνται πλέον. Ξεχάστηκε η παραλίγο δολοφονία του Καμμένου στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.  Ξεχάστηκε και ο απίστευτος ξυλοδαρμός από αντιεξουσιαστές, ενός πάλι 34χρονου, με μόνη αιτία ότι είχε ξυρισμένα τα μαλλιά του. Τον χτύπησαν με σιδηρόβεργα στο κεφάλι, με σφυριά στα γόνατα, τρύπησαν με αιχμηρά αντικείμενα τα πόδια του και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Για αυτό το συμβάν καμία συντονισμένη ενεργοποίηση των πάντων δεν έγινε.  Στα μαλακά, ώστε να ξεχαστεί έπεσε και ο Ειδικός Φρουρός που απείλησε με περίστροφο τους συγκεντρωμένους.  Ειδικός φρουρός ήταν και ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου.  Αλήθεια που να βρίσκεται άραγε;

Άλλωστε οι συγκυρίες, την εποχή της δολοφονίας του παιδιού, ήταν και τότε αν θυμάμαι καλά, παρόμοια δυσχερείς για τους κρατούντες.  Όπως … συμπτωματικά πάντα υπήρξαν συγκυρίες πριν από τις δολοφονίες πχ του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα, του Πέτρουλα, του εμπρησμού της Τράπεζας Μαρφίν κλπ. Που να βρίσκονται άραγε οι δολοφόνοι τους;

marfin_636886022Ποιοι να κρύβονται πίσω από όλα αυτά; Τι να σας πω. Πιστεύει όμως κάποιος ότι το όποιο Παρακράτος ή οι λεγόμενες Μυστικές Υπηρεσίες δεν έχουν εισχωρήσει με δικά τους στελέχη στη Χρυσή Αυγή, στο ΠΑΜΕ ή στους κύκλους των αντεξουσιαστών;  Και από εκεί λέτε να τους είναι δύσκολο να επιλέξουν κάποιον που να είναι του χεριού τους, μέσα από τις εκατοντάδες φουσκωτούς με το miniIQ;  Άλλωστε είναι βέβαιο ότι ο πολύς κόσμος θα λειτουργήσει παρορμητικά όπως πάντα και όπως τον θέλουν, ώστε να επιτύχουν με βεβαιότητα οι στόχοι τους.

Όλοι λοιπόν τώρα στις επάλξεις κατά της Χρυσής Αυγής. Πολίτες και πολιτικοί, δεξιοί και αριστεροί, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, Εφημερίδες, Ραδιόφωνα, TV, όλοι ανεξαιρέτως.  Για να ασχολούνται τα ΜΜΕ επί μέρες με τη Χ.Α. και να υποβαθμίζονται οι σημαντικές ειδήσεις για τις αμέτρητες πανελλαδικές απεργίες, τις αυτοκτονίες απελπισμένων, την έξαρση της ανεργίας, το αναμενόμενο νέο μνημόνιο  και τους Τροϊκανούς δυνάστες.  Δόθηκε εξ άλλου και η ευκαιρία για ριζικές αλλαγές στην κεφαλή της αστυνομίας, η οποία προφανώς δεν έπαιξε το παιχνίδι αμέσως μόλις χρειάστηκε. Με ένα σμπάρο δηλαδή πολλά τρυγόνια.

Άμεσες λοιπόν οι αντιδράσεις της δημοκρατικής Ελλάδας κατά του φασισμού. Αλλά μόνο τώρα, μετά το συμβάν. Προηγουμένως, όταν σκότωναν Πακιστανούς ή ξυλοκοπούσαν λαθρομετανάστες δεν υπήρχε έντονη αντίδραση.  Ενώ μόλις τώρα θυμήθηκαν ότι υπήρχαν προ καιρού καταγγελίες για 4 νεκρούς.

Ξαφνικά μπαίνει ο ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χ.Α. και ελέγχει τα οικονομικά του κόμματος.  Όμως στα γραφεία του ΚΚΕ, που μάλιστα είπε ότι δεν δέχεται έλεγχο, δεν μπήκαν μέχρι σήμερα. Ούτε όταν πουλήθηκε παραχωρημένη περιουσία του Δημοσίου σε άγνωστη offshoreεταιρεία.

