Συλλαλητήριο.

8 Φεβ 2018 από

Συλλαλητήριο.

Ζητώ συγνώμη, γιατί δεν συνηθίζω τέτοιες λέξεις, αλλά αυτά που βιώσαμε πρόσφατα στο συλλαλητήριο της Αθήνας σηματοδοτεί την απόλυτη “ξεφτίλα” της πολιτικής Elit (!! Ο Θεός να την κάνει) της Ελληνικής κοινωνίας.

Και τι δεν βιώσαμε την περασμένη Κυριακή, που κάνει αρκετούς μας να ντρέπονται  που λέγονται Έλληνες, όταν οι “εκπρόσωποί” μας κατάντησαν ένα πατριωτικό  συλλαλητήριο σε κομματική αντιπαράθεση. 

Θύμωσαν οι “κρατούντες,”  που ο απλός κοσμάκης θέλησε με κάθε τρόπο και με μικροθυσίες (ταξίδια, έξοδα, ταλαιπωρία, ορθοστασία, στρίμωγμα) να διασφαλίσει το όνομα ενός μέρους της Πατρίδας μας, του οποίου η ιστορική διαδρομή μας κάνει μέχρι σήμερα περήφανους.

Γιατί το πρόσφατα δημιουργημένο κρατίδιο των γειτόνων μας, όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας θέλει να σφετεριστεί, αλλά θεωρεί και τον Μέγα Αλέξανδρο πρόγονο  των Σλαβόφωνων κατοίκων του.  Προφανώς δηλαδή μας λένε ότι οι Σλάβοι κατέκτησαν την Μικρά Ασία, την Αίγυπτο και ένα μέρος της Ασίας, και ότι κάποιοι κάτοικοι εκεί κοντά στα Ιμαλάϊα κακώς μιλάνε ακόμα και σήμερα Ελληνικά [παραποιημένα κάπως από τους αιώνες που πέρασαν] και όχι τη σλάβικη διάλεκτο.  Και κανένας κολοκύθας αρμόδιος δεν καλεί την παγκόσμια Πανεπιστημιακή Ιστορική Κοινότητα να τους κατακεραυνώσει για τους γελοίους αυτούς ισχυρισμούς, άμεσα και μια για πάντα.

Αλλά μην ανησυχείτε, σε λίγο θα διεκδικήσουν κάποιοι γείτονές μας και το Έλληνας για λόγου τους, ώστε ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, Περικλής και όλοι οι άλλοι να θεωρηθούν Σλάβοι.

Όσο για τα εδάφη μας, δεν θα αργήσει πιστεύω η μέρα που οι Σκοπιανοί θα διεκδικήσουν επιτυχώς ένα μέρος της Μακεδονίας μας, οι Βούλγαροι άλλο ένα, οι Αλβανοί επίσης, οι Τούρκοι κάποια νησιά και η Κρήτη θα γίνει ανεξάρτητο κρατίδιο.  Το υπόλοιπο θα είναι η “Πρώην Δημοκρατία της Ελλάδας” (ΠΔτΕ).  Υπερβάλλω;  Θα δείξει.

Ο Λαός, εμείς όλοι κάναμε αυτό που νομίζαμε σωστό και τίποτε άλλο.  Αντιθέτως όλοι οι εκφραστές της πολιτικής έκαναν μόνο το κατά περίπτωση σκόπιμο.  Δεν καταλαβαίνουν οι “Εκπρόσωποί” μας αυτοί,  ότι το σκόπιμο, όπως και το ψέμα που συνεχώς τελευταία χρησιμοποιούν ασύστολα, έχει κοντά ποδάρια.  Έτσι το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο, ενώ οι σκοπιμότητες συνεχώς αλλάζουν και τους εξευτελίζουν. Όπως πχ. ήταν απαράδεκτο να θέλουμε να ονομάζεται ένα κράτος «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία … και μάλιστα της Μακεδονίας» ! Αλλά πού να συγκινηθούν αυτοί.  Κάποιοι – δεν λέω όνομα – είναι ερασιτέχνες, ψυχοπαθείς, ανίκανοι και πουλημένοι, με μόνη ικανότητα να μιλάνε ασταμάτητα επί πολλή ώρα χωρίς ουσία.  Όλα αυτά χαρακτηρίζουν την εγωκεντρική ψυχοπάθεια, όπου βλέπετε τον ασθενή, όποια νίλα και να πάθει, να χαμογελάει ευχαριστημένος με τον εαυτό του, ανίκανος να εμβαθύνει στο τι του συμβαίνει.  Δείτε τηλεόραση και θα το διαπιστώσετε σε αρκετούς.

