Λίγο πριν την καταστροφή.

27 Φεβ 2013 από

patridaΛίγο πριν την καταστροφή.

Η επιστολή αυτή είναι μια έκκληση βοήθειας προς τα Αντιμνημονιακά Κόμματα και τους όποιους πατριώτες θελήσουν να βοηθήσουν τη δύσμοιρη Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην καταλαβαίνει ότι η ακεραιότητα και η επιβίωση του Έθνους μας, η τύχη των παιδιών μας και η διαβίωσή μας παίζονται στα ζάρια των διεθνών κερδοσκόπων, με τη βοήθεια επίορκων βουλευτών (ή και δωσίλογων όπως ακούμε να λέγεται) οι οποίοι προφανώς θεωρούν τα άλλα κράτη ως πατρίδα τους.

Ο Έλληνας πολίτης είναι σε απόγνωση, αφού δεν βρίσκει στήριγμα σε κανένα κόμμα.  Όλες οι παρατάξεις μοιάζει να είναι αποκομμένες από την κοινή γνώμη και τους πολίτες, ενώ οι πολιτικοί κλεισμένοι στο οχυρό (?) της Βουλής των Ελλήνων, τσακώνονται δήθεν μεταξύ τους, με μόνη βλέψη τους την αρπαγή ή τη διατήρηση πάση θυσία μιας καρέκλας.  Όμοια με τους φεουδάρχες, που πριν τη Γαλλική Επανάσταση συμβούλευαν όσους πεινασμένους εκλιπαρούσαν για λίγο ψωμί, να φάνε παντεσπάνι.

Δεν παύω να υπενθυμίζω σε άρθρα μου, ότι πολλές φορές απαιτήσαμε και συνεχίζουμε να απαιτούμε από τα παιδιά μας να θυσιαστούν για την Πατρίδα.  Να ξεκοιλιαστούν από τον εχθρό, να καούν ζωντανά, να μείνουν πληγωμένα και μισοπεθαμένα ουρλιάζοντας από τους πόνους στο πεδίο της μάχης ή να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους ως ανάπηρα, με ενδεχόμενη κρατική βοήθεια ένα …   περίπτερο. Όμως οι ταγοί της εξουσίας, ξεπουλάνε Έθνος, Πατρίδα, Ελληνισμό και δημόσια περιουσία, για μια καρέκλα, αρνούμενοι να θυσιάσουν όχι τη ζωή τους, όπως ζητούν από τα παιδιά μας, αλλά ούτε καν ένα μέρος των πλεονεκτημάτων τους.  Είναι αυτοί τους οποίους ψηφίσαμε ως δήθεν καλύτερούς μας.  Αυτοί που ως επί το πλείστον δεν δούλεψαν ποτέ, αλλά απολαμβάνουν υψηλές συντάξεις, μετά από ελάχιστα χρόνια άνετης δραστηριότητας και που τελικά αποφασίζουν εξοντωτικά μέτρα για τους λοιπούς, ήδη εξαθλιωμένους πολίτες.

Στην αναζήτηση λοιπόν των «Ελλήνων», που θα σώσουν επί τέλους την Πατρίδα, θέλω να προτείνω να συνεργαστούν όσες παρατάξεις ή κόμματα θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, σε έναν συνασπισμό που σκοπό δεν θα έχει, όπως μέχρι τώρα, την ανάδειξη του κόμματός τους, αλλά την σωτηρία της Ελλάδας, ανεξάρτητα πολιτικής κατεύθυνσης, πολιτικής τοποθέτησης ή κοσμοθεωρίας.

Προέχει πλέον η σωτηρία του Έθνους μας, η οποία μόνο μέσω μιας δραστικής αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης μπορεί να γίνει και μόνο μετά από την εκδίωξη και τη δίωξη των υπαίτιων της χρεοκοπίας και της αποδιοργάνωσης του κράτους. Δηλαδή των «επιφανών» της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενδεχομένως  και του απαράδεκτου ΚΚΕ, όσο αυτό συνεχίζει να βοηθάει το εκάστοτε κατεστημένο με αστείες θέσεις και απαράδεκτους δογματισμούς.

Στην Ελλάδα απαιτείται πλέον μια εκ βάθρων, ασυνήθιστη αναδιοργάνωση.  Τέτοια  δηλαδή που θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, όχι μόνο του Νότου, αλλά και του Βορά, που στο σύνολό τους χάνουν σταδιακά όλα όσα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι κερδίθηκαν, με ανθρώπινες, ατομικές θυσίες και αγώνες αιώνων.

