Προς περιοδικό Stern

18 Σεπ 2011 από

Σε έναν κόσμο των καθημερινών μεταβολών, με σχεδόν 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους, επαναστάσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες του Ισλάμ, και μια παγκοσμιοποίηση που βασίζεται μόνο στην αλόγιστη αύξηση του χρήματος, η πιθανότητα να διατηρηθεί η Ευρώπη με τη σημερινή πολιτική σύνθεση της δεν είναι μεγάλη.
Οι ΗΠΑ ως ανεξέλεγκτη υπερδύναμη, που της επιτρέπονται τα πάντα, θα χάσει αργά ή γρήγορα τη θέση εξουσίας, ακολουθούμενη από την Αγγλία, τον καλύτερο σύμμαχό της.
Οι ισχυροί των ΗΠΑ, θέλουν απλώς να συσσωρεύουν χρήματα, με κάθε κόστος και έχουν ως εκ τούτου πλησιάσει την Ινδία, το Πακιστάν και την Κίνα χωρίς προηγουμένως να έχουν καθορίσει κανόνες. Αυτό, παράλληλα με την εκτίναξη του πληθυσμού της Γης, θα αποδυναμώσει τη Δύση.
Η Αμερικανική βιομηχανία οπλικών συστημάτων, έχει εμπλέξει τη χώρα σε πολέμους χωρίς ελπίδες, με εκατομμύρια ανθρώπινα θύματα και οι 7 μεγιστάνες του πετρελαίου, οι οποίοι δρουν ως υπερδυνάμεις, αναπυρώνουν νέους πολέμους και επεμβαίνουν ώστε να αποσυρθούν τα οικολογικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προκειμένου να διατηρήσουν τις τιμές του πετρελαίου στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και τα κέρδη τους στο μέγιστο.
Οι Αμερικανοί, όταν πριν 3 με 4 χρόνια είχαν διαπιστώσει ότι η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν αμφισβήτησαν την υπεροχή του δολαρίου και προτιμούσαν το ευρώ ως διεθνές νόμισμα, ανησύχησαν και αντέδρασαν δυσάρεστα.

Μέσω μιας καθοδηγούμενης πολιτικής τοκοχρεολυσίων κατέστρεψαν  οικονομικά τους Αμερικανούς, εργαζόμενους και υπαλλήλους, τους υποθήκευσαν τα σπίτια και την περιουσία, οδήγησαν σε οικονομική στασιμότητα την οικονομία της χώρας και συμπαρέσυραν την Ευρώπη που σήμερα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.
Έχουν ως συνήθως προετοιμάσει τα πάντα πριν από χρόνια.

Επέλεξαν την Ελλάδα ως τον πιο αδύναμο κρίκο της Ευρωπαϊκής οικονομικής αλυσίδας, έχουν εκπαιδεύσει σε αμερικανικά πανεπιστήμια «δικούς τους»  Έλληνες πολιτικούς και τους προώθησαν στην κυβέρνηση, με στόχο την πτώχευση της ελληνικής οικονομίας μέσα από τα τεράστια χρέη και την εξάρτησή της από ξένα οικονομικά κέντρα.  Ο στόχος επετεύχθη όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί. Μέσα σε 10 χρόνια, οι πολίτες έχασαν στο χρηματιστήριο, τις κρατικές τράπεζες και τα ταμεία  συντάξεων, δισεκατομμύρια € μέσω τοξικών ομολόγων και μεθοδεύσεων. Παράλληλα, οι κυβερνήσεις επέβαλαν σε όλες σχεδόν τις κρατικές επενδύσεις και τα δημόσια έργα, τεράστιες υπερτιμολογήσεις υπέρ των υπουργών και των οπαδών τους. Εκτός αυτού, έκαναν προσλήψεις υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων, που στοιχίζουν στο κράτος τεράστια ποσά σε μισθούς και μπλοκάρουν την αποτελεσματικότητα της δημοσίας διοίκησης.

Μετά από αυτά η Ελλάδα πτώχευσε και μπορεί να σωθεί μόνο με χρηματοπιστωτικές μεταγγίσεις από την ΕΕ.

Τώρα, η παγκόσμια κυριαρχία του υπερχρεωμένου δολαρίου δεν αμφισβητείται πλέον, έστω και αν βασίζεται μόνο στην ανεξέλεγκτη εκτύπωση χαρτονομισμάτων, ενώ ως παρενέργεια βρίσκεται τώρα και η Ευρώπη στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.

Ο Ελληνικός Λαός αντιστέκεται σθεναρά ενάντια σε αυτή τη διεφθαρμένη πολιτική, όπως διαφάνηκε καθαρά κατά την παρέλαση της Εθνικής Εορτής Οι πολίτες διαπίστωσαν ότι η σημερινή κυβερνητική πολιτική οδήγησε στην αύξηση του χρέους και δεν δέχονται πλέον να συνεργαστούν. Θα ήθελαν να έχουν μια νέα, ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση.  Μια κυβέρνηση που θα αναθερμάνει την οικονομία και δεν θα φορολογεί, από ανικανότητα ή  στοχευμένα, για πολλοστή φορά τους συνταξιούχους, ενώ παράλληλα χάνει οικονομικούς πόρους ύψους 15 δις € από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Αυτό το διαπίστωσε και το επισήμανε ακόμα και ο Γερμανός ελεγκτής κ. Reichenbach.
Πέραν αυτού ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γιατί στους Γερμανούς χρεώνεται τόκος προς 2,7 %, όταν η υπό πτώχευση Ελλάδα πληρώνει τοκοχρεολύσια μέχρι και 13%.

