Μετεκλογικά

27 Μάι 2019 από

Μετεκλογικά συμπεράσματα.

Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και εκεί οφείλεται κατά την πτωχή μου γνώμη η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

  1. Ο κ. Πρωθυπουργός μας έλεγε συχνά ψέματα, ισχυριζόμενος ότι λέει πάντα την αλήθεια.
  2. Τα έβρισκε με τους ιθύνοντες της ΕΕ και ρωτούσε αυτούς το τι να κάνουμε, αντί να τους πείσει για δικές μας αξιόλογες λύσεις.
  3. Για να μην τους δυσαρεστήσει, δεν ζήτησε έγκαιρα, επίμονα και στοιχειοθετημένα τις Κατοχικές Αποζημιώσεις και την επιστροφή του Κατοχικού Δανείου.  Ούτε καν του δανείου, που τουλάχιστον αυτό είναι μια αυτονόητη απαίτηση, με δεδομένο ότι ήταν υπογεγραμμένο ως δάνειο και ότι όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν εισπράξει αποζημιώσεις προ ετών.
  4. Ο κ. Τσίπρας ήθελε πάντα να τα έχει καλά με τους “μεγάλους” και δεν ήθελε να δυσαρεστήσει, έστω και ελάχιστα ούτε τους Γερμανούς, που δεν μας αντέχουν, ούτε την Μέρκελ, με την οποία θυμόμαστε πώς αγκαλιάζονταν και χαριτολογούσαν.
  5. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν τίποτα για την παραγωγική ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά περιορίζονταν επί 5 χρόνια να μας λένε ότι στο θέμα αυτό η ΝΔ δεν έκανε τίποτα όσο κυβερνούσε.
  6. Οδήγησαν πάμπολλες εταιρείες στα Βαλκάνια και αλλού και κάπου 500.000 από τους πιο δραστήριους νέους μας εκτός Ελλάδας.  Έτσι χάνονται σοβαρά έσοδα, αφού όλοι αυτοί πληρώνουν φόρους σε ξένους και όχι σε εμάς.
  7. Για να καλύψουν τα ελλείμματα από τα παραπάνω οικονομικά λάθη τους, ρήμαξαν τα Ταμεία των συνταξιούχων, πήραν τα χρήματά τους, δεν πλήρωναν τις κρατικές υποχρεώσεις και υπερχρέωσαν τους Έλληνες.
  8. Αποδέχτηκαν την χείριστη συμπεριφορά αρκετών δημοσίων υπαλλήλων, αντί να τους δώσουν κίνητρα για μια άριστη αντιμετώπιση των πολιτών, αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Η υπαλληλική εξέλιξή τους γίνεται ακόμα και σήμερα αυτόματα, χωρίς να εξαρτάται από θετικές τους ή και αρνητικές τους ενέργειες.  Γιατί λοιπόν να βελτιωθούν;
  9. Έκαναν χιλιάδες προσλήψεις με κομματικά κριτήρια, όπως και οι προηγούμενοι, ενώ ως αντιπολίτευση τους κατηγορούσαν για αυτά.
  10. Ελληνοποίησαν κατά χιλιάδες μετανάστες ή όπως αλλιώς λέγονται, για να έχουν σίγουρους ψηφοφόρους, χωρίς να νοιάζονται για το πού θα καταλήξει η Πατρίδα, με την αύξηση χορήγησης υπηκοότητας σε ξένους και την παράλληλη μείωση των γεννήσεων που μας χαρακτηρίζει.  Για δε τη μείωση των γεννήσεων τίποτα θετικό δεν έκαναν, αφού και με ένα ακόμα παιδί  πνιγόμαστε στα έξοδα.  Δεν θέλησαν ποτέ να κάνουν ότι γίνεται σε άλλα ευνομούμενα κράτη στο θέμα αυτό.

