Θέατρο σκιών.

19 Ιούν 2017 από

Θέατρο σκιών.

Θέατρο σκιών έχει καταντήσει η Πατρι-δούλα μας, που σε λίγο θα καταντήσει μόνο “δούλα” των ξένων και “θέρετρο σκαιών”.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.  Ήδη μαθαίνουμε ότι 4 αεροπλάνα μας έπεσαν συνολικά … από βλάβη, όπως διαβάσαμε. Ελπίζουμε να μας λένε την αλήθεια και να μην πέφτουν από έλλειψη ανταλλακτικών ή κάτι άλλο.  Γεγονός είναι πάντως ότι ξοδεύουμε απίστευτες ποσότητες καυσίμων για να αναχαιτίζουμε τους συμμάχους Τούρκους που αλωνίζουν στο Αιγαίο, ενώ η φίλτατη Ευρώπη κάνει ότι δεν βλέπει που καταπατούνται τα ανατολικά σύνορά της.

Το αξιοπόλεμο Κράτος μας (κατά τον κ. Καμμένο) απειλείται από ελάχιστους.  Μόνο από την Τουρκία, την Αλβανία, τα Σκόπια, την Τσαμουργιά, την Γερμανία (με οικονομικό πόλεμο), αργότερα ίσως και από τη Βουλγαρία.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ και ΚΡΑΤΟΣ.  Σε έναν μήνα μόνο στην Αττική θρηνήσαμε 13 νεκρούς και 450 περίπου τραυματίες.  Στα 5 τελευταία χρόνια υπήρξαν συνολικά 4231 νεκροί από τροχαία, χωρίς όμως να συγκινείται κανείς.

Κάθε δεύτερο βράδυ, κουκουλοφόροι – μασκοφόροι βάζουν φωτιές στα Εξάρχεια και στην Στουρνάρα όπου καίγονται αυτοκίνητα της Αστυνομίας, ΙΧ αμέτοχων πολιτών, ενίοτε και τρόλεϊ.   Κανείς δεν συλλαμβάνεται για να πληρώσει τις ζημιές, οπότε εμείς οι πολίτες πληρώνουμε και πάλι τη ζημιά.

Όμως κανείς δεν συλλαμβάνει τους κουκουλοφόρους και δεν τους επιβάλει την πληρωμή των ζημιών που προκάλεσαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις όπλο θεωρείται οτιδήποτε κρατάει κάποιος στα χέρια του, αρκεί να το χαρακτηρίσουν ως τέτοιο οι “αρμόδιοι”.

Το Μενίδι αποτελεί εδώ και χρόνια εξίσου απαγορευμένη ζώνη για την Αστυνομία.   Ελεύθερα κυκλοφορούν ναρκωτικά, όπλα και περίστροφα.  Πυροβολούν στον αέρα για να γιορτάσουν, για να εκφοβίσουν ή για να ειδοποιήσουν και έχουν τραυματιστεί τέσσερεις γυναίκες από αδέσποτες, ένα παιδάκι στη Θήβα βρέθηκε με σκάγια στο μάτι, ενώ έχουν τρυπηθεί και αυτοκίνητα από σφαίρες εξ ουρανού.  Πρόσφατα είχαμε και ένα τραγικό γεγονός, όταν ένα παιδάκι μέσα στο προαύλιο του σχολείου του δέχτηκε μια αδέσποτη σφαίρα και δυστυχώς κατέληξε.  Την επομένη  “250 πάνοπλοι αστυνομικοί, με το δάκτυλο στη σκανδάλη” επέδραμαν στο Μενίδι για να συλλάβουν τον δράστη, ενώ ακολούθησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και άγνωστοι “κουκουλοφόροι” έκαψαν μερικά σπίτια.  Στη συνέχεια ένας κάτοικος Μενιδίου, διαμαρτυρόμενος για τα συμβάντα πήρε την καραμπίνα του και πυροβολούσε ενώπιον του δημοσιογράφου και της κάμερας στον αέρα, χωρίς αυτοί να παρέμβουν.  Τελικά οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν σχεδόν τίποτα και αποχώρησαν, ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για κάποιες μέρες.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.  Ξαφνικά έκλεισε το Ταχυδρομείο της Νέας Χαλκηδόνας για αδιευκρίνιστους λόγους και διάρκεια (!).