Έτσι μεταφέρονται απαράδεκτα μεγάλα ποσά των Ευρωπαϊκών κρατών στις Τράπεζες.

Η Ευρώπη δεν θα έπρεπε να δεχθεί κάτι τέτοιο, ούτε να βοηθάει την πληρωμή αυτών των απαράδεκτων ποσών στις τράπεζες, αλλά πρέπει να επεξεργαστεί νέους κανόνες και να φροντίσει για μια ριζική λύση των προβλημάτων της.

Από αυτή την απελπιστική κατάσταση, οι Ευρωπαίοι μπορούν να σωθούν μόνο με  μια νέα ριζική επανεξέταση της πολιτικής της:

  1. Να θεσπίσουν ενιαία νομοθεσία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
  2. Να επιλέξουν μια ευρωπαϊκή κεντρική κυβέρνηση.
  3. Οι κυβερνήσεις των επιμέρους Ευρωπαϊκών κρατών θα πρέπει να εκλέγονται σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο.
  4. Το ευρώ να παραμείνει ως το ενιαίο Ευρωπαϊκό νόμισμα.
  5. Τα δημόσια χρέη θα πρέπει να απαγορευτούν και όταν είναι απαραίτητα, τότε μόνο με ένα ενιαίο τόκο.
  6. Για προηγούμενα δημόσια χρέη θα πρέπει να είναι εγγυημένο το κεφάλαιο, αλλά το επιτόκιο να περιορίζεται στο ενιαίο χαμηλότερο επίπεδο που συμφωνήθηκε.
  7. Η ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, θα πρέπει να διατηρηθεί και να εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
  8. Θα έπρεπε να επιδιώξουν την πλήρη απεξάρτηση από τις οικονομικές και κοινωνικές μεθοδεύσεις των Ηνωμένων Πολιτειών (η Αγγλία, πρέπει να αποφασίσει σε ποια πλευρά θέλει να ενταχθεί).
  9. Να απαγορευτούν οι εισαγωγές από όσες φτωχότερες χώρες δεν έχουν ισοδύναμη την κοινωνική πολιτική με την ευρωπαϊκή.
  10. Θα πρέπει να καθοριστεί μια κοινή περιβαλλοντική πολιτική, που θα ισχύει για όλες τις χώρες και οικονομικές περιοχές.
  11. Θα πρέπει να εμποδίζεται το σύνολο των εισαγωγών προς την Ευρώπη, αγαθών από εταιρείες που δεν ακολουθούν τις ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.
  12. Η προώθηση της ευρωπαϊκής παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά το περιβάλλον και να εξασφαλίσει την υπεροχή της ευρωπαϊκής και  τοπικής βιομηχανίας στην παγκόσμια οικονομία.
  13. Αυστηροί κανόνες για τους μετανάστες από ασιατικές και αφρικανικές χώρες είναι απολύτως αναγκαίοι, καθώς η παρατεινόμενη σημερινή μετανάστευση υπονομεύει τη δομή του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
  14. Η συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες και μεγάλες επενδύσεις στην Αφρική είναι χρήσιμες για την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας και την εξασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών των χωρών αυτών.
  15. Η εκμετάλλευση όλων των κοιτασμάτων πετρελαίου και η εξόρυξη των μεταλλευμάτων της Ευρώπης, πρέπει να γίνεται μόνο από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
  16. Η ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει να είναι εγγυημένη εκ νέου.
  17. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξασφαλίζουν κατά κύριο λόγο τα σημερινά όρια των κρατών και δεν πρέπει να παρεμβαίνουν σε  πολέμους και εξεγέρσεις.
  18. Τα εγκλήματα ζωής και τα οικονομικά εγκλήματα δεν πρέπει να παραγράφονται.
  19. Είναι απαραίτητος ένας εις βάθος έλεγχος των μυστικών υπηρεσιών.
  20. Για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ισχύουν οι ίδιες διατάξεις για  τους μισθούς και τις συντάξεις.
  21. Να θεσπιστεί ένας κεντρικός φορέας παρακολούθησης, εποπτείας και συντονισμού όλων των κρατικών φορέων.
  22. Κάθε δύο χρόνια, θα πρέπει να γίνεται αξιολόγηση των δασκάλων, των καθηγητών και των δημοσίων υπαλλήλων.

Μια τέτοια Ευρώπη θα αποτελούσε σίγουρα ένα πρότυπο για πολλές χώρες και θα οδηγούσε τον κόσμο σε θετικές εξελίξεις. Διαφορετικά, απειλείται η καταστροφή και εξάλειψη όλων των επιτευγμάτων των τελευταίων 500 ετών.

Λίνος Κουντουράς

Σχετικά άρθρα

Ετικέτες

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*