Δυστυχώς αυτά μας προέκυψαν με την “πρώτη φορά αριστερά”, ενώ άλλα μας υπόσχονταν όταν ζητούσαν την ψήφο μας.  Όμως το λάθος των Ελλήνων είναι ότι πάντα πάνε προς αυτούς που θεωρούν νικητές.  Θυμάμαι όταν κάποτε έγιναν όλοι οπαδοί του Ολυμπιακού επειδή κέρδιζε και τον εγκατέλειψαν αμέσως μόλις άρχισε να χάνει.  Αυτό οφείλεται στο ότι όσοι λειτουργούν έτσι δεν θεωρούν μάλλον σε τίποτα άξιο τον εαυτό τους και προσκολλούνται σε κάποιους νικητές για να θεωρήσουν έτσι και τον εαυτό τους ως νικητή.

Όσο για τον Νάρκισσο κ. Τσίπρα (βλέπε άρθρο μου στο neanika.com από 6.9.2018  για την ψυχολογία  ενός Νάρκισσου !!) δεν αποδέχτηκε την ήττα, όπως κανένας Νάρκισσος δεν θα αποδεχόταν ποτέ μια ήττα του, αλλά περίπου είπε ότι:

Μόλις ανασάναμε (ως Λαός) με ένα σχέδιο ανάκαμψης, μια αλήθεια μας προέκυψε: ή επιλέγουμε αυτόν (τον Τσίπρα) για έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς να μπορούν να μας τα πάρουν πίσω (τα χρήματα) ή τη ΝΔ για επιστροφή στο σκοτάδι του ΔΝΤ και τη λιτότητα.  Ψυχή μου, είπε,  είναι η αφοσίωση στον Λαό, γι’ αυτό η τελική (!) ετυμηγορία ανήκει στον Λαό.  Με άμεσες δε εκλογές θα δώσουμε τη μάχη ζητώντας ή καθαρή εντολή (!) για βελτίωση ή το ΔΝΤ. Το μέλλον ανήκει στους πολλούς και θα αποταθούμε σε αυτούς, είπε.

Θεωρούσαν άλλωστε βέβαιο ότι “δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης”.  Παρά ταύτα ούτε μια λέξη έστω για την ήττα, ούτε κάποια συγχαρητήρια είπε ο ηττημένος στον νικητή, όπως συνηθίζονταν παλαιότερα.  Απλά δείχνουν να πιστεύουν ότι στην επόμενη αναμέτρηση θα είναι οι νικητές.  Τόσο Νάρκισσοι όλοι τους.

Δεν καταλαβαίνει κανείς τους ότι ο κόσμος βαρέθηκε τα ψέματα.  Δεν κατάλαβαν ότι οι Γάλλοι, αυτοί που πρώτοι στην Ευρώπη έκαναν τη Γαλλική επανάσταση, δεν έγιναν φασίστες όταν ψήφισαν ως πρώτο κόμμα την Λεπέν.  Απλά αυτοί και εκατομμύρια άλλοι βαρέθηκαν τους ψεύτες, τους κολλημένους σε υπερατλαντικές εξαρτήσεις πολιτικούς, που δήθεν εκπροσωπούν τους Λαούς, ενώ στην πραγματικότητα εκπροσωπούν ξένα συμφέροντα, και την ανασφάλεια.  Ούτε οι δικοί μας κατάλαβαν ότι και οι πτωχευμένοι συνταξιούχοι έχουν μυαλό και περηφάνια, ώστε να μην καταντήσουν να ψηφίσουν όποιον τους χάρισε για δήθεν 13η  σύνταξη κάτι λίγα ευρώ, και μάλιστα  λίγες μέρες πριν τις εκλογές.  Τα ψέματα πάντως έχουν κοντά ποδάρια και ο κόσμος αντιστάθηκε, πιστεύοντας ότι ίσως να είναι και βαλτός για να μας πνίξει ο βάλτος του χρέους, που λίγες μέρες πριν την κάλπη αυξήθηκε ανεπίτρεπτα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*