Οι Ελληνικές εξε-λήξεις

24 Ιούν 2013 από

images_003Μετά τις Γερμανικές εκλογές, θα έχουμε και στην Ελλάδα σημαντικές εξε-λήξεις. Θα λήξουν οι υποσχέσεις και θα καταλήξει δια παντός η Πατρίδα μας.

Μετά τις μεθοδεύσεις της εποχής Σημίτη, μετά τις άκαρπες προσπάθειες του Κώστα Καραμανλή, η Ελλάδα χρειάζεται Ηγέτες, όμως μας προέκυψαν Ικέτες, υπάκουοι στα ξένα κέντρα παγκοσμιοποίησης και για πολλούς ίσως αδίστακτοι προδότες.

Δεν μπορώ να πω αν το τελευταίο ισχύει, όμως είναι γεγονός ότι αυτά που συμβαίνουν μας αφήνουν εμβρόντητους.

Η αντισυνταγματικότητα των «μέτρων» και η μακροπρόθεσμη προετοιμασία δεν χαρακτηρίζει δημοκρατικά πολιτεύματα, αλλά παλαιότερες δικτατορίες.

Αν και η «Εσχάτη Προδοσία» δεν νομίζω ότι παραγράφεται, έχουν προετοιμαστεί επαρκώς ώστε να μην κινδυνεύουν με πολυετείς φυλακίσεις όσοι παράνομα και αντισυνταγματικά ενεργούν.

Ψήφισαν την παραγραφή των αδικημάτων υπουργών, πολύ πριν αυτά γίνουν, γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση να παρανομήσουν.

Απαλλάσσουν προκαταβολικά από κάθε ευθύνη τους διοικητές των δημόσιων οργανισμών, ώστε να μην διστάσουν να παρανομήσουν, διασπαθίζοντας τα αποθεματικά των Ταμείων.

Με αναδρομικές φορολογήσεις, καταστρέφουν τις εταιρείες, αφού σε χρονιά με ζημιές τους ζητούν επιπλέον φορολόγηση παλαιών κερδών, που ενδεχομένως να μην έχουν αποταμιεύσει.

Από parapolitika

Διοικούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που αντικαθιστούν αντισυνταγματικά την νομοθεσία, που θυμίζουν τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Επταετίας των συνταγματαρχών.

Οι άπειρες αντισυνταγματικές διατάξεις, διαδέχονται η μία την άλλη.

Κατάργησαν εντός ωρών μια ΑΕ, όπως είναι η ΕΡΤ, ενώ με το ίδιο διάταγμα αναμένεται το σφράγισμα και άλλων ΔΕΚΟ.

Καθυστερούν παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η νομιμότητα απαιτούσε αυτή να έχει εκτελεστεί εντός ωρών και όχι το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αιτία ήταν δήθεν, οι οικονομικές ατασθαλίες. Αυτές όμως γίνονταν από τους εγκάθετους των πολιτικών και όχι από όσους (λίγους;  Δεν ξέρω) έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά.  Ας έδιωχναν λοιπόν αν τολμούσαν τους εγκάθετους και η εξυγίανση θα ήταν δεδομένη.  Μια άλλη αιτία, μας είπαν, ήταν η ζημιογόνος λειτουργία της ΕΡΤ. Ποιος όμως αποφάσιζε να χορηγούνται δωρεάν, στα φιλικά τους κανάλια, ακριβοπληρωμένα ποδοσφαιρικά γεγονότα και άλλα τέτοια. Παρ’ όλα αυτά η ΕΡΤ τελευταία ήταν κερδοφόρα, ενώ μας είχε εκπλήξει με πολύ αξιόλογες εκπομπές.  Μήπως λοιπόν και αυτό αποτέλεσε μία από τις αιτίες άμεσης διακοπής της λειτουργίας της;  Πώς νομίζουν οι κρατούντες ότι θα έπρεπε να αυξηθεί η κερδοφορία της;  Δείχνοντας τούρκικες σειρές ή αμερικάνικες αιματοβαμμένες ταινίες;  Έτσι θα λειτουργήσει επικερδώς η νέα κρατική TV που είναι ήδη στα σκαριά;

Από ert_3

Μας έφεραν το ΔΝΤ με απολύτως ψεύτικα δεδομένα, από όσα ακούμε αδιάψευστα στις τηλεοράσεις.