  • Οι Χρυσαυγήτες είχαν λένε, επί χρόνια εγκληματική δραστηριότητα. Πουλούσαν πχ προστασία επί πληρωμή σε μαγαζιά. Καλά πώς και το ανακάλυψαν αμέσως μετά την δολοφονία;  Πιο πριν δεν είχαν ακούσει τίποτα;
  • Βρέθηκε ακούμε και οπλισμός σε γραφεία και σε σπίτια τους, όπως πχ ασπίδες (;) κράνη (;) και ρόπαλα.  Εγώ αναρωτιέμαι:  Πότε ένα στειλιάρι είναι όπλο. Το κοντάρι της σημαίας είναι; Το στειλιάρι του φτυαριού; Το ρόπαλο του μπέϊζ μπόλ, είναι όπλο ή όχι; Γιατί αν είναι, σας προτρέπω να ψάξετε στα βόρεια και νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας εκεί που μένουν οι ξένοι ή οι αμερικανοτραφείς και θα βρείτε εκατοντάδες..  Ή μήπως στη Δημοκρατική Ελλάδα, όπλο είναι απλά οτιδήποτε κρατάει εκείνος που θέλουμε να συλλάβουμε. Γιατί θυμάμαι να ακούμε στην TV πως συνέλαβαν αντεξουσιαστές στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν όπλα, όπως ένα Computer, πολλά μπουκάλια μπύρας, ρόπαλα με σημαίες, ένα σουγιαδάκι και άλλα τέτοια. Σκέτο οπλοστάσιο.  Μήπως λοιπόν θα έπρεπε το Κράτος να μάς δηλώσει με επίσημο έγγραφο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τι είναι όπλο και τι δεν είναι;  Γιατί και με ένα σφυρί σκοτώνεις κάποιον, αλλά και με μια βελόνα, όπως είδαμε σε πρόσφατο φιλμ στην εκπαιδευτική μας TV. Μπερδευόμαστε λοιπόν και απαιτούμε διευκρινήσεις.
  • Ποινικά ύποπτος για αδίκημα και όποιος φοράει όμοια στολή με άλλους,  ξυρίζει το κεφάλι του, περπατάει σε φάλαγγα ή τραγουδάει συγκεκριμένα τραγούδια. Βέβαια και το 1967 αποτελούσε ποινικό αδίκημα το να τραγουδάς συγκεκριμένα τραγούδια. Δεν είναι καινούργιο αυτό το θέμα, απλά το επαναφέρουν.

DSC03551Μήπως λοιπόν συμπαθούμε τους πολεμοχαρείς Χρυσαυγήτες;  Ξεκάθαρα όχι, και μάλιστα τους σιχαινόμαστε, όλοι μας οι δημοκρατικοί πολίτες και είμαστε κάθετοι σε κάθε μορφή βίας. Γι’ αυτό και μας ενοχλεί όταν με διάφορες πολιτικές ενέργειες των κυβερνώντων αποκτούν οι ακροδεξιοί εκλογική δύναμη.  Όπως το ότι η Συντεταγμένη Πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε για την νομιμότητα των μικροπωλητών ή για την ασφάλεια των υπερηλίκων που βγαίνουν από τις τράπεζες κρατώντας σφιχτά σε τρεμάμενα χέρια τη μηδαμινή σύνταξή τους, αλλά άφηνε μήνες τώρα τη Χ.Α. να αναλάβει αυτούς τους ελέγχους; Γιατί δεν οργάνωσε η ίδια η Πολιτεία μεγάλες ομάδες άμεσης επέμβασης με δίκυκλα, για να επεμβαίνουν σε ελάχιστο χρόνο παντού, όπως έκανε η Χ.Α. με τις μηχανοκίνητες ομάδες άμεσης επέμβασης, αλλά δημιούργησε τη γελοία δήθεν προστασία με 4 αστυνομικούς σε δυο μοτοσικλέτες, που ανεβοκατεβαίνουν στις κεντρικές λεωφόρους με αναμμένα μπλε φώτα και χαρακτηριστικές στολές, προειδοποιώντας έτσι από μακριά τους επίδοξους κακοποιούς; Γιατί θυμήθηκαν τώρα να ασχοληθούν με τη Χ.Α. αφού πρώτα την έκαναν με τις ενέργειές τους να εκπροσωπείται στη Βουλή, γιατί τώρα ξύπνησαν και την πολεμούν με γελοία  αντιδημοκρατικά μέτρα και γιατί φωνάζουν πάντα για δρακόντεια μέτρα, αφού πρώτα γίνει το κακό;

Αυτό είναι και το αιώνιο πρόβλημα της Πατρίδας μας. Ότι δεν μας ενδιαφέρει ποτέ το απόλυτα σωστό, αλλά πάντα μόνο το στιγμιαία σκόπιμο και ότι δεν καταλαβαίνουμε πως Δημοκρατία χωρίς απόλυτη ισονομία δεν μπορεί να υπάρξει.

Έτσι το όποιο παρακράτος θα λειτουργεί ανενόχλητο, όσο εμάς τους Έλληνες ενδιαφέρει λιγότερο το τι έκανε κάποιος και πολύ περισσότερο το ποιος το έκανε.

