Η παραγωγικότητα.

2 Μάι 2017 από

Η παραγωγικότητα.

Προχωράει βήμα ταχύ η αύξηση της παραγωγικότητας των Ελλήνων, ως βασικός παράγοντας της Ανάπτυξης.  Δείτε λοιπόν:

Έπρεπε λόγω ηλικίας να ανανεώσω την άδεια οδήγησης μου που έληγε μερικές μέρες μετά.  Τηλεφώνησα και ρώτησα τι πρέπει να κάνω και μου είπαν να πάω στο ΚΕΠ.  Σημειωτέον ότι στο ΚΕΠ της γειτονιάς μου, εργάζονται τρείς κοπελιές που ειλικρινά είναι εξυπηρετικότατες και αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο.

  1. Πήγα λοιπόν στο ΚΕΠ [9 στάσεις του τρόλεϊ από το σπίτι μου] 3 μέρες πριν τη λήξη της άδειας οδήγησης, έχοντας μαζί μου το δίπλωμα, την ταυτότητα και μου έδωσαν ένα έντυπο που έλεγε αν και λίγο μπερδεμένα το τι έπρεπε να κάνω.
  2. Ήθελαν φωτοτυπία της άδειας και της ταυτότητας.  Πήγα λοιπόν στο πλησιέστερο φωτοτυπάδικο [2 στάσεις από το ΚΕΠ] και έκανα τις φωτοτυπίες.
  3. Απαραίτητες και 5 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.  Πήγα λοιπόν στον φωτογράφο [6 στάσεις του τρόλεϊ] και έβγαλα τις φωτογραφίες, με αναμονή μισής ώρας.
  4. Στη συνέχεια έπρεπε να κλείσω ραντεβού σε συμβεβλημένο παθολόγο, [7 στάσεις και περπάτημα] που κανονίστηκε για μια άλλη μέρα.
  5. Το ίδιο και για τον οφθαλμίατρο [5 στάσεις και περπάτημα].
  6. Απαιτούνταν φωτοτυπίες των αποδείξεων των γιατρών. Ξανά λοιπόν στο φωτοτυπείο [7 στάσεις].
  7. Τώρα χρειαζόμουν παραπεμπτικά για τις εισπράξεις παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφορών υπέρ τρίτων (ποιών τρίτων άραγε ;;), παραπεμπτικό παράβολου 30 € για την εκτύπωση και παραπεμπτικό παράβολου 50 € για ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης (τι να είναι αυτό δεν κατάλαβα ;;)  Και για τα τρία πήγα στον Λογιστή μου, γιατί η εναλλακτική δυνατότητα ήταν να επιστρέψω στο σπίτι μου και να τα αναζητήσω στο Taxisnet του Internet που δεν το πολυθέλω.
  8. Ο Λογιστής [8 στάσεις από το σπίτι] μού είπε ότι χρειάζεται τους κωδικούς που δεν είχα και έτσι ξανά στο σπίτι. Εκεί προσπάθησα να μπω στο Taxisnet αλλά δεν τα κατάφερα.  Ξαναπήγα λοιπόν στον Λογιστή με τους κωδικούς, αλλά συνέβη το ίδιο και σε αυτόν και εκεί έμαθα ότι λόγω φόρτου το Taxisnet είχε “πέσει”.   Μου είπε να πάω σε καμία ώρα, αλλά και αργότερα δεν μπόρεσε να μπει στο Taxisnet [μιλάμε τώρα για την τέταρτη μέρα].
  9. Μου συνέστησαν να πάω πίσω στο ΚΕΠ, μήπως και με βοηθήσουν αυτοί, πράγμα που έκανα και όντως με βοήθησαν, γιατί όπως τόνισα είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικές και μακάρι να ήταν έτσι όλο το Δημόσιο.
  10. Με τα παραστατικά στο χέρι, έπρεπε να πάω για να τα πληρώσω ή σε Τράπεζα ή στο Ταχυδρομείο.  Η Τράπεζες με ουρές μεγάλες λόγω τέλους του μηνός.  Κατέληξα στην εξίσου μεγάλη ουρά του Ταχυδρομείου [3 στάσεις μετ’ επιστροφής].
  11. Όταν πλήρωσα πήγα με τα παραστατικά στο ΚΕΠ και μετά από αρκετή διαδικασία για τις Κυρίες του ΚΕΠ τελείωσα επιτέλους και πήρα το παραστατικό για να είμαι εντάξει και με την Τροχαία, αφού σε δύο μέρες θα έληγε η παλιά μου άδεια οδήγησης.  Όμως με περίμενε έκπληξη.  Μου είπαν ότι το παραστατικό δεν ισχύει για την Τροχαία.  Έπρεπε για να είμαι νόμιμος να έχω πάει για την ανανέωση 2 μήνες πριν, γιατί τόσος χρόνος χρειάζεται έως ότου έρθει η ανανέωση. 

Πώς αλήθεια να το ξέρει αυτό ο νόμιμος πολίτης ;;;

Αλλά το σημαντικότερο δεν είναι αυτό.  Είναι η ανικανότητα της Δημόσιας Διοίκησης να διεκπεραιώσει απλά και σύντομα ακόμα και απλές διαδικασίες όπως αυτή.   Γιατί δεν αρκούν δύο βεβαιώσεις των γιατρών και οι φωτογραφίες, με όλα τα άλλα στο ΚΕΠ, με συνολική χρέωση;  Γιατί πληρωμές από εδώ και από εκεί, φωτοτυπίες,  τράπεζες, Taxisnet και άλλα τέτοια;   Όλα αυτά άνετα μπορούν να γίνουν από μια υπηρεσία, το ΚΕΠ, ειδικά σήμερα που όλα είναι προσβάσιμα μέσω Internet.  Και γιατί δύο μήνες για την ανανέωση;

Πώς φαντάζονται οι ιθύνοντες την αύξηση της παραγωγικότητας που μας ζητούν οι ξένοι;  Με εργάτες που θα κινούν πιο γρήγορα τα χέρια τους και όχι με την εξάλειψη των δυσχερειών για το κάθε τι;

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*