Καθημερινά.

10 Νοέ 2020 από

Τα καθημερινά μας.

Σήμερα από τις 7 το πρωί βρισκόμαστε σε καμπαρντίνα ή καραμπίνα, κάπως έτσι μας το λένε και μας ζαλίζουν το μυαλό. Έχουμε, μας λένε, πανδαισία ή πανδημία ή κάπως έτσι !  Μέχρι και στο στούντιο, όταν τους φωτογραφίζουν για να μας ενημερώσουν στην TV, με μάσκα μιλάνε, μήπως και κολλήσουν ιό τα μικρόφωνα. 

Καλό θα ήταν πάντως να συνειδητοποιήσουν ότι όσο πιο ακραίοι ή αστείοι γίνονται, τόσο λιγότερο τους λαμβάνει υπόψη του ο κόσμος !  Γι’ αυτό και μόνο το λέω, αφού θεωρώ όντως πολύ σημαντικές τις προληπτικές ενέργειες του Κράτους μας, όμως πιστεύω ότι … “τα λιγότερα, είναι περισσότερα” όπως λέει ο σοφός Λαός μας. 

Γιατί ακούμε και κάποια ευτράπελα, όπως το “ένας μόνο επιβάτης στο ταξί”, αν σκεφτεί κανείς τι άραγε θα έπρεπε να κάνει μία μητέρα με δύο ενήλικα 19χρονά παιδιά;  Να πάνε με τρία ταξί.  Ας έλεγαν τουλάχιστον ότι απαγορεύεται να μπαίνουν  δύο άγνωστοι μεταξύ τους σε ένα ταξί.

Στις ΗΠΑ δήλωσαν νικητή τον Μπάϊντεν.  Το εκεί ισχυρότατο  κατε-στημένο δεν ήθελε τον Τραμπ, γιατί δεν τους βόλευε.  Έκανε συχνά του κεφαλιού του και δεν ήθελε πολέμους.  Αλλά τότε πώς θα επιβιώσει η παντοδύναμη βιομηχανία όπλων;  Αν δεν τα σκέφτηκε αυτά ο Τραμπ, καλά να πάθει.  Γιατί στην μεγάλη αυτή χώρα άλλοι κάνουν κουμάντο.  Ούτε ο λαός ούτε ο πρόεδρος.  Πάντως καλά κάνει αυτός αν τώρα συνεχίζει να αντιστέκεται, γιατί ακούσαμε ότι βρέθηκαν ακόμα και σάκοι με ψηφοδέλτια πεταμένοι σε οικόπεδο ή χωματερή.  Ο Τύπος όμως στην μεγάλη του πλειοψηφία σύννομος υπακούει.  Μακάρι δε να διαψευστώ, αλλά ας ετοιμαστούμε για πολέμους.  Όσο για την επιθετική εναντίον μας Τουρκία, μην γελιέστε, ότι και να θέλει ο νέος Πρόεδρος, τελικά θα γίνει ότι θέλουν οι πολεμοχαρείς των εξοπλισμών.  Τον Πρόεδρο τον έχουν για να παρασύρουν τους λαούς, αλλά οι βιομηχανία όπλων κάνει τα κουμάντα.  Χαιρετισμούς στην κα. Κλίντον που είχε προσαρμοστεί, αλλά δεν πρόλαβε !  

Για τα συμφέροντά μας δεν ήταν βέβαια και ότι καλύτερο ο αλλοπρόσαλλος Τραμπ, αλλά ας περιμένουμε να δούμε και τον άλλο.  Δεν καταλαβαίνουμε ότι οι εκεί μυστικές υπηρεσίες κάνουν κουμάντο, όχι οι Πρόεδροι.  Και αν δεν υπακούσουν σε αυτές, τότε υπάρχουν και οι τρελοί δολοφόνοι.  Για μια απόλυτη δημοκρατία μιλάμε.  Αμ πώς !

Μας θέλουν διασωληνωμένους, αν καταλαβαίνουμε σωστά τι εννοούν πρωί – πρωί οι κύριοι στο 9,84, ενώ ο κοσμάκης άλλα ρωτάει.  Κάποια πιο οικονομοτεχνικά μέτρα θα ήθελαν οι ακροατές από τον κ. Χατζησαλάτα, γιατί αυτά μας καίνε.  Ας αφήσουν λοιπόν τις σωληνώσεις για κάποιον άλλο, κάποιον ονομαζόμενο ίσως Χατζη@αλά@α. 

Διασωληνωθείτε λοιπόν και βγείτε απ’ το σπίτι μόνο με SMS ή ενυπόγραφο χαρτί για το πού πάτε και γιατί.  Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να συνωστίζεται σε καφενεία ή εστιατόρια και ας κάθονται σε αυτά όλοι αραιά, σε αντίθεση με τα λεωφορεία, όπου ο συνωστισμός αν και τεράστιος δεν ενοχλεί.  Άλλωστε, όπως είπε και ο Κύριος Κούλης, πού να βρεθούν;  Άλλο αν αρχικά μας έλεγε ότι υπάρχουν 300 ακινητοποιημένα λεωφορεία με μικροβλάβες, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.  Μετά όταν τον επανέφεραν στην τάξη διόρθωσε λέγοντας :  Πού να βρεθούν τόσα λεωφορεία, ούτε μπορούμε να γεμίσουμε με αυτά την Αθήνα; Όχι παίζουμε;

Και δύο ερωτήματα, γιατί μπερδευόμαστε με όσα ακούμε στην TV. 

  1. Με την σύζυγό μου, τον ανιψιό μου και την γυναίκα του δεν μπορούμε να πάμε με ένα αυτοκίνητο σε κάποιες δουλειές;  Πρέπει να νοικιάσουμε και ένα δεύτερο ή οι δύο από εμάς να πάνε με 2 ταξί, αφού στα ταξί επιτρέπεται ένας μόνο επιβάτης ;  Μήπως κατάλαβα εσφαλμένα ;
  2. Πού υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός ;  Σε μεγάλο κήπο ενός πάρτι, σε ένα μεγάλο σαλόνι με 15 νεαρούς ή σε ένα λεωφορείο γεμάτο κόσμο;  Για να ξέρουμε δηλαδή και να λάβουμε σωστά μέτρα.  Και αν είναι έτσι όπως νομίζω, τότε γιατί κόβεται πρόστιμο για συνωστισμό στο εν λόγω πάρτι και όχι στο λεωφορείο ;

Ας ρωτήσουμε όμως καλύτερα τους ειδικούς πριν αποφασίσουμε μόνοι μας !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*