Στην Αθήνα με το ελάχιστο πράσινο, θα χαρίσουν μέρος του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και θα υπογειοποιήσουν απίστευτα περίπλοκα τους πέριξ δρόμους, για να δώσουν τζάμπα χώρο στον επιχειρηματία που θέλει να στήσει ένα γήπεδο σε ακατάλληλο σημείο.

Η  ΔΕΗ που πουλιέται, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί ως εισπράκτορας του Κράτους μας.  Είναι τόσο σύγχρονη που κόβει το ρεύμα κάθε μέρα, σε Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ωραιόκαστρο κλπ.  και μάλιστα την εποχή των Computers και του Internet, αναγκάζοντας τους χειριστές να αγοράζουν συστήματα UPS (Αδιάλειπτης Τροφοδοσίας) για να σώσουν τα ηλεκτρονικά τους από μεγάλες ζημιές.  Όμως ΔΕΗ  παντελώς αδιάφορη μιλάει για “Προγραμματισμένες διακοπές”, ενώ η ΔΕΔΔΗΕ εξηγεί ότι οι διακοπές ρεύματος γίνονται στο πλαίσιο των  διαρκών προσπαθειών για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων ή των εγκαταστάσεων διανομής (!).  Εγώ βέβαια, στα 20 χρόνια που έζησα στη Γερμανία, δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να έχει κοπεί το ρεύμα, και ας ήταν κάποιες δεκαετίες πίσω.  Για τις εξαιρετικές της βέβαια υπηρεσίες της η ΔΕΗ χρεώνει με ένα επιπλέον χαράτσι, το ΥΚΩ, για την κάλυψη του επιπλέον κόστους εξυπηρέτησης των … απόμακρων νησιών.  Τόσο καιρό που ήταν κρατική, πώς άραγε τα έβγαζαν πέρα με τα νησιά;  Σε λίγο (θυμηθείτε με) θα μας χρεώνει και επιπλέον χαράτσια για την αποζημίωση όσων διευθυντών της εργάζονται εκτός Αθηνών.

Και κάτι ενδιαφέρον:  Τρία σπίτια ακατοίκητα.  Δύο στο ίδιο χωριό και ένα στην Αθήνα.  Στο ίδιο διάστημα, για το ένα του χωριού χρεώνουν 14,47 €,  για το άλλο στο ίδιο χωριό 19,54 €, για δε το Αθηναϊκό στο οποίο καίει μόνο το βράδυ ένα φως ασφαλείας με λαμπτήρα οικονομίας, 94,20 €.

Οι Γερμανοί, μαθαίνουμε δεν πληρώνουν ΦΠΑ για τα αεροδρόμια που αγόρασαν κοψοχρονιά.  Και οι αρμόδιοι, οι υπουργοί μας, οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες διαμαρτύρονται δήθεν για τους παλιογερμανούς, ενώ εκείνοι μας δηλώνουν απερίφραστα ότι υπάρχει συμφωνία για την μη πληρωμή ΦΠΑ.  Αλλά ποιος αρμόδιος τολμάει να μας το πει;

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.   Διαβάσαμε ότι έθαψαν ζωντανό έναν νεαρό, αλλά ξέχασαν να του πάρουν το κινητό.  Αυτός τηλεφώνησε από τον τάφο και έτσι τον έσωσε ο αδελφός του.  Τι άλλο δεν θα διαβάσουμε !