Οι απαιτούμενες αλλαγές είναι ριζικές και δεν πρέπει να συνδέονται με οποιαδήποτε ιδεολογία, ενώ είναι απαράδεκτο τη στιγμή μιας απειλούμενης καταστροφής και κρίσης, να ασχολούνται τα στελέχη των παρατάξεων με τα προγράμματά τους και με το ποιος θα αρπάξει τελικά την καρέκλα του προέδρου ή με το αν  αλοιθωρίζουν προς τα αριστερά ή τα δεξιά οι διάφορες ομάδες μέσα στα κόμματα. Ντροπή.

Επιβάλλεται να ενωθούν τα αντιμνημονιακά κόμματα, να ρίξουν την κυβέρνηση των ικετών, της ανθελληνικής τριανδρίας που στερείται ανδρείας και να προσπαθήσουν από κοινού να βγάλουν την Πατρίδα από την κρίση.  Τυχόν διαφωνίες στις λεπτομέρειες, όπως είναι η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση, μέσα από εποικοδομητική συζήτηση μετά την απόκτηση της διακυβέρνησης.

ElladaΕίναι πλέον γεγονός αποδεκτό από πολλούς σημαντικούς ανθρώπους ότι οι «ηγέτες» της παγκοσμιοποίησης ακολουθούν λανθασμένες και καταστροφικές κατευθύνσεις. Απαιτείται μια νέα φιλοσοφία παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ενδέχεται λοιπόν με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα σωτηρίας μας, σαν το παρακάτω, να μείνουν στην Ιστορία, όχι μόνο ως  σωτήρες της Ελλάδας, αλλά και ως οι ηγέτες μιας νέας εποχής για την Ευρώπη.

