Μνημονιακά παρατράγουδα.

31 Ιαν 2014 από

DSC02505AΜνημονιακά παρατράγουδα.

Μέρα νύχτα – κυρίως τη νύχτα – συνεδριάζει η Βουλή, αν και συνήθως με ελάχιστους συμμετέχοντες για να μας σώσουν και να λύσουν τα προβλήματά μας (ή μήπως τα προβλήματά τους;) Χάρισαν την Αγροτική «μας» στην Πειραιώς (με τι λεφτά άραγε;) και σήμερα λειτουργεί (ποιος ξέρει για πόσο λίγο ακόμα) με ελάχιστους υπαλλήλους και αναμονές συχνά μιας ώρας, ενώ η ίδια η Πειραιώς ανοίγει τώρα το ένα υποκατάστημα δίπλα στο άλλο. Ανεξήγητα φαινόμενα για τον απλό πολίτη.  Και μετά από την τεράστια χρηματοδότηση των τραπεζών βγαίνουν Βουλευτές μας και προειδοποιούν για κούρεμα των καταθέσεων ακόμα και κάτω των 100.000 €.

Όσο για το χρέος της Ελλάδας προς τους δανειστές, δεν ακούμε να δίδονται λεπτομερή στοιχεία. Οι Κυβερνώντες αποφεύγουν κάθε σχετική συζήτηση και μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ μιλούν για επονείδιστο ή επαχθές ή απεχθές χρέος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να τα μασάει.

Από ‘δω και από ‘κει όμως κάτι διαρρέει και το μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ.  Όπως πχ ότι τα τοκοχρεολύσια ήδη κυμαίνονται στο 4πλό των δανείων που γενικότερα έχουμε πάρει.

Το ότι η νομοθεσία απαγορεύει τοκοχρεολύσια με μεγαλύτερη επιβάρυνση από το διπλό του κεφαλαίου, δεν απασχολεί κανέναν από τους ιθύνοντες, οι οποίοι πάντως δεν αμελούν να στέλνουν στα δικαστήρια μικροτοκογλύφους ή μανάβηδες των Λαϊκών Αγορών για κερδοσκοπία. Και ασφαλώς καλά κάνουν, τους μεγάλους όμως τοκογλύφους γιατί δεν τους αγγίζουν, παρότι αυτοί κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά;

Ούτε τους απασχολεί καθόλου ότι οι Τράπεζες δίνουν 0,5 % για τόκο, αλλά ζητούν μέχρι και 22 % για τόκους υπερημερίας, βάζουν ποινή οικονομική σε όποιον «τολμήσει» να αποπληρώσει νωρίτερα το δάνειό του ή πλειστηριάζουν σπίτια για 6.000 €.

Εξ’ ίσου δεν τους απασχολεί ότι το κράτος, ενώ χρεώνει τόκους υπερημερίας από την πρώτη κι’ όλας μέρα, σε όσους πολίτες του χρωστούν, το ίδιο δεν δέχεται τόκο για όσα χρωστάει στους πολίτες του επί μήνες, ακόμα και χρόνια.

198 δις λένε ότι είναι τα πανωτόκια που σήμερα καλούμαστε να αποπληρώσουμε και αφού δεν είναι δυνατό να βρούμε τόσα χρήματα από τη φορολογία μισθωτών και  συνταξιούχων,  μας καλούν να ξεπουλήσουμε τα πάντα. γη και ύδωρ, πετρέλαια και φυσικό αέριο, σε λίγο και τον αέρα της αναπνοής μας.

Παράλληλα μειώνουν τις συντάξεις, παρότι η χορήγησή τους αποτελούσε μια υπογεγραμμένη σύμβαση με το κράτος, όπου ο πολίτης υποχρεώνονταν να πληρώνει μηνιαίως ένα υπέρογκο συνήθως ποσό, για την εξασφάλιση μιας σύνταξης συγκεκριμένου ύψους και εφ’ όρου ζωής.  Τη σύμβαση αυτή αψήφησε το Κράτος μας, ενώ ουδέποτε αψήφησε τις όποιες συμφωνίες με τους πιστωτές μας.