Ένοπλοι μπαίνουν σε σπίτια και καταστήματα, σε ψιλικατζίδικα και βενζινάδικα, αρπάζουν ότι βρουν και βασανίζουν συχνά μέχρι θανάτου υπερήλικες για να τους πουν που έχουν τις ελάχιστες οικονομίες τους.  Και τι κάνει ο κ. Υπουργός;  Βγαίνει στην TV και δηλώνει ότι … “δεν θα επιτρέψει να πάρει ο νομοταγής πολίτης το νόμο στα χέρια του”.  Σωστά !  Ας τον έχουν στα χέρια τους μόνο οι εγκληματίες.  Άλλωστε με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα ακούσαμε και το ασύλληπτο, ότι δηλαδή και αστυνομικοί εμπλέκονται στην διευρυμένη και ανενόχλητη αγορά ναρκωτικών  του Μενιδίου.

Στα σύνορα και σε πλοία ψάχνουν για λαθραία τσιγάρα.  Καλά δεν τους είπε κανείς ότι στην Ομόνοια ή στις αρχές της Αιόλου και της Πειραιώς τα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ GR.  Τελικά δεν κατόρθωσε να φορέσει γραβάτα ο κ. Πρωθυπουργός μας.  Κατάλαβε μάλλον και ο ίδιος ότι οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν και τόσο επιτυχημένες.  Άραγε αυτό να ήθελε να εκφράσει ο κ. Καμμένος με τη σχετική γραβάτα που απεικόνιζε ανδρικά απόκρυφα … ξέρετε εσείς τι!

Γεμίσαμε όμως επενδυτές.  Έτσι λέγονται στην Ελλάδα όσοι αγοράζουν εδώ σπίτια για να ξεφύγουν από εμπόλεμες ζώνες, αφού έτσι, ως επενδύοντες που εμπιστεύονται  το αξιόπιστο Κράτος μας, παίρνουν αυτοστιγμεί την Ελληνική υπηκοότητα.  Σε αυτό άλλωστε βοηθάμε και εμείς, αφού θα προσελκύουμε επενδυτές, όταν πουλήσουμε το σπίτι μας για να γλυτώσουμε τους υπέρογκους φόρους και επομένως απαιτούμε αναγνώριση από το Κράτος.  Σωστά;

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.   Λεηλάτησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία μας για να σώσουμε με διψήφιους αριθμούς δις τις Τράπεζες, οι οποίες έδιναν αβέρτα δάνεια όπου δεν έπρεπε, με έξωθεν στόχο την υφαρπαγή και εγκλωβισμό των αποταμιεύσεών μας, ώστε να ζούμε με τα Capital Controls και να μπορούμε να σηκώσουμε, από τα δικά μας χρήματα μόνο 420 € την εβδομάδα.  Έγινε όμως πρόσφατα μία σημαντική βελτίωση, που ανακοινώθηκε από την Ηγεσία μας:  Στο εξής θα μπορούμε να σηκώνουμε 840 € το δεκαπενθήμερε.  Λίγο το ‘χετε αυτό; Σύμφωνα μάλιστα με νέα (ν)τροπολογία οι Τράπεζες δεν χρειάζεται να ενημερώνουν τον οφειλέτη όταν του κατάσχουν χρήματα από τον λογαριασμό του.  Συμβαίνει δηλαδή το αντίθετο απ’ ότι ήξερα μια ζωή.  Ότι  στην Τράπεζα πήγαινες τα χρήματά σου για να τα εξασφαλίσεις και όχι να τους τα δώσεις για να τα κάνουν ότι θέλουν.  Επικροτώ λοιπόν τον κ. Πρωθυπουργό μας που βγαίνει στην TV προτρέποντας τους Έλληνες καταθέτες να επιστρέψουν όσα χρήματα έχουν στο εξωτερικό, για να τα εναποθέσουν στις Ελληνικές Τράπεζες, όπου θα χρειαστούν για να πληρώσουμε τους Δεσμούς (συγνώμη τους Θεσμούς ήθελα να πω).

Καταντήσαμε λοιπόν να ζητιανεύουμε, όπως ο Καραγκιόζης που παρακαλούσε τη Βεζιροπούλα να του ρίξει απ’ το παράθυρο μια βελόνα … καρφωμένη σε ένα καρβέλι ψωμί, μήπως και έτσι εξασφαλίσει τον επιούσιο για τα παιδιά του.

 

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*