Ο νόμος του ισχυροτέρου.

4 Ιούλ 2019 από

Ο νόμος του ισχυροτέρου.

Ο νόμος του ισχυροτέρου ισχύει από καταβολής κόσμου.  Παλαιότερα πολύ πιο έντονα στην καθημερινότητα, όπου ο ισχυρός άρπαζε το φαγητό του πλαϊνού του και αν αυτός αντιστεκόταν του τσάκιζε το κεφάλι με ένα ρόπαλο.  Στο Μεσαίωνα η αδικία που υπήρχε παντού και τα φριχτά βασανιστήρια των ισχυρών με τις πολυτελέστατες ενδυμασίες και τις περούκες, ενάντια στους εξαθλιωμένους ανίσχυρους, ήταν καθημερινότητα. Σήμερα ο νόμος του ισχυροτέρου δεν ισχύει φανερά για τους πολλούς, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ηρεμία που αποτρέπει επαναστάσεις, αλλά στην ουσία ο νόμος του ισχυροτέρου εξακολουθεί να ισχύει.  Γίνονται πόλεμοι πχ. από τους Αμερικάνους, που απόλυτα ασφαλείς από επιδρομείς στην μακρινή περιοχή τους, επιτίθενται με θανατηφόρα όπλα μαζικής εξόντωσης σε εξαθλιωμένα κράτη, για να αρπάξουν πετρέλαια και ορυκτά, προς όφελος λίγων ισχυρών οικογενειών που έχουν εγκατασταθεί εκεί στις ΗΠΑ.  Σκοτώνουν και καίνε ζωντανούς ακόμα και άοπλους, πάμφτωχους ανθρώπους, που βυθισμένοι στην αμορφωσιά, πιστεύουν σε θρησκείες και θυσιάζονται για κάποιους θρησκευτικούς ηγέτες, οι οποίοι αποβλέπουν στα προνόμια της εξουσίας.

Ο ενεργειακός πόλεμος, που εξελίσσεται εδώ και μια δεκαετία στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αποτιμάται σε πολλά δις δολάρια. Γιατί αποβλέπει στην εξασφάλιση πετρελαίων και την πώληση όπλων.  Ειδικά τα όπλα αφήνουν το μέγιστο κέρδος, ιδιαίτερα όταν τα ζητούν όσοι σε στιγμές πολέμου δεν έχουν την πολυτέλεια των διαπραγματεύσεων. Στο τέλος κάποιος από τους εμπλεκόμενους θα βγει νικητής, αλλά με σημαντικές απώλειες εκατέρωθεν σε ταλαίπωρους φαντάρους, που υποχρεώθηκαν να πολεμήσουν για ξένα συμφέροντα, ενώ οι ισχυροί πανηγυρίζουν νίκες εκ του ασφαλούς. «Γι αυτό (όπως αναφέρεται στον Τειρεσία) έχουν εμπλακεί χοντρά στην ιστορία οι δύο υπερδυνάμεις, δηλαδή ΗΠΑ και Ρωσία, αλλά και το Ισραήλ και το Ιράν, γι αυτό και Βρετανία και Γαλλία μπήκαν πολύ εύκολα στη συμμαχία των προθύμων και γι αυτό η Τουρκία, που θέλει να λογίζεται μεγάλη δύναμη κι αυτή, έφτασε στο Αφρίν, δημιουργώντας τετελεσμένα».    [Πηγή: https://www.voria.gr/article/ti-tha-gini-se-egeo-ke-mesogio]

Ο νόμος του ισχυροτέρου, που οδηγεί στα αίσχη των ισχυρών εις βάρος των αδύναμων δεν έπαυσε επομένως να κυριαρχεί στις κοινωνίες και ιδιαίτερα μεταξύ των δυτικών και ανατολικών λαών, ακόμα χειρότερα δε μεταξύ των βιομηχανικών κρατών παραγωγής όπλων και των υπανάπτυκτων.   Και πάλι καίνε εξαθλιωμένους πάμφτωχους ανθρώπους όπως και στον Μεσαίωνα, απλά με άλλο τρόπο.  Δεν τους δένουν δηλαδή σε μια κολόνα πάνω από κλαδιά που ανάβουν, αλλά τους καίνε εκ του ασφαλούς, με φωτιές από μη επανδρωμένα αεροπλάνα, ενώ οι ίδιοι το απολαμβάνουν καθισμένοι μπροστά σε μια τηλεόραση.

Συγκινηθήκαμε και στηρίξαμε τους Εβραίους, που ένας αλητήριος Χίτλερ εξόντωνε, στηριγμένος σε έναν λαό που δεν είχε άλλη πρόσβαση σε ενημέρωση πέραν των εντύπων της προπαγάνδας του δικτάτορα.  Μετά όταν οι κατατρεγμένοι στο παρελθόν Εβραίοι έγιναν ισχυροί, βλέπουμε να κάνουν ίδιες απαράδεκτες ενέργειες και σκοτωμούς ενάντια σε αδύναμους γείτονές τους, αποβλέποντας σε εδάφη τους.

Και όπως πάντα το χρήμα βασιλεύει και καθορίζει την ισχύ των κρατών, ενώ προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό από τα όπλα, που γι’ αυτό πρέπει να αναλώνονται όσο πιο γρήγορα γίνεται.  Πώς ;   Μα με νέους πολέμους βέβαια, που προωθούνται από την προπαγάνδα και την υποκειμενικότητα του Τύπου και γενικά των ΜΜΕ, που βέβαια υποκλίνονται και αυτά στους εκάστοτε ισχυρούς.  

Αλλοίμονο λοιπόν στους μη ενταγμένους και στους ανίσχυρους … και να ‘μαστε καλά για να απολαμβάνουμε την ισονομία που δεν υπάρχει.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*