Μεταφορικές ικανότητες

3 Απρ 2012 από

Θέμα: Μεταφορικές ικανότητες εντός και εκτός πόλης με συνδυασμό αστικών ηλεκτρικών μεταφορικών μέσων κατά βούληση.

Οι ανάγκες μιας αστικής ή ημιαστικής οικογένειας σε μετακίνηση ανάγεται στις εκάστοτε υποδομές της πόλης και πέριξ αυτής –προάστια, οικισμοί κ.ο.κ.

Εν ολίγοις και με ρεαλιστικούς τρόπους η μετακίνηση εντός πόλης εκτός από το αμφιλεγόμενο (για μερικούς) κλασικό βάδισμα, συμβαδίζει με τα όποια Μαζικά Μέσα Μεταφοράς όπως ηλεκτρικά και υβριδικά mini bus, τραμ, τρόλεϊ και Metro…

Σε ατομικό επίπεδο ρεαλιστικός τρόπος μετακίνησης είναι αυτός του ποδηλάτου αλλά για ειδικούς λόγους ενδείκνυται το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ όπου μπορεί να μεταφέρει σε ανωφέρειες έναν ποδηλάτη με ευκολία.

Συμπληρωματικά του ηλεκτρικού ποδηλάτου προτείνεται το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ SCOOTER με δύο αλλά και τρεις τροχούς όπου το τελευταίο κατάλληλα τροποποιημένο ή σχεδιασμένο μπορεί να μεταφέρει και έναν ικανοποιητικό όγκο αποσκευών κ.ο.κ.

Στη συνέχεια μπορεί να λειτουργήσουν και τα υπερελαφριά ηλεκτρικά οχήματα γειτονιάς δύο έως τριών ατόμων με χώρο αποσκευών και ενοικιαζόμενα έναντι μικρού αντιτίμου από τους δήμους προς τους δημότες κ.ο.κ.

Τέλος το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΙΝΙ ΟΧΗΜΑ ΠΟΛΗΣ με δυνατότητα μετατροπής του σε VAN, CARGO, CARRIER για τις εμπορικές επιχειρήσεις, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, ελεύθερους επαγγελματίες κτλ. Η παραπάνω αναφορά περικλείει ΜΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ αποτελώντας μια «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» και εξυπηρετώντας κατά βούληση τον κάτοικο της πόλης ώστε να έχει μία ευρεία επιλογή μετακίνησής του ΕΝΤΟΣ και ΠΕΡΙΞ της πόλης.

Η σειρά καλύπτει μία ηλικιακή κατηγορία από 12 έως 70 ετών! που μέχρι σήμερα κανένα μεταφορικό μέσο από μόνο του δεν μπορεί να ικανοποιήσει 100%.

Παρακάτω αναλύεται όλη η γκάμα των αστικών ηλεκτρικών οχημάτων:

ECOLOGICAL PRODUCTS – SERIES

Electric Bike – Two type models

SUPER SCOOTER Personal Carry – Two type models

Bicycle electric CAR X3+X4 – Two type models

ULTRA LIGHT VEHICLE mini CAR – Two type models

Micro VAN – electric mini VAN CARGO – Three type models

Σειρά Α: καλύπτει συμβατικά και ηλεκτρικά ποδήλατα χωρίς μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών κ.ο.κ.

Σειρά Β: αποτελείται από ηλεκτρικά δίτροχα και τρίτροχα scooters και λύνει ριζοσπαστικά την ατομική μετακίνηση ανθρώπων σε μεγάλη αλλά και μικρή ηλικία, με ιδιαίτερη ευκινησία και ασφάλεια.

Σειρά C: συμπληρώνει τη σειρά Β με εφαρμογή στην μεταφορά αντικειμένων, αποσκευών κ.ο.κ., σε κοντινές σχετικά αποστάσεις και σε ατομικό επίπεδο.

Σειρά D: ολοκληρώνει τη σειρά C εξυπηρετώντας τις εμπορικές μικρές επιχειρήσεις αλλά συνάμα και τους όποιους δημόσιους οργανισμούς και φορείς. Ιδιαίτερα χρήσιμα τα electric mini van για τα στενά δρομάκια και πεζοδρόμους των πόλεων…

Σειρά Ε: καλύπτει μια τετραμελή οικογένεια ώστε να μετακινηθεί εκτός πόλης σε περιαστικές διαδρομές με μικρή σχετικά δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αν οι παραπάνω συνδυασμοί προστεθούν σε ένα δίκτυο με μαζικές μεταφορικές υποδομές, για τους κατοίκους της πόλης, τότε ολοκληρώνεται 100% η οποιαδήποτε απαίτηση των κατοίκων για μετακίνησή τους.

ΗΛΙΑΣ Χ. ΣΕΛΕΚΟΣ

Βιομηχανικός Σχεδιαστής

Ιδρυτικό Μέλος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*