Ποιους δεν θα ψηφίσω στις εκλογές.

11 Μάι 2014 από

pit345Ποιους δεν θα ψηφίσω στις εκλογές.

  • Δεν θα ψηφίσω όσους μεταπηδούν από παράταξη  σε παράταξη, προκειμένου να διατηρήσουν μια καρέκλα, γιατί δείχνουν ότι δεν έχουν αρχές, ενώ μας δημιουργούν και ερωτηματικά για το πόσο ανιδιοτελείς είναι οι προθέσεις τους.
  • Δεν θα ψηφίσω όσους υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι στο πρόσφατο ή και απώτερο παρελθόν, χωρίς να κάνουν τίποτα ουσιαστικό για τον Δήμο μας, αλλά τώρα υπόσχονται ότι Θααααα κάνουν όσα δεν έκαναν τόσο καιρό.
  • Δεν θα ψηφίσω όσους εξασφάλισαν μια καρέκλα και μετά μας φέρθηκαν σαν να ήμασταν υποτελείς τους.   Θυμάμαι ότι πήγα ως δημότης και δημοσιογράφος να ρωτήσω τον αιρετό, αρμόδιο για τα οικονομικά του Δήμου  για κάποια σχετικά θέματα και δεν με άφησε ούτε να μπω στο γραφείο του, αλλά μου είπε δυο κουβέντες με το ζόρι μπροστά στην πόρτα, στα πολύ γρήγορα. Τόσο σέβεται τους δημότες.
  • Δεν θα ψηφίσω όσους παλαιότερους δημάρχους, αλλά και πρόσφατους,   θυμούνται προεκλογικά, λίγους μήνες προ των εκλογών, να αρχίσουν όσα έργα δεν έκαναν τα τρία ή τέσσερα χρόνια της θητείας τους.  Δεν θα τους ψηφίσω, γιατί μας θεωρούν ηλίθιους, που δεν καταλαβαίνουν τί μας παίζουν, ανεγκέφαλους και βλήματα, αντί να μας πουν ευχαριστώ, αφού στους περισσότερους εξασφαλίσαμε μια σύνταξη μετά από ελάχιστα χρόνια άνετης  εργασίας,.
  • Δεν θα ψηφίσω όσους από την παράταξή της κας Γαϊτανά την προώθησαν ως δήμαρχο και της υποσχέθηκαν να την βοηθήσουν ως εμπειρότεροι, αλλά τελικά, όπως η ίδια είπε, την πολέμησαν απίστευτα, για ίδια συμφέροντα και τελικά την άφησαν με μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα μοναδικό στα χρονικά γεγονός και με επιπτώσεις εις βάρος των δημοτών (χάσαμε πολλά από αυτούς).  Όποιος έχει τέτοιους συνεργάτες τι τους θέλει τους εχθρούς.
  • Δεν θα ψηφίσω όσους τη στιγμή που ο ανταγωνιστής τους κάνει μια συγκέντρωση, βάζουν τα δικά τους μεγάφωνα στη διαπασών για να επισκιάσουν το άλλο ομιλούντα.  Λίγο τζέντελμαν θα έπρεπε να είναι όποιος ζητάει την ψήφο μας, γιατί οι ενέργειες αυτές μας βάζουν σε σκέψεις για το ποιόν των ανθρώπων που υπόσχονται να μας εκπροσωπήσουν ανιδιοτελώς !!!
  • Από κηφισιώτικα Νέα

    Από κηφισιώτικα Νέα

    Δεν θα ξαναψηφίσω ποτέ όσους σε εποχές φτώχειας ξόδεψαν τα χρήματά μας για τα παρακάτω:  Σιντριβάνια, κάγκελα στα πεζοδρόμια, φανοστάτες, πλακόστρωτα για δήθεν πεζόδρομους και πρόσφατα τα πλαστικά ασπροκόκκινα κολωνάκια για δήθεν μη παρκάρισμα.  Όλα αυτά όταν επιλέγονται από όλες τις Δημοτικές Αρχές, ενώ ουσιαστικά θέματα παραμελούνται, μυρίζουν διαπλοκή, έστω και αν δεν είναι και θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί.

