Στο Σύνταγμα

12 Σεπ 2011 από

Νέοι και νεαρές, άντρες, γυναίκες και παιδιά κατακλύζουν κάθε απόγευμα την πλατεία Συντάγματος, για να διαμαρτυρηθούν με την παρουσία τους για όσα συμβαίνουν στο απέναντι κοινοβούλιο.

Φωνάζουν συνθήματα, μουτζώνουν (ντροπή μας) ρίχνουν laser στα παράθυρα της Βουλής και φωνάζουν ρυθμικά όλοι μαζί, κλέφτες (δύο φορές ντροπή μας).

Όμως οι εκπρόσωποι του Λαού μας δεν φαίνεται να εντυπωσιάζονται.  Ούτε να συγκινούνται, προφανώς επειδή με τη σχετική νομοθεσία που οι ίδιοι ψήφισαν, έχουν παραγραφεί όλα τα αδικήματα που ενδεχομένως να βαρύνουν κάποιους από αυτούς.

Ούτε και το σχόλιο του κ. Καρατζαφέρη είχε κάποια απήχηση, όταν είπε στη συνεδρίαση της Βουλής :  «.. συνάδελφοι, δεν βρέχει,  μας φτύνουν!»

Απέναντί στους αγανακτισμένους τα ΜΑΤ, έτοιμα να επέμβουν δραστικά και να τους  αντιμετωπίσουν, σχεδόν σαν εχθρούς και ας είναι οι διαμαρτυρόμενοι, φίλοι, γείτονες, αδέλφια ή και γονείς τους.

Ποιος ξέρει γιατί δεν αποφασίζουν να διαμαρτυρηθούν και οι ίδιοι, αφού οι περικοπές και τα χαράτσια αφορούν αυτούς εξ’ ίσου με εμάς.

Όμως οι ιθύνοντες πάντα κάτι σκέπτονται για να υποχρεώσουν σε πειθήνια υπακοή.  Ακούσαμε άλλωστε την ακραία πίεση του στρατού στη Συρία:  «Όποιος φαντάρος δεν σκοτώσει άμαχο που διαμαρτύρεται κατά του στυγερού καθεστώτος, πυροβολείται στην πλάτη και φονεύεται.

Και παρ’ όλα αυτά η διεθνής κοινή γνώμη ακόμα συσκέπτεται για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει το μέχρι πρότινος φιλικό προς τη Δύση στυγνό δικτατορικό καθεστώς.

Τα NΕ@NIKA  θα δώσουν φωνή σε όσους δεν έχουν ποτέ πρόσβαση στα ΜΜΕ, στο εξαρτώμενο ραδιόφωνο και την TV, που μας προσφέρουν μόνο στοχευμένες και σκόπιμες πληροφορίες.

Δημιουργήσαμε ένα Site με επίκαιρη ενημέρωση, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες ή δυνατότητες συνεργασιών και αναζήτησης εργασίας.

Ουσιαστική όμως θέλουμε να είναι και η συμμετοχή του κάθε χρήστη, σε απόψεις, σχόλια και ιδέες, ώστε τα NΕ@NIKA να προσφέρουν σε όλους το βήμα για μια νέα εποχή.

Από την ανταπόκρισή που θα υπάρξει θα εξαρτηθεί η συνέχιση της προσπάθειάς μας, αλλά και η βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Σχετικά άρθρα

Ετικέτες

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Μονώσεις ταρατσών