Θέατρο Σκιών η Ελλάς

7 Ιούν 2012 από

Θέατρο Σκιών η Ελλάς

Υπάρχει κάπου ένα Ευρωπαϊκό Καραγκιοζοκράτος, στο οποίο συμβαίνουν απίστευτα και τρελά πράγματα, που όμως θεωρούνται από τους ιθύνοντες λογικά, ενώ οι ίδιοι ζητούν και την επανεκλογή τους, για να συνεχίσουν όπως λένε το έργο τους.

  • Σε κάθε Ευρωπαϊκό Κράτος υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει την κυκλοφορία αυτοκινήτων αν δεν είναι ασφαλισμένα. Στο Καραγκιοζοκράτος διαπιστώθηκε ότι ένα 1.250.000  αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα. Τι έκανε η Πολιτεία;  Τους έστειλε επιστολή, που λέει ότι αν δεν ασφαλιστούν μετά από ένα συγκεκριμένο διάστημα, θα τιμωρούνται!  Δηλαδή για το διάστημα αυτό θα μπορούν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα και επομένως παράνομα, με την  άδεια του κράτους.
  • Άλλωστε και στο ίδιο αυτό κράτος άλλα 750.000 αυτοκίνητα του κράτους και των Δήμων κυκλοφορούν επί χρόνια ανασφάλιστα. Η Πολιτεία αψηφάει τους νόμους και δίνει στους πολίτες το καλό παράδειγμα !
  • Ο Δήμος Αθηναίων μάλιστα έβαλε πρόσφατα ειδοποίηση στα παρμπρίζ των σταθμευμένων αυτοκινήτων, με την οποία ενημέρωνε τους οδηγούς, ότι «η ελεγχόμενη στάθμευση επιστρέφει» !  Φαίνεται ότι είχε πάει ταξίδι και γι’ αυτό παρ’ ότι ο νόμος την προβλέπει εδώ και χρόνια, αγνοείτο από τους  περισσότερους επιδεικτικά (σωστά αφού ταξίδευε) και προφανώς με τις ευλογίες της Πολιτείας.  Έτσι μόνο κάποιοι κουτόφραγκοι, που ήθελαν να είναι νομοταγείς, πλήρωναν σαν κορόϊδα όλο αυτό το διάστημα.
  • Ένα Ασφαλιστικό Ταμείο έκανε μήνυση σε  ασφαλισμένο, τον οποίο είχε διαγράψει  από το 1992, επειδή δεν πλήρωσε εισφορές από το 1997 έως το 2002 !  Ο ασφαλισμένος μάλιστα καταδικάστηκε πρωτοδίκως (ευτυχώς αθωώθηκε στο Εφετείο).
  • Ο ίδιος έκανε αγωγή στο εν λόγω Ταμείο επειδή έτσι εμποδίζονταν η συνταξιοδοτική του απαίτηση.  Η αγωγή εκδικάζεται τώρα, 5 χρόνια μετά , ενώ μια άλλη υπόθεση ατυχήματος εκδικάστηκε 10 χρόνια μετά.
  • Στο Καραγκιοζοκράτος συνεχίζουν να συνταξιοδοτούν επί χρόνια πεθαμένους, γιατί δεν έχουν τρόπο λένε να τους βρουν. Γνωρίζουν όμως τον αριθμό τους, που ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ. Πώς είναι άραγε δυνατό να ξέρεις πόσοι είναι, αλλά να μην ξέρεις ποιοι είναι. Πώς άραγε τους εντόπισαν;
  • Πληρώνουν άλλωστε ανελλιπώς τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς, όπως λένε, να ξέρουν πόσοι είναι. Δεν μπορούν ούτε τις μηνιαίες επιταγές να μετρήσουν; Απίστευτο αλλά αληθινό.
  • Για να ξεπληρώσει τα χρέη του, το Καραγκιοζοκράτος χρειάζεται  περισσότερα έσοδα. Νομοθετεί λοιπόν νέα μέτρα, με τα οποία κλείνει επιχειρήσεις ή καταστήματα, μειώνει μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων και δημιουργεί περισσότερους άνεργους από εργαζόμενους.  Έτσι όμως ελαττώνονται τα έσοδά του, οπότε προσπαθεί να βρει λύση με νέα δάνεια  και επιπλέον φορολογία. Τρελό και όμως αληθινό.
