ΣυνΤεχνίες

3 Δεκ 2013 από

DSC03909ΣυνΤεχνίες

Παρακολούθησα, καλεσμένος από φίλους, μια εντυπωσιακή μουσική βραδιά, που πλαισιώνονταν από μια αξιόλογη έκθεση πινάκων ζωγραφικής. Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο ΣυνΤεχνίες (2 – 4.12.2013) στον χώρο του Camp(ContemporaryArtMeetingPoint) στην Πλατεία Κοτζιά.

Νεότατες κοπέλες, με εκπληκτικά όλες τους βιογραφικά, στα έγχορδα, βιολιά, τσέλο και πιάνο, ένας  μουσικός με κλαρινέτο και εντυπωσιακό βιογραφικό, μια νεότατη χορεύτρια και μια ζωγράφος προσέφεραν στους καλεσμένους μια αξέχαστη καλλιτεχνική βραδιά.

Μουσικοί συντελεστές οι Χρύσα Γρένδα, η Ξένια Κουρκουμέλη, η Χιλιανή FabiolaOjeda, ο Μερκούριος Καραλής, η Ιωάννα Γαϊτάνη, η Στέλλα Καρυτινού, η Κρυσταλία Γαϊτάνου και η Λευκή Κολοβού. Χορεύτρια η Μαρίνα Κούρτη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε, με πολλά έργα της στους χώρους της εκδήλωσης, η ζωγράφος Ελίνα Θεοδωροπούλου.

Έτσι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, επί 2,5 περίπου ώρες, τα εικαστικά έργα, τον χορό και τη μουσική πανδαισία.

Είναι πολύ κρίμα που τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται σε μικρό μόνο κύκλο καλεσμένων,  δεν χρηματοδοτούνται από τους πάντα απένταρους κρατικούς φορείς και έτσι δεν είναι δυνατόν να συγκεντρώσουν τον μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων, που είναι βέβαιο ότι υπάρχει. Τέχνη και πολιτισμός, όπως πάντα στην Ελλάδα, επαφίενται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Λίνος Κουντουράς  

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*