Αλλά και στην ΟΝΕ και το € μας ενέταξαν με ψεύτικα δεδομένα.  Με μεθοδεύσεις που απέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια στους συμβούλους τους, με καταστρεπτικές συνέπειες για μια χώρα που είχαν φροντίσει να έχει χαθεί κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Απίθανο να μην το ήξεραν αυτό οι επιφανείς Καθηγητάδες Οικονομικών που μας διοικούν.

Άλλωστε και η αποδοχή του να διοικούν εκπρόσωποι ξένων συμφερόντων την  δημοκρατία μας, είναι αρκετό για να προβλέψουμε μελλοντικές εξε-λήξεις.

Ας δούμε όμως και τις μεθοδεύσεις των ιθυνόντων, που συντείνουν στη σταδιακή αποδοχή όλων όσων πριν από λίγα χρόνια θα θεωρούσαμε ανυπόστατα.

Δέχτηκαν να καταστεί η Ελλάδα στρατόπεδο λαθρομεταναστών, ώστε να αποκλειστεί κάθε δυνατότητα διακίνησής τους προς την λοιπή (έξυπνη) Ευρώπη, ενώ μας επιβάλλουν να τους τρέφουμε, από το υστέρημα των μισθωτών και συνταξιούχων, να τους χορηγούμε υγειονομική περίθαλψη, αλλά και προτεραιότητα  στην εξεύρεση εργασίας.

Μειώνουν έτσι την Εθνική μας υπόσταση, ενώ με τη διαγραφή της θρησκείας από τις ταυτότητες και τη δημιουργία Τζαμιού (με έξοδα και πάλι του Λαού μας) αποδυναμώνουν την Ορθοδοξία, η οποία τα τελευταία 800 χρόνια ήταν ο συνδετικός  κρίκος Εθνικότητας των απανταχού Ελλήνων.

Στα οικονομικά, δέχτηκαν αρχικά τις ανεξέλεγκτες δανειοδοτήσεις των Τραπεζών, παρά τη σχετική νομοθεσία. Αυτή προέβλεπε ελέγχους από τον κεντρικό μας ελεγκτικό μηχανισμό, την Τράπεζα της Ελλάδος (που τώρα μαθαίνουμε ότι δεν ανήκει σε εμάς τους Έλληνες, αλλά σε ξένους !!). Χορηγούσαν μάλιστα και υψηλά μπόνους στους διευθυντές, ως ανταμοιβή.  Ανταμοιβή όχι για την αποτελεσματικότητά τους, όπως θα έκανε η κάθε ιδιωτική εταιρεία και παρά τον κίνδυνο χρεοκοπίας στον οποίο εξέθεταν την εκάστοτε τράπεζα.  Αυτό και έγινε. Οι τράπεζες έφτασαν στο επιθυμητό προφανώς επίπεδο χρεοκοπίας και το κράτος κλήθηκε από τους εταίρους μας να τις σώσει, χορηγώντας σε αυτές μεγάλο ποσοστό  του συνολικού δημοσιονομικού χρέους μας. Αν δεν τα λέω σωστά, πολύ θα επιθυμούσα να μας πει κάποιος από τους ειδήμονες πόσα χρήματα πήραμε ως δάνειο την τελευταία 30ετία, πόσα χρωστάμε σήμερα, πόσα έχουμε συνολικά αποπληρώσει και πόσα εξ’ όλων αυτών αποτελούν τόκους και ανατοκισμούς. Δεν έχει ακουστεί ποτέ μια τέτοια ανάλυση, η οποία είναι αυτονόητο να υπάρχει, όταν κάποιος καλείται να αποπληρώσει ένα χρέος του. Γιατί άραγε;

Υπήρξαν βέβαια και άλλες μεθοδεύσεις.