  • Παραβλέπει όμως το κράτος που θέλει περισσότερα έσοδα, ότι στα πεζοδρόμια, μπροστά στα καταστήματα επιχειρηματιών που πληρώνουν ΦΠΑ, φόρους και εισφορές στα Ταμεία, απλώνουν τις πραμάτειές τους μαύροι και άλλοι (λαθρο)μετανάστες και τους ανταγωνίζονται, χωρίς να πληρώνουν το παραμικρό στο κράτος, το οποίο μάλιστα τους συντηρεί και τους περιθάλπει εις βάρος μας.
  • Κλέφτες χαλκού κλέβουν καλώδια του τρένου, ώστε να διακόπτονται τα δρομολόγια ή τους χαλκοσωλήνες από σπίτια της Σαλαμίνας. Όμως το Καραγκιοζοκράτος δεν μπορεί να εντοπίσει, ούτε αυτούς που με σκάλες κλέβουν τη νύχτα ηλεκτροδοτημένα καλώδια, ούτε αυτούς που με φορτωμένα χαλκοσωλήνες φορτηγάκια ανεβαίνουν στα φερυμπότ μπροστά στους Λιμενικούς, ούτε τους κλεπταποδόχους που αγοράζουν τον χαλκό και τον πουλάν στα χυτήρια.
  • Σε όλους τους αιώνες το ύψος των μισθών καθορίζεται πάντα από το κόστος ζωής. Το 1975 πχ, ο υπογράφων κέρδιζα 62 € το μήνα (22.000 Δρχ) και ζούσα πολύ άνετα, αφού ένα γεύμα τριών ατόμων στο εστιατόριο, με 5 φαγητά και 3  σαλάτες, κόστιζε 139,40 δρχ.  Στο Καραγκιοζοκράτος έκαναν τώρα το αντίθετο, δηλαδή ότι πιο παράλογο μπορεί να φανταστεί κανείς.  Μείωσαν ριζικά τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα το κόστος ζωής όχι μόνο διατηρήθηκε, αλλά αυξάνεται. Αξιοθαύμαστοι οικονομολόγοι, δεν νομίζετε ;;;
  • Στη Προεδρία της Δημοκρατίας πηγαινοέρχονται ανυπόγραφες επιστολές, ενώ καθημερινά παραλήπτες και αποστολείς αλληλοδιαψεύδονται για την ύπαρξή τους. Γίνονται και ανεπίσημα τηλεφωνήματα με ξένους ηγέτες που επίσης αλληλοδιαψεύδονται.  Κατινιές ή κατινίστικα τα λέγαμε αυτά παλαιότερα στις γειτονιές.
  • Πολλοί φόροι του Καραγκιοζοκράτους δεν εισπράττονται από την Εφορία, αλλά από την υπερχρεωμένη ιδιωτική πλέον ανώνυμη εταιρεία … ηλεκτροδότησης, η οποία λέγεται ΔΕΗ, δηλαδή Δημόσια (?) Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Μήπως σε λίγο  θα πρέπει να αναλάβει η Εφορία την ηλεκτροπαραγωγή; Τώρα πλέον οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. μέσω Internet.  Οι γέροι και οι γριές για να απαλλαγούν από αυτή την υποχρέωση, πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν Computer. Πώς άραγε;  Και αν το κρύψουν κατά τον έλεγχο;
  • Για δημοψηφίσματα του Ελληνικού Λαού αποφασίζει η Γερμανίδα Καγκελάριος και άλλοι ξένοι, ενώ παλαιότερα μόλις ο Έλληνας Πρωθυπουργός το πρότεινε, εκδιώχτηκε από τη θέση του.
  • Όσα τουριστικά κρουαζιερόπλοια θέλουν να προσεγγίσουν το Καραγκιοζοκράτος πρέπει πρώτα να προσλάβουν Έλληνες ναυτικούς. Διαφορετικά τα κατευθύνουν προς την γείτονα Τουρκία.
