Κύριοι Υπουργοί,

30 Μαρ 2018 από

Κύριοι Υπουργοί,

Μαθαίνουμε κατά διαστήματα, ότι στην Πατρίδα μας εισβάλουν μέσα σε διαμερίσματα ληστές – πολύ συχνά αλλοδαποί – δένουν γέρους και γριές, τους οποίους βασανίζουν προκειμένου να τους κάνουν να ομολογήσουν πού έχουν κρυμμένα τα χρήματά τους, ακόμα και αν οι χριστιανοί αυτοί δεν έχουν τίποτα πέραν της σύνταξής τους.

Στο τέλος τους σκοτώνουν συχνά βασανιστικά, με ένα κουρέλι ή ένα τσιρότο στο στόμα και τη μύτη του δεμένου θύματος.

Η αστυνομία, για την οποία εγώ έχω πολύ θετική άποψη, είναι συνήθως απούσα, έτσι όπως την καταντήσαμε, με ελάχιστα άτομα, ελάχιστα χρήματα και ανεπισκεύαστα οχήματα. 

Πρόσφατα μάθαμε για ακόμα μια φορά, ότι αλλοδαποί εισέβαλαν σε σπίτι 88χρονου, τον κτύπησαν και τον απείλησαν με όπλο για να τον ληστέψουν. Εκείνος αμύνθηκε τραυματίζοντας ελαφρά τον ένα δράστη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο γέρος , να φυλακιστεί και να οδηγηθεί με χειροπέδες στον εισαγγελέα, προκειμένου να δικαστεί για κακούργημα.  Σε πρόσφατη βέβαια συνέντευξη ακούσαμε ότι παραπέμφθηκε για οπλοκατοχή και μόνο, ενώ είναι βέβαιο ότι αρχικά ακούσαμε πως η κατηγορία ήταν κακούργημα και αυτό δεν νομίζω να αφορά την οπλοκατοχή, αλλά τον τραυματισμό του ενός ληστή.

Αντιθέτως η προβλεπόμενη ποινή για τους εισβολείς που συνελήφθηκαν αναμένεται ολιγόμηνη, για παράπτωμα και μόνο.

Παράλληλα μαθαίνουμε ότι αποφυλακίζονται εγκληματίες για την … αποσυμφόρηση των φυλακών, η οποία προφανώς δεν θα επιβαρυνθεί με τη φυλάκιση του 88χρονου, αλλά μόνο από αλλοδαπούς και αποδεδειγμένα εγκληματίες.

Σας παρακαλώ λοιπόν να μας πείτε πώς πρέπει να αντιδράσει ο κάθε πολίτης (τον οποίο εκπροσωπείτε – μην το ξεχνάτε !) όταν εισβάλλουν ληστές στο σπίτι του.

Μη μας πείτε τι λέει ο νόμος.  Το ξέρουμε, αλλά εμείς ως απλοί πολίτες δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Μπορείτε μόνο εσείς, και αν δεν σας ταίριαζε θα μπορούσατε να τον έχετε αλλάξει.  Αυτός δεν είναι σαν τον Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, που απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση (τυχαίο ;;;) για να ακυρωθεί. Αλλάξτε τον νόμο λοιπόν εδώ και τώρα.

Να θυμάστε ότι εσείς και η οικογένειά σας απολαμβάνετε αστυνομική προστασία από πολλούς ένοπλους, οι οποίοι δεν θα τιμωρηθούν αν πυροβολήσουν – και σκοτώσουν –  όποιον σας απειλήσει. Γιατί λοιπόν εμείς έτσι και Εσείς αλλιώς;

Μήπως άραγε ισχύει αυτό που ακούμε, ότι δηλαδή τελικός στόχος του “συστήματος” είναι να πεθαίνουν όσο περισσότεροι υπερήλικες γίνεται και με όποιο τρόπο, ώστε να μειωθεί το κόστος για τις συντάξεις και την περίθαλψη;

Γιατί ήδη κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να πεθαίνουν οι Έλληνες.  Ήδη γνωρίζω ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα λόγω βαριάς καρδιακής επιδείνωσης και το Ιπποκράτειο τους παραπέμπει σε 10 μήνες μετά, επειδή από τις ήδη περιορισμένες σε 54 το έτος επεμβάσεις, τις μείωσαν πρόσφατα σε 23 !

Θα περιμένουμε λοιπόν να μας πείτε Εσείς, ως αρμόδιος άλλωστε εκπρόσωπός μας (το ξανατονίζω !) με ποιόν τρόπο πρέπει να αντιδράσει ο Έλληνας Πολίτης, όταν μέσα στο σπίτι του, απειληθεί η ζωή του από ληστές.  Ας μην ξεχνάμε τι προβλέπεται για τους εισβολείς και στο Σύνταγμά μας. 

Η αστυνομία βέβαια στις 29.3.18 μας είπε πώς πρέπει να αντιδράσουμε:  Να κάνουμε ότι κοιμόμαστε, να πέσουμε κάτω αν μας πυροβολήσουν και να ειδοποιήσουμε την Άμεσο Δράση, όταν μας το επιτρέψει η περίσταση !   

Περιμένουμε λοιπόν πέραν των παραπάνω αστείων οδηγιών, να μας πείτε Εσείς πώς να αντιδράσουμε σε μια εισβολή ληστών, που θα απειλήσουν τη ζωή μας.  Δηλαδή πώς σε αντίστοιχη περίπτωση να αντιδράσουν οι γονείς σας και τα παιδιά σας.  Αν δεν μας απαντήσετε, γιατί ούτε Εσείς δεν ξέρετε την απάντηση, είστε προφανώς σε λάθος θέση.

Ένας απλός απειλούμενος, υπερήλικας Έλληνας Πολίτης, εν ονόματι και άλλων συμπολιτών του.

Εστάλει στη Βουλή την 30.3.2018

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*