Η υποχρεωτική ενσωμάτωση υγειών Ταμείων (όπως το δικό μας των μηχανικών) σε άλλα υπερχρεωμένα. Στη συνέχεια υποχρέωσαν τα Ταμεία να αγοράσουν Ομόλογα.  Τοξικά κυρίως, ώστε να χαθούν οι αποταμιεύσεις υπέρ τρίτων κερδοσκόπων. Μετά διέδωσαν ότι η οικονομία μας βυθίζεται. Τα Ελληνικά ομόλογα έχασαν μέχρι και τα δύο τρίτα της αξίας τους. Οι ξένες τράπεζες τα αγόρασαν φτηνά και μας τα ξαναπούλησαν στην αρχική τους αξία, με τεράστια ζημιά των τραπεζών μας.

Από το porosnews.blogspot

Τότε «νομοθέτησαν» το κούρεμα των αποθεματικών των Ταμείων.

Έτσι «Το Ταμείο ήταν μείον» και η Τρόϊκα αποφάσισε για λόγου μας, ότι πρέπει να μειωθούν μισθοί και συντάξεις για να …. αναθερμανθεί η οικονομία μας.  Όμως κανένας από τους πολυπράγμονες οικονομολόγους Ικέτες μας δεν της είπε:  «Μα τι λέτε ρε μ…..» έτσι δεν αναθερμαίνεται καμία οικονομία, αλλά βουλιάζει, όπως και έγινε.

Έπρεπε χρόνια μετά το βούλιαγμα να διαπιστώσουν οι ίδιοι οι εταίροι μας (άλλα ξεφτέρια και αυτοί) το δήθεν λάθος σκεπτικό και να μας το ανακοινώσουν εκείνοι.

Βέβαια με όλα αυτά, μετά τους Τιτανικούς των Ικετών μας και τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία μας, εκατοντάδες δισεκατομμύρια καταθέσεις έφυγαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Προς μεγάλη χαρά των ξένων τραπεζών, οι οποίες δεν δίνουν παρά ελάχιστους τόκους καταθέσεων, χρησιμοποιούν τα χρήματά μας και κερδίζουν, ενώ οι δικές μας καταρρέουν από έλλειψη ρευστότητας.

Τώρα διάφοροι φωστήρες στα κανάλια, διαπιστώνουν δήθεν κάποια επιστροφή χρημάτων στις τράπεζές μας και πιστεύουν ακράδαντα, πως τα διαφυγόντα κεφάλια θα επαναπατρισθούν, παρά τους ψιθύρους, ότι στους επόμενους μήνες επίκειται κούρεμα καταθέσεων (έτσι ακούμε στην TV).

Και για να αποφευχθεί η όποια αποταμίευση στα σπίτια, κάτω από το στρώμα και ως λίρες Αγγλίας στο σεντούκι, αφήνουν τους εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι. Πώς αποδομείται η ασφάλεια του πολίτη; Καθυστερώντας όσο γίνεται να ανταποκριθεί η αστυνομία στις κλήσεις για βοήθεια, στέλνοντας αστυνομικούς να φυλάνε πολιτικούς και ξεπουλημένα ορυχεία στη Χαλκιδική ή και με Ζ-τάδες, που αντί να φυλάνε αφανώς με πολιτικά και ουδέτερες μοτοσικλέτες στις γειτονιές, ανεβοκατεβαίνουν ανά δύο ζεύγη, ένστολοι και με τα μπλε φώτα αναμμένα, ώστε να γίνονται αντιληπτοί από μακριά και να ειδοποιούνται οι ληστές.