Το ίδιο και με τα κρατικά ομόλογα.  Κούρεψαν αυτά των Ελλήνων αποταμιευτών, παρά τις κρατικές εγγυήσεις, αλλά αποπληρώνουν στο ακέραιο τις τράπεζες και τους κερδοσκόπους του εξωτερικού.  Θα μπορούσαν να τους παραπέμψουν στις προειδοποιήσεις που συνοδεύουν «υποχρεωτικά» τις σχετικές διαφημίσεις στα Ελληνικά ΜΜΕ, ότι … «τα χρηματιστηριακά προϊόντα ενέχουν κινδύνους» και να μην πληρώσουν.

Με λογιστικά τεχνάσματα δημιουργήθηκε κατά τον σπουδαίο οικονομολόγο κ. Γεννηματά το Πρωτογενές Πλεόνασμα.  Αυτό που η Κυβέρνηση ανέβαζε στα 3 δις και ο κ. Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θεωρούσε τουλάχιστον 1,5 δις, από το οποίο μάλιστα το 70 % θα πήγαινε για την ελάφρυνση των αναξιοπαθούντων ασθενών κοινωνικών τάξεων.  Όταν μετά κατέβηκε στα 100 εκατομμύρια τι είχαν να πουν;  Τίποτα!

Όπως και να ‘χει, ενώ με άλλες εξαγγελίες περιμέναμε τα 8 δις, που προανήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ ότι θα δοθούν για να αποπληρωθούν τα χρέη του Ελληνικού Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ακούμε ξαφνικά ότι όχι μόνο δεν μετράει το  πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά η Τρό-κτ-ϊκα και Co μας ζητάει τώρα 17 δις.   Ή λοιπόν ψέματα μας λένε ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Οι δικοί μας πάλι αποδεικνύονται και σε πολλά άλλα ικανότατοι. Ήθελαν πχ να εισπράττουν 25 € ανά επίσκεψη Νοσοκομείου. Ψευδόμενοι είπαν ότι τα ήθελαν για να καλύπτουν με αυτά τους ανασφάλιστους. Μετά την γενική κατακραυγή το μέτρο αποσύρθηκε και αναζητούσαν με αγωνία ισοδύναμο μέτρο.  Γιατί όμως το ζητούσαν;  Για τους ανασφάλιστους;  Όχι βέβαια.  Είχαν απλά πει ψέματα και προφανώς τους τα  ζητούσε η Τρό-κτ-ϊκα.

Τα ισοδύναμα μέτρα που βρήκαν ήταν η φορολόγηση των τσιγάρων (εξαιρουμένων των … πούρων, επειδή προφανώς τα καπνίζουν οι δικοί τους).  Με την ιδιοφυή αυτή ρύθμιση θα αυξηθεί το παρεμπόριο με τα λαθραία τσιγάρα, ενώ παράλληλα οι καπνιστές θα μειώσουν το πανάκριβο πλέον κάπνισμα και σε λίγο θα αναζητούνται  άλλα ισοδύναμα μέτρα. Τελικά το μόνο σίγουρο ισοδύναμο μέτρο είναι η μείωση των συντάξεων.  Ξεφτέρια οι οικονομολόγοι των Υπουργείων μας.  Καλά που υπάρχει και η Τρό-κτ-ϊκα για να τους λέει που και που τι να κάνουν.  Γι’ αυτό έχουν ανησυχήσει που καθυστερούν να έρθουν.  Τα ίδια άλλωστε έκαναν και με τα διόδια. Τα αύξησαν μια δύο φορές, ο κόσμος δεν κυκλοφορούσε πλέον τόσο πολύ ή απέφευγε τις Εθνικές μετά διοδίων, οι εισπράξεις έπεσαν πολύ και τώρα τα ξανααύξησαν σημαντικά πιστεύοντας ότι έτσι θα επανακτήσουν τα χαμένα έσοδα. Δεν τους περνάει βλέπετε η ιδέα να τα φτηνήνουν, ώστε να κυκλοφορούν περισσότερα οχήματα και να αυξηθούν τα έσοδά τους.  Επί τη καταναλώσει το κέρδος έλεγαν οι παλιοί, αλλά αυτοί δεν ήταν του Χάρβαρντ.