Κάποιοι άλλοι έχουν ερωτευτεί τις “Καρέκλες της Εξουσίας” που τους δίνει τη δυνατότητα να αισθάνονται σπουδαίοι, όπως πχ ένστολοι πολλών ειδικοτήτων και αρχιστράτηγοι μεγέθους Μεγάλου Αλεξάνδρου [συγνώμη, λάθος, αυτός είναι πλέον Σκοπιανός,  Παπάγου ας πούμε καλύτερα]. 

Κάποιος λοιπόν υπουργός από αυτούς, για να υποβαθμίσει το συλλαλητήριο είπε : 

«Για τον Μίκη δεν θα πω κουβέντα … ο καθένας είναι οι πράξεις του σε κάθε περίοδο της ζωής του … θα πω όμως: Η λαοθάλασσα που περίμεναν οι “διοργανωτές” δεν ήρθε!!!!! Γιατί ο κόσμος κατάλαβε … και δε θέλει ο πατριωτισμός του να γίνει το εφαλτήριο κάποιων για να ξαναγυρίσουν στο φαγοπότι…».  Δηλαδή να εξευτελίσουν  και τον σπουδαίο μας Έλληνα, τον Μίκη Θεοδωράκη, που τόλμησε να έχει δική του άποψη, αποκλίνουσα από όσα ήθελαν εκείνοι να πιστεύουμε.

Έτσι γύρισαν οι ιθύνοντες την αγωνία του Λαού για την διατήρηση της υπόστασής μας, σε κομματικά και πάλι παιχνίδια καρεκλίτσας.  Συγχαρητήρια από όλους εμάς τους Έλληνες.

Όσο για τον αριθμό των διαδηλωτών, εκεί να δείτε πλάκες, … όπως λέει ο Καραγκιόζης.  Ενώ οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 1,5 εκατ. η αστυνομία μιλάει για μόλις 140.000 διαδηλωτές, ανεξάρτητα που ακόμα και δυο υπουργοί της Κυβέρνησης τους υπολογίζουν στις 560.000, παρά την υποχρέωσή τους να ευθυγραμμιστούν με την κυβερνητική επιθυμία (ή μήπως εντολή 😉 ενώ ο αρμόδιος συνάδελφός τους και υπουργός Προστασίας του Πολίτη ισχυρίζεται πως «Τα στοιχεία που δόθηκαν [σημ. από την Αστυνομία] ήταν απολύτως ακριβή» !  Ο αρχηγός μάλιστα ενός ρέοντος κόμματος, που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να παραμείνει στη Βουλή, αποκάλεσε “πατριδοκάπηλους” όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.  Πιστεύω ότι με τη φόρα που πήρε θα θεωρεί πατριδοκάπηλους ακόμα και όσους παρακολουθούσαν το συλλαλητήριο από την τηλεόραση.

Συντονισμένα στην απαξίωση της κινητοποίησης και όλα σχεδόν τα Κανάλια της TV, ειδικότερα βέβαια τα “απόλυτα ανεξάρτητα”  Κανάλια των ΕΡΤ και αυτό της  Βουλής.  Γιατί ενώ όλοι όσοι είχαμε μείνει στο σπίτι, καιγόμασταν να μάθουμε τι γινόταν στο Σύνταγμα, τα περισσότερα από τα 35 “ανεξάρτητα” Κανάλια μας έδειχναν σήριαλ και μόνο 4 έδειξαν για λίγο live, το συλλαλητήριο, ενώ μόνο ένα πληροφορούσε συνεχώς για τα δρώμενα.  Παράλληλα η Κρατική Τηλεόραση έδειχνε επί ώρες τα exit polls της Κύπρου (τι καούρα ήταν κι αυτή;), χωρίς λέξη για τα τεκταινόμενα στο Σύνταγμα.

