Λεφτά υπάρχουν!

17 Οκτ 2019 από

Λεφτά υπάρχουν.

Λεφτά υπάρχουν – λεφτά υπάρχουν μας έλεγε ο Γιωργάκης κάποτε !  Και αν δει κανείς το τι γίνεται στο Δήμο μας, εύκολα κατανοεί ότι αυτής της νοοτροπίας είναι και οι Δημοτικοί μας Άρχοντες.  Λεφτά υπάρχουν – των δημοτών βέβαια, όχι δικά τους – μοιάζει να σκέφτονται, ας τα ξοδέψουμε για να … εξυπηρετήσουμε φίλους, γνωστούς ή συμφέροντα.

Θυμηθείτε πόσα άχρηστα “έργα”  έγιναν από τους μεν, για να τα χαλάσουν οι επόμενοι και να κάνουν άλλα δικά τους, τα οποία θα χαλάσουν και πάλι οι μεθεπόμενοι.  Όμως πάντα θα υπάρχουν λεφτά για νέα άχρηστα κατασκευάσματα που θα εγκαταλειφθούν ή θα χαλάσουν στη συνέχεια, με κόστος και πάλι για εμάς τους δημότες. 

Ένας λοιπόν παλαιότερος Δήμαρχος έβαλε φανοστάτες.  Πολλούς και όπου μπορείτε να φανταστείτε, με φαναράκια που δεν φώτιζαν ποτέ επαρκώς και που τώρα – όσοι δεν έπεσαν – στέκονται άχρηστοι στα πεζοδρόμια.

Ένας επόμενος έκανε σιντριβάνια.  Πότε έτρεχαν, πότε όχι, άλλοτε γέμιζαν συνεχώς με σκουπίδια, φύλλα και βρωμιές (ποιος να τα καθαρίσει 😉 και στο τέλος ή τα ξαναχαλούσαν με κόστος και πάλι, όπως στην πλατεία Μιαούλη ή τα εγκατέλειπαν στην τύχη τους, όπως στην πλατεία Πατριάρχου.  Συγνώμη στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου πιο σωστά, αφού την μετονόμασαν, με κόστος και πάλι σε πινακίδες κλπ. 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγο πριν άλλαξαν και τις πινακίδες με τις ονομασίες των δρόμων.  Τις ξεκάρφωσαν μάλιστα από τους τοίχους και τοποθέτησαν πλαστικές (!!) επάνω σε κολόνες στα πεζοδρόμια.  Άλλα έξοδα και πάλι για όλα αυτά, ενώ λίγο μετά, κολόνες και πινακίδες εξαφανίστηκαν από τα περισσότερα σημεία και ξαναμπήκαν οι μεταλλικές στους τοίχους, όπως ήταν παλαιότερα (λεφτά υπάρχουν) !

Μετά μας γέμισαν με κόκκινα τουβλάκια.  Εκεί να δεις κόστος, αφού δεν υπάρχει σημείο της Φ/Χ χωρίς τοιχάκια από τέτοια τούβλα.  Τοιχάκια λοιπόν παντού. Σε παρτέρια, σε στάσεις λεωφορείων, σε πρανή, οπουδήποτε.  Άσε που αγοράζαμε τα τουβλάκια με πολύ υψηλότερο κόστος από ότι τα είχα εγώ αγοράσει κάποια στιγμή, για την εταιρεία όπου τότε εργαζόμουν.  Εκεί να δεις πόσα λεφτά υπήρξαν για συγκεκριμένους !

 

 

 

 

 

 

Ας θυμηθούμε τώρα και την πρόσφατη αντικατάσταση σε πλάκες των πεζοδρομίων, όπου στην ερώτησή μου γιατί τις αντικαθιστούσαν αφού ήταν εντάξει, μου απάντησαν οι τοποθετούντες: Ιδέα δεν έχω, έτσι μας είπαν.

Η επόμενη σπατάλη ήταν τα εκατοντάδες κολονάκια με τα οποία γέμισαν την πλατεία Πατριάρχου. Κολονάκια παντού να μας δυσκολεύουν, για να μην ανεβαίνουν δήθεν στα πεζοδρόμια τα μηχανάκια, που όμως συνεχίζουν να παρκάρουν εκεί, όπως πάντα, αφού όπου περνάει ο πεζός περνάει και το μηχανάκι.  Μέχρι και στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το μανάβικο της Πίνδου έβαλαν κολονάκια για να μην παρκάρουν οι πελάτες του τα αυτοκίνητα κάθετα προς τον δρόμο, αλλά μόνο παράλληλα, με τις δύο μόνο ρόδες στο πεζοδρόμιο και τις δυο στην άσφαλτο, εμποδίζοντας έτσι τα διερχόμενα λεωφορεία.   Όπως βλέπετε, ο κάθε Δήμαρχος δαπανά για ότι του κατέβει, αρκεί να ξοδευτούν όσα … “λεφτά υπάρχουν”.

Έβαλαν και 14 πι (Π) στην πλατεία, με το σκεπτικό ότι κάτω από αυτά θα σπρώχνουν οι γονείς τα καροτσάκια, ενώ οι ίδιοι θα περνούν από δίπλα !  Το μόνο βέβαια που επέτυχαν με τα Π ήταν να κτυπούν το κεφάλι επάνω τους, οι λίγο πιο κοντοί πεζοί.  Ο κόσμος αγανάκτησε και τότε αναγκάστηκαν να τα βγάλουν.  Διπλό λοιπόν το κόστος.  Πρώτα η τοποθέτηση και μετά η απομάκρυνση. 

 

Ύστερα έκαναν μια μεγάλη δαπάνη και έφτιαξαν υπόγειους κάδους απορριμμάτων για να φύγουν οι παλαιοί, που … ενοχλούσαν αισθητικά επάνω στα πεζοδρόμια, όμως τώρα υπάρχουν πλέον στα πεζοδρόμια και οι παλιοί και οι δήθεν υπόγειοι.

Τώρα έβαλαν κάτι άλλα Π στα σημεία στάθμευσης ΙΧ, για να σταθμεύουν λένε εκεί και μόνο εκεί τα μηχανάκια και όχι στα πεζοδρόμια, πράγμα που δεν κάνουν, αλλά το έξοδο έγινε, περιορίζοντας ανώφελα τα λιγοστά parking της πλατείας. Το μόνο που δεν σκέφτηκαν είναι να κόβει πρόστιμο η Δημοτική Αστυνομία σε όσα μηχανάκια βρίσκει στα πεζοδρόμια, ώστε να υπάρχουν έσοδα αντί για έξοδα.  Αλλά από αυτά τα έσοδα κερδίζει μόνο ο Δήμος, ενώ από τα έξοδα κερδίζουν πολλοί και διάφοροι.   Να λοιπόν γιατί γίνονται όλα αυτά και να γιατί δεν αφήνουν τους δημότες να κάνουν ότι είχαν συνηθίσει, αλλά τους ταλαιπωρούν αδίκως.  Άλλωστε για αυτούς ή για κάποιους άλλους δικούς τους και όχι βέβαια για εμάς … “λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν” !

Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*