Η PIRELLI

23 Δεκ 2015 από

Pirelli_Cinturato All Season_05Η PIRELLI
Η εταιρεία «Ελαστικά Pirelli Α.Ε.Ε.» κάλεσε ορισμένους δημοσιογράφους σε μια συνάντηση ενημέρωσης για τα προϊόντα και τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Πιστεύουμε ότι μια ευρύτερη ενημέρωση θα ενδιέφερε και άλλους πολλούς, μια και όλοι μας είμαστε οδηγοί και η επιλογή νέων ελαστικών μας αφορά, αλλά και συχνά μας προβληματίζει. Το ερώτημα γιατί θα πρέπει να επιλέξουμε κάποιο ακριβότερο ελαστικό και όχι το φτηνότερο της αγοράς, αποτελεί πάντα ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, αφού μια αντικειμενική απάντηση από λαστιχάδες είναι σχεδόν αδύνατη. Έτσι η όποια πληροφόρηση είναι μία σημαντική βοήθεια, αφού πάντα μόνοι μας πρέπει να βρούμε την άκρη.
Ενδιαφέρον ήταν αυτό που στη συζήτηση ακούστηκε: Ότι συχνά οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων δίνουν, για συγκεκριμένα μοντέλα τους, ειδικές επιθυμητές προδιαγραφές των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης, ώστε να βελτιώνουν τη συμπεριφορά ενός νέου μοντέλου τους. Όπως πχ. επίταση στο καλό κράτημα στη βροχή, σε αθόρυβη λειτουργία ή στην εξαιρετική συμπεριφορά σε υψηλές ταχύτητες. Οπότε η επιλογή ενός άλλου τύπου, θα επηρεάσει με βεβαιότητα την συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας, που μέχρι τότε είχαμε συνηθίσει.
Η ιστορία της Pirelli ταυτίζεται με την ιστορία της βιομηχανίας ελαστικών. Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1872, από τον Τζιοβάνι Μπατίστα Pirelli ένα 24χρονο μηχανικό, με κύρια απασχόληση την παραγωγή ειδών από καουτσούκ. Σήμερα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών στον κόσμο, με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες (εκτός της Ελλάδας η οποία δεν προσφέρεται για καμία πλέον επένδυση) και περισσότερα από 37.500 άτομα ανθρώπινο δυναμικό. Μέσω των 20 εργοστασίων της που βρίσκονται σε 14 χώρες και 4 ηπείρους, παράγει ελαστικά για όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Η Pirelli κατέχει περίπου το 50% πρώτης τοποθέτησης στην κατηγορία Prestige (Ferrari, Lamborghini,Porsche, Bentley, κ.α ) και 30% στην κατηγορία Premium πρώτης τοποθέτησης (Audi, BMW, Mercedes, κ.α). Αυτό οφείλεται κυρίως στις μακράς διάρκειας συνεργασίες με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων, η οποία εξασφαλίζεται με υψηλές επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη, για νέα υλικά, πρωτοποριακά σχέδια, αποτελεσματικές διαδικασίες και μείωση της κατανάλωσης, καθώς και τη συμμετοχή της εταιρείας στη Formula 1 ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών υψηλών απαιτήσεων.

Μέτρηση θορύβου κύλισης.

Μέτρηση θορύβου κύλισης.

