Λεπτομέρειες με σημασία.

6 Μαρ 2013 από

Η Νέα Φιλαδέλφεια το έτος 1933

Η Νέα Φιλαδέλφεια το έτος 1933

Λεπτομέρειες με σημασία.

Θα θυμάστε ίσως, ότι κάποια στιγμή η προηγούμενη νομίζω Δημοτική μας Αρχή, ξήλωσε τα περισσότερα παγκάκια από την Πλατεία Πατριάρχου.

Την πλατεία δηλαδή που τώρα επιμένουν να τη λένε Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, αν και κανείς δεν την ξέρει με αυτό το όνομα.

Τα ξήλωσαν και τα πέταξαν κάπου στο Άλσος, που είναι η εύκολη χωματερή, επειδή όπως μας είπαν, οι Δημότες που κάθονταν σε αυτά πετούσαν κάτω σκουπίδια.

Προηγουμένως είχαν αποξηλώσει και τα καλαθάκια σκουπιδιών από τις κολώνες, επειδή ο Δήμος δεν είχε αρκετά χρήματα ή αρκετούς υπαλλήλους για να τα …..  αδειάζουν !

Πέραν λοιπόν του ότι ήταν φυσικό και αναμενόμενο να πετάει ο κόσμος τα σκουπίδια καταγής ή όπου αλλού εύρισκε, αφού δεν υπήρχαν τα καλαθάκια.

Αργότερα έγινε ανάπλαση της πλατείας, οπότε τοποθετήθηκαν και πάλι μερικά παγκάκια, που όμως ειδικά σε ηλιόλουστες μέρες δεν επαρκούν και έτσι ο κόσμος κάθεται στα πεζούλια, πάνω στα μάρμαρα.

Πέραν λοιπόν του ότι το ράβε – ξήλωνε κοστίζει χρήματα που δεν περισσεύουν στον υπερχρεωμένο Δήμο μας, επισημαίνω και το ότι μερικοί αξιοζήλευτοι Δήμοι, φροντίζουν με έξυπνες λύσεις να εξυπηρετούν τους Δημότες τους και όχι μόνο τους προμηθευτές ή τους εργολάβους.

DSC02389 DSC02390

Δείτε στις δύο φωτογραφίες πόσο εύκολα και φτηνά μπορούν να δημιουγηθούν θέσεις για πολλούς.  Τα φωτογράφησα στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Λίνος Κουντουράς

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*