Οι αρμόδιοι, οργανωμένοι σε αυτά και μόνο,  είχαν φροντίσει να κλείσουν από νωρίς τους σταθμούς του Metro γύρω από το Σύνταγμα, για να δυσκολέψουν την πρόσβαση πολιτών, αλλά τους άνοιξαν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες για να φύγουν όσο γίνεται γρηγορότερα οι διαδηλωτές.

Ο Ρουβίκωνας, που περιέργως τόσο καιρό τώρα δεν εμποδίζεται από την Εξουσία στις ενέργειές του, ούτε όταν εισέβαλε στο Πεντάγωνο, μίλησε μάλιστα και για αιματοχυσία, μήπως και φοβηθούν κάποιοι να διαδηλώσουν.  Έτσι όμως έγινε πλέον κατανοητό το πού ανήκει και γιατί απολαμβάνει τόση κυβερνητική ασυλία.

Επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην Αθήνα, στις 2 Φεβρουαρίου, 2018

Για πολλούς άλλωστε μύριζε διασύνδεση με την Εξουσία και η περίεργη στάση των λεγόμενων Αντεξουσιαστών προς το συλλαλητήριο, αν συσχετιζόταν με το ότι  ανενόχλητοι καίνε καθημερινά τα Εξάρχεια, με μια αμυνόμενη μόνο αστυνομία απέναντί τους.

Πολέμησαν λοιπόν κάποιοι έντονα το συλλαλητήριο, με (συλλ-)αλητήριο συχνά  τρόπο. Κρίμα για αυτούς τους κάποιους και για το φέρσιμό τους, αφού τόλμησαν να εκφραστούν απαξιωτικά ακόμα και για τον Μίκη Θεοδωράκη, τον μαχητή των ετών του διχασμού μας, τον εξωρισθέντα ως αριστερό, τον συνθέτη που μας έκανε διεθνώς γνωστούς.  Τον 93χρονο Μίκη, που βρήκε τη δύναμη να μιλήσει επί 45 λεπτά της ώρας από το αναπηρικό του καροτσάκι, ενωτικά και κάπου επικριτικά, λέγοντας αλήθειες χωρίς μια στραβή κουβέντα.  Τον κατηγόρησαν για ακροδεξιό οι ασήμαντοι, οι ανίκανοι και οι λάτρεις του σκόπιμου της εκάστοτε στιγμής, όπως ένας βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος που αναφέρθηκε στην ομιλία του Μίκη, λέγοντας ότι  «Επρόκειτο για ομιλία αίσχιστου είδους».

Μετά από όλα αυτά αμφιβάλει κάποιος για το πώς θα καταλήξει η διαπραγμάτευση για το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων;  Ειδικότερα όταν έχουν σπάσει τα νεύρα και των Αμερικανών φίλων μας, που θέλουν την ένταξή του στο ΝΑΤΟ και που  βαρέθηκαν να περιμένουν ανίκανους να διαπραγματευτούν με τα Σκόπια σύντομα και ξεκάθαρα, λέγοντας πχ. από την πρώτη στιγμή: «Δεν θα σας πούμε εμείς πώς θα ονομάσετε το κράτος σας.  Πείτε το όπως θέλετε, αλλά όχι Μακεδονία, γιατί τότε θα θεωρήσουμε ότι μας ανήκει και θα μπλέξετε.»   

Αν στη συνέχεια όλα τα κόμματα ταυτίζονταν στο θέμα αυτό, ο Λαός θα τους αγκάλιαζε και όλη η Ελλάδα σαν μια γροθιά θα έλεγχε την κατάσταση. Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν η Σερβία, που γειτονεύει με την Αυστρία, αποφάσιζε να ονομάσει ένα μέρος της Τιρόλο;   Γιατί λοιπόν εμείς τόσο υποχωρητικοί και γιατί να πιστεύουμε ότι οι ισχυροί του Κόσμου έχουν ανάγκη μόνο τα Σκόπια και όχι εμάς;  Μάλλον πολύ περισσότερο τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, πλην όμως πιέζουν περισσότερο εκεί που βρίσκουν ανικανότητα και συνεπώς την εύκολη λύση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*