ΣΥΡΙΖΑ Χρόνια Πολλά.

26 Ιαν 2017 από

ΣΥΡΙΖΑ Χρόνια Πολλά.

Χρόνια πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια αριστερής (?) διακυβέρνησης της Ελλάδας.  Με αρχηγό έναν χαρισματικό νέο πολιτικό,  που γνωρίζει να χειρίζεται άριστα την Ελληνική γλώσσα και ανερυθρίαστα τις ψεύτικες υποσχέσεις. Ικανότατοι όλοι τους στην παραπληροφόρηση, βρίσκουν άνετα μετονομασίες, ώστε να μπερδεύονται αυτοί τους οποίους θεωρούν ραγιάδες και κουτούς.  Δυο τρία παραδείγνατα:          

Τρόϊκα ή Κουαρτέτο, τώρα λέγονται …  Θεσμοί

Μνημόνιο, τώρα λέγεται …  Πρόγραμμα

Φοροεισπράξεις, τώρα λέγονται …  Μεταρρυθμίσεις 

Ομαδικές απολύσεις, τώρα λέγονται …   Ευελιξία

Κόφτης, τώρα λέγεται …  Δημοσιονομικός διορθωτής

Στη συνέχεια θα βρείτε αποσπάσματα από επιστολές που έστειλα στον κ. Τσίπρα, πριν και μετά την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην λεγόμενη Εξουσία (έτσι βλέπουν αυτοί εκείνο που η Δημοκρατία θεωρεί ως ευθύνη απέναντι σε όσους εκπροσωπούν).

Και για όποιον ισχυριστεί ότι θα ήθελαν να μας σώσουν, αλλά … δεν τους άφησαν οι Ευρωπέη, έχω να πω δύο τινά.

  1. Τόσα χρόνια που τους πληρώναμε ως αντιπολίτευση, τίποτα δεν είχαν διαπιστώσει;  Με τι ασχολιόντουσαν και μάλιστα καλοπληρωμένοι, όλο αυτό το διάστημα;  Δεν ήξεραν;
  2. Αλλά και αν υποθέσουμε ότι δεν ήξεραν.  Τουλάχιστον αυτά που ένας τυχαίος πολίτης σας έγραφε και που σήμερα αποδεικνύονται σωστά, δεν τα είχαν δει;  Μερικά τα έλαβαν πολύ πριν την ανάληψη ευθυνών, που ίσως να μην τους άφηναν χρόνο για διάβασμα.  Προφανώς ούτε όμως και τότε δεν διαβάζανε κάτι πέραν των κομματικών τους δηλώσεων ή μήπως κουμάντο έκαναν και κάνουν μόνο οι ιδιαιτέρες τους στο τι … επιτρέπεται να βλέπουν;

Καλή διασκέδαση λοιπόν σε όλους τους φίλους και … να μας ζήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  μη σώσει να τον ξαναδούμε.  Μας φτάνει πια.

Και μην συμπεράνετε ότι επιθυμούμε την επιστροφή της ΝΔ στην … ʺΕξουσίαʺ που τόσο τους λείπει.  Καθόλου, γιατί στο ψέμα ή στην ανικανότητα, αν και  δεύτεροι αυτοί, δεν παύουν να είναι και πάλι Ολυμπιονίκες. Σας θυμίζω τα Ζάππεια Ι, ΙΙ, ΙΙΙ κλπ.  Γιατί και τα τρία μεγάλα κόμματα μας φοβερίζατε ότι αν δεν τα βρούμε με τους δυνάστες μας δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.  Να όμως που αν και δεν πήρατε χρόνια τώρα δεκάρα από τους έξω, τα ʺλεφτά υπήρχανʺ, ενώ ακόμα και όσα πήρατε πήγαν κατευθείαν στους δανειστές.  Αλήθεια ή ψέματα;

Στο διάστημα των μνημονίων οι Έλληνες χάσαμε 160 δις €.  Ακόμα όμως δεν μπορούν να μας ψελλίσουν οι αρμόδιοι πού πήγαν αυτά τα δις, που μάτωσε ο Λαός για να σας τα δώσει, δεδομένου ότι το χρέος δεν μειώθηκε καθόλου.  Αν στην καρέκλα της Βουλής που τόσο αγαπάτε, δεν αισθανόσασταν Εξουσιαστές, αλλά υπόλογοι προς τους πολίτες που εκπροσωπείτε, θα έπρεπε με υπευθυνότητα να έχετε δημοσιεύσει λεπτομερώς το…

  1. Ποιος πήρε αναλυτικά το σύνολο των δις που χρωστάμε, 
  2. Πού πήγαν όσα δις πήρατε από το Λαό, τον οποίο φτάσατε στη ζητιανιά και την ανέχεια και το
  3. Γιατί δεν μειώθηκε το χρέος μας, παρόλη την άγρια αφαίμαξή μας από τις τελευταίες κυβερνήσεις.