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΓΙΑ ΕΝΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 • Σε δίκη κατ’ αρχήν όλοι όσοι ψήφισαν αντισυνταγματικά μέτρα και νομοθετήματα.  Είναι επίορκοι επειδή έχουν ορκιστεί να φυλάσσουν το Σύνταγμα, ενώ αυτοί το αγνοούν καθημερινά.
 • Δέσμευση και κατάσχεση όσων αδιευκρίνιστων περιουσιακών στοιχείων,  δεν αποδεικνύεται με παραστατικά ότι αποκτήθηκαν νόμιμα και ότι έχει ήδη πληρωθεί η νόμιμη φορολογία.  Φορολόγηση εκ των υστέρων να μην ισχύει.
 • Ο έλεγχος για τις παραπάνω δεσμεύσεις θα αρχίζει από τους πολιτικούς, μετά από τους μεγαλοεπιχειρηματίες μη παραγωγικών μονάδων και μόνο μετά την οριστική κατάληξη των ευθυνών κάθε ομάδας θα ελέγχονται οι επόμενοι επιχειρηματίες και στο τέλος όλοι οι άλλοι.
 • Ακύρωση της παραγραφής αδικημάτων των πολιτικών, χωρίς κανένα χρονικό περιθώριο.
 • Όποιος πολιτικός μηνύει πολίτη θα χάνει δια παντός την βουλευτική του ασυλία. Όπως ίσχυε στην αρχαία Αθήνα, ο επιφανής θα έχει την υποχρέωση να δέχεται αδιαμαρτύρητα κάθε κριτική, ακόμα και κακόβουλη, στην οποία μπορεί να απαντήσει, χωρίς όμως δικαστήρια και φοβιστικού ύψους αγωγές.
 • Η βουλευτική ασυλία δεν θα περιλαμβάνει τα αδικήματα του ποινικού κώδικα ή ζημιογόνες για το κράτος πράξεις, αλλά μόνο δηλώσεις και κρίσεις πολιτικού περιεχομένου.
 • Δεν θα υπάρχουν πολυέξοδες προεκλογικές δραστηριότητες, ομιλίες ή εξορμήσεις στις πόλεις και στην επαρχία.  Το κάθε κόμμα, μικρό ή μεγάλο, θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει το πρόγραμμά του τρεις φορές από 2 ώρες σε όλα τα κανάλια των τηλεοπτικών σταθμών, δωρεάν και σε διαφορετική ώρα στο καθένα, για να μπορούν να το βλέπουν όλοι. Έτσι ούτε επιδοτήσεις θα απαιτούνται, ούτε θα εξαρτάται η εκλογή από τα χρηματικά ποσά που ξοδεύτηκαν, όπως στις απαράδεκτες ΗΠΑ.
 • Εξίσου θα δίδεται η δυνατότητα σε κάθε υποψήφιο να απευθύνεται στους ψηφοφόρους του μέσω της τηλεόρασης, δωρεάν και για αυτόν, δύο φορές από μια ώρα.  Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν θα εκλεγεί για δύο φορές, θα χάνει αυτή τη δωρεάν δυνατότητα, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα τηλεοπτικής προβολής του άλλη μια φορά επί πληρωμή.
 • Καμία κρατική επιδότηση επομένως δεν θα χορηγείται στα κόμματα. Κανένα δάνειο δεν θα δίδεται στα κόμματα.  Κόμματα – Επιχειρήσεις είναι απαράδεκτο να υπάρχουν και μάλιστα όταν χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται ή και δεν φορολογούνται.
 • Ο μικτός βουλευτικός μισθός δεν θα υπερβαίνει το 5πλό του κατώτατου μισθού. Βουλευτής ας γίνει όποιος θέλει να βοηθήσει την Πατρίδα και τους συμπατριώτες του. Αν κάποιος θέλει να κερδίζει πολλά χρήματα, ας γίνει επιχειρηματίας. Γι’ αυτό, θα πρέπει να ισχύσουν και πάλι όσα ίσχυαν στην Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία (βλέπε το σχετικό άρθρο “Ως γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων”).
 • Σύνταξη βουλευτή ή υπουργού δεν θα υπάρχει. Ο καθένας θα συνταξιοδοτείται από το Ταμείο της εργασίας του. Απλά θα προστίθενται τα χρόνια της βουλευτικής του δραστηριότητας στα συντάξιμα χρόνια του Ταμείου του.  Όσοι δεν έχουν εργαστεί και επομένως δεν έχουν συνταξιοδοτικό φορέα, δεν θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται.
 • Οι βουλευτές θα περιοριστούν στους 201 και για όχι περισσότερες από τρεις μόνο τετραετίες.
 • Όποιος είναι ή υπήρξε συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να πολιτευτεί. Ή συνδικαλιστής θα επιλέξει να γίνει στη ζωή του ή πολιτικός. Η αναρρίχηση μέσω του συνδικαλισμού σε βουλευτικά αξιώματα είναι απαράδεκτη.
 • Για την οριστική πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, η κάθε πληρωμή θα γίνεται μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας ή με κέρματα.
 • Να ισχύει μηδενική φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά να φορολογούνται με 45 % τα μερίσματα των μετόχων. Με το μέτρο αυτό ο κάθε επιχειρηματίας θα προτιμάει να αφήνει τα χρήματα στην εταιρεία για επενδύσεις, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα, όπου το μέρισμα φορολογείται προς 15%, ενώ η εταιρεία με υψηλό συντελεστή, έτσι ώστε να συμφέρει η χορήγηση μερισμάτων. Αυτό θα ισχύει και για τα κέρδη, τα οποία οι εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, αποστέλλουν στις μητρικές τους διευθύνσεις.
 • Μηδενική φορολόγηση των καταθέσεων, για να επιστρέψουν στην Ελλάδα όσες έφυγαν και φεύγουν στο εξωτερικό.
 • Εξασφάλιση των καταθέσεων του πολίτη στις τράπεζες, με εγγύηση διάφορες δημόσιες εκτάσεις ή άλλα ακίνητα της εθνικής περιουσίας, ώστε να μην χάνουν οι πολίτες τις αποταμιεύσεις τους, όταν χρεοκοπήσει κάποια τράπεζα.
 • Η αντικειμενικότητα των εκτιμήσεων της εν λόγω δημόσιας περιουσίας, η οποία θα χορηγείται ως εγγύηση, θα εξασφαλίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών που ίσχυαν το 2009.
 • Επιστροφή των συντάξεων στα επίπεδα προ μνημονίων, δηλ του 2009.
 • Ο κατώτερος μισθός θα αποφασίζεται μετά από διαπραγματεύσεις όλων των φορέων και με συμμετοχή των κρατικών και ιδιωτικών εργοδοτών.
 • Πέραν όλων όμως πρέπει να καταργηθεί η τεράστια πολυνομία, που καθιστά τον πολίτη έρμαιο όσων επιτήδειων γνωρίζουν και εκμεταλλεύονται τα παράθυρα του εκάστοτε νόμου.  Λύση ίσως θα ήταν να καταργηθούν όλοι οι νόμοι μας και να υιοθετηθεί η γερμανική νομοθεσία, η οποία σταδιακά θα μπορεί να βελτιώνεται.
 • Να απαγορευτεί όμως ο θεσμός που επιτρέπει τις τροπολογίες, οι οποίες μας έχουν καταντήσει κράτος οπερέτα.

