Προσωπικά δεδομένα.

26 Δεκ 2018 από

Προσωπικά δεδομένα.                                 

Εδώ και πολλούς μήνες διαβάζαμε πόσο προβληματίζονταν ΗΠΑ και Ευρωπέη, για τη δυνατότητα που δίνει το Διαδίκτυο σε όλους να ανταλλάσσουν σκέψεις, γνώμες, αλλά και κριτικές, χωρίς να μπορεί το ΚατεΣτημένο να επέμβει “προληπτικά”.

Τώρα βρήκαν τρόπο.  Τέθηκε σε ισχύ ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός GDPR (General Data Protection Regulation) που αφορά τα προσωπικά δεδομένα των κατοίκων της ΕΕ.   Σύμφωνα με αυτόν τον Κανονισμό το ονοματεπώνυμο και το E-Mail κάποιου  μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον με έγγραφη και ενυπόγραφη συγκατάθεσή του, επειδή αφορούν προσωπικά του δεδομένα (!!). 
Έτσι δεν επιτρέπεται πλέον σε κανέναν να ενημερώνει μέσω E-Mail για οτιδήποτε, παρά μόνον εάν ο αποστολέας έχει την έγγραφη και ενυπόγραφη συναίνεσή του κάθε παραλήπτη.

Αμερική και ΕΕ επέκτειναν έτσι στο έπακρο τους νόμους για τα προσωπικά δεδομένα, δημιούργησαν και αγκάλιασαν συντονισμένα σε μηδέν χρόνο, αυτή τη νέα νομοθεσία και πλέον εφησύχασαν, αφού θα πληρώσετε τεράστια πρόστιμα, αν βρεθεί έστω και ένας που να δηλώσει ότι δεν αποδέχτηκε εγγράφως και ενυπογράφως την όποια ενημέρωσή του από εσάς ή από κάποιον φίλο, γνωστό ή γείτονα ή ότι δεν ήθελε να εμφανίζεται το E-Mail του σε λίστα μαζί με άλλους.

Η όλη ιστορία δικαιολογήθηκε ως προσπάθεια να αποτραπεί η ενόχληση από εταιρείες, που προκειμένου να κερδίσουν πελάτες, μας βομβάρδιζαν με κουραστικά E-Mail, SMS κλπ.  Ως εδώ καλά θα ήταν, γιατί όντως ενοχλούσαν.  Αυτό το δήθεν πρόβλημα, που θα μπορούσε να λυθεί με απλούστερους τρόπους, ήταν η δικαιολογία πίσω από την οποία κρύβεται η σοβαρή προσπάθεια φίμωσης και λογοκρισίας.  Τα κατάφεραν λοιπόν και πάλι.  Τώρα για να ενημερώσετε τους φίλους με τους οποίους ανταμώνετε για κάποια πολιτιστική εκδήλωση ή τα άτομα του συνεταιρισμού στον οποίο ανήκετε για την επόμενη συνεδρίαση ή τον θάνατο ενός μέλους κλπ. πρέπει πρώτα να εξασφαλίσετε από όλους, αλλά πραγματικά από όλους, την ενυπόγραφη δήλωσή τους,  πως αποδέχονται την αποστολή ενός E-Mail από εσάς προς αυτούς.

Τρέχα να βρεις άκρη λοιπόν, όπερ σημαίνει ότι μπήκε τέλος στην όποια προσωπική και ιδιωτική πληροφόρηση, αφού ποιος θα καθίσει να κάνει όλες αυτές τις ενέργειες προκειμένου να σας στείλει ένα E-Mail ή ένα SMS. 

Όσον αφορά τα πολιτικά σχόλια που θα επιθυμούσατε να στείλετε σε φίλους ή και στον πολύ κυρίως κόσμο ομοφρονούντων και μη, ξεχάστε τα.  Που να τους βρείτε, αλλά και αν τους βρείτε καταλαβαίνετε τι χαμός θα γίνεται αν ο κάθε συντάκτης ενός σχολίου ζητά το ενυπόγραφο ΟΚ των αποδεκτών.

Ο στόχος των κρατούντων επετεύχθη.  Έστε ευτυχείς.  Στο εξής μόνο τα Εγκεκριμένα Νέα θα φτάνουν σε εμάς.  Δείτε την TV και θα καταλάβετε.  Συγκρίνετε πχ. ειδήσεις από BBC ή ακόμα και RIK με την  ΕΡΤ1 και θα καταλάβετε.

Καλό κουράγιο λοιπόν !  Κάτι θα ήξερε ο μάγκας Ευρωπέος που μας το ευχήθηκε τόσα χρόνια πριν.

Τι νομίζατε, ότι δεν θα έβρισκαν λύση για τον πονοκέφαλο που τους δημιουργούσε η ανεξέλεγκτη επικοινωνία των πολιτών μεταξύ μας, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα “δημοκρατικής” λογοκρισίας από αυτούς;

Στείλτε μου λοιπόν εγγράφως το ότι δεν θέλετε να συνεχίζω να επικοινωνώ μαζί σας, όσοι φίλοι με απορρίπτετε, για να μην έρχονται πια E-Mails από εμένα.  Θα κλειστώ στο καβούκι μου και δεν θα επικοινωνούμε πλέον, όπως άλλωστε επιθυμεί το παγκόσμιο ΚατεΣτημένο.

Με αγάπη, Λίνος Κουντουράς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*