Οι 300 του Λεωνίδα έδωσαν τη ζωή τους σε μια απέλπιδα μάχη, γιατί δεν δέχονταν να επιστρέψουν από τον πόλεμο ως φυγάδες.  Οι δικοί μας 300 της καρεκλίτσας, τι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν;   Μήπως μόνο τα παιδιά των άλλων, όταν με την ανικανότητα που τους χαρακτηρίζει φτάσουμε σε εμπόλεμες καταστάσεις;

Επειδή δε κάποιος ίσως αντιτάξει πως η τυφλή υποταγή δεν είναι ανικανότητα αλλά η μόνη λύση στα αδιέξοδα που μας έχουν φέρει, θα αναφέρω ένα παράδειγμα:

Απέλυσαν και συνταξιοδότησαν πάμπολλους Δημόσιους Υπαλλήλους, ανταποκρινόμενοι σε ʺδήθενʺ εντολές μνημονίων.  Δηλαδή τι κάναμε;  Συνταξιοδοτήσαμε κάποιους, οπότε τους πληρώνουμε χωρίς να προσφέρουν έργο, τους δίνουμε επιπλέον και ένα μεγάλο ποσόν ως εφάπαξ και τους έχουμε να κάαααθονται, ενώ θα μπορούσαμε να τους αφήσουμε να προσφέρουν ως εργαζόμενοι, θεσπίζοντας όμως αυστηρά κριτήρια, ώστε να διώχνουμε (και με επιπλέον ποινές) όσους δεν κάνουν το σωστό για τη διευκόλυνση των πολιτών και τη σωστή λειτουργία του Κράτους.  Έτσι και την Τρόϊκα θα ικανοποιούσατε και τη Δημόσια Διοίκηση θα εξυγιαίνατε. Αφού γνωρίζετε και εσείς ότι σήμερα αρκετοί  Δ.Υ. δεν συμπαραστέκονται στους πολίτες, αλλά τους κατατρέχουν εκμεταλλευόμενοι την ʺεξουσίαʺ της θέσης, ή προωθώντας ενίοτε τον πλουτισμό τους.  [ βλέπε πχ το δημοσίευμα εφημερίδας ]

Αλλά βλέπετε δεν νομοθετούν πλέον οι 300 μας, αλλά οι Κερδοσκόποι.  Γι’ αυτό αναρωτιέμαι για ποιο λόγο θέλουμε σήμερα τους Βολευτές;  Θα αρκούσαν δυο γραμματείς που θα διακινούν την εισερχόμενη νομοθεσία.  Άλλωστε συχνά, ούτε που διαβάζουν οι εκπρόσωποί μας όσα ψηφίζουν.  Μας το έχουν δηλώσει οι ίδιοι.

Τι θα κάνουμε λοιπόν τελικά;  Θα ψηφίσουμε για να ψοφήσουμε ή θα φωνάξουμε Πατριώτες  ʺΕξ-εγέρθιτιʺ για να σωθούμε, έστω και αργά.

————————————————————————–

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ  από όσα είχα γράψει στον κ. Τσίπρα,  με τις ημερομηνίες αποστολής τους.

18.5.12    Τρία χρόνια πριν !   … Όμως πίστεψα σε όσα με σταθερότητα λέγατε και σήμερα πιστεύω ότι  μόνο μια Εθνική Πολιτική μπορεί πλέον να σώσει την Ελλάδα.   Το χάλι της πολιτικής, οικονομικής και ηθικής κατάπτωσης του κράτους μας, δεν επιδέχεται ιδεολογικές ή κομματικές επιλογές, ούτε δογματισμούς.

… Το κράτος όπως λειτουργεί, ούτε σε 50 χρόνια δεν θα μπορέσει να οργανωθεί στα παραπάνω θέματα. Μόνο με συνεργασία έντιμων ατόμων με υψηλή ηθική υπόσταση, διαφάνεια  ενεργειών, ορθολογική κρίση, αντικειμενικότητα, ηγετικές ικανότητες, υψηλή νοημοσύνη και μεγάλη διαπραγματευτική ικανότητα θα μπορούσαν να σώσουν τη  Χώρα και να αποτελέσουν αυτή και η ίδιοι νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα.  Πιστέψτε στον εαυτό σας και συνενωθείτε σε ένα μεγάλο κόμμα σωτηρίας την Ελλάδας. Θα το αγκαλιάσει ο Λαός, ακόμα και οι ξένοι, που σήμερα τραβάν τα μαλλιά τους με όσα βλέπουν να γίνονται εδώ και ας μην είναι και οι ίδιοι παντού καλύτεροι.

