Περικοπές συντάξεων.

18 Σεπ 2020 από

Περικοπές συντάξεων.

Φίλοι συμπάσχοντες συνταξιούχοι.  Θα σας πω τη γνώμη μου για όσα βιώνουμε και μακάρι να κάνω λάθος:  Μας κοροϊδεύουν νομίζω με τις συντάξεις μας για άλλη μια φορά.  Γι’ αυτό ας μην ξαναψηφίσουμε  “ποτέ”  τον κ. Μητσοτάκη και το Κόμμα του, ούτε φυσικά τον έτερον συμπλέοντα, τον κ. Τσίπρα.  Είναι το σημαντικότερο όσων μπορούμε να κάνουμε, αφού μόνο το  “ποτέ”  φοβούνται, που έχει και μελλοντικές επιπτώσεις για αυτούς.  Όπως θα είδατε και ακούσατε στα ΜΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης,  άλλα μας είπε αρχικά και σε άλλα κατέληξε, ακολουθώντας ως πειθήνιο όργανο όσα του επιβάλει η κα Μέρκελ, η οποία τα συμφέροντα της Χώρας της προωθεί.  Θα έπρεπε βέβαια και ο δικός μας πρωθυπουργός να προωθεί τα συμφέροντα της Χώρας του και του Λαού που τον επέλεξε ως εκπρόσωπό του.  Αυτός όμως μοιάζει να υπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα της Γερμανίας και λιγότερο τα δικά μας.  Γιατί πιστεύω να θυμάστε ότι το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής δεν συζητούνται πλέον, ενώ τις έχουν εισπράξει όλα τα λοιπά κράτη της Ευρώπης.  Εμείς τους τα χαρίσαμε χωρίς να ερωτηθούμε και χωρίς κανένα μεγάλο Κόμμα να έχει τιμωρήσει τους υπαίτιους αυτής της χασούρας των πολλών δισεκατομμυρίων.  Έτσι μας λένε τουλάχιστον, εμείς πώς να το ελέγξουμε, αφού όλοι μοιάζει να τα αποκρύπτουν, σαν να είναι στην ουσία υπήκοοι ή υπάλληλοι της … Deutschland über alles (Δηλαδή: Η Γερμανία πάνω από όλα).

Εμείς μια ζωή, χρόνια και χρόνια, δεχόμασταν αδιαμαρτύρητα υψηλές κρατήσεις στους μισθούς μας, ελπίζοντας σε μια καλή σύνταξη, όπως ψευδώς μας έλεγαν.

Στη συνέχεια μας άρπαξαν τις αποταμιεύσεις των ταμείων μας για να καλύψουν τα αίσχη των Τραπεζών.  Αυτά για τα οποία στην Ιρλανδία οι Τραπεζίτες είναι στην ψειρού, ενώ σε εμάς ζουν και βασιλεύουν με υψηλότατες συντάξεις και μισθούς.

Μετά ήρθε η ΝΔ και μας έταξε δικαιοσύνη.  Μας έταξε δηλαδή να επιστρέψει αυτά που ήταν δικά μας και που αν κάποιος άλλος πέραν του Κράτους τα είχε αρπάξει θα σάπιζε στη φυλακή.  Χαρήκαμε και τους ευχαριστήσαμε από μέσα μας, στις δε δημοσκοπήσεις φάνηκε ότι θέλαμε να τους το ανταποδώσουμε.  Και να που προ ημερών βγαίνει στην TV ο κ. Μητσοτάκης και τα παίρνει όλα πίσω, πιστεύοντας μάλλον ότι ως υπερήλικες είμαστε ξεμωραμένοι, άρα σύντομα θα ξεχάσουμε τα πάντα και θα τους ξαναψηφίσουμε. 

Γι’ αυτό νομίζω ότι τούτη τη φορά δεν πρέπει να ψηφίσουμε με κομματικές συνήθειες, αλλά με κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα, όπως κάνουν και οι πολιτικοί μας, που κοιτούν μόνο τα συμφέροντά τους και που διαχειρίστηκαν εις βάρος των συνταξιούχων τις δικές μας αποταμιεύσεις.  Αυτά τα δικά μας χρήματά απαιτούμε σήμερα. Αν δεν το κάνουμε ούτε τώρα που έχουμε δικαιωθεί με την συμπαράσταση του ΣτΕ, θα συνεχίσουν να τα παίρνουν από εμάς σε κάθε νέα οικονομική δυσχέρεια και ποτέ από τους έχοντες και κατέχοντες, που ξέρουν να ανθίστανται ή να επηρεάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση προς το συμφέρον τους.  Γιατί  … “ο κάθε Λαός είναι άξιος της τύχης του”, όπως μου είχε πει παλαιότερα κάποιος Γερμανός  καθηγητής μου και επομένως εμείς οι συνταξιούχοι είμαστε προφανώς άξιοι της δικής μας τύχης.

[έχει σταλεί και στο – ΤΕΕ – Σφακιανάκης Στυλ. (Συνταξιούχοι) — ssfaki@yahoo.gr]

Λίνος Κουντουράς – συνταξιούχος ΤΣΜΕΔΕ.  

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*