Οι έρευνές της υποστηρίζονται από τα πιο έγκριτα διεθνή πανεπιστήμια και από εταιρείες προμηθευτών και πελατών, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
Αυτή η συνεχής αναζήτηση καινοτομιών, η έρευνα και η ανάπτυξη, έχουν επιτρέψει στην Pirelli να επιβιώσει και να αναπτυχθεί για πάνω από 143 χρόνια. Στην Pirelli απασχολούνται περισσότεροι από 1.400 μηχανικοί και ειδικοί σε 10 κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, σε δεκάδες δραστηριότητες με πολλαπλές εφαρμογές, νέα υλικά, πρωτοποριακά σχέδια, αποτελεσματικές διαδικασίες και τεχνικές μείωσης της κατανάλωσης. Στο επίκεντρο αυτής της δραστηριότητας βρίσκεται το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης στο Μιλάνο, που έχει τον συντονισμό όλων των ερευνητικών κέντρων που λειτουργούν παράλληλα με τα εργοστάσια της Pirelli από τη Βραζιλία έως τη Ρουμανία και από τη Γερμανία έως την Κίνα, με ετήσιες επενδύσεις στην έρευνα, που υπερβαίνουν το 3% του συνόλου των εσόδων και το 7% των εσόδων στην κατηγορία Premium που είναι ο κύριος στόχος της παραγωγής.
Στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Pirelli συμμετέχει από το 1907 μέχρι και σήμερα, σε όλο τον κόσμο και με κάθε τύπο οχήματος. Δημιουργεί 175 νέα σχέδια ελαστικών κάθε χρόνο και έχει έξι κέντρα για την έρευνα και την ανάπτυξή τους και πέντε σχετικά εργοστάσια σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει μια συνολική παραγωγή των 570.000 αγωνιστικών ελαστικών ανά σεζόν και όλα αυτά ανακυκλώνονται στο τέλος του κάθε αγώνα. Κορωνίδα όλων αποτελεί η συμμετοχή της στη Formula 1, έχοντας τοποθετήσει ελαστικά στα ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου, όπου η συνεχής καινοτομία είναι μια υποχρεωτική πρόκληση. Για τη Formula 1 παράγονται 35.000 ελαστικά ανά έτος, για ταχύτητες πάνω από 370 χιλιόμετρα/ώρα σε ξηρές συνθήκες και πάνω από 310 χιλιόμετρα/ώρα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Στις ταχύτητες αυτές πρέπει να αποβάλλονται από το προφίλ των ελαστικών πάνω από 60 λίτρα νερού ανά δευτερόλεπτο, αρκετά για να κάνει κάποιος εξήντα ντους … το λεπτό !
Στην Ελλάδα η εταιρεία ξεκίνησε τον Μάιο του 1960 με την ίδρυση της “Pirelli Ελλάς” (σήμερα «Ελαστικά Pirelli Α.Ε.Ε.») και είναι υπεύθυνη για την Κύπρο, τη Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Αλβανία, Ρουμανία και Π.Γ.Δ.Μ, ενώ στην Ελλάδα έχει ένα δίκτυο συνεργατών 50 καταστημάτων (με κορυφή το δίκτυο Driver)
Για καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή η Pirelli προσφέρει, ακόμα και μετά την αγορά των ελαστικών της, τη δυνατότητα αντικατάστασης άμεσα και δωρεάν, όποιου ελαστικού υποστεί ζημιά, ακόμα και αν αυτή οφείλεται σε υπαιτιότητα του οδηγού και για 12 μήνες από την ημερομηνία αγοράς.
Τα ελαστικά Pirelli χρησιμοποιούνται ως πρώτη τοποθέτηση στα Ferrari, Maserati, Lamborghini, Jaguar, Porsche, BMW, Mercedes, Audi, Volvo, VW, όπου πληρούν τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές των παραπάνω εργαστασίων και διαθέτει στην αγορά τα παρακάτω ελαστικά:
Τα Cinturato, σχεδιασμένα για επιβατικά οχήματα και εξαιρετικό κράτημα σε βρεγμένο ή στεγνό δρόμο, οδηγική άνεση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Τα PZero, για υψηλές ταχύτητες και σπορ οδήγηση.
Τα Scorpion, για SUV οχήματα, ιδανικά για χρήση εντός και εκτός δρόμου, αλλά και ελαστικά ειδικών προδιαγραφών, με ειδική έγκριση τύπου για το κάθε SUV, ώστε να διασφαλίζεται άριστη πρόσφυση και φρενάρισμα στο βρεγμένο δρόμο, αξιοποιώντας σε υπέρτατο βαθμό τα προσόντα των εν λόγω αυτοκινήτων.
WP_20151222ΑΑ_009Στο τέλος του γεύματος ένα γλυκό σε μορφή ελαστικού Φόρμουλας 1, αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για τους συμμετέχοντες, ακόμα και για τους οικοδεσπότες της συνάντησης.
Λ.Κ.

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*