Μην επιτρέπετε στους συνεργάτες σας να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους στα κανάλια και τα ραδιόφωνα.

  1. Οι συνεργάτες σας να περιορίζονται σε λιγόλογες απαντήσεις με ελάχιστες φράσεις.  Με τα πολλά λόγια ο καθένας κάπου θα πει μια λάθος λέξη, που θα την εκμεταλλευτούν οι άλλοι.
  2. Να λέτε σε όσους ζητούν επίμονα το πώς θα εφαρμόσετε όσα λέτε, πείτε ότι δεν σκοπεύετε να ενημερώσετε μήνες πριν τους ξένους ή τους ανταγωνιστές,  ώστε να προετοιμάζουν έγκαιρα και με την ησυχία τους την αντιμετώπισή μας.  
  3. Αποφύγετε να κάνετε προτάσεις όπου δεν είναι απόλυτα απαραίτητο. Κάθε πρόταση εμπεριέχει σημεία κριτικής. Γιατί να διακινδυνεύσετε αν δεν είναι αναγκαίο;  Μια λίστα των ουσιαστικών θεμάτων, αξιολογημένα σε, επείγοντα, άμεσης δυνατότητας επίλυσης, μακροπρόθεσμα και προς διαπραγμάτευση αρκεί.

20.5.2012    Πιστεύουμε σε εσάς και θέλουμε να επιτύχετε.  Ο πανικός που είχε προεκλογικά απλωθεί σε όλο το Ευρωπαϊκό κατεστημένο αποδεικνύει πόσο φοβούνται μια δική σας επικράτηση και πόσο πρέπει να την θέλουμε εμείς. Αντίθετα με το κατεστημένο πολλοί Λαοί της Ευρώπης θεωρούν την Ελλάδα ως μια ευκαιρία για αλλαγή.

Φανερά πλέον όλοι, κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και κατεστημένο σας πολεμούν.  Γι’ αυτό πρέπει να αποκτήσετε νέα αποτελεσματικότερα όπλα, ώστε να επιβληθείτε παρά τον ανηλεή πόλεμο.

  1. Να λέτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ όσο πιο λίγα γίνεται. Όποιος λέει πολλά και συνεχώς, κάποτε θα κάνει έστω και ένα λάθος, ακόμα και ένα ελάχιστο κακής έκφρασης, που όμως θα το εκμεταλλευτούν στο έπακρο οι αντίπαλοι.  Όσο πιο λίγα αλλά απόλυτα συγκεκριμένα λέτε τόσο καλύτερα.  Δεν έχει σημασία αν σας πολιορκούν συνεχώς οι δημοσιογράφοι με ερωτήσεις. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Κάντε και εσείς τη δική σας.
  2. Συνήθως σας ρωτούν επιμόνως τι θα κάνετε για το μνημόνιο και την οικονομία, όταν έρθετε στην εξουσία. Πείτε τους ότι δεν σκοπεύετε να ανοίξετε τα χαρτιά σας από τώρα, διότι έτσι δίδεται η ευκαιρία στους αντιπάλους να  προετοιμαστούν εγκαίρως. Θα το μάθουν όταν έρθει η ώρα.
  3. Αν θέλουν οι κρατούντες βοήθεια ας την ζητήσουν και τότε να τους την παρέχετε με την προϋπόθεση ότι θα αναφερθεί επισήμως πως οι όποιες προτάσεις προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο.
  4. Αφήστε τους άλλους να μιλάνε συνεχώς και να λένε πολλά. Τα πολλά λόγια θα αποβαίνουν εις βάρος τους. Όσο περισσότερα λένε τόσο το χειρότερο.  Θα βρείτε εσείς, αντί για αυτούς πολλά επιχειρήματα, μέσα από όσα θα ακούσετε, αλλά το κυριότερο:  Ο πολύς κόσμος όταν ακούει πολλά και με διαφορετικό κάθε τόσο τρόπο, δεν θυμάται στο τέλος τίποτα. Ιδιαίτερα μπροστά στην κάλπη. Θυμάται μόνο λίγες σταράτες επαναλαμβανόμενες κουβέντες. Γι’ αυτό τα στελέχη σας να μιλούν ελάχιστα και αν μιλήσουν τότε μόνο με τις ίδιες συγκεκριμένες πάντα φράσεις.
  5. Και να μην επιτρέπουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ διακοπές την ώρα που μιλάνε στα Κανάλια. Να διασαφηνίσουν εξ αρχής ότι δεν θα δεχθούν να φωνασκούν άλλοι την ώρα που αυτοί μιλάνε, αφού αυτό αποβλέπει στο να μην ακουστούν όσες απόψεις σας τους ενοχλούν. Καλύτερα να φύγουν μόλις τους διακόψουν.
  6. Να ακούτε κύριε Τσίπρα όσους σας κάνουν κριτική. Τους άλλους που σας εκθειάζουν αγνοήστε τους. Δεν προσφέρουν τίποτε σε εσάς παρά μόνο στον εαυτό τους.
  7. Να έχετε μαζί σας τα προεκλογικά 18 σημεία και γενικά τις «δεσμεύσεις» του κ. Σαμαρά και να τα διαβάζετε κάθε φορά στη Βουλή και στις ομιλίες σας. Οι ακροατές σας θα καταλάβουν και χωρίς κανένα σχόλιο.

