Καλοκαιρινές Σκέψεις.

22 Σεπ 2018 από

ΜΚΟ στη Μορια Λέσβου

Καλοκαιρινές Σκέψεις.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.   Ο κ. Ζάεφ ξεκαθάρισε στις Πρέσπες, ότι σε συμφωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό,  οι ονομασίες Μακεδονία, Μακεδόνες και Μακεδονική γλώσσα αφορούν αυτούς και μόνο.  Παρά ταύτα αποφάσισε να εξασφαλίσει και με δημοψήφισμα τη συμφωνία του Λαού του, που διεκδικεί ακόμα και την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, χωρίς εμείς να έχουμε αναστατώσει τους ιστορικούς της Ευρώπης και Αμερικής, για να αποσαφηνίσουν, μιας και δια παντός, αυτούς τους ανιστόρητους ισχυρισμούς.  Οι  Έλληνες βέβαια δεν ερωτήθηκαν ποτέ για τα παραπάνω με αντίστοιχες δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ένα  δημοψήφισμα, αν και η αγανάκτηση είναι διάχυτη, όπως φάνηκε με τις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, όπου ταιριάζει το … «Τα παλληκάρια του βορρά να τα μετράς στα σοβαρά, κι ο Μεγαλέξανδρος κι αυτός ήτανε Θεσσαλονικιός» … και όχι Σκοπιανός.

Η ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ.   Μετά από αυτά και άλλα διάφορα υπέρ τρίτων έπρεπε να προστατευτεί ο δημοφιλής Πρωθυπουργός μας από την οργή αρκετών πολιτών.  Έτσι στα εγκαίνια της ΔΕΘ (Διεθνούς  Έκθεσης Θεσσαλονίκης) χρειάστηκαν 3.500 αστυνομικοί και μετακινήθηκαν περισσότεροι από ποτέ, από όλα τα σημεία της Ελλάδας (λεφτά υπάρχουν και η εγκληματικότητα ας μείνει δευτερεύον θέμα) για να τον φυλάξουν.   Παρά ταύτα ο ίδιος δείχνει απόλυτα ικανοποιημένος από τα πάντα, ενώ ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτόν δείχνουν να είναι οι ξένοι.  Καθόλου περίεργο αφού κάνει ότι θέλουν ή ότι του λένε, πάντα  υπέρ των ξένων συμφερόντων – βλέπε Ελληνικές και διεθνείς Τράπεζες – και εις βάρος του Λαού που τον ψήφισε.  Γι’ όλα αυτά οι Ευρωπέοι σκέπτονται να του δώσουν το βραβείο Νόμπελ, αφού δύσκολα βρίσκουν οι θιασώτες  της Παγκοσμιοποίησης  ένα τόσο πειστικό φερέφωνο  των συμφερόντων τους.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΤ.   Η Κρατική TV της ΕΡΤ 1, 2, 3,  για την οποία τρέχαμε επί ΝΔ, διαδηλώνοντας στην Αγία Παρασκευή υπέρ της ανεξαρτησίας της, σήμερα έχει καταντήσει απαράδεκτη:  Η ταύτιση των απόψεών της με αυτές των κυβερνώντων είναι έκδηλη,  αλλά και η γενικότερη ποιότητα των εκπομπών προβληματίζει τον ακροατή.  Αδιάκοπα σε κάθε φράση, λένε και ξαναλένε τα ονόματα των ομιλούντων.  Ναι Μαρία, ναι Νίκο και ξανά ναι Μαρία, ναι Νίκο, μάλιστα Λυκούργο μάλιστα Γιακουμή … και ξανά τα ίδια, ναι Μαρία, ναι Νίκο.  Δεν μπορούν να αναφέρουν απλά στην αρχή ή στο τέλος μιας ανταπόκρισης το ονοματεπώνυμο του ομιλούντα, όπως σε όλο τον κόσμο, χωρίς συνεχείς αναφορές στα μικρά τους ονόματα;