 

437Είναι σκόπιμο να απαλλαγούν τα κόμματά από τους παλαιοκομματικούς που μοναδική τους βλέψη έχουν τη διατήρηση κάποιας καρέκλας και που δήθεν φέρουν ψηφοφόρους.  Αυτοί όλοι μόνο ζημιά κάνουν, ιδιαίτερα αν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα ή σε νόμιμες, αλλά όχι ηθικές δραστηριότητες..

Ας διατηρηθούν μόνο νέοι σωστοί πολιτικοί, αδέκαστοι και ιδεαλιστές, αλλά και οι διάφοροι «σοφοί» της οικονομίας, όπως ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Μαρκεζίνης, ο κ. Τζαβέλλας και πολλοί άλλοι, γνωστοί, αφού έχουν ακουστεί λέγοντας δημόσια όσα δεν θέλουν δήθεν να καταλάβουν οι κρατούντες της τριανδρίας, η οποία βοηθάει με το αζημίωτο και με ψέματα την  καταδυνάστευση της Ελλάδας.

 

Τα δάνεια να εξασφαλστούν στους δανειστές, αν όντως τα πήραμε, αλλά μόνο εφ’ όσον μάθουμε όλοι μας,

 1. Πόσα χρήματα (ως χρήμα, όχι εγγραφές σε τράπεζες) πήραμε συνολικά, όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα.
 2. Πόσο κεφάλαιο έχουμε αποπληρώσει ήδη.
 3. Πόσα πέραν του κεφαλαίου έχουν αποπληρωθεί ως τόκοι ή ανατοκισμοί και  αν αυτά αποτελούν το σημερινό μας χρέος.
 4. Σε ποιον δανειοδότη ή  ομολογιούχο τα χρωστάμε.

Μετά από αυτές τις επίσημες πληροφορίες, θα αποπληρωθούν με κάποια διαδικασία, τόσο το κεφάλαιο που δεν έχει ακόμα αποπληρωθεί, όσο και οι συνολικοί τόκοι όλων των ετών, εφόσον δεν θα υπερβαίνουν τον σημερινό τόκο που πληρώνει η Γερμανία ή τον τόκο της ΕΚΤ, αλλά και εφόσον δεν θα χρεωστούνται σε κερδοσκόπους, αφού χαρακτηριστικό της κερδοσκοπίας είναι η ενδεχόμενη ζημιά (χασούρα) ενώ ο αποταμιευτής αποβλέπει στην εξασφάλιση των χρημάτων του με συγκεκριμένο τόκο και όχι σε υπέρμετρα κέρδη.

Οπωσδήποτε όμως δεν μπορεί να μας ζητούν να εκπληρώσουμε τις δικές μας δανειακές υποχρεώσεις, όταν οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν εκπληρώνουν, ούτε συζητούν τις δικές τους και μάλιστα τη στιγμή που είχαν γίνει χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

Όσο για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας, ακόμα και αν τελικά δεν τις διεκδικήσουμε, δεν μπορεί να μην συνυπολογίζονται στη συζήτηση για τα χρέη της Ελλάδας προς αυτήν, ιδιαίτερα όταν οι Γερμανοί έχουν αποπληρώσει όλα τα άλλα κράτη.

Και να επιστραφούν άμεσα όλα τα χρήματα που πήρε το Ελληνικό Κράτος από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.  Τα χρήματα ήταν και είναι περιουσία όσων πλήρωναν εισφορές, επαυξημένα με τους προθεσμιακούς τόκους, οι οποίοι ίσχυαν σε κάθε συγκεκριμένο έτος. Δεν δικαιούται κανένας να αποφασίζει την αρπαγή τους. Και όσοι το έκαναν πρέπει να φυλακισθούν και να κατασχεθεί η περιουσία τους.

Με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν μεταξύ όλων μας Πατριώτες Έλληνες που θα θελήσουν να στρατολογηθούν σε μια κοινή προσπάθεια, προκειμένου να σταματήσει η Εθνική Συμφορά που με βεβαιότητα επέρχεται.

Λίνος Κουντουράς

 

1 Σχόλια

 1. Δημητρης Κεφαλιδης - Γερμανια

  Αξιοτιμε κε Κουντουρα,

  Θερμα ευχαριστω για το εθνικο σας προσκλητηριο. Πραγματι αν αποφασιζαμε εστω και 10% των
  προτασεων σας να εφαρμοσουμε στη πραξη, ειμαι βεβαιος πως θα αλλαζε η οψη της πατριδας μας!

  Δημητρης Κεφαλιδης – Γερμανια

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*