Ζητήστε με απόλυτη επιμονή στοιχεία. Αν δεν σας τα δίνουν ρεζιλέψτε τους με το επιχείρημα ότι τόσα χρόνια διοικούν και τίποτα προφανώς δεν γνωρίζουν.

6.6.2012    Μια λύση που με βεβαιότητα θα βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και το κόμμα σας είναι η εξής:

Μηδενική φορολόγηση όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων και φορολόγηση μόνο των μερισμάτων που παίρνουν οι μέτοχοι ή οι επιχειρηματίες.

Είτε για καταστήματα πρόκειται, είτε για Προσωπικές Εταιρείες, είτε για ΑΕ, είτε για ΕΠΕ, είτε για Τράπεζες, είτε για Σουπερμάρκετ. Ο πολίτης θα φορολογείται για  το σύνολο των ετησίων εσόδων του χωρίς εξαιρέσεις, (όπως πχ την πληρωμή κάποιων φόρων από την επιχείρηση).

Τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης είναι ότι:

  • Οι εταιρείες θα αποδίδουν όσο μπορούν λιγότερα μερίσματα, προκειμένου να αποφύγουν την φορολόγηση και συνεπώς θα επενδύουν τα κέρδη τους.
  • Δεν θα υπάρχει λόγος απόκρυψης κερδών επιχειρήσεων.
  • Τα κέρδη των σουπερμάρκετ, που σήμερα φεύγουν στο εξωτερικό, θα φορολογούνται.
  • Ως έσοδα θα φορολογούνται και τα κέρδη από χρηματιστήριο, ή από μερίσματα τραπεζών.

Πέραν αυτών η κάθε επιχείρηση δεν θα έπρεπε να πληρώνει το ΦΠΑ με την έκδοση τιμολογίου, αλλά μετά την είσπραξη του σχετικού ποσού.

Με τα δυο αυτά απλά μέτρα θα προσελκύσετε πολλούς από όσους σήμερα σας πολεμούν, τρομοκρατημένοι από κομμουνιστικές αγκυλώσεις, και θα βοηθήσετε ουσιαστικά στην ανάπτυξη, που διαφορετικά η επίτευξή της θα σας πάρει χρόνια.

30.1.15     Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

  1. Μηδενική φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, αλλά φορολόγηση όλων των μερισμάτων που εισπράττουν οι μέτοχοι ή γενικότερα οι επιχειρηματίες, με κλιμακούμενους φορολογικούς συντελεστές.
  2. Στα έσοδα από μία εταιρεία θα περιλαμβάνεται και το κόστος των παροχών που χορηγούνται ως είδος από τις επιχειρήσεις προς τους επιχειρηματίες, όπως αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο, ενοίκιο ή κατασκευή κατοικίας κλπ.
  3. Ως έσοδο θα χαρακτηρίζονται και όσα χρήματα μετακινούνται από τις εν Ελλάδι θυγατρικές εταιρείες προς τις μητρικές τους στο εξωτερικό και θα φορολογούνται απόλυτα όμοια με τα χορηγούμενα μερίσματα.

Έτσι τα περισσότερα κέρδη των επιχειρήσεων θα επενδύονται, αφού οι επιχειρηματίες θα αποφεύγουν να εισπράττουν μεγαλύτερα ποσά από τα αναγκαία, προκειμένου να μην φορολογηθούν.  Το κίνητρο όμως της μηδενικής φορολόγησης και των επενδύσεων, για τις επιχειρήσεις θα είναι μεγάλο και θα αναβαθμίσει την Αγορά, μειώνοντας την ανεργία.  Αλλά και οι επιχειρηματίες δεν θα χάνουν, αφού οι όποιες επενδύσεις θα είναι προς όφελος της επιχειρηματικότητάς τους.