    Άσε που στις ειδήσεις καλύπτουν το ένα τρίτο της οθόνης με κάποιον που τις μεταφράζει στη νοηματική γλώσσα των κουφών.   Αναρωτιέμαι, δεν τους έχει πει κανείς ότι δεν υπάρχει κουφός που να μην ξέρει να διαβάζει, ώστε αντί τη νοηματική να αναγράφουν στο κάτω μέρος της  οθόνης, όσα λέει ο εκφωνητής, όπως γίνεται στη Γαλλική ΤV;  Έτσι θα είναι και πιο ακριβής η ενημέρωση από ότι στις εξ ανάγκης περιορισμένες δυνατότητες της νοηματικής, θα αποφύγουν την πεπαλαιωμένη αυτή κατάσταση και θα αποφύγουν την κάλυψη του 1/3 της οθόνης μας με μία άσκοπη εικόνα. Ξαναλέω ότι με κανέναν τρόπο δεν θα ήθελα να μειωθεί η πληροφόρηση συνανθρώπων μας με προβλήματα ακοής, αν δεν υπήρχε η πολύ καλύτερη δυνατότητα της αναγραφής που μένει ανεκμετάλλευτη.

    Ένα άλλο κακό είναι το να μιλάνε στα Κανάλια όλοι μαζί, με πρωταγωνίστρια την κα Κατερίνα Ακριβοπούλου, που εκνευρίζει με συνεχείς διακοπές των πάντων και μονίμως.  Ρωτάει κάποιον και ενώ αυτός αρχίζει να απαντάει λέει και αυτή ταυτόχρονα τα δικά της. Δεν αφήνει κανέναν να πει περισσότερες από τρεις – τέσσερις λέξεις, χωρίς να αρχίσει να μιλάει παράλληλα με αυτόν.  Μήπως απαιτείται κάποια ψυχανάλυση;

Λάθος βέβαια και πολλών από τους συνομιλητές στις σχετικές εκπομπές  της TV να μην βάζουν τελεία σε όσα θέλουν να πουν, μιλώντας ασταμάτητα, χωρίς τελεία επί ώρα.  Η ικανότητα να λες με λίγες ουσιαστικές κουβέντες την άποψή σου είναι προφανώς πολύ δύσκολο ζήτημα. Αλλά και οι αρμόδιοι γιατί δεν τους λένε να είναι συγκεκριμένοι και σύντομοι στις απαντήσεις τους;  Θα μπορούσαν άλλωστε να τους λένε πως έχουν στη διάθεσή τους δυο λεπτά της ώρας για να πουν την κάθε άποψή τους και να είναι δικό τους θέμα το πόσο συγκροτημένοι είναι, ώστε να προλάβουν στο συγκεκριμένο χρόνο να πουν όσα θελήσουν.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ.   Μετά από ατέρμονες συζητήσεις σε ένα γραφείο της Εισαγγελίας, ως προς την έκφραση «λαθρομετανάστες», αλλά και την εκτεταμένη δημοσίευση σχετικά με την ονομασία αυτή της αρμόδιας Υπουργού μας, η οποία σε άρθρο της τόνισε πως η λέξη αυτή είναι προσβλητική και υποτιμητική,  … θέλω να επισημάνω τα εξής:

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ είναι εκείνος που αποφασίζει να αλλάξει τόπο διαβίωσης, είτε διότι στην πατρίδα του δεν βρίσκει ικανοποιητική εργασία, είτε γιατί ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο στα ξένα.  Μετακινείται πάντως με νόμιμα ταξιδιωτικά παραστατικά.  Πχ. Οι Έλληνες που έφευγαν για την Αμερική πριν από 100 χρόνια ή όσοι φεύγουν στην εποχή μας για ένα καλύτερο αύριο στην Αυστραλία ήταν και είναι μετανάστες. 

