Σταρ Γελλάς

16 Απρ 2019 από

Σταρ Γελλάς

Λεφτά Υπάρχουν. Για τα μεγάλα παραδοσιακά Κόμματα φυσικά και μόνο, για τα οποία  λεφτά υπήρχαν πάντα, αφού επί  δεκαετίες  ήξεραν να απομυζούν τα οικονομικά της Χώρας,  χρεώνοντας  ασύστολα το Δημόσιο.  Τώρα βέβαια που βουλιάξαμε στα χρέη και απαιτείται η αποπληρωμή τους, θέλουν να τα πάρουν από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς.  Αντίθετα δεν γίνεται καθόλου κουβέντα για τα δάνεια των Κομμάτων, τα οποία πήραν με μοναδικό εχέγγυο την κρατική ‘επιδότηση’, που ΘΑ πάρουν μετά από λίγα χρόνια (!!) αλλά και τότε μόνο ΑΝ  ψηφιστούν με μεγάλα ποσοστά.  Όλοι στο κόλπο λοιπόν και οι συνταξιούχοι στις περικοπές, ενώ αν υπήρχε ισονομία θα έπρεπε να πληρωθούν αυτά τα χρήματα από τα εγγεγραμμένα μέλη του εκάστοτε κόμματος, που όσο όλα πήγαιναν καλά απολάμβαναν προνόμια, αλλά τώρα που με δικές τους ενοχές βούλιαξε η οικονομία, σφυρίζουν ανέμελα, δεν αποδέχονται ευθύνες και πιστεύουν ότι πρέπει ο μη ενταγμένος Λαός να επιβαρυνθεί τα χρέη τους και τις ζημιές.  Αν βέβαια επρόκειτο για κακοδιαχείριση ενός  κοινού θνητού, τότε σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία θα μπορούσαν οι τράπεζες να κατάσχουν τις καταθέσεις του, χωρίς καμία ενημέρωσή του, ή να του πάρουν σπίτια κλπ. ακόμα και για ελάχιστα χρέη!

Αντιθέτως όπως είπαμε τα κόμματα του παλιού δικομματισμού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ζητούσαν και έπαιρναν δάνεια με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση, την οποία ΘΑ έπαιρναν μέχρι και το… 2020, αν θα παρέμεναν μεγάλα, με ποσοστά γύρω στο 40%,  αφού το ύψος της κρατικής επιχορήγησης είναι συνάρτηση των εκλογικών τους ποσοστών.  Αν αυτό δεν συμβεί, λόγω των μνημονιακών μας δεδομένων, η μη αποπληρωμή των τραπεζικών δανείων θεωρείται σχεδόν βέβαιη, ειδικά στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάσαμε λοιπόν στις εφημερίδες ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Κομμάτων το 2018 (πιο πρόσφατα δεν βρήκαμε) ήταν: του ΠΑΣΟΚ 189,7 εκατομμύρια, της ΝΔ 210,8 εκατ. [οι αριθμοί από το διαδίκτυο την 15.4.2019]

Συνολικά δε, μαζί με το Κοινωνικό Κόστος από όλα τα κόμματα και άλλες παροχές, η επιβάρυνση του Δημόσιου κορβανά από τα Κόμματα της εξουσίας φτάνει το 1 δις.  Σύμφωνα δε με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, οι οφειλές αυξάνουν χρόνο με τον χρόνο, όσο τα δάνεια δεν αποπληρώνονται.

Οι κυβερνώντες πάντως γελούν ικανοποιημένοι, αφού «Λεφτά Υπάρχουν», όσο οι συντάξεις δεν έπεσαν στα 300 € που θέλει το ΔΝΤ, οπότε και μπορούν ακόμα να περικοπούν σημαντικά.  Μεθοδεύουν δε να καθυστερήσουν τις περικοπές, που έχουν ήδη υπογράψει και δεσμευτεί στο ΔΝΤ να κάνουν, μέχρι μετά τις εκλογές, πιστεύοντας πως ο Λαός είναι τόσο κουτός που δεν καταλαβαίνει το τι παίζεται, ώστε να τους ψηφίσει πρώτα και να τον πετσοκόψουν μετά με νέες περικοπές.  Είναι δε απόλυτα βέβαιο ότι εμείς θα ξαναψηφίσουμε τους σημερινούς ιθύνοντες ή το άλλο μεγάλο κόμμα, που είναι ακόμα πιο υπάκουο στα ΔΝΤ και στις Τράπεζες, δεδομένου ότι ο τυπικός Έλληνας ψηφίζει πάντα τα μεγάλα κόμματα, αγνοώντας πως το λεγόμενο αριστερό είναι ουσιαστικά δεξιό και ότι  υπάρχουν καμιά 15αριά άλλα κόμματα, που θα μπορούσε να ψηφίσει αλλά δεν το κάνει μήπως πάει χαμένη (!!) η ψήφος του.  Αν αντιθέτως ο κοσμάκης αποφάσιζε να μην ξαναψηφίσει τα μεγάλα αυτά κόμματα, αλλά με σημαντικά ποσοστά ένα – δύο από τα μικρά, το σοκ για το κατεστημένο θα ήταν μεγάλο και θα το ανάγκαζε ενδεχομένως σε αλλαγή  πολιτικής.  Ίσως έτσι να λειτουργούσε πλέον υπέρ των Ελλήνων και όχι υπέρ των ξένων, όπως πάντα με τα μνημόνια, τα οποία παρόλα όσα πρεσβεύουν για το ότι δεν υπάρχει πλέον έλλειμμα, να εξακολουθούν να υπάρχουν.

Όμως αυτά είναι δευτερεύοντα, γιατί προέχουν άλλα σημαντικότερα, όπως το θέμα που απασχόλησε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα και την Πολιτική μας Ηγεσία.  Πρόκειται για την λέξη «λ…μετανάστης», που δεν τολμάω πλέον να αναγράψω ολόκληρη και η οποία πρέπει να εξαλειφθεί από το λεξιλόγιό μας  επειδή είναι προσβλητική, μειονεκτική για την προσωπικότητα του … εποίκου και τον υποβιβάζει κοινωνικά.  Και ας αποδεικνύει ο κ. Βουνάτσος στην τηλεόραση της Λέσβου, ότι η λέξη αναφέρεται σε πλήθος λεξικών επί εκατονταετίες και είναι απόλυτα προσδιοριστική.  Έμαθα μάλιστα ότι ένας Δικαστής είπε σε μάρτυρα: «Αν ξαναπείς τη λέξη  ‘’λ…μετανάστης’’  θα σε κλείσω στη φυλακή». Τόσο καλά και τόσο δημοκρατικά.

Σχετικά άρθρα

Ετικέτες

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*