Ακριβώς το αντίθετο γίνεται σήμερα με πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις δηλαδή φορολογούνται άγρια, προκειμένου οι επιχειρηματίες να απολαμβάνουν μερίσματα με χαμηλή ή και μηδενική φορολόγηση.

Β. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

  1. Ένας και μόνο υπεύθυνος και υπόλογος πρέπει να υπάρχει για κάθε θέμα. Η κάθε συναρμοδιότητα υπευθύνων ή υπουργείων αποτρέπει την επικέντρωση των ευθυνών στους εκάστοτε αρμόδιους και επιμηκύνει απαράδεκτα την κάθε απόφαση.   Για τις εκάστοτε αποφάσεις του ο υπεύθυνος θα φέρει πλήρη ευθύνη έναντι του νόμου και έναντι των διοικητικών αποφάσεων της Κυβέρνησης.  Αν δεν αποδέχεται τις ευθύνες ο υπεύθυνος θα μετακινείται σε άλλες αρμοδιότητες και θα αντικαθίσταται.
  2. Στη συνέχεια ο εκάστοτε προϊστάμενος θα είναι απόλυτα υπεύθυνος για τους υφισταμένους του. Η τυχόν ανεπάρκειά τους θα βαρύνει τον προϊστάμενο και μόνο. Για τους προϊσταμένους υπεύθυνοι θα είναι οι ανώτεροί τους και για αυτούς οι παραπάνω, μέχρι και τον Υπουργό.
  3. Γι’ αυτό ο εκάστοτε προϊστάμενος θα πρέπει να μπορεί να επιλέξει τους υφισταμένους του με δική του και μόνο ευθύνη, από το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, σε ιδιαίτερες δε ελάχιστες περιπτώσεις και με απόλυτη ευθύνη του,  από αλλού, αλλά τότε με την σύμφωνο και μόνο γνώμη του ανωτέρου του, ο οποίος θα φέρει και την ευθύνη για τον ίδιο.

Γ.  ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

  1. Καμία συναλλαγή με προσωπική παρουσία στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Όλες οι διευκρινήσεις ή οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο με επιστολές.  Οι επιστολές θα χρεώνονται στους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα υποχρεούνται να απαντήσουν εντός 5 εργάσιμων ημερών.
  2. Ειδικός διευθυντής σε κάθε υπηρεσία, θα έχει ως αρμοδιότητα, με πλήρη δική του ευθύνη, τον έλεγχο της τήρησης του χρόνου αποστολής για την κάθε απάντηση.
  3. Όλες οι συναλλαγές εξαιρουμένων των πληρωμών με κέρματα θα γίνονται μέσω τραπεζικής κάρτας. Στην ουσία θα καταργηθεί εντελώς η χρήση χαρτονομισμάτων για οτιδήποτε.  Για αγορές, πωλήσεις, δώρα, παροχές κοκ.

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις καθίσταται αδύνατος ο χρηματισμός, τα μυστικά κονδύλια και γενικά η κάθε είδους  διαπλοκή.

2.2.15   Κύριε Πρωθυπουργέ,  Μην αναλώνεστε σε ανούσιες διαπραγματεύσεις για να πάρετε χρήματα από τους ξένους.  Θα σας ταλαιπωρήσουν και θα μας δυσκολέψουν χωρίς αποτέλεσμα. [σημ. σημερινή:  6 μήνες τον έτρεχαν άσκοπα.] Πήτε τους απλά ότι όσα επέβαλαν στην προηγούμενη Κυβέρνηση απέτυχαν παταγωδώς [σημ. σημερινή:  Τελικά το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι, αλλά πολύ αργότερα, όταν δεν είχε πλέον σημασία.] και γι’ αυτό θα σταματήσετε επί 2 χρόνια κάθε αποπληρωμή χρέους, θα δημιουργήσετε ανάπτυξη και οικονομική ευμάρεια και μετλά θα τους πείτε πότε θα αρχίσετε να αποπληρώνετε τα χρέη μας, αλλά και ποια.  Αν δεν τους αρέσει, πείτε τους να κάνουν ότι νομίζουν. [σημ. σημερινή:  Αναλογιστείτε ποιο αποτέλεσμα είχαμε μέχρι σήμερα, 2 χρόνια μετά, και θα δικαιολογήσετε απόλυτα τα παραπάνω.]

Σχετικά άρθρα

Μοιραστείτε το

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*