Ληστές στα σπίτια.

15 Οκτ 2020 από

Ληστές στα σπίτια.

Έστειλα σήμερα την παρακάτω ερώτηση στην Βουλή (και στους αρμόδιους Υπουργούς μας) γιατί αναρωτιέμαι, τι θα έπρεπε να κάνει ένας νομοταγής πολίτης σε περίπτωση που εισβάλουν στο σπίτι του ένοπλοι ληστές.  Είναι κάτι που συμβαίνει στις μέρες μας και με είχε εκπλήξει η θέση των αρμοδίων, ότι δηλαδή με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αμυνθεί με κάποιο όπλο, όποιος απειλείται από ένοπλους εισβολείς μέσα στο σπίτι του.

—————————————

Προς τους σεβαστούς εκπροσώπους μας κκ Υπουργούς και Βουλευτές της Ελλάδος.

                                                                           Αθήνα 15.10.2020

Αξιότιμοι Κύριοι εκπρόσωποί μας.

Για πολλοστή φορά θα σας ρωτήσω, Εσάς τους σεβαστούς εκπροσώπους μας και τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης μας για κάτι, που με απασχολεί συχνά όταν ακούω ειδήσεις, παρακαλώντας τους για μια απάντηση.

Ρωτάω επίμονα επειδή πιστεύω ότι δεν αρκεί να μας λένε μόνο και διαρκώς το … “τι δεν πρέπει να κάνουμε” ως πολίτες, αλλά ενίοτε και το “τι θα έπρεπε” να κάνει ο νομοταγής πολίτης σε περιπτώσεις αιφνίδιας βίας. 

Ένα παράδειγμα:  Σπάζουν την πόρτα του διαμερίσματός μου και εισβάλλουν δύο αλλοδαποί με μαχαίρια για να δέσουν εμένα και τη γυναίκα μου, να μας φιμώσουν και να μας βασανίσουν ώσπου να μάθουν πού έχουμε τα χρήματά μας.  Όμως χρήματα δεν υπάρχουν και έτσι ο βασανισμός θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι και τον θάνατο.

Σε μια τέτοια περίπτωση Κύριοι Βουλευτές, Εισαγγελείς και Δικαστές, πώς θα έπρεπε να αντιδράσω εγώ, εάν θα είχα πχ. κάποιο περίστροφο ή καραμπίνα κοντά μου;  Θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να τους πυροβολήσω;  Μήπως αν το κάνω, κινδυνεύω με πολυετή φυλάκιση, από όσα τουλάχιστον διαβάζουμε, και ας μην έχω παρανομήσει ποτέ στη ζωή μου ;

Ρωτάω επίμονα Κύριοι, τόσο για εμένα όσο και για άλλους συμπολίτες μας.  Πέστε μου παρακαλώ το πώς θα έπρεπε να ενεργήσω, αλλά όχι και πάλι το τι δεν επιτρέπεται να κάνω. 

Επισημαίνω επίσης ότι πολλοί από Εσάς ίσως και να έχετε φρουρούς μέρα και νύχτα να φυλάνε το σπίτι σας και να προστατεύουν την οικογένειά σας, ενώ εμείς δεν έχουμε κανέναν και μόνο η νομοθεσία φροντίζει με γενικότητες για την προστασία μας.

Ένας φίλος δικηγόρος, μου είπε βέβαια ότι πρώτα θα πρέπει να με πυροβολήσει ο κλέφτης και μετά “ίσως” να δικαιούμαι να τον πυροβολήσω και εγώ !  Δεν το σχολιάζω !

Πρόσφατο άλλωστε παράδειγμα ο άνθρωπος από την Πελοπόννησο, στο σπίτι του οποίου εισέβαλαν τρεις ένοπλοι Ρομά για να τον ληστέψουν.  Πανικόβλητος αυτός πυροβόλησε τον ένα  και σήμερα είναι έγκλειστος στην φυλακή.

Επισημαίνω επίσης ότι στην Αμερική επιτρέπεται να πυροβολήσεις όποιον εισβάλει στο σπίτι σου, στη δε Γερμανία επιτρέπεται να πυροβολήσουν όποιον ενεργεί επιθετικά κρατώντας ένα όπλο (είχα βιώσει ως θεατής μια τέτοια περίπτωση, γι’ αυτό το γνωρίζω).

Θα σας ήμουν λοιπόν ευγνώμων αν, παρά τον φόρτο της εργασίας σας, απαντήσετε έστω με λίγες λέξεις στο παραπάνω ερώτημά μας.

Ευπειθέστατος,   

Λίνος Κουντουράς  –  Συνταξιούχος Μηχ/γος – Δημοσιογράφος

[Θα δημοσιευτεί μετά την αναμενόμενη απάντησή σας, αλλά και με αυτήν, αν υπάρξει και αν μου το επιτρέψετε, επειδή το θέμα απασχολεί πολλούς ομήλικούς μου.]                       

                                            (Εστάλη στην Βουλή την 15.10.2020)

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*