  • Δεν θα ψηφίσω όσους ακινητοποίησαν τα δημοτικά λεωφορεία (μη ρωτάτε πόσο τα πληρώσαμε) και εγκατέλειψαν σε οικόπεδο το λεωφορείο του σπουδαίου Δήμαρχου Αποστολάκη, όπου και το κατέκλεψαν κάποιοι άγνωστοι. Λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε.
  • Δεν θα ξαναψηφίσω αυτούς που έβαλαν ένα τεράστιο πρόστιμο σε έναν επιχειρηματία για «κάλυψη» πρασιάς, ενώ αφήνουν ανεμπόδιστα πολλούς  άλλους να καλύπτουν τις δικές τους πρασιές.  Η ισονομία χαρακτηρίζει τη δημοκρατία και τους σωστούς ηγέτες. Εγώ δεν διαφωνώ με την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών, αλλά σιχαίνομαι τα  επιλεκτικά πρόστιμα.  
  • Δεν θα ψηφίσω όσους έδειξαν απανθρωπιά απέναντι στους αστέγους, που αν και ο Δήμος έχει ανεκμετάλλευτους πάμπολλους άχρηστους κλειστούς χώρους, τους άφηναν να κοιμούνται στο παγκάκι, καταχείμωνο μέσα στη βροχή,  λέγοντας ότι έτσι θέλουν αυτοί γιατί … «είναι ο τρόπος ζωής τους».  Σε όποιον το είπε εύχομαι ολόψυχα να εξαναγκαστεί και αυτός σύντομα σε έναν τέτοιο τρόπο ζωής.
  • Δεν θα ξαναψηφίσω όποιον δέχεται την κατάληψη περιοχών του Άλσους από οποιονδήποτε. Το Άλσος είναι δικό μας και δεν το χαραμίζουμε για κανέναν εφήμερο δημαρχάκο ή άρπαγα επιχειρηματία. Πρέπει να το διατηρήσουμε για τα παιδιά σας (τα δικά μου είναι μεγάλα πια και σε άλλη χώρα).
  • Δεν θα ξαναψηφίσω όποιον ξοδεύει τα χρήματά μας για κάγκελα και χαζές ανακατασκευές σε πλατείες, αλλά αδιαφορεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Ούτε όποιον άφησε επί χρόνια το άχρηστο σιντριβάνι της πλατείας Μιαούλη να είναι σκέτη χαβούζα, αλλά τώρα προεκλογικά θυμήθηκε να το καθαρίσει και να το επαναλειτουργήσει.
  • Δεν θα ξαναψηφίσω όσους αποδέχονται το χάλι της δήθεν Πρωτομαγιάς των Λουλουδιών, που έκανε πασίγνωστη τη γειτονιά μας και που τώρα το  κατάντησαν λαϊκή αγορά παπουτσιών και εσωρούχων των κάθε είδους αλλοδαπών. Αν έχει ανάγκη ο κόσμος στην οικονομική εξαθλίωση που βιώνουμε, ας κάνουν τέτοια πανηγύρια, ακόμα και σε μικρότερα διαστήματα σε κάποιο οικόπεδο ή πάρκινγκ, αλλά όχι με την πρόφαση της δήθεν Πρωτομαγιάς. Όμως ούτε αυτό δεν μπορούν να οργανώσουν.
  • Πολλά τα ψέματα (Από newsnow.gr)

    Πολλά τα ψέματα (Από newsnow.gr)

    Και τέλος δεν θα ψηφίσω αυτούς που εγκατέλειψαν στα ξένα συμφέροντα τις εγκαταστάσεις της ΜΑΒΑ, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, αφιλοκερδώς πιστεύω, αλλά με τεράστια ζημιά του Δήμου μας.

  • Και ποτέ μου δεν θα ξαναψηφίσω, αυτούς που εδώ και κάποιες τετραετίες μας άφησαν έρμαια των κουνουπιών, ειδικότερα τώρα που στον Δήμο μας θρηνήσαμε και νεκρούς από το Κουνούπι του Νείλου.  Ποια είναι η προστασία που προσφέρατε, κύριοι αιρετοί μας, σε μια περιοχή που βρίσκεται μεταξύ ποταμιών; Ούτε αυτό, αλλά ούτε και τον καθαρισμό του ποταμιού δεν καταφέρατε επικαλούμενοι ανεκδιήγητες δικαιολογίες. 

Θα ψηφίσω μόνο νέους συμπολίτες μας, μορφωμένους, ιδεολόγους και ικανούς, με αποδεδειγμένα επαγγελματική επιτυχία στον τομέα τους και με οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες.  Όχι όσους δεν ήταν ικανοί ούτε να μελετήσουν τον Δημοτικό Κώδικα, όπως διαβάσαμε πρόσφατα, αλλά παρακαλούσαν να τους συμβουλεύσουν σε όλα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου. Στου κασίδα το κεφάλι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, εγώ τουλάχιστον, να μάθει να μας διοικεί.

Και θα ψηφίσω μόνο όποιον δεσμευτεί να γκρεμίσει όλα τα παράνομα του Άλσους, αφήνοντας και αξιοποιώντας μόνο τον Κένταυρο και τα ξύλινα περιπτεράκια. Θα ψηφίσω μόνο όποιον ξαναλειτουργήσει με ψαράκια και βατραχάκια όλες τις λιμνούλες του Άλσους και όποιον διακόψει τις αηδίες με τα χημικά, τα σιντριβάνια και τους προβολείς στη Λίμνη μας και ξαναφέρει τα βατραχάκια και τα ψαράκια ή την κάνει πισίνα για τους δημότες.  Μπορεί να γίνει μια φανταστική πισίνα, η οποία μας λείπει, τόσο μακριά που είμαστε από τη θάλασσα.

Εύχομαι λοιπόν σε όλους μας έξυπνες εκλογικές αποφάσεις.

Λίνος Κουντουράς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*