Μεταναστευτικό.

11 Οκτ 2019 από

Το μεταναστευτικό.

Προβληματίζεται η Κυβέρνησή μας για το τι πρέπει να κάνει με το μεταναστευτικό.  Προς το παρόν έχει ασχοληθεί όμως αρκετά με το αν πρέπει οι αφικνούμενοι πανταχόθεν άνθρωποι, να λέγονται πρόσφυγες ή μετανάστες και ποτέ λαθρομετανάστες (αλλά εκεί διχάζονται οι γνώμες και η συζήτηση τραβάει μήνες) ή άλλα τέτοια, οπότε δεν μένει χρόνος για σκέψεις λύσης του προβλήματος.

Έξι (6) μήνες λένε χρειάζονται οι υπηρεσίες μας για την απόφαση απέλασης όσων εισέρχονται παράτυπα ή παράνομα ή λαθραία ή ανεπίτρεπτα ή όπως αλλιώς θέλετε (τα έχουμε χάσει πλέον).  Άσε που μετά δεν ξέρουν πού να τους πάνε και τελικά καταλήγουν για μήνες ή και χρόνια στη Μόρια.

Εμένα βέβαια οι σωστές διαδικασίες μου φαίνονται πιο απλές.  Μπορεί βέβαια να είμαι ονειροπόλος και να μην κατανοώ τις διεθνείς συγκυρίες, που σήμερα οδηγούν σε όσα διαβάζουμε.  Ότι δηλαδή έρχονται τα φουσκωτά, εμείς τα κυνηγάμε με το Λιμενικό, αυτοί τα βουλιάζουν, καταστρέφονται βάρκες και εξωλέμβιες, οι επιβαίνοντες πέφτουν στη θάλασσα και κινδυνεύουν να πνιγούν, τους περιμαζεύουμε όπως έχουμε καθήκον, άνθρωποι είναι και αυτοί, τους φυλακίζουμε σε κάκιστες συνθήκες για μήνες, κάποιους για χρόνια (εκεί η ανθρωπιά περισσεύει) και τελικά θέλουμε να τους διαμοιράσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Αυτό βέβαια κανένας Έλληνας ή και Ευρωπαίος δεν θέλει, αλλά το θέλουν αυτοί στους οποίους υπακούουν τυφλά τα τσιράκια τους που μας κουμαντάρουν.  Στην δε TV ακούμε πολιτικούς μας, όπως πχ τον κ. Κουμουντσάκο – και όχι μόνο – να αναλώνονται σε ατέλειωτες κουβέντες χωρίς ούτε μια πρακτική λύση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχουμε μια απαράδεκτη κατάσταση στη Μόρια και αλλού, με τους ξένους να μας κατηγορούν για τις εκεί απάνθρωπες συνθήκες, με ανθρώπους σε σκηνές, σε κοντέϊνερ, ακόμα και στο έδαφος χωρίς σκηνή κάτω από τα δέντρα.  Ο κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται :  Τι θα γίνει σε λίγο που θα μας έρθουν οι καταρρακτώδεις βροχές και τα χιόνια του χειμώνα, πού φτάνει ;  Οι ιθύνοντες δεν ασχολούνται ακόμα.  Αποδείχτηκαν άλλωστε εντελώς ανίκανοι στη Μόρια και αλλού.  Πρέπει πρώτα να συμβεί το κάθε κακό και τότε αρχίζουν να τρέχουν, χωρίς φυσικά ουσιαστικό αποτέλεσμα.   Θα δείτε ότι έτσι θα γίνει και πάλι, ενώ στη Μόρια υπάρχει ήδη μια νεκρή γυναίκα και οι έγκλειστοι εκεί επαναστατούν πλέον, ζητώντας να φύγουν για αλλού, αφού κανείς τους δεν έφυγε από την πατρίδα του για να καταλήξει στην Ελλάδα, αντί για τη κεντρική Ευρώπη που θα ήθελαν.  Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι δικοί μας, “μόλις τώρα”  δηλαδή χρόνια μετά (!!!) άρχισαν να σκέπτονται για την ασφάλιση των συνόρων μας.

Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο απλά, το τι θα έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και χρόνια, αλλά δεν το κάνουν ούτε τώρα:

  • Πρώτα από όλα να ρωτήσουν τους μετανάστες τι ακριβώς ήθελαν φεύγοντας από τη χώρα τους. Είναι βέβαιο ότι θα πουν πως θεωρούν την Ελλάδα ενδιάμεσο σταθμό, αφού στόχος τους είναι να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη ή την Γερμανία.
  • Ας ρωτήσουμε μετά επισήμως τους Ευρωπαίους, αν θέλουν τους μετανάστες στη χώρα τους. Αν απαντήσουν ότι όχι δεν τους θέλουν, να τους εξηγήσουμε απόλυτα και ξεκάθαρα πως “ούτε και εμείς” !
  • Ας εξηγήσουμε στη συνέχεια στους Γερμανούς με απόλυτη σαφήνεια, ότι δεν θα κρατάμε εμείς εδώ όλους αυτούς που θέλουν να πάνε στη Γερμανία και που βλέπουν την Ελλάδα ως τον ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού τους.  Και ας μην κάνουν ότι δεν το ξέρουν, ώστε να τους φορτώσουν εμάς για να μην στεναχωρήσουν τους Τούρκους διαχρονικούς φίλους τους.
  • Μετά να ρωτήσουν τους ξένους, Ευρωπαίους και Αμερικανούς τι ακριβώς θέλουν να γίνει άμεσα, αλλά και διαχρονικά στο μεταναστευτικό. Αιτία της όλης συμφοράς είναι οι δικές τους πολιτικές των εκεί πολέμων, που γίνονται για να πουλάνε τα όπλα τους και να στηρίζουν την κερδοφορία των δικών εταιρειών τους εταιρειών εξοπλισμών.
  • Να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι εμείς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να κρατήσουμε εδώ τους όποιους μετανάστες. Αν θέλουν να τους προσφέρουν άσυλο και να τους μετακινήσουν σε δομές φιλοξενίας, ας τους πάρουν άμεσα, σε μια και μόνο ημέρα και ας τους πάνε όπου νομίζουν.  Αν δεν τους πάρουν θα τους φορτώσουμε σε πλοία και αεροπλάνα και θα τους στείλουμε εμείς σε αυτούς.
  • Μετά θα έπρεπε να μας επιτρέψει η Τουρκία, ως μόνη συμβολή της στο θέμα, να ρίξουμε φεϊγ βολάν στα παράλιά τους, που να λένε στα τούρκικα, αραβικά κλπ ότι: ‘Μην πιστεύετε τους διακινητές που υπόσχονται να σας πάνε στην Γερμανία μέσω Ελλάδας.  Σας κοροϊδεύουν για να σας φάνε λεφτά, αφού ξέρουν ότι θα σας γυρίσουμε πίσω.   Μην ξοδέψετε τα χρήματά σας άδικα.  Οι διακινητές θα σας φέρουν μόνο μέχρι την Ελλάδα και οι Έλληνες θα σας γυρίσουν πίσω.  Μην τους δίνετε τα χρήματά σας.  Θα σας τα φάνε !
  • Και ας τελειώσουμε με τις ΜΚΟ. Δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό, όσο δεν μπορούν να πουν στον κ. Κουμουντσάκο και στην Κυβέρνηση, ότι απαιτούν άμεσες λύσεις, αφού οι 14.000 μετανάστες θα βρεθούν σε απίστευτες συνθήκες μόλις πέσουν τα πρώτα χιόνια.  Τότε όλη η Ευρώπη θα πέσει επάνω μας να μας τελειώσει, κατηγορώντας μας – και με το δίκιο της – για τη συμφορά, που οι εφημερίδες τους και η TV τους θα επισημαίνουν  ότι δημιουργούμε εμείς στους δυστυχείς αυτούς συνανθρώπους μας.
  • Αν πάλι οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να προσφέρουν άσυλο σε μετανάστες, τότε να εξηγήσουμε ότι πρώτα θα συνυπογράψουν όλοι – απολύτως όλοι – και η Ουγγαρία κλπ. πως θα παραλάβουν όλοι τους όσους μετανάστες τους αναλογούν ανά αριθμό πολιτών τους και στο τέλος εμείς. Και να αφήσουν τα πονηρά !

Αν βέβαια παραδεχθείτε εσείς οι  “αρμόδιοί”  μας ότι δεν είστε ικανοί να φέρετε εις πέρας όσα θα έπρεπε από τη θέση για την οποία πληρώνεστε, βγείτε και πείτε, “είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τις καταστάσεις υπέρ της Πατρίδας μας, ας έρθουν να κάνουν κουμάντο άλλοι ικανότεροι”.  Τότε θα σας αξίζει ένα μπράβο, αν όχι θα θεωρηθείτε υπόλογοι για τα χάλια της Ελλάδας μας.    

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*