thessssalonikiesyΤα έχουν άλλωστε κάνει θάλασσα και στα Νοσοκομεία. Αφού έκλεισαν σχεδόν τα μισά, τώρα διαπιστώνουν ότι τα εναπομείναντα, που ήταν ήδη από παλιότερα υπερφορτωμένα, με τα ράντζα παντού στους διαδρόμους, δεν επαρκούν πλέον. Ο κόσμος συνωστίζεται απίστευτα και δεν ξέρει τι να κάνει.
Παρά ταύτα λένε τώρα ότι θα μας σώσουν, επειδή σύντομα θα μπούμε στις Αγορές.  Αυτό θα επιτευχθεί μόνο όσο δεν συνυπολογίζουν τα χρέη του Κράτους προς τους Έλληνες (σχεδόν 7 δις) ώστε να βγάζουμε πρωτογενές πλεόνασμα (αμφισβητούμενο ακόμα και έτσι από την Τρό-κτ-ϊκα).  Έτσι θα έχουμε στο εξής το πλεονέκτημα να δανειζόμαστε απευθείας από τους κερδοσκόπους, με επιτόκιο κατά περίπτωση από 4 έως 8 %, αντί του 1 έως 1,4 % της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.  Άραγε αυτό να είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της εισόδου στις Αγορές, που κάνει τον Πρωθυπουργό μας να περηφανεύεται;

Επισημαίνουμε ότι το συνολικό χρέος του Κράτους μας είναι περί τα 700 δις.  Σε πόσα δις άραγε νομίζουν οι πεφωτισμένοι μας ότι πρέπει να το αυξήσουμε, πριν να αρχίσουμε να το αποπληρώνουμε;  Ήδη ο κάθε Έλληνας, γέροι, ανήλικα, μπέμπηδες ή ακόμα και ελληνοποιημένοι μετανάστες, χρωστάμε στους διεθνείς κερδοσκόπους γύρω στα 64.000 € έκαστος.  Αρκετοί από όλους αυτούς, ως μη εργαζόμενοι Έλληνες δεν έχουν βέβαια χρήματα, επομένως το χρέος κατανέμεται στους εργαζόμενους ή συνταξιούχους και είναι μόνο 233.000 € ανά άτομο.  Απορώ τόσο λίγο που είναι, γιατί δεν το αποπληρώνουμε να τελειώνουμε.  

Περιέργως δε, ενώ η Κυβέρνηση με ταχύτατες διαδικασίες έστειλε στη Δικαιοσύνη τη Χρυσή Αυγή (και πολύ σωστά όσο εμπλέκεται σε εγκληματικές δράσεις) σε άλλα θέματα, όπως η Λίστα Λαγκάρντ, καθυστερήσεις 4ων ετών πριν τελικά σταλεί η δικογραφία στα δικαστήρια, θεωρούνται φυσιολογικές Με όλα αυτά η δημοκρατία μας ασθενεί σοβαρά.  Το κατάλαβαν ακόμα και οι ξένοι  ακροδεξιοί, όπως ο  Βρετανός πολιτικός που πρότεινε στον Πρωθυπουργό μας να μετονομάσει τη Νέα Δημοκρατία (NewDemocracy) σε NoDemocracy ή σε Νοσηρή Δημοκρατία, όπως πρότεινε κάποιος χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο.

Πώς λοιπόν να μην επισημαίνουν πολύ εύστοχα και άλλοι ακροατές, ότι στην Ελλάδα έχουμε Κυνοβουλευτική ή Κοινοβολευτική δημοκρατία, που  στηρίζεται από Βολευτάδες ή Βου-λεφτάδες.

No 601172Γιατί σήμερα πλέον το παλαιότερο «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, καθολικώς διαμαρτυρομένων» του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου, μετά την κατάργηση του θρησκεύματος στις ταυτότητες και των συνηθισμένων στην εποχή μας περικοπών, λέγεται πλέον απλά:  «Ελλάς διαμαρτυρομένων», που συμπτωματικά μας θυμίζει και την Μέρκελ.  Αυτή που ως προτεστάντισσα ξεκινάει πρωϊ – πρωϊ για το γραφείο και που αγαπάει το Γερμανικό ρητό : «Τη νύχτα γίνεται ο τεμπέλης προκομμένος».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*