Αυτό αναφέρεται προ 20ετίας στο διδακτορικό μιας Αμερικανίδας, η οποία έλεγε πως στην Ελλάδα δικάζεται το άτομο και όχι η πράξη. Ο γύφτος δεν τιμωρείται ίδια με τον επώνυμο, ακόμα και για το ίδιο ακριβώς παράπτωμα.

Δεν γίνεται να μην δεχόμαστε το αναμφισβήτητο φάουλ της ποδοσφαιρικής ομάδας που συμπαθούμε και να ουρλιάζουμε για το αμφισβητήσιμο φάουλ των αντιπάλων.

Δεν πρέπει επειδή είμαστε με την Χ.Α. να πιστεύουμε πως όσα κάνει καλώς γίνονται, ούτε πρέπει αν είμαστε κατά του φασισμού (και καλώς), να επιτρέπουμε κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια εις βάρος της.  Γιατί όπως λέει ο Μπρεχτ, η κάθε αντιδημοκρατικότητα προς άλλους σε λίγο θα πλήξει και εμάς.

 Βρήκαν λένε οπλισμό:  Ασπίδες, κράνη και ρόπαλα. Σε ένα δημοκρατικό κράτος θα έπρεπε ο κάθε ένας που έχει τέτοια «όπλα» στο σπίτι του να συλλαμβάνεται. Σε αριστερούς πάλι βρίσκουν και κατάσχουν ως όπλα, έναν υπολογιστή, άδεια μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ίσως και κανένα σουγιαδάκι και άλλα τέτοια. Γιατί λοιπόν δεν μπαίνουν στη φυλακή όλοι όσοι έχουν στο σπίτι τους κάποια από αυτά τα αντικείμενα;

Ακόμα και ο κ. Τσίπρας δεν είπε μετά τη δολοφονία, «ορίστε που μας οδηγήσατε εσείς οι κυβερνώντες των μνημονιακών κομμάτων!  Βγάλτε τα τώρα πέρα μόνοι σας», αλλά συμπλέει και αυτός με δηλώσεις στο ίδιο μοτίβο των άλλων, ενώ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρησε τη βία της ΧΑ από αυτή των άλλων, την οποία προφανώς επιθυμεί να διατηρείται.

DSC03552Άμεση απαγόρευση λοιπόν ενός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή ζητάει και προσπαθεί να επιτύχει ο Υπουργός «Δικαιοσύνης».  Αναρωτιέμαι όμως τι θα έκαναν όλοι αυτοί οι … δημοκράτες, αν παρ’ ελπίδα έπαιρνε η Χρυσή Αυγή στις επόμενες εκλογές ένα 52 %.  Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να τα σκεφτούμε όλα κάπως ωριμοτέρα και να αποφεύγουμε τις ενέργειες που δημιουργούν τέτοια ακραία κόμματα, όπως  και αυτές που οδηγούν σε δολοφονίες.  Ο άμοιρος νεαρός συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του γιατί κάποιοι παλιάνθρωποι, της Χ.Α. του παρακράτους, της Δεξιάς, των Αριστερών ή των Αντιεξουσιαστών, μπόρεσαν να λειτουργήσουν ατιμώρητα.  Έτσι δεν είχε γίνει και με τον Λαμπράκη. Ο Κοτζαμάνης έφταιγε ή αυτοί που χρησιμοποίησαν αυτόν τον ηλίθιο ως εργαλείο;

Και οι Δημοκρατικοί μας συμπολίτες εξακολουθούν να ψηφίζουν ένα κόμμα και τον αρχηγό του που έφερε τον Τυποκτόνο Νόμο, ο οποίος ταυτίζεται με τη λογοκρισία άλλων καθεστώτων, αλλά και τον νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, που απαλλάσσει από ποινικά αδικήματα. Η κυβέρνηση διατηρεί στο ΕΣΡ παράτυπα (ίσως και παράνομα) άτομα που επέβαλαν πρόστιμο στο RealFm, επειδή κάλεσαν σε συνέντευξη άτομα της ΧΑ, και εγκάλεσαν το MEGAεπειδή δεν καλούν σε  συνέντευξη άτομα της ΧΑ !

Απόλυτα δημοκρατικά όλα αυτά, ώστε να μας δικαιώνουν ως συνεχιστές της αρχαίας Ελλάδας, κοιτίδας της δημοκρατίας.

Αλλά είπαμε, μάλλον λάθος θα κάνω εγώ, όταν πιστεύω τέτοια διεστραμμένα πράγματα, ενάντια στην γενικότερη Ελληνική κοινή λογική ή τολμάω να αμφισβητήσω την δημοκρατικότητα της Κοιτίδας της Δημοκρατίας. Για αυτό σας ζητώ συγνώμη και θα συμμορφωθώ πάραυτα.

Λ.Κ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*