Ο Ελληνάρας.

30 Μαρ 2018 από

Ο Ελληνάρας.

Το γύρο του Διαδικτύου μέσω Facebook κάνει ένα κείμενο για τον «Σωστό Έλληνα». Μια γλαφυρή περιγραφήπου μου άρεσε πολύ και τη δημοσιεύω με μικρές διορθώσεις. Σημειώνω ότι έψαξα να βρω τον συντάκτη για να μου εγκρίνει την αναδημοσίευση, αλλά εστάθη αδύνατο.

«Ο Σωστός Έλληνας Ψηφίζει την ΝΔ  και το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 4 χρόνια και στο Σύνταγμα είναι με τους  αγανακτισμένους κατά της ΧΟΥΝΤΑΣ που κυβερνάει την χώρα.  Πάντα ψηφίζει εγωκεντρικά και ποτέ για το γενικό συμφέρον.  Είναι κεντρώος σοσιαλιστής  (ποτέ δεν ήταν των άκρων) αλλά εάν του πειράξεις την τσέπη μπορεί να ψηφίσει και την χρυσή αυγή.
Θέλει τους πολιτικούς τίμιους και καθαρούς με μόνη εξαίρεση τα ρουσφέτια να είναι  για αυτόν και τους δικούς του.   Δεν θέλει να αποκτήσει και αυτός μια  κατσίκα, αλλά θέλει να ψοφήσει αυτή που έχει ο γείτονας.
Ποτέ δεν του φτάνουν τα χρήματα για τα βασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα του περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας! Την Κυριακή πρωί κάνει τον σταυρό του στην εκκλησία το απόγευμα βρίζει τους πάντες και τα πάντα στο γήπεδο!
Κτίζει αυθαίρετα παντού (για να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, ένα όροφο για κάθε παιδί και ένα για ενοικίαση) και μετά   δημιουργεί συλλόγους για να τα νομιμοποιήσει.
Γλύφει, δωροδοκεί και δωροδοκείται, αλλά μετά βρίζει το διεφθαρμένο κράτος.
Μόλις τον διορίσουν στο δημόσιο, κάνει απεργίες γιατί τα χρήματα που παίρνει είναι λίγα. Όποιο πόστο και να έχει στο’ δημόσιο ποτέ δεν είναι ο αρμόδιος και  ποτέ δεν εξυπηρετεί αυθημερόν (περάστε αύριο).
Σαν δημόσιος υπάλληλος είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που ενώ σχολάει στις δύο και μισή, στη μία και μισή βρίσκεται στο σπίτι του.
Πάντα προσέχει που βάζει την υπογραφή του, σπάνια όμως την ψ..ή του.
Για οποιοδήποτε θέμα συνεδριάζει επταμελής επιτροπή με τέσσερα άτομα και  αναβάλει την απόφαση για την επόμενη συνεδρίαση. Έχει άποψη για όλα, είναι ειδικός σε όλα, και έχει για όλα μια παροιμία και μια μαντινάδα.
Η πιο αγαπημένη του ατάκα είναι το «ότι  φάμε, ότι πιούμε και ότι  αρπάξει ο κώλος μας.   Ζει από τις επιδοτήσεις. Είναι αυτοδημιούργητος και  τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον δημιουργό του. Παίρνει δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά κλπ.) και μετά διαμαρτύρεται για τα υψηλά επιτόκια.

Έχει αυτοκίνητο που κοστίζει πολλές χιλιάδες €, αλλά δεν έχει λεφτά για να  βάλει βενζίνη!  Κορνάρει πριν ανάψει το πράσινο φανάρι.  Όταν είναι πορτοκαλί  αναπτύσσει ταχύτητα και όταν μπορεί περνάει με κόκκινο.  Όποιος οδηγεί πιο αργά από αυτόν είναι ηλίθιος, ενώ όποιος οδηγεί πιο γρήγορα είναι τρελός.
Πάει στο περίπτερο για τσιγάρα με το αυτοκίνητο, αλλά τρέχει και πάνω στο διάδρομο του γυμναστηρίου της γειτονιάς, γιατί αυτόν που έχει στο σπίτι τον έχει κάνει κρεμάστρα. Όταν τον γράψουν για παράνομο  παρκάρισμα διαμαρτύρεται γιατί δεν γράψανε τους διπλανούς και μετά ψάχνει πως θα μπορέσει να σβήσει την κλήση. Βρίζει τους αστυνομικούς, όταν κάνουν και όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους.   Δεν θέλει να πάει φαντάρος αλλά μετά θα αποκτήσει εκεί τους καλύτερους φίλους του και πάντα θα μιλάει με νοσταλγία για τον στρατό.
Του παρέχεται δωρεάν υγεία και παιδεία αλλά πάντα δίνει φακελάκι στο γιατρό και πάντα πληρώνει για να κάνει το παιδί του ιδιαίτερα μαθήματα.(συνήθως με τους  καθηγητές του σχολείου). Πάει στο σχολείο και στο φροντιστήριο, όχι για να  ξεστραβωθεί και να μάθει πέντε πράγματα, αλλά για να περάσει στο πανεπιστήμιο.
 Ποστάρει από τον καναπέ του σπιτιού του στο twitter:  ΡΕΕ  ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ.

Δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει Φ.Π.Α., κρύβει έσοδα από την εφορεία και φωνάζει γιατί το κράτος τον κλέβει και δεν πιάνει τους φοροφυγάδες.  Ο δικός του γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, μάστορας, κρεοπώλης, κ.λ.π.  είναι πάντα ο καλύτερος.  Τα παιδιά του είναι τα πιο έξυπνα και τα πιο χαριτωμένα.

Είναι ο καλύτερος οδηγός, ενώ κάνει και το καλύτερο σεξ όχι  απαραίτητα με την γυναίκα του. Είναι πολύ καλός εραστής γιατί εξασκείται πολύ μόνος του. Απατά την γυναίκα του, αλλά πεθαίνει με την εντύπωση πώς αυτή του ήταν πάντα πιστή.   Δεν αναρωτιέται οι παντρεμένες με τις οποίες απατά τη γυναίκα του πού βρίσκονται, αφού αυτό δεν βγαίνει ούτε αριθμητικά (Συγνώμη αν σας έβαλα σε υποψίες).   Έχει την γυναίκα του πάνω από όλα.   Όλες τις άλλες από κάτω.

Πιστεύει ότι η μετριοφροσύνη είναι μια από τις επτά χιλιάδες αρετές του.   Αντί ονόματος χρησιμοποιεί το «ρε μαλάκα».

Θέλει να πάει στο παράδεισο αλλά χωρίς να πεθάνει.   Ακούει μόνο αυτά που καταλαβαίνει.  Χειροκροτεί τον πιλότο όταν προσγειωθεί!   Για όλα φταίνε οι άλλοι. Το κράτος, το σύστημα, η κυβέρνηση, τα  κόμματα, ο γείτονας.   Αυτός κάνει ότι μπορεί.

Σκέφτεται πως να αλλάξει τον κόσμο αλλά ποτέ τον εαυτό του.   Τα λάθη του τα ονομάζει εμπειρίες.  Πιστεύει ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και για το λόγω αυτό έχει ξεπληρώσει το χρέος του προς την ανθρωπότητα  και με το παραπάνω. Δεν έκανε ποτέ επεκτατικούς πολέμους, όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί ήταν πάντα φιλειρηνικός.  (Ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε εκπολιτιστικούς      πολέμους.)
Ονειρεύεται να επανακτήσει την Κωνσταντινούπολη (πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικιά μας θα ‘ναι …) αλλά δεν έχει σκεφτεί ποτέ πως ένας λαός δέκα  εκατομμυρίων θα ενσωματώσει μια πόλη τριάντα εκατομμυρίων κατοίκων.

Μπορεί οι Ευρωπαίοι να έχουν πολιτιστικά ενδιαφέροντα, αλλά αυτός προτιμάει παγωμένο φραπέ και πίνει τον espresso του σε δύο ώρες, όταν καταφέρει να ξεκλέψει λίγο χρόνο από την δουλειά του για ένα καφέ.  Εκεί διερωτάται τι δουλειά κάνουν όλοι αυτοί που μπορούν να κάθονται τέτοια ώρα στις καφετέριες.

Αν στο δρόμο φωνάξεις «Πρόεδρε» οι επτά στους δέκα θα γυρίσουν. Θέλει να γίνει ή δημόσιος υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας.  Μπορεί να είναι άνεργος, αλλά είναι αφεντικό του εαυτού του. Φωνάζει γιατί του παίρνουν τις θέσεις εργασίας οι ξένοι αλλά το  Έλληνας οικοδόμος και Ελληνίδα καθαρίστρια έχουν γίνει σύντομα ανέκδοτα.
Πιστεύει στο «πας μη Έλλην, βάρβαρος»,  όμως αυτός δεν είναι ρατσιστής, οι άλλοι φταίνε που είναι μαύροι.

Έχει διαβάσει τόσα πολλά για το κάπνισμα και το ποτό,  που τελικά αποφάσισε να  κόψει το διάβασμα. Πάντα όταν συζητά για δίαιτα κάθεται σε ένα τραπέζι  και τρώει.,,,   Στο εστιατόριο πάντα παραγγέλνει περισσότερα από αυτά που μπορεί να καταναλώσει.  (Αυτά που θα περισσέψουν θα τα πάρει για το σκυλάκι).
Τρώει του σκασμού, αλλά πίνει coca cola light.   Αλλάζει το κανάλι όταν δείχνει τα παιδιά στην Αφρική να πεθαίνουν από ασιτία, γιατί του κόβεται η όρεξη.
Είναι φιλόξενος αλλά μόνο για ορισμένους ξένους. Το χωριό του είναι το κέντρο του κόσμου. Πιστεύει ότι η χώρα του είναι η ομορφότερη του κόσμου και γι’ αυτό την διάλεξαν για σπίτι τους  οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου.
Ευτυχώς που υπάρχει και η τελευταία στιγμή, αλλιώς τίποτα δε θα γινόταν. Γενικά δεν ξέρει τι θέλει αλλά και δε θα ησυχάσει ποτέ αν δεν το αποκτήσει.
Η δυστυχία αυτού του τόπου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, ενώ οι έξυπνοι γεμάτοι αμφιβολίες».

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*