  • Προκειμένου να εμποδίσουν την εισροή λαθρομεταναστών στην Ευρώπη του Σενκεν, οι Καραγκιοζο-Υπήκοοι φυλάγουν ερμητικά τα σύνορα μας προς την Ιταλία, ενώ από τα σύνορα προς την Τουρκία οι λαθραίοι μπαίνουν κατά εκατοντάδες.  Έτσι όσοι μπαίνουν δεν μπορούν να βγουν.  Μένουν εδώ ισορροπώντας όμως το δημογραφικό πρόβλημα των μειωμένων γεννήσεων  της Ελλάδας.  Οι ηγέτες μας βρήκαν πάντως τη λύση: Θα κάνουν σε μερικά χρόνια κάγκελα που θα πρέπει να πηδάνε.  Θα τους δυσκολέψουν επομένως την είσοδο.
  • Για να γίνουν οι τσιμεντουπόλεις του Καραγκιοζοκράτους πιο φιλικές περιβαλλοντολογικά, ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο ένα μπαλκόνι με πέντε  πλευρές κτισμένες και ανοιχτό μόνο μπροστά, θα πληρώνει πρόστιμο «διατήρησης» αν θελήσει να βάλει τζαμαρία στην ανοικτή πλευρά του.  Έτσι πιστεύουν ότι μειώνονται οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις, για να γίνουν οι πόλεις μας και πάλι βιώσιμες.  Καλά θυμούμαστε όμως ότι το ίδιο το κράτος επέτρεπε την παρανομία, στην οποία είχαν δώσει και το όνομα «ημιυπαίθριοι χώροι».
  • Βρέθηκε λύση και για τα εκατομμύρια παράνομα κτίσματα που οι κρατικοί λειτουργοί δεν μπορούσαν επί δεκαετίες να εντοπίσουν. Οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν πρόστιμο, με προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν τοπογραφικά πολιτικού μηχανικού. Παράδειγμα από τυχαία περίπτωση:  2.150 € η αμοιβή του μηχανικού, 85 € το πρόστιμο.   Η νομιμοποίηση θα διαρκεί μόνο για 40 χρόνια, μετά τα κτίσματα θα ξαναείναι παράνομα. Έτσι λέει ο νόμος, ενώ η ισχύς θα περιορίζεται στα 10 χρόνια, αν το οικόπεδο είναι μικρότερο από 4 στρέμματα. Για να ενταχθούν αυτά στα 40 χρόνια θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να πληρώσει στο κράτος ως φόρο την αντιστοιχία του κόστους των υπολειπόμενων 4ρων στρεμμάτων. Στο προκείμενο παράδειγμα:  Αξία οικοπέδου 50.000 €, αξία των υπολειπομένων στρεμμάτων 450.000 €.
  • Σε ένα νεκροταφείο οι ταφές γίνονται στις 11 τη νύχτα.  Απίστευτο;  Και όμως!  Αυτό επειδή έχει γεμίσει και σε στέλνουν με τον νεκρό σου σε έναν  άλλο δήμο, στην άκρια της Αθήνας (όπου θα τρέχεις με τρεις συγκοινωνίες για να ανάψεις ένα κερί) ή θα πρέπει να θάψεις τους δικούς σου τα μεσάνυχτα για να μην σε δουν!

 

Επιγραφή στο ανώτερο δκαστήριό μας

Γελοίες οικονομικές, οργανωτικές και οικολογικές λύσεις ενός Καραγκιοζοκράτους, που θα έπρεπε να είναι η συνέχεια του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και να αποτελεί Ευρωπαϊκό πρότυπο ευφυΐας και δημοκρατίας.

“Etat comique” :  Κωμικό Κράτος, ονόμαζαν την Ελλάδα στη «Μεγάλη του Γένους Σχολή», όπως μου έλεγε ο συγχωρεμένος Δημήτρης Βλαχόπουλος. Ένας σημαντικός Έλληνας, Πρόεδρος των Ελλήνων Εξαγωγέων, που ήταν απόφοιτος της  ιστορικής αυτής σχολής.

Θέατρο του Παράλογου λοιπόν η Ελλάδα ή μήπως θέατρο σκιών, αφού πίσω από τις ανόητες αποφάσεις κρύβεται και μια σκιά σκοτεινών συμφερόντων  ή απλούστατα το παραδοσιακό μας Θέατρο Σκιών με τους πολλούς Καραγιόζηδες;

Αρχιτεκτόνημα σε ανώτατο δικαστήριο

Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*