Προς τον ΣΥΡΙΖΑ

3 Φεβ 2016 από

omilia-tou-proedrou-tou-syriza-ekm-aleksi-tsipra copyΑγανάκτησα με τα όσα διαβάζουμε, και για το πού το πάνε οι Ευρωπαίοι με τους δικούς μας, έστειλα δύο E-Mails στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα δημοσιεύω τώρα με κάτι ελάχιστες διορθώσεις.

Προς τον ΣΥΡΙΖΑ
18.1.16
Ο κ. Τσίπρας, την πρώτη φορά, τον Φεβρουάριο του 15, δεν ζόρισε όπως έπρεπε τους “εταίρους-κλεφτρόνια” και μας πάτησαν κάτω. Τώρα που οι δυνάστες μας, ανατρέπουν τα συμφωνηθέντα και ζητούν τα τριπλά, έχει μια δεύτερη – και τελευταία – ευκαιρία να τους πει: “Τέρμα ως εδώ. Διακόπτω κάθε πληρωμή για 2 χρόνια, αναδιοργανώνω την Ελλάδα που διαλύσατε και μετά τα δύο χρόνια, με φτιαγμένη την οικονομία μας, θα σας πω, πως θα αποπληρώνω και πόσα. Ποτέ πάντως τόκους πάνω από αυτούς που πληρώνει η πλούσια Γερμανία”.
Αν θέλουν. Και αν δεν θέλουν ας γίνει ότι γίνει και ας έρθει ο νέος “Μεσσίας” Μητσοτάκης να βγάλει τα κάστανα απ´ τη φωτιά. Αν θα μπορέσει! Γιατί αφού θα έρθει έτσι κι αλλιώς, γιατί να μην έρθει με τσαμπουκά; Αν δεν το κάνετε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει μία μικρή παρένθεση. Δεν καταλάβατε ότι οι δανειστές θα το τραβήξουν όσο πάει, μέχρι να σας διαλύσουν; Με το χαμόγελο δεν θα καταφέρετε τίποτα. Και αν μας βγάλουν από τη ΣΕΝΓΚΕΝ γκρεμίστε τους φράχτες και αφήστε τους μετανάστες να πάνε στα σύνορα ελεύθερα, για να δούμε πώς θα διαχειριστεί η πονηρή Ευρώπη τη ροή τους στα νέα σύνορά της. Εκτός βέβαια και αν οι σημερινοί ιθύνοντές μας (για να μην αναφέρω όνομα) εκτελούν συμφωνημένες μεθοδεύσεις. Εάν δεν ισχύει αυτό, τότε πείτε στους αρχηγούς σας πως “κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας”.
Άντε γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας καταστρέψατε.

8.12.15
Αν είναι δυνατόν! Μας καταλογίζουν οι Ευρωπαίοι, ότι δεν φυλάγουμε επαρκώς τα σύνορά μας, τα οποία αποτελούν τα Ευρωπαϊκά σύνορα και γι’ αυτό έστειλαν την Frontex, για να τα φυλάει καλύτερα από εμάς. Αλλά που νομίζετε ότι την έστειλαν αρχικά; Στα σύνορά μας με τα Σκόπια. Αν είναι δυνατόν. Ας τους πει λοιπόν κάποιος από την Κυβέρνηση, ότι τα σύνορα της Ευρώπης δεν βρίσκονται στην παραμεθόριο της ΠΓΔΜ ή στα παράλια της Ιταλίας προς το Ιόνιο, αλλά στα όρια με την Τουρκία, δηλαδή στα παράλια της Τουρκίας. Εκεί πρέπει να πάνε να φυλάξουν, αν θέλουν να προστατέψουν τα Ευρωπαϊκά σύνορα, ώστε να μην περνάνε οι μετανάστες. Και μάλιστα στην ξηρά, στις παραλίες, αφού εκεί βρίσκονται οι διακινητές, οι οποίοι δρουν με την Τουρκία να οικονομάει και να κάνει τα στραβά μάτια. Και ας μην περιμένουν να φύγουν πρώτα από τα παράλια για να τους ψάξουν στο απέραντο Αιγαίο. Γιατί όλοι ξέρουν την θέση των διακινητών εκτός από την Μέρκελ και την Frontex. Άσε που και σε ένα απλό τηλέφωνο βλέπεις σήμερα, όχι μόνο όλα τα πλοία που κινούνται στο Αιγαίο, αλλά και τα δρομολόγιά τους, την ταχύτητα και τον χρόνο άφιξής τους σε λιμάνι. Βλέπεις επίσης ακόμα και τις ψαρόβαρκες. Φανταστείτε τι θα βλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Ευρώπης, ακόμα και η Frontex. Μόνο τους διακινητές και τους θαλασσοπνιγόμενους μετανάστες δεν βλέπουν. Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να είναι ας πούμε … αφελής (αποφεύγω όπως βλέπετε τις ακραίες εκφράσεις) ή αυτοί ή εμείς.
Για όλα αυτά πιστεύω πως ένα θα επιθυμούσαν οι «Εταίροι» μας διακαώς. Να πνίγονται οι ταλαίπωροι μετανάστες στο Αιγαίο, για να μην τους ενοχλούν στα δικά τους κράτη. Και μάλλον μισοσυμφωνεί και η κυβέρνησή μας, αλλιώς θα είχε πιέσει για να γκρεμίσει ο φράχτης στη Θράκη. (μήπως ξέρετε πόσο μας κόστισε;) Και έρχεται τώρα η κα Μέρκελ και προσφέρει στους Τούρκους 3 δις ως βοήθεια για τον περιορισμό της μετανάστευσης προς την Ευρώπη. Και δεν ντρέπεται, όταν σε εμάς όχι μόνο δεν δίνουν δεκάρα, αλλά θα πληρώσουμε και ένα μέρος των 3 δις προς την «σύμμαχό» μας Τουρκία. Ας πει κάποιος στον κ. Τσίπρα δυο κουβέντες, γιατί η παρατηρούμενη ολιγωρία μας βάζει σε μεγάλες σκέψεις για το τι παιχνίδι παίζεται.
metanastes-11Ειδικά τώρα που, λόγω των καθυστερήσεων και λόγω του ότι κανείς δεν τολμάει να πει μια λέξη στην Ευρώπη, θέλουν να μας βγάλουν και από τη ΣΕΝΓΚΕΝ για να στοιβάξουμε τους μετανάστες στην Ελλάδα. Γιατί δεν τους λέει κάποιος ότι έτσι θα έχουν τους μετανάστες μπροστά στα σύνορά τους και όχι όπως σήμερα πέρα από το πέλαγος. Μερικές ενέργειες και ολιγωρίες αγγίζουν την Εθνική προδοσία.
Λ.Κ.

 

pgdm_metanastes660    i_ouggaria_xtizei_fraxti_gia_tous_metanastes_1

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*