Ποδηλατάδα

9 Αυγ 2015 από

WP_20150801_007Ποδηλατάδα στη Γέρα

Ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος οργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη Ποδηλατάδα. Κάλυψε μια απόσταση 14 περίπου χιλιομέτρων, ανηφορική στην αρχή και βολική στην κατάβαση. Η διαδρομή περνούσε μέσα από τα περισσότερα χωριά της Γέρας Λέσβου, με επιστροφή παραλιακά του Κόλπου της Γέρας.
Προς τιμή του οργανωτή Προέδρου δεν υπήρχε ως συνήθως «Κύπελο» για τους πρώτους, τους ταχύτερους, αλλά σημαντική ήταν η συμμετοχή και νικητές ήταν οι συμμετέχοντες που βραβεύτηκαν με ένα ….
Γι’ αυτό και ήταν συγκινητικό ότι στην Ποδηλατάδα συμμετείχαν όλες οι ηλικίες. Νέοι με εμφάνιση και εξοπλισμό αθλητών ποδηλασίας, φιλόδοξοι έφηβοι, κοπέλες κάθε ηλικίας, κυρίες, αλλά και υπερήλικες, άντρες ή γυναίκες, παιδάκια μικρά, ακόμα και με βοηθητικές ροδίτσες και μαμάδες που τα συνόδευαν,. Άλλες με ποδήλατα, άλλες με τα πόδια, ακόμα και με … μηχανάκι!
Ήταν μια πανδαισία να βλέπουμε πόσο τα παιδιά, μεγάλα ή και πολύ μικρά, στις μικρές κοινωνίες ζουν την κάθε εκδήλωση μαζί με τους μεγάλους. Το ζήσαμε και στα Πανηγύρια σε πολλά νησιά ή χωριά και μας εντυπωσίασε. Κάτι αδιανόητο στις μεγαλουπόλεις ή στην … πολιτισμένη Ευρώπη.
Ίδια συμμετοχή φίλων κάθε ηλικίας είχε και ο επίσης καθιερωμένος διάπλους του Κόλπου της Γέρας από τη Κουντουρουδιά στο Πέραμα. Συμμετείχαν παιδιά, αθλητές, κοπέλες, κυρίες και μεγαλύτεροι επώνυμοι και μη. Συνολικά 61 κολυμβητές σε μία απόσταση 1180 μέτρων, που ο πρώτος κάλυψε σε μόλις 12 λεπτά και οι … μεγαλύτεροι σε μία σχεδόν ώρα. Ο πρώτος βραβεύτηκε, αλλά η συμμετοχή ήταν το ουσιαστικό.
Ένα μεγάλο μπράβο στον Πρόεδρο κύριο Γιώργο Ζορμπά, που διοργάνωσε την – δεύτερη για φέτος – ποδηλατάδα και τον διάπλουν, αλλά και σε όλους τους αρμόδιους των Συλλόγων που βοήθησαν στην επιτυχία των ωραίων αυτών εκδηλώσεων.

Λ.Κ. 

 

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*