Απόλυτα αληθινό αποδείχτηκε και το «λεφτά υπάρχουν» του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που δεν μας είπε για ποιους.  Διότι αν άκουσε κάποιος την τελευταία εκπομπή του κ. Τράγκα, θα διαπίστωσε εύκολα ότι επώνυμη οικογένεια αμερικανών κυβερνώντων και η DeutscheBankκέρδισαν πάνω από ένα δις (όσες δηλαδή οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ) αγοράζοντας στο 25 έως 40 % ομόλογα, τα οποία εμείς εξοφλούμε αμέσως μετά στο 100 % και μάλιστα εντόκως προς 2,5 έως 4,5 %. Την ίδια στιγμή η DeutscheBank δανειοδοτείται προς 0,3 ή και 0 %. Χάνουμε δηλαδή χρήματα, που εξασφάλισε για αυτούς το κράτος μας από τα Ταμεία Συντάξεων και Περίθαλψης των Ελλήνων.

antinews.gr

Αν διαβάσουμε βέβαια, ακόμα και Γερμανικές εφημερίδες και περιοδικά, θα μείνουμε έκπληκτοι. Ενώ ο Γερμανός πολίτης μαθαίνει λανθασμένα και επίτηδες, ότι πληρώνει από το υστέρημά του τις οικονομικές ατασθαλίες της Νότιας Ευρώπης, διαβάζουμε πως πέραν των παραπάνω η Γερμανία κέρδισε από την Ελληνική «Τραγωδία» πάνω από 50 δις.  Ένα τεράστιο ποσό, όταν από το σύνολο των εξαγωγών τους δεν κερδίζουν πάνω από 130 δις €.  Άλλωστε και η  μεγάλη Γερμανική εφημερίδα η SüddeutscheZeitung, σε πρόσφατο άρθρο της πιστοποιεί ότι και σε αυτούς και παντού οι «μεγάλοι δεν πληρώνουν φόρους».

Οι κλοπές βοηθούν και στην προώθηση του υποβιβασμού (βάσει προγράμματος;)  κάθε ίχνους Ελληνικής εθνικής συνείδησης, αφού οι κλοπές μεταλλικών αγαλμάτων παίρνουν και δίνουν. Έτσι και τα Εθνικά μας σύμβολα εξαφανίζονται, αλλά και πολύτιμα αυτά έργα διάσημων εικαστικών μας εκπροσώπων καταλήγουν στα χυτήρια. Εκεί καταλήγουν και τα καλώδια του ΟΣΕ και της ΔΕΗ, η αποδόμηση των οποίων προχωράει, ώστε σε λίγο και οι δύο ΔΕΚΟ να μπορούν να ξεπουληθούν, ως συνήθως, υπέρ ξένων συμφερόντων, για ένα κομμάτι ψωμί. Η αστυνομία βέβαια «αδυνατεί» να βρει σε ποια χυτήρια καταλήγουν όλα αυτά.  Είναι τόσα πολλά βλέπετε τα χιλιάδες χυτήρια της Ελλάδας (το εξής ένα – δυο δηλαδή) που καθιστούν τον εντοπισμό των κλεπταποδόχων αδύνατο.

Αλλά ο Πρωθυπουργός μας βλέπει ήδη φως στο τούνελ και ανάκαμψη. Περιέργως, αφού η Ανεργία έφτασε επίσημα τους 1.355.237 με συνολικά 3.595.921 εργαζόμενους πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 38 % των δυνητικά εργαζομένων δεν προσφέρει, αλλά ζητάει για να επιβιώσει, ενώ με τους ανεπίσημα ανέργους (αποφοιτήσαντες και άλλοι) το ποσοστό του  Ελληνικού πληθυσμού που είναι άνεργο σε παραγωγική ηλικία πλησιάζει το 50 %.

Εξε-λήξεις λοιπόν που θα μας π-λήξουν σύντομα.

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*