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ είναι αυτός που έφυγε ή εκδιώχθηκε από την χώρα του και μετακινήθηκε νόμιμα σε ένα ξένο κράτος για να ζήσει εκεί με καλύτερες συνθήκες ζωής.  Πχ. Οι Πόντιοι που ήρθαν στην Ελλάδα, οι Έλληνες εκ Τουρκίας που ήρθαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με την τότε ανταλλαγή των πληθυσμών κλπ.  Μέχρι τώρα άλλωστε λέμε κάποιες περιοχές της Αθήνας «Προσφυγικά».

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ είναι εκείνος που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα έγγραφα (βίζα διαρκούς παραμονής κλπ) και εισέρχεται παράνομα σε ένα ξένο κράτος, κρυμμένος  σε κάποιο αμπάρι ή περνώντας τα σύνορα από αφύλακτα σημεία, ελπίζοντας ότι δεν θα ανακαλυφθεί και ότι στη συνέχεια θα καταφέρει να νομιμοποιήσει την εκεί παραμονή του. Πχ.  Όσοι συλλαμβάνονται στη Θράκη ή όσοι αλλοδαποί προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία από την Πάτρα, κρυμμένοι κάτω από φορτηγά.

     Μάλλον πάντως δεν ήταν τυχαίο, το ότι η διαφωνούσα με εμάς όλους δικηγόρος, ήταν μέλος ΜΚΟ εγκατεστημένης στη Λέσβο και το ότι οι απόψεις της ταυτίζονταν με αυτές της Υπουργού, όπου το κυρίως επιχείρημα και των δύο ήταν πως ο χαρακτηρισμός αυτός είναι απαράδεκτος για τα άτομα αυτά.

Μόρια Λέσβου

Η ΜΟΡΙΑ  ΛΕΣΒΟΥ.   Είναι σήμερα η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Δύσης, έγραψαν Γερμανικές εφημερίδες, αλλά και η περιοχή της Ευρωζώνης με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης του δυτικού κόσμου, όπου χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται για χρόνια σε σκηνές, κοντέϊνερ ή πρόχειρες κατασκευές, χωρίς εγκαταστάσεις αποχέτευσης, που όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Θαααα … γίνουν εν ευθέτω χρόνω.  Μέχρι τότε όσοι περνούν με τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο μπροστά από τη Μόρια πρέπει να κλείνουν για ένα χιλιόμετρο τη μύτη τους.  Αδιαφορώντας για όλα αυτά η κα Μέρκελ, στέλνει μερικές χιλιάδες πρόσφυγες πίσω σε εμάς, επειδή δεν τους θέλει στη Γερμανία. 

Παράλληλα η  δημοκρατική (!!) Ευρώπη ψήφισε νόμο να τους επιστρέφουν στη χώρα της ΕΕ από την οποία εισήλθαν, δηλαδή την Ελλάδα, από πού αλλού θα έμπαιναν, όταν η Ιταλία τους αφήνει για μήνες πάνω στα καράβια, μακριά από τα θαλάσσια σύνορά της, με  Ισπανία και Μάλτα να μην τους επιτρέπουν την είσοδο στις χώρες τους !   Δύο πράγματα δεν τόλμησαν να ψηφίσουν, που όμως θα έλυναν δια παντός το πρόβλημα: 

  1. Να απαιτήσουν την διακοπή κάθε βομβαρδισμού και πολέμου από τα κράτη της Δύσης προς τα κράτη αυτά, που έχουν την … ατυχία να είναι πετρελαιοπαραγωγά.   Ιδιαίτερα δε να εναντιωθούν στις ΗΠΑ, που εκ του ασφαλούς, στην απομακρυσμένη ήπειρό τους, βομβαρδίζουν τους άμοιρους, για να πουλάνε όπλα και να αρπάζουν πετρέλαια.
  2. Να απαιτήσουν ώστε κάθε πόλη και κάθε χωριό ολόκληρης της ΕΕ και των ΗΠΑ, ακόμα και το μικρότερο, αλλά και οι μεγαλουπόλεις, να δεχτούν έναν αριθμό προσφύγων αντίστοιχο με το 0,001 % του πληθυσμού τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*